- Telekom mobilszolgáltatások
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tökéletesen ismerem az NV terveit. A Tegra felfuttatása a cél, és minél hamarabb lekapcsolni a balanszot a cégről. Ami nektek ebben nem tetszik, hogy ez árt az asztali GPU-piacnak, mert itt az a jó, ha verseny van. Ez nekem sem tetszik, de egy dolgot nem gondoltok át. Verseny mellett ezen a piacon nincs pénz. Ezt tudja az NV és tudja az AMD is. Az NV speciel ezt valamivel jobban megérzi, mert az elmúlt két évben a három legnagyobb partnere közül kettőt elvesztett. Csak erre kell gondolni és rögtön látszik, hogy messze nem úgy van, hogy nincs baj. Az IGP-ből az Intel kirakta az NV-t, a notiból jövőre rakják ki őket, így marad a harmatgyenge asztali GPU-k forgalmazása, olyan IGP-k ellen, amelyek 3-10x gyorsabbak az aktuális megoldásoknál. Abszolút nyertes helyzet.
Gondolom nem kell ecsetelni, hogy a gyártófüggetlen szabványok korábbi élharcosa, az elmúlt évek alatt, miért váltott a zárjunk le mindent stratégiára. Hát azért, mert kiteszik őket a PC-ből, és ez ellen csak úgy tudnak védekezni, ha olyan technológiákat kínálnak, amiért megérné egy GeForce GPU-t beszerezni. A fő probléma itt a mobil termékek, ahol még van pénz. Jövőre az sem lesz, mert az Intel nagyon köcsög módon fog viselkedni, így Optimus eldobható, mint előny. Erre jön be a külső VGA-k biznisze. Az AMD ezzel próbálkozik évek óta, de sosem erőltette nagyon. Az NV most erőltetni fogja, mert az értékelhető üzemidő érdekében a legtöbb notiba nem fognak az OEM-ek NV GPU-t rakni, sőt Radeont sem raknak, mert a Sandy Bridge IGP-je az AMD termékek mellett is lekapcsol. Persze ez az AMD-t kevésbé érinti, mert aki akarja a Radeont, az majd vesz egy AMD-s procit, és megkapja. Kérdem én, az NV melyik procival fogja árulni a GeForce-ot?
Az AMD azért nem csinál tabletet, mert az Ontario 5 wattot fogyaszt. Ezt jó esetben le lehet csökkenteni 2-3 wattra. Hurrá. Az ARM-os SoC-ok 300-500 mW alatt vannak. Van esély nem?Ami még ezt csökkenti (már ha lehet), hogy az x86-os Android nagyon béna az ARM-oshoz képest. Ami megoldás lenne az a Win, de az sem életképes. Az Intel is a MeeGo-val próbálkozik majd, mert az az egyetlen életképes alternatíva, már ha életképesnek lehet nevezni az Android mellett.
(#44) Ottoka: Látom. Ezen úgy tudtok változtatni, hogy az Intelnek szóltok, hogy ne legyenek köcsögök az NV-vel szemben, és akkor ők is elengedik ezt a zárjunk le mindent védekezést, ami szintén nem a te érdeked.
Nem én támadtam be flémmel.Ha megnézed az egész vita azon kezdődött, hogy a hír címében ott van a végre szó. Kérdem én: tehetek én arról, hogy a szeptemberi két meghajtó kétszer megbukott a WHQL teszten?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Látod. 390 milla bevételből 1 milla a nyereség. És ez a HD 5000-rel, aminek az árai elég jó szinten vannak. Természetesen nem tudjuk, hogy mennyi a kiadás része, mert a gari az mindig benne van egy pár millában, de jól jelzi, hogy az asztali VGA-k piaca nem éppen nyereséges. Képzeld az NV-nél mennyire lehet jó a helyzet, amikor onnan az XFX már eljött és a BFG már tönkrement.
Ahol lehet keresni az az IGP és a mobil GPU. Minden más csak nyűg. Az AMD és az NV csak azért küzd mert várja, hogy a valamelyikük feladja. Előbb vagy utóbb csak egy marad a piacon, mert értelme az asztali VGA-k szegmensének az anyagiak szempontjából nincs.
Külön jó az AMD jelentésében, hogy Dirk Meyer elmondta, hogy a mobil eladások hiányoztak a jobb eredményhez, tehát az asztali piac helyzete egyszerűen siralmas.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 2,5 év garancia
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest