- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dezz
nagyúr
válasz
Depression #77 üzenetére
Chipgyártási módszerekkel készül, így a puszta szám nem probléma.
(De egyébként 1953125 sector, mert 1000 a váltószám, főleg HDD-nél.) -
dezz
nagyúr
Bocs, de már hogy ne lenne bonyolultabb a fejek egyenkénti dinamikus X-Y piezós vezérlése, mint statikusan módosítani kicsit a karok által bezárt szögeken (pl. 10 mp-enkénti kalibráció után)? Azt persze készséggel elfogadom, hogy ez csak a hőtágulást tudja kompenzálni, de ilyeneket, mint pl. a karok eltérő vibrációja, nem.
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #61 üzenetére
Hát igen, előnyösebb lenne akár csak egy körkörös mozgatás sima színuszos X-Y vezérléssel. Szerintem az lesz majd egy következő generáció. (Rókabőr effekt...
)
demagóg: Hmm, és mi célt szolgált ez az általam említettnél jóval bonyolultabb megoldás? Szerintem a célja is bonyulultabb volt. (Elárulod egyébként, ki a "mi"?
Itthon még vannak ilyen fejlesztések? Vagy kint?)
-
dezz
nagyúr
Pl. a két kar egymással bezárt szögének finom módosításával. (Nem életbevágó, hogy ugyanarra az adat-jelre mutassanak, már az is jó, ha ugyanannak a tracknek ugyanazt a blokkját olvassák.)
bsh: Akkor milyen véleménnyel lehetsz a többi portálról...
akosf: Azt nem írják, hogy összesen 64 fej van, és a kép alapján sokkal többnek kell lennie. Csak azt, hogy ebből jópárat párhuzamosan lehet használni.
Egyébként nem lehet, hogy itt az adatsűrűség is jóval nagyobb lesz?
-
dezz
nagyúr
"Vagyis míg hidegen a lemez két oldalán ugyanott vannak a fejek, meleg állapotban már "elmászhatnak" egymáshoz képest. Ahány fej, annyi különböző mértékben."
Mondjuk ezt még lehetne valahogy kompenzálni. (Időnkénti kalibrációval.)
(#34): Az analóg és egyéb részeket is oda lehet integrálni a "fejek" mellé.
-
dezz
nagyúr
Jó ötlet! Az a "hogy ez nekem nem jutott az eszembe!" fajta. Persze hozzávaló technológiákra is szükség volt, amik nélkül csak egy ötlet a sok közül.
Én azt nem értem, azt miért nem vezették még be, hogy párhuzamosan működjenek a fejek a hagyományos vinyókban? Egy tányér -> 2 fej a két oldalon -> adat felét az egyik írja/olvassa, másikat a másik -> 2x-es gyorsulás. Két tányérnál már 4x-es, stb.! (Természetesen együtt mozognának a fejek, minden oldalon ugyanoda írva/ugyanonnan olvasva. A trackre állítás finomhangolását csak az egyik fejen kell elvégezni, a másik/többi "automatikusan" a helyére kerül.)
Kendek: Közben te is ezt írtad, ha jól látom.
akosf: Miért lenne az? De ha úgy is volna, sokkal nehezebb lenne legyártani, és a mechanika is jóval bonyolultabb lenne úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged