Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- One mobilszolgáltatások
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
fszom
csendes tag
Nem én voltam az elkövető aki a tab3 romját felvarázsolta, hozzám már így került, kíváncsi leszek hogy a gyári reset elég lesz-e, 2-3 nap tesztüzem.
Ha mégsem akkor a joestone féle és a cm romokon kívül létezik-e más alternatíva? Aminél mondjuk nem kell olyan kompromisszumot kötnöm hogy nem megy a kamera? -
-
arnd
senior tag
Nekem is ezek voltak a meglátásaim, de nekem fontosabb a kamera mint a hiányzó funkciók. Mondjuk a hangerő feléledés az csak valami tök egyszerű config átírás, de csak a GB-ben tudom, hogy hol van az ICS, JB nem úgy működik...
Nekem nem húzta vissza automatikusan a feltelepített playstore-s programjaimat... -
NYAllah
csendes tag
Ja király vagy csak az a helyzet hogy a LINK MÁR MEGHALT de írtam is nem vagyok teljesen hülye... szóval szerintem használd Te a keresőt. A másik hogy nekem 7-es tabom van és az a meghalt link amugy is a 10 es tabon segít. De ez is mindegy inkább nem szólok mert Te "őstag" vagy csak a hardveraprón általában mindig az őstagok b@sszák el a bizniszem mikor menőznek a hirdetésem alatt hogy ő olcsóbban is tud...
-
ADP10
aktív tag
Amit tettem: legfrissebb MX Playerben indítottam egy filmet. Átléptem közben Quickofficeba, ahol lapoztam párat egy pdf-ben, majd vissza a filmhez, ami automatikusan ment tovább és volt hang is. Majd át Facebookra és vissza, még mindig minden oké. Majd át TCMD-be, onnan át Firefox-ba és vissza MXPlayerbe, még mindig automatikusan megy tovább a film és van hang is, szóval itt minden rendben van.
MX Player: v1.7.10
Joe JB: 20121116 -
dzz
aktív tag
Nekem valószínáleg hw hiba miatt nem megy, mert a rom fenn van, fel tudom rakni a gyári magyart is most már, csak valószínűleg a kernel nem engedi tovább valami ellenőrzés miatt. A magyar nem ad életjelet, a spanyol pedig boot loopol, vagyis 1-1,5 perc után újraindul. Ilyen pechre kicsi a valószínűség, hogy így együttálljon megint valakinél. Csináld nyugodtan a Joestone blog szerint, lépésről lépésre és nem lesz baj!
-
joestone
addikt
A kamera működése során ICS előtti android verziókban úgy történik , hogy a libcamera.so köti össze a hardware az android framework -el és a kamera appal. A tényleges hardware kezelés a liboemcamera.so által történik , ami értelemszerűen pariban van a libcamera.so- val. Az ICS -el ez megváltozott és a camera.msm8660.so (a mi esetünkben) hívja meg a liboemcamera.so -t . Raviprasad V Mummidi csinált egy modult ami létrehozza a camera.msm8660.so -t és a libcamera.so megfelelő funkcióit hívja meg. Az pedig a liboemcamera.so-t. A mi esetünkben az a gond , hogy a getparameters funkció meghívásakor elszáll a modul. Mivel a libcamera és a liboemcamera forráskódja nem áll rendelkezésre ezért pontos okot nem lehet tudni , miért nem működik ez a funkció . Odáig szépen eljut a modul , hogy detektálja a két kamerát , kiolvassa a helyzetüket . (getnumcameras és get_camera_info funkció) , ezután jönne a getparameters . Ha kihagyjuk a getparameters rutin futását akkor már a kamera app dől ki . Két lehetőség van kézzel be lehet állítani a kamerához tartozó szükséges értékeket , de ez nem megoldás . A másik lehetőség egy új libcamera legyártása .
-
ClioRS
őstag
Persze. Amikor legelőször feltettem, nem is figyeltem, hogy volt-e ott pötty, vagy nem, mert ugye a beállítások megmaradtak. Most figyeltem fel rá, mikor tisztán ezt tettem fel, nem CM10-ről frissítettem.
Inkább a CM10-et hagytam fent, nem lenne jó, ha máshol is előjönne a hiba. -
joestone
addikt
Visszaraktam már a régebbi zttril fájlt , a következő kiadásban már az lesz benne. Azt hiszem a 0826 -i kiadásban volt egy hack hogyha még nem aktív a sim akkor is adjon valamilyen provider infot , mert ha nincs provider info akkor phone.apk fc lesz. Megnézem , hogy ez most benne van vagy sem .
-
Sir Gunar
aktív tag
Nálam azóta is! Azért volt már rá példa, hogy egy napot is elment pontosan, de ez már bíztató jel, legalább most olyan hogy a kamerán kívül minden megy, fotózni meg az iPhone ami mindig nálam van, vagy rendes gép amit erre gyártottak is van pár a családban!
Köszi a jó munkát Joe!
Nem lehet hogy a 10"-oson a romban ez a rész másként volt megoldva és akiknek az van nem jött elő az óra hiba? -
Sir Gunar
aktív tag
-
Sir Gunar
aktív tag
ha beállítom manuálisan akkor amint kipipálom a szinkront wifi esetében rögtön sietni kezd, kizárólag restartnál lesz pontos, ha sietett és visszaállítom s a szinkront nem kapcsolom vissza akkor marad egy ideig, de hát az is siet egy idő után, szóval csak mobilneten pontos, ezért is gondolom a wifis szinkronnál lehet a kutya elásva!
-
-
joestone
addikt
Nekem az összes androidos cuccomon úgy működik a repülőgép mód , hogy kikapcsol minden rádiót (wifi, gsm, bt) szóval ennek így kell működnie
Az a led még kéken is fog világítani pl ha email érkezik.
Az Adobe nem támogatja tovább a flash_playert androidra . Le is vették a Playből. Pont azért mert nem működött megfelelően. Szóval flash felejtős . -
joestone
addikt
Most , hogy fent van a cm10 , tedd fel fastboot-tal a twrp . Most már meg fog maradni.
A gyári rendszer az első bootolásnál visszarakja a gyári recovery-t teljesen mindegy , hogy v03a vagy v03b , ezért kell az install-recovery.sh fájlt törölni a recovery telepítése előtt.A cm10-ben van a wifi beállításokban olyan , hogy a gyenge wifiket kerülje el. Ez gondot okozhat ha gyenge a jelminőség.
-
joestone
addikt
Elsőnek v03a gyári helyreállító (ez azért kell , mert ez a firmware részét is felülírja a gépnek engedélyezve a fastboot flash-t) , aztán install-recovery.sh törlése (ehhez root kell) vagy a gyári firmware visszarakása után adb reboot bootloader , majd fastboot flash recovery v10_recovery.img. majd fastboot boot v10_recovery.img és innen már mehet fel a mehet a JB.
A v03b egyébként nem a kernel verziója , hanem a gyári rom azonosítója. A lényeges különbség a v03a és a későbbi verziók között, hogy a v03a eestében engedélyezett a recovery telepítése (fastboot flash) míg a későbbi verziók esetében ezt a funkciót letiltották.
A főzőtt romok(cm9 / cm10) pedig szándékosan nem bántja a gép firmware részét.
Az ICS vagy a JB telepítése esetén csak az install-recovery.sh fájl törlésével nem kell foglalkozni , ha adb -vel felírod a twrp -t a helyére akkor természetesen megmarad ( a blogon le van írva a módszer) . -
joestone
addikt
Egyenlőre találtam egy hibát és a youtube nem működik. Már megvan az ok , de idő míg lefut a fordítás.
A portolást így csinálom :
Forráskód letölt cm githubról.
Az eszközhöz tartozó mappa és kernel forráskód bemásol a megfelelő helyekre.
Fordítás elindít vár 1-2 órát . A kész zip tabra fel és tesztel.
Amikor vmi nem működik ahogyan kellene , debug a forrásfájlokban bekapcsol és attól függően , hogy miben volt változás vagy teljes build fordítás (1-2 óra) vagy csak az adott fájl újrafordítása. Ha készen van módosítások fel a tabra és tesztel. Ha megvan a hiba kijavít a forrásfájlokban majd újrafordít. Ha kész van fel a tabra és tesztel. Ha rendben van akkor jöhet a következő problémás rész.Ha lefut az új build fordítása és youtube is rendben benn akkor valszeg még ma lesz egy új build. Persze miután lefutott a fordítás a 7" tabra is.
-
wertigo1984
őstag
Annyiban másabb a HD, hogy be tudod állítani amikor lapozod a menüt vagy a főképernyő lapokat, akkor mindenféle módon mennek a lapor. Görgetve, kocka nézetben, stb... Én az ikonokat hogyan tudom olyanra megváltoztatni, amilyen a linkelt képeden van? És azt a hátteret honnan szedted? Live-os?Sztornó, nem szóltam.
-
joestone
addikt
Aki használja a BT vagy a kamerát annak nem jó a cm9 , mert nem működik még benne. A wifi internetmegosztás sincs a helyzet magaslatán.Egyébként stabilan szépen működik. Ha sikerül úrrá lennem a JB gondjain akkor már a következő kiadás JB lesz. Egyenlőre hiányoznak részek a framework-ből emiatt nem működik a gsm. Hang sincsen még , de abba csak akkor vágok bele , ha már a wifi és 3g működik. Az usb szerencsére szépen működik , a kernelen is sikerült megfaragni amit kellett , hogy egyáltalán elinduljon a JB .A szenzorok működnek , és gyaníthatólag a gps is. Szóval egy kis munkával a cm9 szintjére tudom hozni .
Mivel írtad , hogy fullos romot akarsz , így nem ajánlottam és csak a gyári jön szóba , mert ehhez a készülékhez nincsenek custom romok.Kernelt és custom romot is csak én fejlesztek amennyire tudom. -
andyTM
őstag
- igen, a skatemen is főzött romok voltak, nagyon szerettem, de tettek egy nagyon jó ajánlatot és eladtam; abból vettem a 7-est kb. egy hónapja; és a napokban megvettem a nagyobbikat is (10).
- lesz nekünk majd zselébabunk Joestone-tól, majd akkor figyeld mit tud a kis tab
- köszönöm Pajoz, kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Filmvilág
- One mobilszolgáltatások
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Motoros topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Joestone féle romok szoftveresen függetlenné teszik a tabot