- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Cathfaern #288 üzenetére
Nincs külön vidkarim mert nem játszok, de egy ropira húzott procival tudok szolgálni esetleg.
A fogyis dolgot meg notis topikban párszor már leírtam, hogy a nagyon táltosok nézik, mert ez meg már főleg nem 1 terep, van egy jó mondás erre, de még ha kicsillagozom a betűket is túl csúnya
-
brumi1024
veterán
válasz
Cathfaern #222 üzenetére
Passzív ugyan nem, de a hangtalan működés adott a MBA-nél, eddigi használatom során még nem hallottam felpörögni a ventit. Tényleg baromi csendes.
Egyébként épp itt van a lényeg: téged nem akadályoz, mert nem használsz olyan programokat, engem viszont nagyon, mert elég sok olyan programot használok. Pont a minap szerettem volna útközben telefonon gyorsan belepillantani egy .v forrásfájlba, ami a NAS-on volt otthon, hát nem sikerült. És nem volt kedvem az App Store-t bújni egy olyan alkalmazásért, ami megnyitja az olyan fájlokat amit még a Windows beépített jegyzettömbje is teljesen jól kezel. Netezésre oké, de nekem a netezés a felhasználás elég kis része. Minden másra szívás - és mivel számomra a fél vagy az 1 kiló tök mindegy még kézben tartva is - ezért nem szeretném bonyolítani a saját életem egy tablettel. Volt Nexus 7, van is itthon egy iPad 4, de szinte soha nem használom, és örülök, hogy eladtam a N7-et. A tablet funkcionalitására számomra a telefon bőven sok, minden másra asztali vagy valamelyik laptop.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Cathfaern #222 üzenetére
Viszont az "tömegpiacról" szerintem a laptopok egyre jobban ki fognak kopni, csak üzleti / munka felhasználásra maradnak meg.
Ezzel egyetértek. Az üzleti felhasználást viszont csak nagyon korlátozott módon tudja jelenleg kiváltani.
(#211) rudi
Igen, biztos vannak olyanok, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy ki tudnak váltani 2 eszközt egyre. De ez szerintem egy igen vékony réteg.
-
Tikakukac
titán
válasz
Cathfaern #218 üzenetére
Senki sem akarta lenyomni izomból a tabletet Isten őrizz attól. Az egyik jobb esetben cserélhető akksis bővíthető relatíve szerelhető a dolog rakat méretben a másik meg...hát van ahogy van. (azért legyünk korrektek, csapjuk hozzá a kis billzetet is a géphez, mert úg fair máris szépen indulunk a 1kiló felé)
De azok az érvek amik elhangaznak mindig úgy jönnek le meg hangzanak el, hogy ez igen ebben meg abban ez meg az van, micsoda feature, ez eddig nem volt. Francokat, jól nézünk ki ennyi fejlődés után még mindig ott tartanánk, hogy egy 500k+-os noti nem tud passzívat (sajnos nem tud, de mindegy) és nem fér tabletbe ilyen olyan GPS meg 3G meg végre egy értelmes panel. Volt ez régen is, csak mondjuk nem lehetett letépni a kijelzőt és vittél magaddal fixen +600gr-ot.
De fordítsd meg, a tablet majdnem tudja amit egy rendesebb noti. Majdnem tudja azt a jelerősséget, majdnem annyira kényelmes lehet tokkal, és majdnem annyira strapabíró és sokoldalú. Pont annyi a majdnem, hogy ez a 2 kategória egymást nem fogja megölni, max ugye netbook szindróma, aztán 1-2 év alatt aki rájön, hogy megöli gép, kukázza.
-
szmissz
senior tag
válasz
Cathfaern #217 üzenetére
Nézd meg az idei csúcsmodelljét az _ÖSSZES_ gyártónak. Na. Ennyike. Ezek lesznek 3 év múlva a full alapok és teljesen természetes lesz, hogy 5 colos egy "telefon". Ezek már nem is telefonok, mindennél fontosabb, hogy jól lásd a kontetet a kijelzőn.
És attól, hogy 5 colos a kijelző, nem kell óriásnak lennie a telefonnak, fejlődik a technika, egyre jobban tűnnek el a keretek.
-
brumi1024
veterán
válasz
Cathfaern #218 üzenetére
A 2 kiló alatt vastagonba belefér az 1 kilós MBA 11" is. Teljes értékű oprendszerrel, az iPadnél hosszabb üzemidővel, és itt nem lesz olyan probléma, hogy nem tudsz megnyitni egy honlapot, mert mondjuk Flashre vagy Java appletre épül stb. Sok laptop majdnem teljesíti azt mint egy tablet, de emellett 1000 más dolgot tud, amit egy tablet értelmesen a következő pár évben sem fog tudni. Mert ha már billentyűzetet raksz egy tabletre pont az értelmét ölöd meg, olyan programokat kell csinálni, amik tudják a rendes PC-s társaik funkcionalitásának nagy részét, jó érintőképernyős kezelhetőséggel. A Win 8 ezzel nagyon nem rendelkezik Desktop üzemmódban.
-
bambano
titán
válasz
Cathfaern #119 üzenetére
az újságírók a népszerűség kedvéért meg azért, hogy az egybites olvasó ne fáradjon le egy fél mondat után, konzekvensen keverik a hackert a crackerrel.
az amazon ugyanezen okokból kifolyólag nem fog nyelvészeti vitába keveredni a leendő vevőivel, hanem sodródik az árral. következésképp a véleménye nem irányadó."Személy szerint el nem tudom képzelni mekkora erővel kell verni a kijelzőt ahhoz, hogy belefájduljon az ujjad.": a galaxy tabom érintés-érzékenysége nem azonos a padfone2-m érzékenységével. úgyhogy én simán elhiszem, hogy szétverte az ujját a mutogatással. de ennek semmi különleges oka nincs, csak az, hogy az asus érintőkijelzői érintésérzéketlenek. én nem sokat taperolom a padfone2-met, de gyakran van olyan érzésem, hogy át kellene tolni az ujjamat az egész tableten, hogy észrevegye. tömören fogalmazva azért verte szét az ujját, mert a t100 is ócska.
-
Tikakukac
titán
válasz
Cathfaern #128 üzenetére
Semmi, a fólia eleve nem tudom mit javít-ront azon, hogy üveglapot tolsz, nem pedig egy mechanikát ami puhán jár visszajelzéssel stb stb.
rudi: Lehet, biztosan. Az IBM asztali billzet és az x200 nomeg a T60 és egyéb gépek húztak egy olyan határt ami azért legyen talpán üveg ami ezt hozza, de már a fele is esélyes. Macerás, nem oda megy, nem azt csinálja...nem tudom mennyit gépelek egy hónapban, tippre többet, mint amennyit akarok, sőt, de az biztos, hogy ha touch akkor wacom és amellé esetleg ujjas dolog. Eddig az volt a legjobb.
-
Tikakukac
titán
válasz
Cathfaern #124 üzenetére
Erővel? Nem, ugyan
Csak tényleg használja valaki úgy, mint egy notit, tehát rendesen gépelgessen, formázzon ahogy kell szöveget ilyesmi. Mint mutatja nem az összes ujjam ment szét, csak a mutató, amivel mindig böködtem meg húztam elő a rohadt menüket. De a csatis billzet is egy kalap fos volt, szóval a 10. perc után már kényszerítés aztán pedig ok, akkor vegyük elő a rendes gépet és végezzünk normális munkát.
Nyilván helikopter vagyok, okés. Csak valaki aki tényleg ki akar váltani egy rendes notit tablettel, ugyan mutassa meg nekem hogyan csinálja. Én már 2-3 éve próbálkozom és nem megy, pedig volt itt multis wacomos dupla táccsos tabletbe forgathatós géptől megkezdve a sima dokkosig minden, de tényleg minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest