- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android szakmai topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én is ezt gondolom. A VGA-piacnak lőttek, és a platformon kívül nem érték a termék. Ezt az is bizonyítja, hogy az NV is csinálja a saját platformját Tegra néven.
Az R600-ban igazad van. Túl sok jelentőséget tulajdonítottam egy új fícsőrnek (geometry shader). Ez nem lett normálisan kihasználva. Nyilván az a faktor hiányzott, hogy a fejlesztők hozzányúlnak-e, ha a piac legelterjedtebb terméke szar benne. Nyilván ez egy fontos szempont.
(#97) Ottoka: Aha ... ahhoz képest van aki nem így látja. Talán ez sem lehet véletlen.
Mondjuk az, hogy te így látod, az biztos nem véletlen. A fórum trolljától ez kötelező szempont. Ezen még erősít a fájdalom, hogy az AMD gyártja a leggyorsabb grafikus kártyát.
-
decibel
aktív tag
Egy mmo-ban van hatalmas pénz, a többi elvegetál.
"Technikailag nem az fog számítani, hogy milyen jól néz ki a programod"
Erről van szó, ezért egyre értéktelenebb a vga piac. Böngészős bigyók soha nem fogják megkívánni egy komolyabb vga teljesítményét akár cpu-ba integrált, akár nem, így a haszonkulcs is kisebb lesz.@tzsolesz: ahogy definiáljuk. Szerintem ha valakinek annak reményében ígér egy vga-t mert a jövőben jobb lesz a kihasználtsága, és ez az élettartama alatt nem következik be, akkor imho erősen mellé lőtt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én csak egy linket kértem, az IGP-s NV x86-os prociról.
Persze a Radeonok eladásai is megcsappannak jövőre. Főleg, ha a Sandy tényleg lekapcsol (ami még nem biztos). Akkor az egyetlen út a külső VGA, amerre az NV megy. A platformon kívül semmi sem lesz értékes.
A PC-n az Intel és az AMD tud versenyezni platformmal (a VIA inkább a beágyazott piacokon érdekelt). Az NV átnyergel az ARM-ra. Itt majd okos PR-rel alávágnak a PC-nek, ahogy azt már el is kezdték. [link], [link]
Gyakorlatilag a terv, hogy átrakják a GeForce birodalmat egy másik platformra, ahol nem függ a fejlesztésük eladhatósága az Inteltől.A PC-s játékok témaköre érdekes. Szerintem ez inkább átalakulóban van. Sokan mondják, hogy a PC játék szempontból halott, de vannak olyanok, akik másképp látják. Az MMO-kban és a farmolásban hatalmas pénz van. Ráadásul a böngészők is okosodnak: HTML5, WebGL támogatás. A Valve is jól látja. Technikailag nem az fog számítani, hogy milyen jól néz ki a programod, hanem az, hogy mennyire okosan használod ki az internet lehetőségeit.
-
decibel
aktív tag
Ja hogy mások tényekkel is támasszák alá a mondandójukat veled ellentétben? Ilyen kettős mércével nehéz vitatkozni.
Amúgy alapvetően van annak reális esélye, hogy az NV marginalizálódik a vga piacon, mivel maga a piac fog egyre értéktelenebbé válni. Erre mutat több tényező is (szerintem elsősorban a pc-s játékpiac szűkülése egy jó indikátor). Hosszútávon az AMD-re is ez a sors vár, még ha sikerül is tovább húznia a dolgot.
Viszont nem állítom be tényként az elképzeléseim, a helyedben meg pláne nem tenném, egyrészt mert a ph arculatába ez nem illik (illetve most már csak nem illett) bele, másrészt meg mert a múltban már lőttél ezekkel a próféciákkal mellé. -
decibel
aktív tag
A ph epikus magasságokba tör Abu próféta paranoid üldözésmániás teóriái és a userek flamekitörései között.
Na megyek vissza a beyond3d-re, bár már onnan is kezdenek eltünedezni a valóban insederes emberkék.
-
TTomax
félisten
Lehet igazad van,azért az gáz volt amikor az új technikával a F1 2010-ban nem volt meg a fél domboldal,akkor ezek szerint erre kellett hotfix... na mindegy a geforce driver most jó,semmi gáz vele eddig,bár régóta van egy gondom amit nem tudom hogyan lehetne orvosolni.A company of heroes ToV 1920-ban csak ablakban indul egyébként out of range hiba,nem tudom ezt hogyan lehetne megjavítani... minden felbontás rendben van,de ablakban játszani macerás,1680-ban meg nem olyan szép a képe az LG-mnek...még ami érdekes,dvi kábelal is minden rendben,csak d-subbal jelentkezik a hiba,több d-sub kábelt próbáltam tehát a kábel tuti jó...gondolom dvi-vel tudja olvasni az EDID-et d-subbal meg nem... amugy csak ez az egy játék ilyen,de lanparty-n meg pont ezt toljuk...így most két kábellal mászkálok...
-
-
Ottoka
őstag
Nagyon jó ez a driver, ahogy megszokhattuk az előzőektől is már.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Feltelepitettem a 260.89-es drivert, a kovetkezo a gond:
Clean install-t adtam, tehat teljesen leszedte a regit, kerte hogy inditsam ujra, hogy majd folytatja a telepitest.Viszont nem indult ujra, shutting down utan fekete kepernyo, es ennyi, a gep mukodik de nincs videojel.Reset gombbal ujrainditom es folytatja a telepitest, amikor vegez, megint keri az ujrainditast, ugyanaz a problema, megint reset gombot kell hasznaljak.
Es azota nem tudok restart-ot adni windows-bol.Leszedtem az uj drivert es a windows(7 ultimate 64 bit) feltelepitett egy regebbit, de a problema ugyanaz.
A videokartya Gigabyte 9600GT, az alaplap Gigabyte P35-DS3.
Valami otlet?
Koszi! -
Rocco27
csendes tag
Sziasztok!
Másnak is eltűnik a Realtek hangkártyája vagy csak nálam fordul elő ilyen?Ugyan ez előfordult a beta 260-as illesztőprogramokkal is. De nem kaptam vissza egyhamar a hangkártyám, mert letöröl új, régi vissza nem működött. Elcsesztem pár órát vele mire újra volt digitális kimenetem...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A régi játékok többségét már jól kezeli a 260-as széria, de ha lehetőséged van 185-ös sorozatú drivert használni, akkor oda az a legjobb. A régi játékokhoz azért jön a javítás, mert a Fermivel nem lehet a régi drivert használni.
Csak a funkciók bővülnek az új drivertől, a sebesség a Fermihez van optimalizálva. Persze ez nagyon kevés esetben jelent érzékelhető lassulást a körábbi GeForce-oknál. Gyakorlatilag elhanyagolható a különbség. -
Erdei88
veterán
Régebbi drivernél és ennél is a következőt tapasztaltam, hogy a vga-t nem használja elég sok játék 90-100%on, van hogy 30-40%...
Amiket néztem és olykor elég kevés fps-em van:
-Team Fortress 2
-CSS
-Test Drive Unlimited 2 ( lehet ez csak a beta miatt)
-Company of Heroes Online
-Gta 4
-Battlefield Bad Company 2
-Unreal Tournament 3Gigabyte GTX460OC-m van Amd X6al ami 3800on megy. Ez a "hibajelenség" mitől lehet? Lehet ezt orvosolni? Driver megoldhatja, vagy máshol van a hiba?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már 2011-ben. Attól függ, hogy az Intel hogyan áll a diszkrét kártyák kérdéséhez. Egyelőre a processzor játszik főszerepet a PC-ben, és ebből a szempontból az Intel tart a legelőrébb. Ergo ők diktálják, hogy mi hogyan működik a platformjukban. Ezt az Atommal szépen bemutatták. A PCI Express x1 nem volt elegáns megoldás, de végeredményben eltették az útból az Ion-problémát, és ez volt a lényeg az Intel számára. Persze lehet mondani, hogy a szerződéses partnereket is hátraszúrták, de ez kis áldozat ahhoz képest, hogy az Ion ellehetetlenítésével mekkorát nyertek.
A Sandy Bridge-re már most hatalmas az igény, és akkor is az lesz, ha az Intel azt mondja, hogy GPU mellett nincs IGP. Egyszerűen nincs alternatívájuk a gyártóknak, hogy egy ilyen akcióra egy másik cég termékével válaszoljanak. Még ha az AMD-t erősebben is nyomnák, akkor sem lesz meg a megfelelő gyártókapacitás, hogy a piacon kiszolgálják. Ergo az Intel itt azt csinál jelenleg amit akar, és a diszkrét kártyák piacának kivéreztetése jelenleg első számú szempont.(#63) kpal: ez attól függ, hogy van-e valami problémád, vagy kell-e valamelyik új funkció a driverből.
-
kpal
nagyúr
Régebbi karikhoz van értelme felrakni 8800gt, GTX285 ?
-
siriq
őstag
válasz
megint én #45 üzenetére
Aranylag jo cikk az meg belefer. Szinte teljesen atszoktam mas oldalak olvasasara mert az ott megjelent informacio reszletesebb, targyilagos es szinvonalas. Mar csak a forum amit nezek igazan de ha igy halad akkor mar az sem fog erdekelni. Pedig szinte a megalakulasa ota olvasom az oldalt. Nem fogok vitazni. Van mas.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Teljesen mindegy. A jövőt az NV a külső kártyákkal képzeli el. Rene Haas ki is fejtette, hogy magasabb teljesítményt lehet így elérni, mert nem kell a notival hurcolni a terméket, ami előny a felhasználóknak a mostani megoldásokhoz viszonyítva. Elszabadulhat a fogyasztás is, mert mindenről egy külső tápegység gondoskodna. A Gigától láttunk már ilyen külső dokkolókat, amiben egy GPU van. Ez lenne a diszkrét termékek jövője a mobil piacon. Legalábbis ez a koncepció. Egyébként az AMD is hasonló elképzelést promózgat. Nyilván ők is érintettek a piac csökkenésében, mert ugyan lesz Fusion, de nem biztos, hogy gyorsan részesedést szerez. Kell a backup plan.
-
Zanik
addikt
Azt nem tudom, hogy nem lehetne valahogy kijátszani az Intel Sandy Bridge-es szemétkedését? Mert ugye ki lehet iktatni a diszkrét GPU-t, tehát akár át is lehetne verni valahogy a procit, hogy nincs ott az, ami miatt le kéne tiltani az IGP-t. A gond ott van ugye, hogy az Optimus működésének az alapja az, hogy a diszkrét GPU számol, de a képet már a IGP jeleníti meg. Ezért lehet kapcsolgatás és képernyővillanás nélkül élvezni az IGP és diszkrét GPU közötti váltást. Nos, nincs rá valamilyen mód, hogy az IGP nélküli diszkrét GPU-s működés és az diszkrét GPU nélküli IGP-s működés között kialakítsanak valami hasonlóan zökkenésmentes átmenetet biztosító megoldást, akár hardveresen?
-
dz1
tag
A szabványos tartalom egy 1.4-es HDMI kimenetet követel a kártyán, amit egyelőre csak a GeForce GTS 450 és GT 430 tud felmutatni.
Abu ez tévedés! Én nemrég vettem gainward 768mb-os gtx460-at, és ezen a kártyán is 1.4a hdmi kimenet van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sajnos az Intelnek ez nagyon érdeke. Ők a piacvezetők minden szempontból. Ezt akarják erősíteni. Ha van VGA-d, ne használd a Sandy Bridge IGP-jét. Az egész az Optimus ellen van, ami nagyon rossz dolog az Intelnek. Ha az Optimust valamilyen módon kilövik, akkor az NV-t lövik ki a PC-ből. Évek óta ez a cél (licenszekkel való pereskedés, az új Atom platform mesterséges korlátjai az Ion 2-re). Az NV-nél van egy CUDA, ami túl veszélyes a PC-ben, mert az Intel nem tud befolyással lenni rá. Addig kell megölni a platformot a PC-n, amíg lehet, mert később, olyan elterjedtsége lesz, hogy a processzor teljesítménye háttérbe szorul, és mindenkinek NV kártyát kell venni, ami messze nem az Intel érdeke. Közvetett szinten a HPC is lényeges, mert ott az NV azt csinál amit akar, hiszen nincs ellenfelük, miközben az Intel dolgozik a MIC architektúrán. Minél erősebb a CUDA annál nehezebb lesz a harc.
Szerinted az AMD az mennyire érdekli az Intelt? Mégis mit tud az AMD, amit az Intel nem. Ok hoz egy Fusiont, ami jó grafikus teljesítménnyel rendelkezik a Radeonnak hála, de ez nem veszélyes, mert az AMD minden fronton a gyártófüggetlen platformok mellett áll. Semmi olyan veszélyt nem jelentenek, ami a piac teljes lezárást eredményezné, vagyis minden olyan dolog, amit kitalálnak, azt az Intel képes követni, vagy valamilyen formában ellentámadást indítani.
Lehet a Sandy Bridge mellé GPU-t rakni, csak nagyon úgy néz ki, hogy azt kell használni az IGP helyett. Erre egyébként már reagált az NV a mobil piac tervezett átformálásával. Nem viccből terveznek olyan útra lépni, ami egyelőre nem tetszetős a gyártóknak. Ezt az irányt az NV a GTC-n mondta, tehát baromira jó a forrás.A poénra és a dollármilliókra pedig: Egyik cég sem a diszkrét VGA-k piacát tartja életképesnek. Az AMD az IGP és a mobil vonal miatt rakja bele a pénzt, míg az NV a professzionális és a HPC miatt. Ha csak az asztali termékek lennének, akkor azok már rég nem léteznének.
(#54) Erdei88: Frusztráltak az emberek, mert látszik, hogy mi lesz a jövő. Ez nem tetszik senkinek sem, de senki sem tud az NV-nek x86-os processzort biztosítani.
-
smkb
őstag
"notiból jövőre rakják ki őket, "
"mert az Intel nagyon köcsög módon fog viselkedni, így Optimus eldobható, mint előny."
"az NV most erőltetni fogja, mert az értékelhető üzemidő érdekében a legtöbb notiba nem fognak az OEM-ek NV GPU-t rakni, sőt Radeont sem raknak, mert a Sandy Bridge IGP-je az AMD termékek mellett is lekapcsol."
Totális általad kreált urban legend, amit te már megint tényként közölsz, az ég világon nincs erre pontos információ, csak egy elhintett mondat, amit te megint tényként adsz elő.
Kérlek linkelj egy hivatalos Intel specifikációt erre vonatkozólag. A legutóbbi semiaccuate-s pre elemzésekben sincs sehol erről szó. Az Intelnek sem érdeke. Neki nincs anyagi haszna az IGP-ből, mint az AMD-nek, neki ez nem fő bevételi forrás. Neki kifejezetten jó az, ha lehet mellette egy Optimus technológiára alapuló diszkrét GPU. Win - win szituáció, mivel így senki nem fog az AMD Fusion vonal felé kacsingatni az eddigi vásárlóikból.
Kiváncsi leszek, 2011 Q1-ben ott virítanak-e az NV gpu-k az Intel SB platformokon...,mert ha igen, akkor combos urban legend buktád lesz ez is, mint a baromi olcsón gyátott és nyereséges amd vga-ké amit terjesztettél. Az Optimus egyébként húzóbrand lett a notebookgyártóknál, úgyhogy nekik is lesz beleszólásuk ebbe, nyugodj meg
Továbbra is:
Poénból egyik cég sem öl a diszkrét vga piacba dollámilliárdokat, ha onnan nincs megtérülés. Ez a Te naív elképzelésed és általad kreált újabb urban legend, hogy csak azért tolják bele nyereség nélkül a pénzt, hogy a másiknak ne lehessen. Badarság. Minden cég a profitra hajt. Annál amiket te írsz, továbbra is azt mondom még az alacsonyhozamú állampapírok is jobb üzlet. Egyszerűen nincs olyan barom gazdasági vezető egy cégnél aki látja, hogy totál bukta az üzletág, de csak azért tolják oda a pénzt, hogy a másik ne legyen nyereséges. Ez butaság. A vezetők a saját brutális bónuszaikkal játszanak ilyenkor ... és hidd el, hatalmas pénzekről van szó...
A külső VGA meg nem azért nem ment az AMD-nek, mert nem merőltette, hanem mert nem érdeke a notebook gyártóknak. Egyiknek sem. Ennyi. Nem érdekük az, hogy ne vegyenek meg csak azért 120.000-el többért egy notit a juzerek, mert abban HD5470/GT310 helyett HD5850 van ami jóesetben hozza egy asztali HD5770 erejét (miközben bőven elég lenne nekik a 150.000 ftos noti cpuja, memója és hdd-je, csak VGA kéne nekik erősebb, de ugye az csak csatolt áruként vehető a brutál drága notival). A juzerek jórésze megvenné akkor akülső VGA-t 30-40.000-ért, ráadásul azt is a VGA gyártóktól, nem pedig a noti gyártóktól. Többszörös bukta....
Nem lesz külső VGA terjedés a büdös életben, bárki is fejleszt bármilyen portot erre, ha a notigyártók nem implementálják. És nem fogják....
-
Erdei88
veterán
Ezzel a hírrel mi a baj?
Tényeket írt le. -
{Zodiac}
senior tag
Nem akarom védeni Abu-t (mert biztosan nagy gyerek már)
, de simán lehet olyan információk birtokában, ami alapján ezt kijelentheti, mivel ez a dolga, hogy ilyen információi legyenek. Más területen, de hasonló ténykedést folytatunk mi is pár társammal, ahol olyan infókat szerzünk meg, amit ha közzéteszünk (már ha szabad), akkor a többi emberke azt hiszi, hogy kamuzunk, pedig ez az igazság. Aki jól végzi a dolgát, annak kötelezően kell, hogy olyan infói legyenek, amit más nem tud, vagy elképzelhetetlennek tartja ezek megszerzését.
Amúgy meg, ha nap mint nap több órát foglalkozol egy adott témával éveken át, akkor bizony rengeteg dolgot magad is össze tudsz rakni. De csak ha beleásod magad és nem fél év alatt akarsz következtetéseket levonni, mert az simán lehet téves. És még a forrás is változtathat.pííísz
-
{Zodiac}
senior tag
Egy kérdés: vajon ebben a driverben tettek kisérletet a kompatibilitási hiba megoldására?
Bár korábban írta Abu, hogy ezt nem lehet csupán szoftveresen megoldani, de a remény hal meg utoljára. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Tökéletesen ismerem az NV terveit. A Tegra felfuttatása a cél, és minél hamarabb lekapcsolni a balanszot a cégről. Ami nektek ebben nem tetszik, hogy ez árt az asztali GPU-piacnak, mert itt az a jó, ha verseny van. Ez nekem sem tetszik, de egy dolgot nem gondoltok át. Verseny mellett ezen a piacon nincs pénz. Ezt tudja az NV és tudja az AMD is. Az NV speciel ezt valamivel jobban megérzi, mert az elmúlt két évben a három legnagyobb partnere közül kettőt elvesztett. Csak erre kell gondolni és rögtön látszik, hogy messze nem úgy van, hogy nincs baj. Az IGP-ből az Intel kirakta az NV-t, a notiból jövőre rakják ki őket, így marad a harmatgyenge asztali GPU-k forgalmazása, olyan IGP-k ellen, amelyek 3-10x gyorsabbak az aktuális megoldásoknál. Abszolút nyertes helyzet.
Gondolom nem kell ecsetelni, hogy a gyártófüggetlen szabványok korábbi élharcosa, az elmúlt évek alatt, miért váltott a zárjunk le mindent stratégiára. Hát azért, mert kiteszik őket a PC-ből, és ez ellen csak úgy tudnak védekezni, ha olyan technológiákat kínálnak, amiért megérné egy GeForce GPU-t beszerezni. A fő probléma itt a mobil termékek, ahol még van pénz. Jövőre az sem lesz, mert az Intel nagyon köcsög módon fog viselkedni, így Optimus eldobható, mint előny. Erre jön be a külső VGA-k biznisze. Az AMD ezzel próbálkozik évek óta, de sosem erőltette nagyon. Az NV most erőltetni fogja, mert az értékelhető üzemidő érdekében a legtöbb notiba nem fognak az OEM-ek NV GPU-t rakni, sőt Radeont sem raknak, mert a Sandy Bridge IGP-je az AMD termékek mellett is lekapcsol. Persze ez az AMD-t kevésbé érinti, mert aki akarja a Radeont, az majd vesz egy AMD-s procit, és megkapja. Kérdem én, az NV melyik procival fogja árulni a GeForce-ot?
Az AMD azért nem csinál tabletet, mert az Ontario 5 wattot fogyaszt. Ezt jó esetben le lehet csökkenteni 2-3 wattra. Hurrá. Az ARM-os SoC-ok 300-500 mW alatt vannak. Van esély nem?Ami még ezt csökkenti (már ha lehet), hogy az x86-os Android nagyon béna az ARM-oshoz képest. Ami megoldás lenne az a Win, de az sem életképes. Az Intel is a MeeGo-val próbálkozik majd, mert az az egyetlen életképes alternatíva, már ha életképesnek lehet nevezni az Android mellett.
(#44) Ottoka: Látom. Ezen úgy tudtok változtatni, hogy az Intelnek szóltok, hogy ne legyenek köcsögök az NV-vel szemben, és akkor ők is elengedik ezt a zárjunk le mindent védekezést, ami szintén nem a te érdeked.
Nem én támadtam be flémmel.Ha megnézed az egész vita azon kezdődött, hogy a hír címében ott van a végre szó. Kérdem én: tehetek én arról, hogy a szeptemberi két meghajtó kétszer megbukott a WHQL teszten?
-
megint én
őstag
Azóta már van 260.93as is!!!
Tegnap már azzal toltam...
Ottoka
ÁÁÁ... Abu aránylag jó cikkeket ír. (kicsit néha elfogult de ki nem az...) Az aki borzadály, az a Rudi. Eszméletlen milyen marhaságokat tud összehozni.
Játékos csúcskonfig, ésszel
Ez a cikk, szinte mindenkinél kiverte a biztosítékot aki kicsit is konyít a gépekhez. Privátban is, meg on-topic is, úgy ment annak a cikknek, és drága szerzőjének a fikázása... -
siriq
őstag
Az elozore is megy a valasz. Amugy magaval a talalassal van itt a gond. ha rajtad mulna az Nv mar regen megszunne, szerencsere ez nem igy van. A csodalatos eladasok, persze jo aron ugy nezki nem fizetodnek ki az amd-nek. Raadasul meg vacak is az uzleti hozza allasuk(tabla pc). Ne haragudj meg(tudom ugy sem fogsz) de ez igy ahogy mostansag zajlik itt a "hirkozles" neven az messze nem azt a szintet kepviseli ami itt volt regen. Ha az NV-nek lesz is nagyobb vesztesege(amit szerintem a 460 is jelentosen kompenzal), nem lesz neki baja. Jovore futni fog a szeker rendesen. A terveiket te sem ismered ezert nem lehet oket leirni. Max ugy jellemezni az egeszet, hogy ez a te sajat velemenyed a cikkben(amit szerintem bele sem szabadna irni). MIndefele talalgatas nelkul kellene irni a cikkeket. Persze, persze akkor nem olvassak annyian de valamit valamiert. Az ati es az nv is hibazik. Olykor olykor az egyik tobbet mint a masik. Egyik sem tokeletes. Lehetne persze meg itt elmelkedni a dolgokon, mar nincs kedvem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #40 üzenetére
Szoktam én megsértődni?
Köszi, hogy elismered a hozzáértésemet. Örülök, hogy végre egyetértesz az elemzéseimmel.
Már csak azt kellene tudni, hogy mi a manipulatív ebben a hírben. Még csak azt sem írtam le, hogy rakd fel a drivert. Vagy az a baj, hogy nem manipuláltam erre a júzereket?Ez esetben én kérek elnézést.
(#28) Televan: Az egyik nagy szerencse, hogy ez a piac nem önálló. A Fermi alapjait a HPC szülte, vagyis amellett, hogy az NV itt küzd még van egy professzionális és egy HPC piac is. Fejlesztési költségben ugyanott vannak a PC-s GPU-piac nélkül is. Az AMD-nél szintúgy. Bár náluk annyi a különbség, hogy nem úgy képzelik el a HPC piacot, mint az NV. Ők majd az APU-kkal fognak itt versenyezni. Ám ehhez folyamatos fejlesztés kell. Az AMD mentőmellénye, hogy van IGP-jük, ami a piac legzsírosabb része.
(#42) Zso2: ... és ki ne hagyjuk, hogy megint a user szív.
-
antikomcsi
veterán
Ne sértődj meg, komplett mínősíteni nem tudlak, hisz nem ismerlek, és egy-két dolog alapján nem lehet valakiről megmondani, hogy milyen, de csak az, amit it művelsz ezen a fórumon az szánalmas, mint valami tudálékos főiskolás, aki minig okoskodik.
Hozzáteszem szakmai hozzáértésed elismerem, és műszaki ismereteid mellet remekül tudod a tömegeket is manipulálni/irányítani ez is pozítív dolog tulajdonképpen, csak szerintem rosszul használod fel ezen ragyogó (<--és ez nem cinikus) képességeidet.
Csak arra akartam kitérni, ha nem ismernélek innét a PH-ról, még akár jó barátok is lehetnénk, hisz ki tudja, talán rokonszenves vagy, de így ez nagyon bicskanyitogató. Még szerencse, hogy csak a virtuális harctéren vagyok erőszakos.
-
marositech
senior tag
Hmm akkor leírom én is a tapasztalatom:
2 gép van mind2 C2Q és azonos rammal.
Az egyik 260GTX SLI a másik 460GTX SLI
Eddig a 259-es driverrel semmi gond, de amint 260-as feltettem és még az eggyel korábbi verziónál voltak gondok.
Win 7 x64 1 érdekes hibát nyom, mind2 gépen ugyanazt generálva.
Gyakran a win 7 hibája miatt játék közbeni fagyás vagy kilépés.
És a 460-asoknál észrevettem kb. 60-70% terheléssel dolgoznak, mind1 milyen játék/benchmark vagy beállítások. Soha nem ment 100%-ra. Ez kb. 3 hete megy mind2 masinánál 260-as driver óta. -
smkb
őstag
válasz
Televan74 #28 üzenetére
Azért valószínűleg nem egészen így vannak, mert akkor mind az AMD mind az NV inkább felmondanának az üzletági alkalmazottaknak, vezetőknek, eladnák a szabadalmaikat és hosszúlejáratú állampapírba tennék a pénzüket, az legalább garantált hozamot ad
Sőt, ha kicsit vállalkozószelleműbbek és rizikóznak, akkor esetleg feltörekvő piaci papírokba, ingatlanalapokba
-
Zso2
őstag
a szövegedben benne is van a válasz... a játék a hibás ennyi.
Direkt miattad megnéztem a sli dolgot ezen a helyen,:[link] (itt aztán van game teszt) hát mindenhol kb dupláját produkálja a single vga-nak---> tökéletes a driver..
Te pont azt a játékot ragadod ki ami esetleg lehet egy kis gond.. érdekes. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
antikomcsi #33 üzenetére
Melyik játék ez? A BC2? Holnap fölrakom és megnézem, hogy van-e nálam ilyen hiba. Beszámolok róla majd a 4850/70 topic-ban, mert már nem akarom itt kelteni az sok OFF-ot, ha ez egyáltalán az.
(#34) Abu85
Zso2:
nem adtál rá engedélyt, és mi még is hozzászóltunk a témához? Ejj, rossz kis fiúk voltunk. Dá dá......
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De legalább nem gerjeszti a flémet, meg előáll a tényekkel, ezen a bulvárfórumon.
(#33) antikomcsi: Jobb ha tudod, van rá megoldás. Ugyanis a játék ezen problémáját az NV és az AMD előre lefordított shaderekkel kezeli. ADAM1337 problémája ebből ered. Az AMD-nek is volt ilyen skálázási gondja, de ők bemákolták a HardOCP tesztet, amivel sikerült a hibát reprodukálni és javítani. Az NV-nek is sikerülne javítani, ha egyszer reprodukálnák.
(#31) SzlobiG: Ne idegesítsd szegényt. Te is tapasztaltad milyen szar, ha másnál működik nálad meg nem.
Erről a problémáról nagyon a DICE tehet, hiszen február óta tudják, hogy nem jó a shader fordítás. Legalább látnám, hogy próbálkoznak valamilyen javítással.
-
antikomcsi
veterán
Aha unalmas érvek, én is ezt mondom, de még mindíg nincs rá rendes megoldás.
Ha olvastad, amit írtam, akkor láthattad, hogy a villódzás nállam is előjön néha a gtx-eknél, de ez nem okoz sebességvesztést, fagyást.
Míg a másik gépben zafír 4850-van, és már minden driver-t gyorsjavítást végigpróbáltam, de semmi hatása. Az embernek nincs már kedve elkezdeni játszani, hogy hosszú ideig csak bámulja a töltőképernyőt. Ráadásul a radírral csak 1280x1024-be játszok/játszanék, árnyék alacsonyon, a többi közebesen, illetve szűrések kikapcsolva. Na itt még így is érzem néha, hogy olyan, mintha megakadna egy pillanatra.
Az, hogy milyen hiba jelentkezik, nagyban függ attól is, hogy mivel játszunk. Ha nem játszok azokkal a játékokkal, amikkel másnak gondja van, akkor a hiba sem jelentkezhetett.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
antikomcsi #29 üzenetére
Mondhatni smafu, a 4850-es textura hibái, és 8 évnyi betöltési ideje mellett.
Ezek de unalmas érvek már.
Gondolom nálad nem jelentkezett a GTX-es topic-ban, és az itt elhangzott anomáliák egyike sem eddig az NV kariddal. Te kivételnek számítasz akkor, pont úgy ahogyan én is, csak nekem piros kártyám van. Driver téren meg nah, nem a G80-asak időket járjuk már, ott is vannak szép számmal elcseszett driverek mostanában. Ezeket kerülni kell mind két oldalon.
-
antikomcsi
veterán
Én csak a multival játszok.
Afterburner-al néztem a teljesítményt, és szépen együtt dolgozik a két kártya, azonos kihasználtság mellett, ha feltolom a beállításokat, van, hogy 95-98%-on megy mindkét gpu egyformán, az fps, meg 50-60 helyett 110 körül tanyázik, néha esik be 60-ra. Lehet szerencsés vagyok, de nekem az sli f@szán megy, és semmiféle rángatás nincs.
Azt viszont én is észrevettem, hogy mintha néha egy-két távolabbi ojjektum bevillogna, de az annyira nem zavar. Mondhatni smafu, a 4850-es textura hibái, és 8 évnyi betöltési ideje mellett. A meló helyen ilyen van, mert amd fanatizmusomból kifolyólag ott "tiszta" amd-s gépet raktam össze. És azóta is szivat a 770/710-es chipset és a vga.
(#17) TheChos3nOne
Ja értem, az flame keltés, ha megkérdem, hogy mi a helyzet egy-egy hírrel, aminek van is hírértéke. Az persze nem gond, hogy nagy csinadrattával kerűl címlapra mindenféle huszadrangú bulvár, mert azon lehet csámcsogni. Viszont ha valami nem tetszik, vagy nem fér bele a népbutitó kampányba, akkor az meg sem jelenik, mert ha nem tudunk róla, akkor nincs is.
Vicc ez az egész, nem flame.
-
boeing
őstag
FLight Simulator X alatt még mindig nincsen Anti-alising *4,és a Adaptive Anti-alising*16 nem müködnek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Látod. 390 milla bevételből 1 milla a nyereség. És ez a HD 5000-rel, aminek az árai elég jó szinten vannak. Természetesen nem tudjuk, hogy mennyi a kiadás része, mert a gari az mindig benne van egy pár millában, de jól jelzi, hogy az asztali VGA-k piaca nem éppen nyereséges. Képzeld az NV-nél mennyire lehet jó a helyzet, amikor onnan az XFX már eljött és a BFG már tönkrement.
Ahol lehet keresni az az IGP és a mobil GPU. Minden más csak nyűg. Az AMD és az NV csak azért küzd mert várja, hogy a valamelyikük feladja. Előbb vagy utóbb csak egy marad a piacon, mert értelme az asztali VGA-k szegmensének az anyagiak szempontjából nincs.
Külön jó az AMD jelentésében, hogy Dirk Meyer elmondta, hogy a mobil eladások hiányoztak a jobb eredményhez, tehát az asztali piac helyzete egyszerűen siralmas. -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
lujó55
addikt
Hát a hétvégén majd megpróbálom felrakni, de elmegy a bétával is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a jó a BC2-ben. Annyi bugot hagytak benne a fejlesztők, hogy nem tudnak normális profilt csinálni hozzá a VGA-gyártók. A megoldás egyébként egyszerű, ki kell venni a fordító optimalizálását, de az meg azért baj, mert DX11-ben nagyon sok lesz a töltési idő, amiért természetesen megint nem a program fejlesztőire fognak mutogatni. Offkorsz sosem az a hibás, aki elszarta, bűnhődjön a VGA-gyártó.
-
válasz
antikomcsi #9 üzenetére
Muszáj kezdeni a flame-et? PH! kedvenceként lehetne annyi eszed, hogy nem kezded el ezt az ovis témát, amivel már amúgy is tele van minden.
-
ADAM1337
nagyúr
Bc2-es gpu kihasználtságok i7 920 @3.8g és gtx460sli-vel (természetesen multiplayer): képek
A következtetéseket vonja le mindenki saját maga.. -
siriq
őstag
válasz
antikomcsi #9 üzenetére
Foleg hogy szinte zero profitot termelt az a bizonyos gpu uzletagban. Nna mindegy en is kivancsian varom majd a csili vili hireket.
-
Joachim21
őstag
válasz
antikomcsi #9 üzenetére
+1 egyetértünk!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #9 üzenetére
Végre, az azért végre, mert egy hónapja ígérik, csak a 260-as előző verziói rendre megbuktak a WHQL teszten. Az meg, hogy neked nincs gondod nem vigasztalja azokat, akiknek gondja van ... lásd fentebb
Az IT Cafe írt a negyedéves jelentésekről. Mi csak akkor írunk ha valami rendkívüli történik. Az, hogy a vártnál kicsit jobb eredményt ért el az Intel és az AMD az nem rendkívüli. Az már igen, ha nyereséget várt mindenki, de veszteség lett.
(#11) ADAM1337: Ahogy antikomcsi is bizonyítja a te problémád egy egyedi jelenség, amit addig nem tud az NV javítani, amíg nem reprodukálják. Nem te vagy az egyetlen, akinek ez a baja, de ez nem fog megjavulni, mert konfigurációfüggő az eset. Az AMD-nek is volt ilyen baja, de a HardOCP tesztből sikerült javítani. Tisztán mázli volt, hogy a HardOCP-nél kijött a probléma, és megengedte Kyle a hibakeresést az ominózus gépen. Amíg az NV-nek nem lesz ilyen mákja, addig nem tudják javítani.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
antikomcsi #9 üzenetére
Arra hogy kb nem mukodik az sli, single-ben jo nagyon de a multi resze katasztrofa...
Egy kartya teljesitmenyet hozta bc2-ben az sli, gpu kihasznaltsagok 50-60% koruliek es meg villodzas is tapasztalhato meg random akadasok mintha be-be rangatna a jatek, ez nekem valamiert nem megfelelo. -
LordX
veterán
válasz
antikomcsi #9 üzenetére
Az előtted levő 8 hozzászólás nem éppen azt támasztja alá, hogy az nV driverek nem lennének hulladékok, egy driver fagyás az nálam konkrétan RMA kategória..
-
antikomcsi
veterán
Mire gondolsz BC2 sli profilnál? Én driverben állítom be, azért kérdem, hátha valamiről nem tudok? Csak mert nagyon jól skálázódik, majdnem duplája az fps fraps szerint szingli kártyához képest.
A címhez meg annyit fűznék, hogy a "végre" az kicsit túlzás, ugyanis az nv drivereket nem várom annyira, mint a catalystot, mert míg előbbiekkel sokkáig el lehet lenni gond nélkűl, az ati driverek hulladékok. És mível látom a cikk írójának volt ma ideje mindenféle témából meríteni, ezért hozakodom elő azzal, hogy szívesen olvasnék kezdőlapom hasábjain, aktuális negyedéves jelentéseket is. Bár gondolom, hogy arra most várhatok.
-
mrhitoshi
veterán
Remélem jó lesz mert, a legutóbbi beta driver (260.89) egy hányadék. Nálam minden baja volt. Játékok beszartak alatta, Win 7 le fagyott stb..., szóval ideje volt már
-
ADAM1337
nagyúr
Kiváncsi lettem, de nem hiszem hogy modosítottak volna annyit a bétahoz képest...
Majd később kiderül, tolok egy bc2-t, érdekel csináltak-e valamit az sli profil terén.. -
shteer
titán
F1 2010 nincs a listán - akkor várjuk a tapasztalatokat
-
bsh
addikt
gtx460-nál a dpc latency problémákat és fagyásokat, crash-eket megoldották már? van aki azt írta, megoldotta a problémát ez a driver, más szerint meg nem. emiatt nem vettem még ilyen kártyát, ez nekem kritikus.
-
Alister71
nagyúr
Már tolom is rá a GTS450-re.
, eddig csak beta volt hozzá.
-
Cyberpunk
félisten
Várom az infókat hogy ki mit tapasztal
Azt eldöntjük hogy érdemes e feltenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest