Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Vodafone Smart Tab 7 - királyfi

A ZTE által gyártótt táblagépen Honeycomb fut, hardvere erős; a gép nem tökéletes, de árához képest elképesztően jó.

Előszó

Egy-másfél éve az olcsó tablet még gyakorlatilag azt jelentette, hogy használhatatlan. Az első iPad megjelenése után a gyártók egy része habzó szájjal, kapkodva kezdte piacra dobálni a különféle táblagépeket, melyek közül kezdetben bizony csak a Samsung Galaxy Tab volt használható. Ezek ráadásul még olyan idők voltak, melyekben az efféle gépekre optimalizált Android Honeycomb még sehol nem volt, ergo ugyanazt a 2.x-es rendszert futtatták a sokszor rezisztív kijelzővel szerelt gépek, melyek a telefonokon is megtalálhatók voltak. Az eredmény kiábrándító volt, a gyártók és az Android pedig égtek, mint a Reichstag.

Vodafone Smart Tab 7
[+]

Ma viszont már más idők járnak. A gyártóknak volt idejük megtanulni, hogy mitől lesz jó egy tablet, ráadásul már olyan operációs rendszer is futhat rajtuk, mely tényleg nagy kijelzőkre lett tervezve. Ennek eredménye lehet az, hogy ma már bőven 100 000 forint alatt is lehet kapni értelmes, használható gépeket, igaz, nem túl sokat. A 7 hüvelykes méretben ott van a T-Mobile-nál kizárólag előfizetéses konstrukcióban megvásárolható Huawei Ideos S7 Slim, az Acer Iconia A100, meg persze a régi Galaxy Tab, melyhez használtan lehet hozzájutni. Ennyi. Ráfért hát a mezőnyre egy kis vérfrissítés, mely meg is érkezett a Vodafone Smart Tab 7 személyében; egy ZTE által gyártott, elérhető árú, kétmagos processzorral és nagyfelbontású kijelzővel szerelt táblagép. Mi kell még?

Vodafone Smart Tab 7
[+]

A csomagolásról nem tudunk nyilatkozni, mert magától a gyártótól kaptunk meg egy végleges készüléket, mely egyszerű, fehér dobozban érkezett, gyakorlatilag tartozékoktól mentesen. Egyedül egy hálózati töltőfejet és egy USB-s adatkábelt kaptunk hozzá, melynek a gépbe csatlakozó végén egyedi fej fityegett, azaz a többi táblagéphez hasonlóan ez a masina sem tud microUSB csatlakozón keresztül kommunikálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Karácsonyi mobilajánló

  Telefont ajándékba? Táblagépet? Segítünk, mert nem mindegy, hogy kinek és mit érdemes venni, az pláne nem, hogy mennyiért.

 • WayteQ xTAB-100 - iPad olcsón?

  A kisebbik tablet után a 10 hüvelykes modell is megérkezett a WayteQ-től, ráadásul közben át is nevezték. Vajon mit kapunk az alacsony árért?

 • Samsung Galaxy Note - egy próbát megér

  A koreai gyártó úgy döntött, hogy visszanyúl a gyökerekhez; legújabb készülékük sok szempontból egy régi PDA-ra hasonlít.

 • Vodafone 555 Blue - függőknek

  Facebook telefon nagyon olcsón, nagyon úgy alakítva, hogy a népszerű közösségi oldal a zsebünkben legyen állandóan.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.