- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Nekem ott kezdődik a dolog, hogy nem hiszem, hogy bármelyik jetbrains ide elmenne androidon. Kódoláshoz még el tudom képzelni, hogy egy érintőképernyő egy billentyűzettel kiegészítve fel tudná venni a versenyt a billentyűzet + egér kombinációval. A másik, amire használom a gépet az olvasás. Talán arra jó alternatíva lenne, mert így nem kellene állandóan leülnöm, ha olvasni akarok, és mint tudjuk az ülőmunka és az egészség két rosszul összeférő dolog...
-
kgyuri
tag
Érdekes kérdéseket vett fel a cikk. Grat hozzá!
Majd tesztelem a frissen vásárolt 7 colos tab-al+ külső Alcor billentyűvel, hogy a párom notebook-ját, hogyan tudja kiváltani. -
Tikakukac
titán
válasz
Cathfaern #288 üzenetére
Nincs külön vidkarim mert nem játszok, de egy ropira húzott procival tudok szolgálni esetleg.
A fogyis dolgot meg notis topikban párszor már leírtam, hogy a nagyon táltosok nézik, mert ez meg már főleg nem 1 terep, van egy jó mondás erre, de még ha kicsillagozom a betűket is túl csúnya
-
Tigerclaw
nagyúr
Cserébe 4W-al megelégszenek terhelve, mí egy átlag PC még üresjáratban is 100-150W-ot igényel. Vannak már tabletek amik közel állnak ahhoz, hogy egy átlagember IT igényeit kielégítsék teljesen. Ha jó irányba lépnek a gyártók és a szoftverfejlesztők, akkor hamarosan bekövetkezhet az hogy egy tablet elég lesz mindenre (egy átlag felhasználó esetén)
-
Tikakukac
titán
Jelentem: megint működik a mutatóujjam rendesen. Innentől kezdve csak kapacitív cerkával viszek ki tartósra tabot az ziher
-
winhate
őstag
Egy tablet nem lehet alternativa egy laptophoz vagy desktop géphez.
Mindegyiknek megvan az elonye es hatranya.
Mint régi motoros írtózok ezektől a szutykoktól. Maradok a jól bevállt keyb+egér megoldásnál. A tabok amugy sem képesek lealazni egy desktop gépet (egyenlőre). -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
MrPetya19 #280 üzenetére
Egy litván oldalon ezek az árak vannak most:
20C1000VCX - 2GB 64GB Flash, BT4.0 W8.1 SST-32 - 2,022.00Lt
20C1000VMH - 2GB 64GB Flash, 802.11 abgn / BT 4.0, Micro SD, W8.1 SST32 - 2,029.00Lt
20C1000RCX - 2GB 64GB Flash, FPR BT4.0 LTE, Digitzer+Pen W8.1P32 - 2,919.00Lt
20C1000RMH - 2GB 64GB Flash, 802.11 abgn / BT 4.0/3G LTE, fingerprint, Micro SD, Digitizer + Pen, W8.1 PRO 32 2,930.00Lt
20C1000MCX - 4GB 128GB Flash FPR BT4.0 LTE, Digitzer+Pen, W8.1P32 - 3,300.00Lt
20C1000MMH - 4GB 128GB Flash, 802.11 abgn / BT 4.0/3G LTE, fingerprint, Micro SD, SmartCard, Digitizer + Pen, W8.1 PRO 32 - 3,315.00Lt
Itt elég nagy a szórás és néha elég nehéz dekódolni, hogy néhány rövidítés mit jelent és sok helyen van amit említenek, máshol meg kihagyták (például a 802.11 abgn, vagyis a WLAN mindegyikben van). Az FPR-t és az SST-32-őt nem értem (talán W8.1 ST 32?), ahogy mi a különbség az LTE és a 3G LTE között. (ha támogatja a 4G LTE-t, akkor a 3G csak megy neki.
Amúgy a 4GB RAM-os géphez nem 64 bites windows kellene adni? (vagy arra gondoltak, hogy úgysincs VRAM az APU-ban, így sok memória nem vész el a címzési korlát miatt)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
MrPetya19 #274 üzenetére
A koncepció jó, az árazás nem igazán. Ha jól tudom 600 dollártól indul a 64GB-os ára, a 128GB-os verzió ebből számítva 700, vagy inkább 750 dollár lesz. Veszel hozzá egy dokkolót, egy külső billentyűzetet, vagy egy rápattintható billentyűzetet és egy wacom ceruzát, vagyis csak két kiegészítőt és máris odaértél 900 dollárra, amennyibe a mindenki szerint (szerintem is) túlárazott macbook kerül, pontosabban a 11 inches macbook Air, 128GB-os PCI expresses SSD-vel, 4GB RAM-al és Core i5-ös processzorral (nem atommal), 9 órás üzemidővel, USB 3.0, TB/Display port, háttérvilágításos billentyűzettel, óriási touchpaddal, kiemelkedő minőséggel, ingyenes operációs rendszerrel és egy nagy rakás hasznos ingyenes szoftverrel. (ha meg mindenképp windows kell, bármikor tehetsz rá egyet).
Nem Apple reklámnak szántam ezt, iPadot se vennék ilyen áron. Egyszerűen ott van 900 dollárért a jelenlegi egyik legjobb és leghordozhatóbb ultrabook. Ha megközelíted akár csak 100 dollárra már biztos hogy azzal jársz jobban, főleg ha nem csak egy tabletben gondolkodsz, hanem notebook helyettesítő tabletben. Nekem van tabletem, de semmit nem vettem még hozzá a 3 év alatt, mert úgy jó ahogy van (igaz, én nem használom notebook helyett)
-
egyedülülő
őstag
Sosem tudnám lecserélni a laposomat egy tabletre. Olyan tablet még nincs ami ki tudná szolgálni az én igényeimet.
-
deneee
csendes tag
ki mit gondol a Lenovo ThinkPad 10-ről? egész jónak ígérkezik szerintem.
Processor Intel Atom Processor Z3795 SoC Quad Core
Display 10.1” (1,920 x 1,200) IPS
Memory 2GB/4GB
Storage 51GB/64GB/128GB
Cameras Front: 2MP; Rear: 8MP
Wireless Wi-fi a/b/g/n; Bluetooth 4.0; HSPA+ (optional)
Ports MicroHDMI; USB 2.0; MicroSD slot, audio
Dimensions 256.5mm x 177mm x 8.95mm (10.09in x 6.96in x 0.35in); weight 598gm (1.31lbs)
Battery Up to 10 hours
Operating system Windows 8.1; Windows 8.1 Pro - gondolom itt ha 4 gb ramosat veszed akkor 64 bites. valamint azt írták még hogy a pro verzióhoz nem jár a student office de a simához igen.
1.3 pounds ami kb 0,6 kg. 599 dollártól indul majd az ára elvileg. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Alchemist #258 üzenetére
Ez egy érdekes megfogalmazása a problémának és a kérdésre meg is adja a választ. Ha már annyi kiegészítőt mellérak az ember a tablet mellé akkor gyakorlatilag kap egy notebook szerű valamit, annyi különbséggel, hogy a tabletet nem tudod használni rápattintható billentyűzettel ha nincs asztal a közelben, pedig ha valakinek munkára kell egy mobil gép nem igazán engedheti meg ezt a luxust, aki pedig száz százalékra tudja, hogy lesz asztal amin dolgozzon, annak valószínűleg felesleges ennyire extrém készüléket vennie munkára. A tablet nem lesz notebook soha, és ha valakinek a tablet notebook helyettesítőnek kell az rossz felé tapogatózik mind hardveresen, mind szoftveresen. A gyártók a tabletet alapból tabletnek fejlesztik 90%-ban érintőképernyős használatra és aki ezzel nem tud megbékülni mert neki notebook funkcionalitás kell tabletben az gyakran rosszul jár. Ahogy mondják, ami mindenre jó kicsit az valójában semmire se jó igazán.
Egy nagy probléma mellett sokan elmennek. Ha egy tabletet notebookként, külső billentyűzettel, vagy dokkolóval használsz azzal elvész az érintéssel való finom vezérlés. Pont olyan ergonómiai hiba mint amikor érintős monitorokat és egybegépeket adnak el hagyományos monitortalppal. Ki kell próbálni, hogy mennyivel nehezebb, fárasztóbb és pontatlanabb az érintéssel való vezérlés, ha a tablet előttünk áll egy asztalon, ahogy egy billentyűzetes dokkolón lenne, ahhoz képest mint mikor az ember ölében fekszik, vagy az asztalon fekszik majdnem vízszintesen. A kihajthatós talp és a legtöbb dokkolós billentyűzet nem is arra van tervezve, hogy az ember böködje, vagy multitouch gesztusokkal vezérelje. Ez azt jelenti, hogy kell hozzá egy külső egér, vagy touchpad, főleg ha munkára kell.
Mire az ember összerak egy notebook helyettesítő tabletet a megfelelő kiegészítőkkel, akkor súlyban, méretben és hordozhatóságban már jó eséllyel hátrányban lesz egy vékony notebookhoz képest. (azt nem felejtsük el, hogy nem egy 8 inches tablet végképp nem a munkáról és a tartalom előállítására van, szóval legalább 10 inchben kell gondolkodni).
Ha valakinek viszont annyira kell az egybe tablet és notebook funkcionalitás, talán jobban jár egy hibrid notebokkal, vagy azokkal a tabletekkel amiknél a billentyűzetes dokkoló stabil kapcsolatot ad, megtartja a tabletet és nem utolsó sorban, van rajta touchpad.
Emellett teljesen elképzelhető, hogy valakinek a számítógép csak tartalomfogyasztásra kell és esetleg néha egy-egy levél, bemutató, nagyon egyszerű táblázat létrehozására, vagy jegyzetelésre, rajzolásra. Nekik tényleg hasznosabb lehet egy tablet notebook, vagy asztali gép helyett (és ők vannak többen). Minden az igényeken múlik, csak nem szabad belekezdni fából vaskarikát csinálni.
-
Maradjatok a temanal.
-
Alchemist
addikt
Teljesértékű Windows-os tabletet, dokkolóval és jópár (USB) porttal talán tudnék a noti helyett használni.
-
bencze
senior tag
Én nem vagyok egy sportember de az x230-at még remélem elbírom legalább 50 évig. Azon legalább lehet írni, meg fér rendes meghajtó bele. Felhő... majd ha a teljes bolygó le lesz fedve 100% rendelkezésre állású internettel és nem lesznek privát adataim...
-
TomiLi
addikt
Valószínű. Csak az tűnt fel, hogy mennyi "apró" dologra kell figyelni ha az ember gépet választ.
Ha nekem is munkához kellene egy notebook, akkor tuti, hogy azt nem válthatná ki egy tablet. Ha otthonra kell szórakozásnak akkor el tudom képzelni.
Viszont nekem tényleg nagy a kontraszt az Acer és a HP között utóbbi javára. Lehet, hogyha kipróbálnék egy Thinkpad-et akkor az szintén ekkora ugrás lenne.... -
franc0
őstag
-
TomiLi
addikt
Hamarosan lesz egy kis összehasonlítási alapom...
Asszony új melóhelyén kapott munkagépnek egy HP ProBook 4530s notebookot.
Hát még ilyen kis faxa gép nem volt a kezeim között. Legalábbis a ~100k-s Acer után ez egy kicsit más világ.
Nagyon tetszik a billentyűzete, nagyon kényelmes írni rajta, sokkal kevesebbet hibázom, mint az Acer egybe billentyűzetével. A touchpad nem említhető egy lapon a kettő gépnél, a probooké egy álom.
A kijelzője meg szintén!!!Viszont most rendeltünk a gyereknek egy asus transformer T100-as tabletet. Kíváncsi leszek rá nagyon, hogy mennyire "helyettesítheti" a notebook-ot.
-
KTTech
veterán
válasz
Tigerclaw #242 üzenetére
Én Win8.1-et használok i5-ös tableten (x64), aminek saját (levehető) fizikai billentyűzete van. A munkámat kivéve az asztali gép - tab használati aránya olyan 5%-95% közt van. Mivel minden program ami fut az asztalin az fut a tabon is, a billentyűzete kiváló és a Win 8.1 sebességben köröket ver a Win7-re (mindkettőn SSD-n van az oprendszer) és stabilitásban sincs gond... külön felüdülés az érintő kijelző az egér helyett (csak nagy ritkán használom a tapipadot vagy a BT-s egeret, ha nálam van éppen).
Gyakorlatilag a PC-m előnye nálam a játék, a nagyméretű fileok mozgatása és a képfeldolgozás lett (az adattárolás régóta NAS-on van, RAIDz köteteken), mivel az i5-3317U azért nem egy 4.6GHz-s i7 2600k egy nVidia 770OC-vel, és a 11.6" sem éppen 27" (de legalább mindkettőben használható minőségű panel van, a Samsung Ativ Tab7-ben PLS, a Dell U2709-ben pedig SPVA, nem úgy, mint a notebookok 99.9%-ban), így számomra a PC nem kiváltható vele, de sokan nem használnak nagy számítási teljesítményt igénylő alkalmazásokat...
Ha éppen nem vagyok otthon (ez elég jellemző), jól tud jönni a beépített HSPA+ modem, a hosszú készenlét és a GPS is jól használható, de ez már más kérdés...
-
válasz
Tigerclaw #245 üzenetére
Windows soha nem terjed ARM-on szerintem. Ez az egy GUI minden eszközön elég jól megbukott. Az Intel az MS mázlija, mivel lassan sikerül életképes alternatíván betolniuk a tabletekbe (majd talán a telefonokba is). A Windows tablet így még egyszer tényleg nagyot szólhat, ha tényleg minden hasonlóan fog rajta futni, mint a desktopon/laptopon.
Másik alternatíva, hogy a google hátulról se..bekeféli a MS-t a Chrome OS-szel. De ezt kétlem.
A vállalati szféra meghódítható a Win8-as, X86-os tablettel. -
bambano
titán
válasz
Tigerclaw #245 üzenetére
a 8-as windows sorozat jól mutatja, mennyire is veszik komolyan a felhasználók igényeit.
amíg a kereslet "zuhanása" (valójában a beindulás elmaradása) be nem bizonyította, hogy a felhasználók igényei teljesen mások és emellett ki is tartanak, addig az ms nem mozdult meg, hanem szokásos napóleoni allűrjeivel erőltette a hülyeségeit.merugye tabletből se maradt a nyakukon a készlet zöme, xboxnál se kellett visszavonulót fújni, a startmenüt is elvitte az ördög, stb.
-
bambano
titán
válasz
Tigerclaw #242 üzenetére
ha valaki/valami "gyorsan reagál a kihívásokra", az hogy lehet lemaradva? pláne ennyivel? az ms mellett úgy elzúgott a tablet forradalom, mint a tgv az egyszeri francia paraszt mellett, és észre sem vették. majd amikor észrevették, akkor fejek hullása volt a fő reakció.
az ms alaposan benézte ezt az egészet, és jól láthatóan azóta sem érti. jól van ez így, legalább lesz végre egy népszerű platform, ahol nem kerül monopol helyzetbe.
-
Tigerclaw
nagyúr
Egy érdekes dolog, amin csak most gondolkodtam el:
Mikor pár éve megvettem az iPad 2-met volt hogy hónapokig nem kapcsoltam be a számítógépemet, de a használat nagyjából 10% PC - 90% iPad volt. Imádtam az iPadet és ez ma sincs másképp. Aztán más okból kifolyólag vettem egy 13 inches macbook air-t és őszintén szólva az korábbi használati arány teljesen megváltozott. A 10% PC megmaradt a Windows only programok és a játékok miatt, az iPad használat lement kb. 30%-ra és az MBA-t használtam 60%-ban. Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy "menőzés" miatt használtam az MBA-t szólok, hogy egy angol tanfolyamot leszámítva 99%-ban itthon használtam ezeket.
A lényeg az, hogy valami kevés volt az iPad-ben, ami miatt visszatértem notebookra. Egyébként folyamatosan azon agyalok, hogy milyen jó is lenne csak tabletet használni, hiszen csak 4W-ot eszik és szerintem nagyon fontos védeni a környezetet, takarékoskodni az árammal, de jelenleg még van pár fontos hiányossága az iPad-nak főleg szoftveresen ami miatt nem tudnám csak azt használni mindenre. Tartalomfogyasztásra jó, de előállításra nem igazán. Ebben az androidos és windows-os tabletek sokkal jobbak, de azoknak meg más az alkalmazások mennyisége és minősége a gyengeségük (még). Mikor a windows-os tabletplatform utoléri az iOS-t ebben, akkor lehet hogy új király kerül a trónra és ehhez talán csak annyi kell, hogy a fejlesztőknek megérje arra is fejleszteni. Az MS koncepcióját viszont már nem értem a W8-W8RT és x86-64-ARM vonalán. Szerintem jobb lenne tabletnél az RT-ARM vonalon maradni. Nekem a klasszikus windows túlságosan túlburjánzott, dinoszaurusz szerű OS.
Pár év párhuzamos használat után szerintem az MS jobb szoftverfejlesztésben, és az OS-t tekintve, mint az Apple, legalábbis Windows-OS X tekintetben, mert más a hozzáállásuk. Lehet hogy több hiba van egy épp startoló Windows-ban, de folyamatosan javítják és még évek után is bármelyik nap jöhet és jön is javítás, frissítés. Az Apple viszont magasról tesz az OS X hibáira, ha az nem ultra kritikus, vagy nem lesz belőle ujságokban, TV-ben megjelenő hír. 3-4 havonta jön 1-1 frissítés, de a közepes és kicsi hibákat sosem javítják és ugyanúgy felbukkan a következő és a rákövetkező major release rendszereikben. Az MS beismeri a hibákat és javítja asap, az Apple pedig struccpolitikát folytat. Számukra az egész elvi ügy, mert amit ők csinálnak az tökéletes és ami tökéletes annak nincsenek hibái, ha pedig nincsenek hibái, akkor nincs is mit javítani. Ugyanez vonatkozik a konstruktív felhasználói visszajelzésekre. Szerintem egyetlen fejlesztő se olvassa az Apple support fórumait. Nekik az csak egy dühöngő az vásárlóiknak és segítséget maximum az egyik user nyújt a másiknak, mert ők biztos nem fognak. Szóval az MS talán le van maradva tableteket tekintve, de jobb a hozzáállásuk és gyorsabban reagálnak a kihívásra.
Az se mindegy hogy a tabletet mivel hasonlítjuk össze. Egy nagyon vékony, kicsi és könnyű ultrabook SSD-vel sok mindenben hozza a tablet előnyeit, a hátrányai nélkül. Ha nem kapcsolja ki az ember és jó a zsanérja, egy pillanat alatt felnyitja és egy másodperc múlva működik, sőt ott folytatja ahol abbahagyta. Ne feledjük el, hogy a notebookok fejlődése sem állt meg.
-
kisza25
félisten
válasz
Ice&Lime #239 üzenetére
a legnagyobb dilemmát az okozta a dologban, hogy minél kisebb legyen, de ne veszítsen a funkcionalitásából, mert 15,6" notim volt már több is, de az mindenre jó csak nem egész nap magammal cipelni, a kis méret meg a használhatóság rovására megy (volt asszonynak netbook 10" és 7" tablet, van a családban 10" samsung galaxy tap 2 is ez utóbbi fogott csak meg az összes közül) igazából a végén az döntött, hogy szabadban is kellene használni és a tabletek fényesek+ a kijelzőt tapiskolod ami még tovább rontja a láthatóságot és a gyors és pontos bevitelhez még mindig elengedhetetlen számomra a billentyűzet, ha tablethez viszek + bill.-t akkor meg már semmivel sem vagyok előrébb
így maradt a 12-13,3" subnotebookok, amiben igen kicsi a választék, újonnan a hp probook 13,3" jöhetett csak szóba, de az már 160eFt így ki is esett, használtban pedig ez volt az egyetlen amit érdemesnek találtam
-
kisza25
félisten
én pont az elmúlt hetekben voltam dilemmában, hogy 10" tablet 12-13,3-14" notit vegyek(van kollégám aki tabletet használ noti mellett, van aki notit, van aki egyiket sem
),
alapvetően munkára kell, fontos a hordozhatóság, mert ingatlanozom és sokszor jól jön a helyszínen(ha az adott ház mégsem tetszik tudjak másikat ajánlani, tulajdoni lapot lekérni, de nem ártana ha gps ként is funkcionálna mikor keresek egy házat cím után, de adott esetben házat is tudjak vele felvinni a rendszerbe...),
asztali gép van otthon(i7+8GB+SSD...)mellé és az irodában is van asztali amit muszáj bizonyos dolgokhoz használnom, mert zárt rendszerben dolgozunk és vannak dolgok amit csak ott enged hálózatra menteni,
tabletre és notira is lehet kérni részleges hozzáférést, a keret 110-120eFt volt plafonban, sok sok gondolkodás re és kontra után egy használt, de még garanciás HP Elitebook 2560P mellett döntöttem (12,5") még nem tudom, hogy mennyire lesz nekem használható, mert hétfőn kapom meg, majd az idő eldönti, de ez tűnt az aranyközépútnak, de fontos megemlítenem, hogy a tablet szó is előkerült munkára és nem sok kellett, hogy az jöjjön ki győztesen -
Relaxing
tag
Azért SCE és változataival egy windowst elég jól lehet felügyelni. Vagy Labtech-el ha nem akarunk Microsoft terméket emlegetni. Ezekkel még az elopott laptopot is utol tudom érni kedvező feltételek mellett , éppen annyira ,hogy adatokat eltávolítsak, vissznyerjek pl. Androiddal nincs meg ez a lehetőség még ha jól tudom.
-
bambano
titán
válasz
Relaxing #232 üzenetére
mert olyan felügyeleti cuccot ismersz, amivel windowsos notebookokat vállalati környezetben rendesen felügyelni lehet? lopást, stb. is beleértve? hint: nem.
egyébként azért ennyi az android, mert nem vállalatnak szánták. majd ha lesz vállalati android, az is sokba fog kerülni.
-
Relaxing
tag
Egyre többet gondolkodom, hogyan lehetne tableteket vállalati környezetbe illeszteni. Ha átlagos office-os munkafolyamatokat veszek figyelembe akkor én hatalmas potenciát látnék már a tabletekben rendszergazda szemmel. S nem utolsó sorban nem kellene külömböző licenszekre költenem a cég pénzét. Egy átlag 100.000Ft -os Androidos laptoppal már szinte hasonló munka hatékonyságot lehet elérni mint egy ugyan ilyen árú windows alapú notebookal.
Ami hátrányát látom az a rendszerfelügyelet, biztonság (lopás is) kompattibilitás, nyomtatás. Egyenlőre nem ismerek olyan szerver oldali lehetőséget amivel androidot vállalati környezetben felügyelni lehetne. Lehet már van nem jártam mélyebben utánna de ha ezeket a dolgokat át lehetne hidalni, megoldani rengeteg pénzt lehetne sporólni vagy más célókra használni. -
bambano
titán
válasz
buherton #227 üzenetére
szerintem a tablet is másra való, a desktop is, meg a notebook is. ráadásul szerintem a kis tablet is másra való, mint a nagy tablet.
következmény: aki nem akar ennyi kütyüt venni, az kompromisszumokat fog kötni, ahogy az egyik terület funkcióját egy másik kütyüvel akarja lefedni.
következmény2: minden ilyen vita szócséplésbe és borsó falra hányásába fog torkollni, mert ugyan nem kerül kimondásra, de mégiscsak azon megy a vita, hogy ki melyik kompromisszumot hajlandó eltűrni más előnyökért cserébe (pl. megspórol egy 12 collos tabletet, mert van már notebookja, így az árát elsörözheti)
-
bambano
titán
sem telefonért, sem tabletért nem büntet a rendőr, kézben fogott telefon használatáért büntet. ebből azt gyanítom, hogy kézben fogott tablet használatáért is büntet.
ami elég érdekes, mert mondjuk egy címet beírni a guglis navigációba az használat, ahhoz meg kellene állni a rendőrség szerint. szerintem az, hogy feltapasztottad az ablakra és fut rajta a navigáció és a vaslédi pofázik neked, hogy jobbra, azért nem büntet a rendőr.
-
buherton
őstag
+1
Nekem személy szerint nincs tabletem, de ha megyek külföldre, akkor az asszonytól mindig elkérem az övét, mert lusta vagyok laptopot cipelni. A tablet pedig bőven tudja azt, ami ilyenkor kell (e-book, net, térképek), de amint visszajövök, térek vissza a laptopra, mert ezer millió más dolgot is csinálok a gépen, amire képtelen a tablet.
-
himpike
aktív tag
Erre írtam hogy megmarad pár limitált dologra... amiket példaként olvastam azokat megcsinálom a telefonommal. Számlát mondjuk nem szoktam mutogatni pdfben, így feltételezem hogy ez is rétegdolog lehet.
Tényleg, járó autóban tabletért nem büntet a rendőr, csak a telefonálásért?
-
fpeter07
veterán
Mindkét eszközzel rendelkezem, de képtelen vagyok elképzelni, hogy egy táblagép ki tud váltani egy laptopot. Szövegszerkesztés egér és billentyűzet nélkül elég reménytelen. Kisméretű laptopot esetleg, mert ott a gombok mérete és maga a képernyő is elgondolkoztatja az embert, hogy kell-e egyáltalán neki.
-
brumi1024
veterán
válasz
Cathfaern #222 üzenetére
Passzív ugyan nem, de a hangtalan működés adott a MBA-nél, eddigi használatom során még nem hallottam felpörögni a ventit. Tényleg baromi csendes.
Egyébként épp itt van a lényeg: téged nem akadályoz, mert nem használsz olyan programokat, engem viszont nagyon, mert elég sok olyan programot használok. Pont a minap szerettem volna útközben telefonon gyorsan belepillantani egy .v forrásfájlba, ami a NAS-on volt otthon, hát nem sikerült. És nem volt kedvem az App Store-t bújni egy olyan alkalmazásért, ami megnyitja az olyan fájlokat amit még a Windows beépített jegyzettömbje is teljesen jól kezel. Netezésre oké, de nekem a netezés a felhasználás elég kis része. Minden másra szívás - és mivel számomra a fél vagy az 1 kiló tök mindegy még kézben tartva is - ezért nem szeretném bonyolítani a saját életem egy tablettel. Volt Nexus 7, van is itthon egy iPad 4, de szinte soha nem használom, és örülök, hogy eladtam a N7-et. A tablet funkcionalitására számomra a telefon bőven sok, minden másra asztali vagy valamelyik laptop.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Cathfaern #222 üzenetére
Viszont az "tömegpiacról" szerintem a laptopok egyre jobban ki fognak kopni, csak üzleti / munka felhasználásra maradnak meg.
Ezzel egyetértek. Az üzleti felhasználást viszont csak nagyon korlátozott módon tudja jelenleg kiváltani.
(#211) rudi
Igen, biztos vannak olyanok, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy ki tudnak váltani 2 eszközt egyre. De ez szerintem egy igen vékony réteg.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
brumi1024 #219 üzenetére
Van még olyan weboldal ami flashre vagy java appletre épül? Ha igen, akkor inkább látni se akarom őket
(szakmai ártalom
)
Komolyra fordítva, amit egyik laptop se teljesít:
0,5kg körüli súly (igen, számít az 1kg és a 0,5kg közötti különbség is), teljesen passzív és hangtalan működés, adott esetben állva, letámasztás nélkül is könnyű használat, kifejezetten kis képernyőre optimalizált programok (szerintem nem élmény egy hagyományos windowsos programot 10"-on kezelni, egérrel sem, nem hogy tapipaddal).
Tabletre billentyűzet csak akkor kell, ha az ember hoszan gépelni akar, nem vezérléshez. Ha pedig hosszan gépelni akar, akkor jó eséllyel van valami hely ahova le tudja tenni, illetve úgyis több idő áll rendelkezésre, szóval nyugodtan elő lehet halászni egy külön táskából a billentyűzetet. Laptopnál nincs választásod.
És én nem tartom magam átlagusernek, de ennek ellenére sem érzem azt, hogy egy tablet operációs rendszer a mindennapi tevékenységemben bármiben is akadályozna, azaz lenne olyan feladat, amit azon nem tudok elvégezni. Ebből kifolyólag semmi előnyét nem érzem annak, hogy asztali operációs rendszer van a hordozható gépen.Tikakukac:
Ebben egyetértünk, nem fogja megölni egymást a két kategória. Viszont az "tömegpiacról" szerintem a laptopok egyre jobban ki fognak kopni, csak üzleti / munka felhasználásra maradnak meg.
Szerk: kivéve ha az asztali gépeket is leváltják idővel a tabletek. Ez még messze nem a jelen, és lehet sose fog bekövetkezni. De nem teljesen elképzelhetetlen. Nyilván ehhez a felhasználói szokások gyökeresek átalakulása is szükséges. -
Tikakukac
titán
válasz
Cathfaern #218 üzenetére
Senki sem akarta lenyomni izomból a tabletet Isten őrizz attól. Az egyik jobb esetben cserélhető akksis bővíthető relatíve szerelhető a dolog rakat méretben a másik meg...hát van ahogy van. (azért legyünk korrektek, csapjuk hozzá a kis billzetet is a géphez, mert úg fair máris szépen indulunk a 1kiló felé)
De azok az érvek amik elhangaznak mindig úgy jönnek le meg hangzanak el, hogy ez igen ebben meg abban ez meg az van, micsoda feature, ez eddig nem volt. Francokat, jól nézünk ki ennyi fejlődés után még mindig ott tartanánk, hogy egy 500k+-os noti nem tud passzívat (sajnos nem tud, de mindegy) és nem fér tabletbe ilyen olyan GPS meg 3G meg végre egy értelmes panel. Volt ez régen is, csak mondjuk nem lehetett letépni a kijelzőt és vittél magaddal fixen +600gr-ot.
De fordítsd meg, a tablet majdnem tudja amit egy rendesebb noti. Majdnem tudja azt a jelerősséget, majdnem annyira kényelmes lehet tokkal, és majdnem annyira strapabíró és sokoldalú. Pont annyi a majdnem, hogy ez a 2 kategória egymást nem fogja megölni, max ugye netbook szindróma, aztán 1-2 év alatt aki rájön, hogy megöli gép, kukázza.
-
szmissz
senior tag
válasz
Cathfaern #217 üzenetére
Nézd meg az idei csúcsmodelljét az _ÖSSZES_ gyártónak. Na. Ennyike. Ezek lesznek 3 év múlva a full alapok és teljesen természetes lesz, hogy 5 colos egy "telefon". Ezek már nem is telefonok, mindennél fontosabb, hogy jól lásd a kontetet a kijelzőn.
És attól, hogy 5 colos a kijelző, nem kell óriásnak lennie a telefonnak, fejlődik a technika, egyre jobban tűnnek el a keretek.
-
brumi1024
veterán
válasz
Cathfaern #218 üzenetére
A 2 kiló alatt vastagonba belefér az 1 kilós MBA 11" is. Teljes értékű oprendszerrel, az iPadnél hosszabb üzemidővel, és itt nem lesz olyan probléma, hogy nem tudsz megnyitni egy honlapot, mert mondjuk Flashre vagy Java appletre épül stb. Sok laptop majdnem teljesíti azt mint egy tablet, de emellett 1000 más dolgot tud, amit egy tablet értelmesen a következő pár évben sem fog tudni. Mert ha már billentyűzetet raksz egy tabletre pont az értelmét ölöd meg, olyan programokat kell csinálni, amik tudják a rendes PC-s társaik funkcionalitásának nagy részét, jó érintőképernyős kezelhetőséggel. A Win 8 ezzel nagyon nem rendelkezik Desktop üzemmódban.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tikakukac #200 üzenetére
"2 kiló alatt vastagon" vs. 500gramm egy 10"-os iPad. Azért a kettő nagyon nem egy kategória. És pont ez az probléma az érvelésed több részével is, sok laptop majdnem teljesíti azt amit egy tablet, de csak majdnem. És ez bőven elég ahhoz, hogy legyen értelme a külön kategóriának.
-
Cathfaern
nagyúr
Ergonómiai okokból nem lesz így. Feature phone vs. okostelefon esetén mindkettő zsebretehető, egy kézzel használható, belefér egy kisebb tenyerű ember kezébe is. Szóval telefonálásra mindkettő használható. Ez egy 5"-os telefonra már nem igaz. Szóval nem ugyanaz a két kategória.
-
Tikakukac
titán
Lehet ez vélemény ezzel nincs gond, nem is lesz soha, mások vagyunk, nekem az emögötti indoklással van gondom. Az egész napos üzemidőt kivéve itt minden ha nem több már fél évtizede is adott volt. Pont. Most ettől miért kéne elalélni? Ugyanez volt a retinával is, ha nem csinálnak akkora felbontás körüli gépet TP-jék jóval előtte még meg is eszem. Én ezt nem értem. Ettől függetlenül bárki megteheti, nyilván, csak kuncogni fogok, mert a fele marketing, megint felfedezték a spanyol viaszt sorozat.
Ott van a Trio akkor, az háromszor ennyibe kerül. És még abba sem fért bele a rendes gépelési élmény, ugyanígy ott van a zsanérral való szívás, plusz abból megint nem lesz munkaeszköz azzal a touchpaddal. 3kilónál járunk. Jó dolog az iPad, jó a 30k-s billzet hozzá, nincs vele gond. De ettől még mindig nem lesz belőle olyan gép amit kicsapok és verem napestig, mert nem arra való, ez egy öszvér.
Szerintem sokat mondok ha tudnak olykor mutatni 10-15 olyan pötyörészős cuccot egy boltban (nem tablet abból 1-2 havonta 1 elég) amit ne gyűrtem volna be, és a 2in1 dolgok pont azért szívnak amiért 2in1-ek mindig is fognak. Se nem ez se nem az. Se nem jó ebben se nem jó abban. De nem is rossz. A kompromisszum meg olyan dolog ami egy bizonyos szint felett iralmatlan idegesítő, ha nem tudnám milyen technika volt már 5-6-7 évvel ezelőtt akkor aláírnám. Így meg inkább siralmas. -
stratova
veterán
Mindenkinek 5+ inches telefonja lesz 3 éven belül, neked is.
Sajnos erre haladunk, de azért remélem a minik nem haladják meg 4.5"-t.
Amikor egy Samsung Galaxy S 3 és S4 mini 4" és az Xperia Pro 3.7" volt elgondolkodom milyen alapon hordja ez a mini nevet. Attól, hogy a csúcsmodell egy kivasalt féltégla, nem kellene mindennek annak lennie.Egy ideig kénytelen voltam hivatalból ZTE Skate-et használni, utána örültem a Samsung Galaxy mini 2-nek.
Ha mégis így lesz, akkor nekem irány a használt piac. -
rudi
nagyúr
válasz
Tikakukac #200 üzenetére
Ne pisilj sehová, csak tartsd tiszteletben a véleményemet. Ha pedig a tablet + billentyűzet kombókat tárgyalod, akkor kérlek ne csak a legolcsóbb T100-at vedd figyelembe, hanem a lényegesen jobb Type Cover 2-t vagy a komolyabb iPad kiegészítőket is. Ugyanis azokkal már sokkal árnyaltabbá válik a tablet és az igazán mobil notebook viszonya.
-
Ispy
nagyúr
Mondjuk számomra az nem világos, hogy miért is akarnak egy alapvetően tartalom fogyasztásra kitalált eszközből mobil munkaállomást faragni?
A tab arra jó, hogy a budin elolvasom a híreket, főzés közben meg tudom nézni a receptet, az asszony meg az ágyban el tudja olvasni az emailjeit, fb-t. Esetleg nyaralás során magunkkal visszük a gyerekeknek mesét nézni.
Ezt a részét érzem inkább izzadságszagúnak, lehet, hogy idővel kifejlődik ebből egy másik eszköz, de az nem a tablet lesz (legalább is nem a jelenlegi formájában).
-
Ispy
nagyúr
válasz
Ice&Lime #204 üzenetére
Akkor nem ugyan azt a címet olvassuk, én sehol nem látok ösztönzést, egy vélemény rovatot látok, ahol 2 ember kifejtette, hogy nekik, a saját igényüknek hogyan felel meg a tablet. Személy szerint egyáltalán nem érzem, hogy bárki is meg akarna győzni itt bárkit (kivétel ez alól a hozzászólok egy része).
-
Tikakukac
titán
válasz
Ice&Lime #204 üzenetére
Meg van oldva: Haswell U proci. Nevetségesen sokat futnak velük a gépek a régi 9 cellákhoz képest kicsi akksikkal.
Semmi gond nincs már ezzel, mikor az első ilyen gép volt néztem ki a fejemből, hogy tényleg szinte egész nap ment és egyszer kapott rátöltést . Csak kasztnit meg kijelzőt illtve billzetet nem nagyon szeretnek csinálni már sajnos. A többivel semmi gond.
-
Ispy
nagyúr
Néhány embernek nem ártana még egyszer értelmezni a cikk tartalmát. Senki sem mondta, hogy a tablet mindenkinek jó, sőt azt sem, hogy mindenkinek le kell cserélnie a laptopját/pcjét ilyenre. Ez egy vélemény rovat. Én sem megyek be a BMW topikba, hogy büdösbmwcsakhülyékveszikmertdrága.
Ha nem kell neked, hasztalan számodra, drága úri huncutságnak tartod, írd le 1x, nem kell ezen rugózni, meg üveggömböl jövőt jósolni, hogy mi lesz.
-
bambano
titán
Leírom a különbséget:
- az első sorozatú galaxy tabom pont elfér az öltönyöm zakójának a zsebében (szerencsére mostanában ritkán van ott) ha valami kell, és tabon el tudom intézni, akkor benyúlok a zsebembe, nyomok egy gombot, kitolom a képernyőzárat és mehet a dolog. akár egy piros lámpányi idő alatt megoldom.
- ha kocsival megyek, a notebookom mindig a csomagtartóban van, mert nem etetjük a tolvajokat és az üvegeseket. tehát ugyanez notebooknál: parkolási lehetőséget keresek, megállok, leállítom az autót, kiszállok, bezárom, kiveszem a notebooktáskát a csomagtartóból, kiveszem a notebookot, megvárom, míg bebootol, összeklikkelem a hálózatot, betöltöm a böngészőt, és mehet. majd ugyanez vissza: hállózat leállít, notebook leállít, visszacsomagol, csomagtartóba elpakol, beül, indít, megy tovább.hát ezért. és ha valakinek meg kell mutatnom valamit, pl. bankban átutaláshoz a pdf-ben kapott számlát, akkor egy tabot beadok az ablakon és örülnek neki. egy 15 collos w520-at ha beadnék, azt támadásnak venné mindenki... mondjuk így belegondolva navigálni is jobb a tab, a notebook elég parasztosan nézne ki a szélvédőre tappancsolva
szerk: de ha már írok, a feltett kérdésre: sose lesz tablet a következő notebookom. mindig lesz notebookom azokra a feladatokra, amikre a notebook való, meg mindig lesz egy mobilis kis tabletem meg egy böszme tabletem, arra, amire meg tablet való.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest