Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Itt a friss Moto G Stylus
Új hozzászólás Aktív témák
-
fredmoro
csendes tag
válasz
fredmoro #1463 üzenetére
Most újraflash után sikerült annyit elérni, hogy kiteszi a kezdőképernyőt (eddig a lemerült akku volt a kijelzőn). De sajnos a kezdőképnél tovább nem jutott. Amit rátettem a korábbi linkről leszedett Firmware for E626 SPECIAL EDITION volt, ezzel nagyon döcögős, nem triviális a bekapcsolás.... Szóval ha volna valakinek please stabil megoldása, annak örülnék. Az akku jó, gombok nincsenek beragadva, szóval nem értem mi baja ennek a @*!? készüléknek, de lehet most már kidobom a francba
-
fredmoro
csendes tag
Valaki please akinek van normálisan működő firmware Wayteq xBook 60HD-re, kérem valahogy töltse fel neke, mert nem érhető el sehol. Megszűnt minden elérhetősége ezeknek. Tehát ha valakinek van korábbról, kérem ossza meg!
Amúgy most megint lemerült, és nem lehet bekapcsolni. A korábban sikeresen flas-helt firmware-ekkel sem igazán akar elindulni.
Köszönettel, F
-
vampeare
csendes tag
válasz
fredmoro #1456 üzenetére
Eszméletlen ez az olvasó, néhol agybajt kapni tőle, néhol meg tök szórakoztató már
Nekem volt pár éve a zöld villogós probléma, azt megoldotta a topik. Egy ideig használtam, aztán egyszer megint elfelejtettem tölteni időben, újra ugyanaz. Akkor a Jóistennek sem akart újra megoldódni a zölf villogás, de aztán egyszer csak sikerült már szétszedés után jól rövidre zárni és újra működött.
Aztán megint egy időre elfeledkeztem róla, de most már nem volt zöld villogás. Úgy hagytam szerintem egy évig. Pár napja feldugtam tölteni, mondom legalább villogni legyen ereje - erre láss csodát, bekapcsolt... Na, feltöltöttem teljesen, majd kikapcsoltam, hogy ne fogyasszon energiát. Erre utána nem tudom bekapcsolni már, csak a zöld világítás maradt, ha töltöm, ha nem, mindig... Na erre jön a topik, hogy hátha van megoldás, és végül nem tudom, hogy beragadt-e valami, mint a kolléga írta, de mindenesetre a reset és a power gombok nyomkodására újra bekapcsolt... (Pedig a powert előtte sokat nyomkodtam, próbálván életre kelteni.)
Úgyhogy most épp megint be van kapcsolva. (És újfent visszaugrott 2013/01/01-be, mint egy hete is.) Most nem tudom, mi a jó taktika, lehet nem kapcsolnám ki
-
Montanaxy
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan érdemes tisztítani ezt az ebook olvasót? Olyan vastag, ragacsos réteg gyűlt rajta össze, mintha hónapokig zsíros levegőjü, gőzös konyhában lett volna tartva, pedig fiókban van... A tok rámállott szintén, az erős ragacs miatt letépi róla műbőr felületet, ahol felfekszik rajta a tok. 2013-as vásárlás, de mára már inkább vettem volna egy kindle vagy onyxot.
-
fredmoro
csendes tag
Üdv.
Na odáig eljutottam, hogy sikerült feltenni rá egy Digma e626 firmware-t innen: [link]
Sikerölt is feltölteni rá, de bekapcsolni nem nagyon tudom. Megszűnt a folyamatos zöld led világítás, és ha nyomogatom a bekapcsoló és / vagy a reset gombot, néha pár másodpercre világít zölden. Ha rádugom tölteni, egy idő után kialszik a zöld led. Szétszeve 4.17V-ot mérek az akkun, így szerintem az aksi okés.Végül kipróbáltam régebbi firmware-eket is, úgy 10 flashelés után egyszer véleltenül sikerült beindítani (össze-viossza nyomogattam a gombokat, resetet, stb). Azóta se tiszta, hogy hogyan sikerült. Eléggé bizonytalan így használni
Úgy tűnik, hogy valami ilyesmi a jó kombó: (a PC-re dugva csinálom, mert akkor hallani az eszköz csatlakoztatás / leválasztás hangot, ha ki-be kapcsolódik a kütyü)
Tehát:
1. rádugom a PC-re (eszköz csatlakoztatás hang)
2. nyomom hosszan a power-t, míg kikapcsol (eszköz leválasztás hang)
3. rövig power gomb (1 sec), ekkor eszköz csatlakoztatás hang és elkezd zölden világítani.
4. amint a zöld led világít, felengedem és lenyomom újra a bekapcsoló gombot.A fenti módszerrel úgy 10-ből 2-3x sikerül elindítani, de ez így nem annyira használható.. Mi lehet a baj? Iééetve gyári FW-t még mindíg keresek hozzá, pls. akinek van ossza meg velem (mivel online nem érhető el sehol a gyári FW...).
Köszi! üdv, F
-
puhakex
tag
Sziasztok!
Hibás WayteQ xBook ebook olvasót keresek donornak?
Köszönöm! -
fredmoro
csendes tag
Sziasztok.
Hozzám került egy WayteQ xbook-60HD olvasó. A jelenség, hogy töltés után csak a zöld led világít, semmire nem regál, nem lehet bekapcsolni, reset gombra sem történik semmi látványos.
A töltő kihúzása után is világít a zöld led. PC-re kötve felismer valami eszközöket (eszközkezelőben megjelennek, ha resetet nyomok, akkor eltűnnek-megjelennek újra), így nem tűnik teljesen döglöttnek.Szerintetek akku hiba lehet, vagy firmware frissítés kell neki? Hosszabb időt állt fiókban....
Viszont nem találok hozzá sehol firmware-t. Az itt írt korábbi linkek nem működnek már sajnos. Tudnátok ebben segíteni, ha valakinek van működő FW (gyári vagy akár alternatív FW is jöhet)
Előre is nagyon köszi!
-
TomBond
aktív tag
Lehet még ehhez a készülékhez tokot kapni? A gyári nekem szétmállott.
-
weiss
addikt
Na, szóval az történt, hogy a hátulján csak 60w volt, én meg ez alapján a 60w bootloaderét raktam rá, abban meg gondolom kisebb felbontás szerepelt. Szóval a megoldás az lett, hogy ...dobpergés... a HD szoftverét töltöttem rá
Szóval csak simán rosszul emlékeztem.
-
weiss
addikt
Sziasztok! Régebben már frissítettem SW-t ezen az olvasón, de most szólt nővérem, hogy megint nem megy. Megint ráraktam ugyan azt, de meglepődve láttam, hogy a kijelzőnek csak egy részén van tartalom, mintha rosszul lenne beállítva a felbontás. Találkozott valaki ilyennel?
-
VGyurka
csendes tag
válasz
GulyasNiki92 #1450 üzenetére
Szia!
Az akku kivételéhez a külső kártya foglalatnál lévő csavart tekerd ki, utána lehet elhúzva a hátlapot leemelni.
Próbáld a kivett akut közvetlenül tölteni. Ha nem megy, akkor aliexpress! ;-) -
GulyasNiki92
friss újonc
Sziasztok! Remélem van, aki még figyeli ezt a topicot.
Használtan sikerült beszereznem egy Wayteq xbook 60w ebook olvasót, viszont a töltésénél problémába ütköztem. Konnektorba dugva töltöttem egy egész éjszakán - körülbelül 8 órán - keresztül, és mégis csak 70%-ig sikerült feltöltenie. A led zölden világít - nem villog -, képernyőn nem írja ki, hogy töltés alatt lenne, csak a jobb felső sarokban a töltöttségi jelző mutatja, hogy épp töltés alatt van.
Akkumulátor probléma lehet esetleg? -
vampeare
csendes tag
Hálás köszönet ezért a módszerért
Annyit tennék hozzá, hogy én vagy 30-szor próbáltam (végére elég pro lettem abban, hogy hogyan lehet két kézzel az OK-t folyamatosan nyomni, rövidzárni aztán resetelni majd bontani a rövidzárat), de a Jóistennek sem akart menni, amikor a gépes USB töltésről átváltottam 1A-s mobiltöltőre, és voilá a következő rövidzáras kör végén a zöld villogás zöld fényre váltott
-
VGyurka
csendes tag
válasz
TechMagneTic #1446 üzenetére
Köszi, próbáltam W7-en, W10-en ugyanerre az eredményre jutok: nem ismeri fel a törlő/frissítőprogram.
Az img eszköz gyökerébe/SD kártyára másolása után OK+bekapcs gomb update sem működik: az üzeni, nem talál frissítő filet.
Esetleg valaki el tudja küldeni a Boyue img-t?Köszönettel
-
VGyurka
csendes tag
Sziasztok!
60w készülékem van. Még évekkel ezelőtt feltettem a Boyue szoftverét, használom is azóta.
Azonban a betűméret változtatás nem megy: meg se nyílik az ablak.
Jó sokáig nem változtattam, de most már szükség lenne a méret növelésre... sajnos.
Linuxon futó Calibre-val töltöm fel a könyveket.
Próbáltam a gyári firmware-t feltenni, de W8-on futtatva a programokat, azok nem ismerik fel a kütyüt. (Windowsban látszik Waytec-ként.)Köszi a segítséget előre is!
-
elistvan
őstag
Sziasztok!
Szoftvert szerettem volna frissíteni a Kobo Slightbook HD Shine-omon (Ugyanaz szinte mint a Wayteq xbook-w60HD, Achor Myth és társai Rokchip RK2818 processzor 600Mhz,128Mb ram....) az első körben az RKBatchtool hibát írt ki a folyamat végén, az olvasó tetején a zöld kis led azóta folyamatosan világít a resetre nem reagál nem kapcsol be. A topicban lévő korábbi leírásra, hogy rövdire zárjam az áramkört egyelőre semmi. Valakinek van ötlete?
-
PAtr0n
addikt
válasz
fendermario #1435 üzenetére
-
fendermario
csendes tag
A fórumot olvasgatva úgy tűnik, hogy nekem szerencsém van. Nekem kb. 5-6 éve megvan egy wayteq xbook 60. Sima 800x600-as. Még az első lehetséges alkalomkor frissítettem a most elérhető gyári firmware-re a rajta lévőt. Mivel faterom eltörte a kijelzőjét, ezért két éve visszakerült hozzám. Szétszedtem, kijelző kuka, az akkut leforrasztottam és eltettem, hogy majd egyszer hátha... Aztán kb. 1 hónapja (futárral kemény 3000 pénzért) sikerült hozzá szereznem egy rossz készüléket, aminek a kijelzője viszont jó volt. 2 évig biztosan nem ment! Összeraktam. Feltöltöttem. Firmvare-t megint lefrissítettem, hiba nélkül a gyárira. (Bár ugyanaz volt rajta, de mégis.) Tökéletesen megy. Akkuja is teljesen jól bírja még mindig. Mondhat akárki akármit, nekem gond nélkül megy és még mindig nagyon szeretem. Az Alcor Myth HD fost odaadtam helyette a lányomnak. Myth-en nincs FBreader (tudom, lehet rakni rá, csak éppen kiválasztani nem lehet a menüből), nem lehet rajta állítani a betűk kontrasztját, a legkisebb margó esetén is van vagy 3-4 mm-es üres hely...
-
purplered
csendes tag
Sziasztok! Előkerült a szekrény mélyéről a rég nem látott Wayteq 60w ebook olvasóm. Igazából csak pár könyvet olvastam rajta,majd a szokásos túlmerülés,és a kijelzőn azt írja: kevés energia,csatlakoztassa a töltőt. Nem reagál semmire,a reset gombra sem. Rádugtam a gépre és próbáltam Windows 10 Pro alatt a szoftverfrissítést,eljutottam addig hogy elindítottam a RKErase Tool.exe fájlt majd a FW Path sornál kitallóztam a xbook60w_0620.img-t,és sajnos nem ismeri fel a gép a készüléket.
Ezután letöltöttem a Rockchip Driver Assistant 4.4 ezután sem ismeri fel sajnos. Mit ajánlotok,mi a következő lépés?
Szeretném életre kelteni valahogy.
-
elistvan
őstag
válasz
SimonJanos #1431 üzenetére
Jó kérdés. Én nem tudom hogy van felolvasó mód benne. Ebookot lehet rajta hallgatni az tuti.
-
elistvan
őstag
Sziasztok!
A Digma E626 firmware elvileg tartalmazza a magyar nyelvet is csak egy file-t kell átírni.
Előbb szét kell szedni a frissítő iso file-t (unpack) aztán a megfelelő eszközzel újracsomagolni (repack) úgy, hogy a módosított file legyen az iso-ban. (system.img)
Ezzel. a Diskinternals Linuxreader nevű programmal lehet megnézni a kicsomagolt frissítő file tartalmát.maga a nyelvi file a : /usr/share/locale mappában van. A magyar nyelvhez a
/etc/profile file-t kell átírni/kiegészíteni a SUPPORT_LANG= részt a meglévőek szerint a Hungarian-al. Én még nem próbáltam, ugyanis nem találtam, hogy tudom az átírt file-t betenni az iso-ba és azt újracsomagolni, de hátha van vállalkozó szellemű felhasználó. -
TechMagneTic
tag
válasz
balazs1979 #1428 üzenetére
Szia. Esetleg azt próbáltad, hogy magát az Eink Kijelzőt csatolod le és vissza?
-
balazs1979
csendes tag
válasz
balazs1979 #1427 üzenetére
Valaki esetleg?
Köszönő! -
balazs1979
csendes tag
válasz
balazs1979 #1426 üzenetére
Éjjel feltöltött az akksi 4,2 V-ra, szóval tölteni tölt.
A szoftver frissítést is el tudtam indítani egy win7-en.
Sajnos sem az upgrade, sem a restore megcsinálása után nem lett jobb a helyzet. Még a flash törlést is kipróbáltam a rockchip erase toollal.
Maga a készülék úgy tűnik, mint ha működne, csak a képernyőn van mindig a kevés energia felirat.
Ha egy reset gombot nyomok neki, akkor olyan, mintha újraindulna, kb 1 sec után világít 9-10 sec-re a zöld led, mintha bootolna.
Ha hosszan nyomom a kikapcsolót (8 sec), akkor "kikapcsol", ez után már nem indul újra a resettel, csak a bekapcsoló gomb 1 sec-es lenyomásával.
Mit lehet még megpróbálni rátölteni vajon?
Vagy képernyő csere kellene?
köszi! -
balazs1979
csendes tag
Sziasztok! Én is ebben a cipőben járok. Szinte soha sem használt 60HD kevés energiát ír. Akku 3,6 V-on áll (a ráírt 3,7-hez képest ez nem tűnik túlmerültnek). Töltővel rajta hagyva zöld lámpa ég, de a kijelzőn ugyanez a helyzet. Szoftver újrahúzás kellhet neki?
Köszi előre is a válaszokat! -
shadi1
csendes tag
Sziaszok! Remélem nem én leszek az első ezzel a problémával és tud valaki nekem segíteni! Ha az xBook-60HD azt írja, hogy kevés energia és Csatlakoztassam a töltőt, de az akku már fel van töltve remélem és (lemértem), de továbbra is ez a felirat marad a kijelzőn
, mi a teendő az e-könyv olvasóval?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
ApaJoe
csendes tag
válasz
elistvan #1422 üzenetére
Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, de mostanság ez volt a legkisebb gondom!! Aztán tegnap este jött az "Isteni szikra"! Eddig minden gombot kipróbáltam, csak a lapozó-gombokat nem. Gondoltam, megnézem, hátha... És bejött! A lapozó-gombbal a betűtáblázat jobb oldali fülére lehet váltani és ott vannak a számok, jelek és az ékezetes betűk is. Minden esetre köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni! Igazad volt, tényleg a lapozó gombok segítettek!
Üdv: Joe bácsi (ApaJoe) -
ApaJoe
csendes tag
Szevasztok! Új routert vettem, amihez szeretném csatlakoztatni az x60-asomat. Bekéri a wi-fi jelszót, szépen feljön a virtuális billentyűzet, de nem tudom beírni a számokból álló jelszót, mert csak a betűkre lehet rálépni. Látszik, hogy van egy másik lap is a billentyűzetem, amin a számok is lehetnek, de erre a fülre nem tudok ráállni. Hogyan lehetne számokat is írni? Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Joe bácsi -
weiss
addikt
Sziasztok, milyen típusú az USB konnektora az olvasónak? Eléggé ismeretlennek tűnik.
-
Felho1976
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy a kijelzőn Update alatta update image NOT found felirat található, és se kép, se hang.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
elistvan
őstag
Kéne mennie. Mivel egy sima usb host funkció ezért ez oprendszertől független. A problémát szerintem a másik oldalon kell keresni és olyan emberrel megnézetni (műszerész) vagy aki ért a forrasztáshoz hogy nem az usb port egyik lába vált le az alaplapról. (Elengedte a forrasztás.)
-
Bári
tag
Helló Mindenki!
Nemrég kaptam új laptopot és ezen már a Win 10 megy. A Wayteq 60w könyvolvasómat nem tudom így csatlakoztatni, folyamatosan le-le dobja, noha a kábelnek nincs baja. Mit rontok el, támogatja egyáltalán a win 10-et, vagy dobhatom ki az egyébként teljesen jól működő könyvolvasót?
Köszönöm a válaszokat.
-
axlfsi
veterán
Valakinek ismerős a helyzet?
Alapvetően jól működött, aztán kapott egy Digma 626 Special Edition-t. Azzal is még jó volt egy darabig, majd a szokásos túlmerülés, aztán már csak ezt tudtam kihozni belőle .
Orosz fw nem segített rajta, azzal is így, félig látni a kijelző tartalmát, de a gyárival is, mint az a mellékelt ábra is mutatja.
Szerintetek? Kuka? -
TechMagneTic
tag
válasz
#31418368 #1405 üzenetére
Hm... Nehéz írásban definiálni... Nos. Vékony "pengetővel" vagy bármilyen lapos nyitó eszközzel bontható a hátlap. Az oldalán látszik a rés ami az illesztés. Miután leszedted pár (nem tudom pontosan talán 8-12 db) darab normál csillag fejű csavar fogja az alaplapot. Majd lekell csatolni fent az Eink képernyőt. Aztán jöhet ki az alaplap. Meg fordítot és alul lesznek a nyomógombok "ezüst korongjai" olyan mintában mint a gombok. Fehér fólia fogja takarni. Ezt szedd fel óvatosan (a középső részén alul, ahol nem megy a gomb) és nézd meg a kerek korongot, hogy "szép, fényes" - e. Ez zárja rövidre a panelen és ha le nyomod akkor zár. Ha koszos alatta nem szokott zárni. Meg próbáltam érthetően fogalmazni
remélem sikerült.
-
törölt tag
válasz
TechMagneTic #1404 üzenetére
Hogy kell szétszedni?
-
törölt tag
válasz
TechMagneTic #1402 üzenetére
Igen. Fizikailag olyan mintha jó lenne.
-
törölt tag
Nekem 60W-n nem megy a home gomb.
Lehet, valahogy javítani? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Új területre lép be a táblagépek piaca után a WayteQ, ezentúl már ebook olvasójuk is van.
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- XFX RX 6750XT 12GB 32 hónap eMAG garanciával
- MSI GS63 Stealth 8RE Gamer laptop
- Független Iphone 13 Pro 128GB 88% Akku Hibátlan Működés Dobozos Olcsón Eladó
- Gyári HP notebook töltők (center pines régebbi fajták, 7.44mm x 5.00mm, 19.5V, 3.33A-4.62A, 65W-90W)
- Apple Imac 27" (2014 late) i7 4.0GHz, 32GB ram, 256GB SSD
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest