- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
demagóg
aktív tag
...Eléggé sok alkatrész, közvetlen "sikálásnak" kitéve.....
Na, nekem máris tetszik.Gyárilag beépítve az élettartam korlátozás. Nem csupán 1-8 fej, hanem mindjárt ezerszámra. Állandó kontakttal. Jó lesz ez, várom a széleskörű elterjedését.
...Hiszen ez is MECHANIKA! A jövő meg a mozgó alkatrész nélküli tárolóké. ...
Ráér az még, én szeretem a mechanikus kütyüket... -
dezz
nagyúr
Pl. a két kar egymással bezárt szögének finom módosításával. (Nem életbevágó, hogy ugyanarra az adat-jelre mutassanak, már az is jó, ha ugyanannak a tracknek ugyanazt a blokkját olvassák.)
bsh: Akkor milyen véleménnyel lehetsz a többi portálról...
akosf: Azt nem írják, hogy összesen 64 fej van, és a kép alapján sokkal többnek kell lennie. Csak azt, hogy ebből jópárat párhuzamosan lehet használni.
Egyébként nem lehet, hogy itt az adatsűrűség is jóval nagyobb lesz?
-
De mi van akkor, ha a két fejegység nem szinkronban mozogna, nem egy sávon kellene feltétlen állniuk, hanem egymástól függetlenül mozoghatnának értelmesen, egymás "munkáját" figyelembe véve. Tudom is én pl. merevlemezen belüli másolásnál fel van osztva a cucc 2 partícióra és én az egyikről a másikra másolok. Normál esetben össze-vissza mozog a kar mert egyedül van és fizikailag messze levő részre kell írnia a kiolvasott adatot. Ilyen helyzetben mennyivel előnyösebb, ha a második egység végzi az írást. De ez egy egyszerű példa, számos szinkron írás, olvasás folyamat megy végbe használat közben.
Valahogy így képzelem el a felépítést, persze jobban megcsinálva, nekem most hirtelen így sikerült. -
dezz
nagyúr
"Vagyis míg hidegen a lemez két oldalán ugyanott vannak a fejek, meleg állapotban már "elmászhatnak" egymáshoz képest. Ahány fej, annyi különböző mértékben."
Mondjuk ezt még lehetne valahogy kompenzálni. (Időnkénti kalibrációval.)
(#34): Az analóg és egyéb részeket is oda lehet integrálni a "fejek" mellé.
-
Rive
veterán
200mm manapság csak CPU-finomságú megmunkálás esetén problémás. Azaz beszélünk itt valami 1500 fejről? Ezt ma bármi elmaradott FAB röhögve leszállitja bagóér'.
A többi - na, az kemény. Bár úgy gondolom, jó szervezéssel a dolog felét ki lehet egyszerűsiteni.
Magyarán: fingom sincs, hogy az évszázad ötlete, vagy hülyeség
-
TESCO-Zsömle
titán
Ha az előállítási költsége csak picivel alacsonyabb, mint amennyive a Géppark lecserélése és az SSD-k gyártása kerül, már itt az előny. Egyelőre a nagy gyártók még csinálják a hagyományos merevlemezt. Addig van idejül kijavítani a dolgokat, míg a gazdaság rá nem kényszeríti a gyártókat a géppark lecserélésére. Az pedig elég komoly pénzbe van. Ahogy látom az a fejlesztés erre alapoz.
-
Rive
veterán
Ebből hány CPU jön ki?
Merőben tud különbözni a CPU-k illetve a kisebb sűrűségű és hibatűrőbb chipek gyártásához szükséges technológia ára. Ennél végülis ha egy 'fej' dög, akkor kihúzzák, kalap, a gyárból eleve úgy jön ki, hogy hibátlannak hazudja magát. Egy CPU-ban kissé bonyodalmasabb és nem biztos, hogy összejön.Egy szektor és egy 'bit' mérete mekkorára jön ki?
Ui.: a paraméterekől itélve azt mondanám, hogy ennek inkább az SSD-vel kell majd versenyeznie, nem a vinyókkal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest