- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gulyopapa
addikt
Ocsmány lett
-
Ali G.
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #278 üzenetére
persze - persze , mindig azt kell büntetni akivel nem lehet személyeskedéssel elbánni mi?
-
joey04
titán
válasz
Gadgetfan_ #278 üzenetére
nem kell pihenőre küldeni, szeptember 1. van.
-
hallerlaller
addikt
'legyőzött a rutinjával'
-
Blyan
félisten
válasz
N.otorious #279 üzenetére
Ezzel most mit akartál érzékeltetni?
-
N.otorious
senior tag
Idézet a hozzászólásból:
" Én reménykedem abban, hogy az értesülések nem valódiak, mert ez szerintem is iszonyatosan csúnya. A kiemelkedő kamera még hagyján, de ez az ocsmány forma elég borzasztó. Szerintem már az 5 meg az 5s is ronda, merő egy csalódás volt amikor először láttam, az utolsó iPhone ami még jól nézett ki az a 4s volt. Bár az is igaz, hogy ha leteszem majd az asztalra ezt az új modellt és billegni fog a kameráján hát az is eléggé bután fog kinézni. Mert hát billegni fog, hiszen a kamerája nem középen lesz, hanem az alja jobb szélén, legalábbis az itt taglalt, remélhetőleg rossz értesülések szerint. Egyébként, most viccen kívül, szerintem kezd teljesen elgagyisodni az iPhone az 5 modell óta. Mostmár ott tartunk, hogy jóval kevesebbet tud, mint a konkurensek csúcsmodelljei, ráadásul vannak olyan “funkciói”, melyeket szándékosan fognak vissza, egyszerűen érthetetlen számomra, hogy miért. Pl. nem lehet bt.-n küldeni adatokat csak másik iPhone-ra, meg nem lehet mp3 zenét beállítani csengőhangnak, nincs egy normális alkalmazás arra, hogy alapból képes legyen a telefonbeszélgetések hang rögzítésére és még sorolhatnám. Szóval fájó szívvel, de könnyen lehet, hogyha a 6-os modell nem nyeri el a tetszésemet, akkor inkább másik gyártótól fogok választani az idén. Viszont az, hogy a kijelzője végre épkézláb méretű lesz, szerintem inkább jó pont, talán az egyetlen jó ebben a készülékben, legalábbis, ha tényleg ilyen lesz. "
-
Gadgetfan_
senior tag
Ránézhetne már egy moderátor a topikra és törölhetné a picsába Ali G. összes kommentjét, és egy pár hetes pihi is ráférne! Addig is KÖNYÖRGÖM NE ETESSÉTEK!!!
-
Touch-ko
őstag
Felnyitod a szemunket?
Azt sem tudod miert hasznalunk Apple termekeket, hogyan nyitnad fel a szemunket.
Raadasul en ha jol emlekszem leirtam private message-ben neked, es ezeket az android nem tudja.
A te szemedet kellene inkabb felnyitni, hogy lasd, amit csinalsz az kotozkodes..
Mellesleg legutobbi PU-re meg mindig nem kaptam
Valaszt. Gondolom lefoglal a trollkodas -
Ali G.
senior tag
"Különleges funkciók felárért? Mondjuk touch ID, slo-mo videó, de sorolhatnám még. Jah, hogy ezeket utána a konkurencia is belerakja a saját készülékeibe..."[link] - azt írtad ezeket a konkurencia is belerakja a saját készülékébe, ezzel arra utalsz , hogy apple találta ki és a többi csak másolja, most akkor ki hazudtol kit? te saját magad letagadod
Lehet belerakta a konkurencia epöl után IS , de már epöl előtt berakta a Mororola, akkor ki másolt kit? és még különleges funkciónak nevezed?
A slow motion szintén volt, ha visszaolvasod valaki már jelezte. Azokat a "különleges" funkciókat sorold amit nem nyúlt le az apple
(#272) Touch-ko: nem trollkodás, nem szeretitek, ha valaki felnyitja a csipátokat
(#271) mondomén: egyébként tényleg nem érdekel az apple féle marketing szöveg amit toltok, ezzel csak magatokat biztatjátok
-
Tibee86
nagyúr
válasz
mondomén #269 üzenetére
Tisztában vagyok vele, csak amikor megállás nélkül olyan dolgokat ad a számba amiket én nem mondtam, és ezzel próbál hülyének beàllítani, akkor sajnos nehéz megállni még így is, hogy tudom hogy direkt csinálja.
Holnap már iskola, remélhetőleg a sok lecke lefoglalja majd. -
Touch-ko
őstag
`ismerem a foxconn történetét, nem kell felsorolnod
Már írtam csak a hangulat kedvéért löktem be
`
-Ezutan a mondat utan nehez lesz tagadnod, hogy nem trollkodsz..
`Tibee86 úgy fogja fel mintha apple találta volna fel a telefonba épített ujjlenyomatolvasót és akkor már az epöl überkirály és különleges, mert még slow motiont is tud , a többi gyártó meg hülye`
Ezt amugy melyik kommentjebe irta? `Az Apple talalta fel ezeket`
` a Motorola Atrix 4G, mert ő már 2011-ben betette az androidba fingerprint scanner-t `
Lehet, hogy volt benne. Gondolom a Motorola is ugy oldotta meg, hogy az Androidos find my iPhone segitsegevel kulonbozo megoldasokat hasznal, valamint vasarlaskor is hasznalta, illetve megnyitotta a fejlesztoknek is. Jah gondolom megsem, mert meg a Samsungnak sem kellett az otlet. (ugye ok azok akiknek nem nagyon vannak onnallo otleteik)Nem erzed szanalmasnak az erolkodesed, hogy probalod elrontani mas tech oromet? Mert szerintem (es a masik 7-8-9 felhasznalo szerint is kicsit gyerekes amit csinalsz.
Tudsz mondani par ervet, miert jo, hogy trollkodsz?
-
Touch-ko
őstag
Maradjunk a tenyeknel. A tenyek azok amit tudunk. Az Apple bejelentest tesz ekkor: 9.9.2014
-Azt, hogy mi, hogyan, milyen lesz, es egyeb kerdesek, felvetesek, majd akkor valnak tennye, ha megtortenik az event.
Addig szerintem minden kep, video, alkatresz nem hivatalos, ergo nem tenykent beszelunk roluk. -
törölt tag
válasz
Cyberpunk #263 üzenetére
Azt mondjuk tegyük hozzá, hogy a GG esetében sem a törés a legnagyobb kérdés, hanem hogy a mikro karcoknak mennyire áll ellen. Kisméretű porszemcsék nagyon zúzzák a GG lapját, sajnos. Persze ezt meg lehet oldani különböző kitöltő folyadékokkal vagy ehhez hasonló tulajdonságot hordozó fóliával.
Amúgy GG3 -as kijelzővel szerelt telefon egyszer lecsúszott az ölemből a kocsiban (persze, miért vagyok ilyen hülye, hogy oda tettem, de elfelejtettem...), beesett a kézifék és az ülés közé, 3 ütődés lett rajta. Kis pötty, biztos sokan észre sem veszik, de engem zavar.
Zafírnak szerintem van létjogosultsága, ez persze már gyakorlatban is kiderült, akár óráknál is. Tudom, nem mondtad hogy nincs. GG3 inkább egy jó marketing fogás. Lehet valakinél tök jól megmarad a kijelző épsége, lehet valaki nem is látja rendesen, meg lehet valakinek agyon karcolva is úgy, hogy azért próbál rá vigyázni, illetve nem rakja kulcs vagy apró mellé.
-
Tibee86
nagyúr
Kezd egy kicsit unalmas lenni, hogy olyan dolgokat állítasz, amiket én egy szóval se mondtam. Másold be, hol írtam, hogy az Apple találta fel. Kettőnk közül melyikünk is állította, hogy a konkurencia a felárért legalább különleges funkciókat tesz a készülékeibe?? Szerinted vannak a konkurenciának különleges funkciói, amikért nyugodtan tud felárat kérni, csak példát azóta se tudtál egye se írni, a touch id és a 120fps erre volt példa Apple oldalról, innen indult az egész "beszélgetésünk", de azóta is csak terelsz, és még nagyobb hülyeségeket írogatsz.
Parancsolj, itt a hsz.-ed amiben ezt állítottad. -
törölt tag
Ő egy nagyon jó kis telefon, persze ellenállóképességben más tekintetben nem haszonlítható össze a 2 dolog, de itt a videón pont az üveggel variálnak: Kyocera Brigadier
Ilyen szempontból össze sem lehet hasonlítani a GG -vel.
-
Lacy6
senior tag
válasz
Cyberpunk #257 üzenetére
Pedig a törést kellene jobban bírni, akkor lenne újítás. A karcolásokat a gorilla glass is bőven állja. Szerintem mindenki aki felső kategóriás okos telefonnal rendelkezik, a kijelzőtöréstől óvja a telefont leginkább. Hajszálkarcok voltak a több éves készülékeimnél is, csak fény felé fordítva keresve lehetett észrevenni és soha nem használtam fóliát.
(#258) Ali G. : Az ujjlenyomatolvasó-t az Apple csinálta meg legelsőnek kényelmesen használhatónak, és még most sem sikerült jobbat csinálni. Igaz a nyomorék Apple levédte. A lassított videó nem volt semmilyen újítás, akár a G2 is tudja.
-
Ali G.
senior tag
válasz
Touch-ko #248 üzenetére
ismerem a foxconn történetét, nem kell felsorolnod
Már írtam csak a hangulat kedvéért löktem be
Senki sem mondta, hogy az ujjlenyomatolvasó hülyeség, csak itt pl: Tibee86 úgy fogja fel mintha apple találta volna fel a telefonba épített ujjlenyomatolvasót és akkor már az epöl überkirály és különleges, mert még slow motiont is tud , a többi gyártó meg hülye mint pl: a Motorola Atrix 4G, mert ő már 2011-ben betette az androidba fingerprint scanner-t
Az apple csak átvette az ötletet és megcsinálta iOS-be az ujjlenyomatolvasót, nem volt kérdéses hogy hatalmas marketinget tesznek köré így el fog terjedni
(#246) Tibee86: mostanra teljesen nyilvánvaló lesz, hogy próbálod kimagyarázni a "különlegességeket" amit néhány órával ezelőtt összehordtál és utána személyeskedni fogsz
Emlékszel még a 185. hozzászólásodra? "Különleges funkciók felárért? Mondjuk touch ID, slo-mo videó, de sorolhatnám még. Jah, hogy ezeket utána a konkurencia is belerakja a saját készülékeibe..." A konkurencia rég belerakta és el is felejtette, lehet nem vált sikeressé, mert nem volt milliárdja reklámokra, de tényleg sorolhatnád még a különlegességeket...kíváncsi lennék rá
-
Lacy6
senior tag
válasz
#86973952 #253 üzenetére
De ez is inkább a karcolástól védi mint a töréstől nem? Annyira nem is néztem utána, de szomszéd srác sincs elájulva ettől pedig i5s-t használ és azt mondta, hogy órába is volt neki zafír üveges és az is összetört nem lesz nagy szám újítás. Ha valaki tud róla infót, hogy mennyire véd törés ellen megcáfolhat, mert engem is érdekel a dolog.
-
törölt tag
Szerintem az iPhone nem engedheti meg magának, hogy teljesen mellőzi a zafír kijelzőt. Ez presztízskérdés. Persze erről is lehet vitázni, még talán igazam sem lesz, de jelenlegi viszonyok között én azt mondom, hogy lesz ilyen változat. Majd kiderül.
Azért persze az értékén kívül nem feledhetők el az érdemei sem, a már említett ellenállóképesség. Egy prémium márkánál ez szerintem lényeges kérdés, ha adott a lehetőség.
Az más dolog, hogy ezek az érdemek milyen árkülönbséget fognak eredményezni, de ez leginkább olyan régióban lesz éles kérdés, mint Magyarország, ami nem mérvadó a számára.
-
daniel909
addikt
ha lenne valós marketing ereje annak h valami nem a foxconnál készül, már rég éltek volna vele a gyártók. csak valójában senkit nem érdekel ki rakja össze a 600 dolláros telefonját, és mennyiért. oké 3 percig sajnálkoznak rajta az emberek de ha lenne egy 1000 dolláros szifon amit nem a foxconn rak össze hanem amerikai diákok nomrál bérért, az emebrek többsége ugyanúgy a 600 dollárosat venné meg.
mi a tanulság? a foxconnal gyártatni olcsón jó, mert minél olcsóbban gyártják le, annál nagyobb a nyereség. ha annyira kevés lenne a bér, nem vállalnák el a munkát, de rengetegen állnak sorba munkáért. szóval vagy éhen hal az emberünk, vagy elmegy robotolni és keres egy kis pénzt. nyilván addig kereshet más munkát is stb.
-
Lacy6
senior tag
válasz
Touch-ko #247 üzenetére
Tobbek kozott zafir uveget hasznalnak a home button ujjlenyomat-olvasojahoz is.
Igen és azt nem tudta megkarcolni a csiszolópapírral.
A kérdés inkább az, hogy mennyire hivatalos az az előlap ami a tesztelőnél volt mert ugye azt, ugyanaz a csiszolópapír erősen összekarcolta. Nem mondom 100%-ra, hogy zafír lesz, de azt se lehet mondani h az. Viszont azért a tesztelő srác már nem számít kis embernek ebbe a világba szerintem. Én 80-90%-ba biztos vagyok abba hogy nem lesz zafír üveg csak a home gomb-nál. De visszatérünk rá amikor bemutatják az i6-ot
(#252) daniel909: Szomorú, de igaz.
-
Touch-ko
őstag
MAr vartam, hogy kiterjunk a Foxconn-ra. Gondolom a kovetkezo dolog amibe belekotsz az az FM radio, BT file kuldes illetve az IR port hianya lesz.
Szoval a Foxconn munkasai nem az Apple-tol kapjak a fizetesuket. Ok nem az Apple ceg emberei, nem az Apple alkalmazza oket. Az Apple talat egy olyan ceget, akik tudnak mennyiseget gyartani, viszonylag olcson es jol.
Foxconn egy hatalmas ceg, akinek vannak telepei Europaban (koztuk Mo-n is), Del-Amerikban, Azsiaban.
Maradjunk a kinai gyarnal. Az ottani emberek orulnek, hogy van munkajuk. Mivel bennt laknak, esznek elnek, igy nem kell sokat kolteniuk, igy tobb penzuk marad. Nekik, ottani viszonylatban ez egy jo munkahely, meg ha 10-12 orakat dolgoznak.
Most ekezed az Apple-t, mert naluk gyartat. Te kinel gyartatnal, aki ilyen mennyisegben, minosegben kepes gyartani?
Raadasul nem csak az Apple-nek dolgoznak.
Itt egy kissebb lista amit egy Q&A site-on talaltam:`Acer Inc. (Taiwan)
Amazon.com (United States)In 2011,
Amazon and Foxconn formed a joint-design manufacturing company. The move was meant to produce an Amazon branded smartphone sometime in 2012.
Apple Inc. (United States)
ASRock (Taiwan)
Asus (Taiwan)
Barnes & Noble (United States)
Cisco (United States)
Dell (United States)
EVGA Corporation (United States)
Hewlett-Packard (United States)
Intel (United States)
IBM (United States)
Lenovo (China)
Logitech (Switzerland)
Microsoft (United States)
MSI (Taiwan)
Motorola (United States)
Netgear (United States)
Nintendo (Japan)
Nokia (Finland)
Panasonic (Japan)
Philips (Netherlands)
Samsung (South Korea)
Sharp (Japan)
Sony Ericsson (Japan/Sweden)
Toshiba (Japan)
Vizio (United States)`A lista nem teljes, csak a nagyobb cegeket emlitik. Gondolom Te is hasznalsz olyan termekeket amit a fentebbi listaban olvashato cegek nevehez fuzodik.
A touch-ID hem volt hulyeseg. Elotte is letezett, de az iPhone-on kivul meg mindig senki sem tudta normalisan telefonba, tabletbe beletenni. Pedig az iPhone 5S lassan 1 eves modell lesz.. Gondolom nem tudod mekkora otlet a Touch ID es az iOS7 egyuttesen. Probald ki, olvass rola, kerdezz es ra fogsz jonni magadtol is.
(nem mellesleg, ha jol szamolom, mar 7 ember modnja neked, hogy eleg gyengen ervelsz, es tevesen allitasz dolgokat)
-
Touch-ko
őstag
LOL Te sem gondolod komolyan, hogy a meg meg nem jelent telefon egyik pletykajat egy masik pletykaval cafolod meg
A pletyka onnan indult, hogy par eve az Apple elkezdett foglalkozni a zafir uveg felhasznalasanak modjaival.
Tobbek kozott zafir uveget hasznalnak a home button ujjlenyomat-olvasojahoz is. Idaig ezek a tenyek.
Innen indult a pletyka ami TE most egy masik nem szakerto ember velemenyere alapozva megcafolsz. -
Ali G.
senior tag
ugye ezt te sem gondolod komolyan, a legnagyobb android trollok mind apple mániában szenvednek, nagy része meg be sem vallja hogy iOS-t használ
A foxconn-t csak úgy érdekességnek hoztam fel a hangulat kedvéért, ott csak legyárttatja a cuccokat az apple, jó alacsony áron gondolom
(#243) joey20: majd lenyugszol
(#241) Tibee86: ha olyan hülyeségeket írsz hogy különleges a slow motion videó meg ujjlenyomatolvasó akkor mit vársz mit válaszoljak? vagy hülyeséget válaszolok én is vagy nem is válaszolok semmit
-
joey04
titán
Az ő vitájukra értettem. Ali sajnos túl hosszan ír, ami nem lenne baj, mert vannak olyan kommentek amik már-már egy kisebb cikk hosszát is elérik, de a fórumtárs írásait számomra fárasztó olvasni. Nem a véleménye miatt, hanem a fogalmazás miatt. Plusz nagyon idegesítő a rengeteg indokolatlan smiley.
-
Blyan
félisten
-
törölt tag
Pletyka szinten megy az is (meg az a video is), csak pedzegetjük a lehetőségeket a valós adatok tekintetében. Igazából nincs erre hivatalos szövegezés. Annyi biztos, hogy lesz zafír. Vélhetően a 4,7 colosnál 2 fajta változat is lesz kijelző tekintetében, 5,5 col meg kiderül (valószínű ott is).
A8 proci tuti. Az is csak az utóbbi rövidke időben merült fel, hogy lesz a bemutatón iWatch is.
Feld & Volk is összerakott egy vélhetően végleges változatot. Persze ilyennel is tele a padlás, de itt a [link].
Ebben a stádiumban még csak beszélgetni lehet róla.
Az viszont szerintem tuti, hogy nagy dobásra készülnek, nagyon mennek az előkészületek és a helyszín sem véletlen szerintem.
-
Ali G.
senior tag
nem fáj, ki mondott ilyet? annak fáj aki a foxconnál dolgozik éhbérért, hogy legyártsa az apple stock-ot
Mondjuk inkább úgy, hogy nem akarjátok érteni, érteni értitek csak szimulálni könnyebb, apple-nél szelektív az emberek látása, ott a káva sem vastag, a memóriakártya slot sem hiány és semmi más dolog ami android topikban hamar szemet szúr érdekes módon, nah mindegy
(#231) Cyberpunk: igen tudom... hagyjuk, nekem meg az árazás apple-nél és kvittek vagyunk te meg szaladj sortállni minél hamarabb mikor megjön a hatos iphone
-
-
Ali G.
senior tag
válasz
daniel909 #225 üzenetére
jah , jól mondod bele tatozik ebbe minden, divat, tinik, selfie-mánia, de az is, hogy kőbunkó is kezelni tudja, mert egyszerű. Igazából az indította el az egészet, hogy Jobs kipróbált valamit, ami vagy bejön vagy nem, megjelent az érintőképernyővel a piacon, onnantól kezdve csak reklám kellett, eleinte mindenki kiakarta próbálni vajon milyen lehet a touch screen és az embereknek megtetszett,onnantól már egyenes út volt felfelé a létrán, nekem is megtetszett az érintőképernyő miután bekapcsoltam az első érintőképernyős telefonomat, aztán már nem váltottam volna le semmi pénzért fizikai billentyűzetes telefonra
(#226) spawn21: nekem mindegy ki mit használ, csak egy kérdésre érdekelt volna a válasz amire senki nem mert őszintén válaszolni, ennyi
szeretem a HTC-t is, amúgy
-
spawn21
veterán
De most teljesen komolyan!
Nem hiszem el, hogy ennyire szűk látókörű vagy?! Plane. Hogy mindenkinek beszólsz, mindegy mit mond.
Remélem azt nem feltejted el, hogy mindegy milyen rohadt márkát veszel, ugyan arra használod! Telefon, sms, netchat, facebook (én nem), viber stb.... Az, hogy kinek milyen rendszer van azon a rohadt telefonon, nem mindegy?Nem védem egyik márkát sem, ( kivéve htc
),de tényleg már csak direkt csinálod.
-
daniel909
addikt
véletlen sem azért veszik az emberek mert jó az ios...
amiről te beszélsz az egy kis réteg (műkörmsök, plázacicák, szoláriumban dolgozók...stb) és ezek az emberek nem is használják ki, azt se tudják mit tud egy szifon. ez mondjuk úgy 30-40%
de a többi ember aki kicsit is ért hozzá azért vesz szifont mert: "kicsi" telefon kell gyors hardverrel, jó és optimalizált rendszer kell neki egyszerű rendszer kell neki, esetleg geek és élvezi h 2 évig jön rá a support + majdnem minden app iosre debütál elsőként. esetleg apple fan és minden eszköze apple...
szóval ne általánosíts mert te csak 1 rétegről beszélsz. és ugyanez a réteg vehet galaxy s5-t is mert az a menő (igaz használni nem nagyon fogja mert nem fogja érteni) de ott lesz a kezében 0-24.
szóval egy szifon elég nagy réteget tud megszólítani ami elég ritka. ezért is sikeres. ja és azt ne feledjük h még mindig arról az os-ről beszélünk ami átszabta a mobil piacot régen. és a köré épített support zseniális. (ja és nem szifonom van am)
-
Ali G.
senior tag
mert egészen jó nézni ahogy kapaszkodtok akár hatan is egyszerre, hogy bizonyítsátok az igazatokat, végül pedig arra juttok, hogy inkább személyeskedtek, mert nincs igazatok
Te is megvetted nem? Ha az apple most alakult volna,nem reklámoznák anyira, nem lenne annyira ismerős márka és véletlenül belebotlanál a boltokban azt mondanád: mi ez a drága sz.r?
(#222) Tibee86: köszönöm, hogy megkímélsz magadtól, nem is válaszolnék olyannak továbbá, aki szerint az apple tele van egyedi dolgokkal, amit már rég használtak a konkurensek csak azok nem voltak annyira népszerűek ... ezért nem terjed el.
-
Ali G.
senior tag
válasz
Cyberpunk #197 üzenetére
Minden mobil drága az elején, de aztán felére leereszkedik, ami nagyon jó, ott meglátszik kb mennyit ér egy telefon a gyártó által kiszabott magas ár nélkül
fejlesztési költségek, anyagköltség, gyártási költségek, marketing stb ezek mind megvannak más gyártóknál is , ha ezeket beszámolod akkor is túl nagy az ár. Itt inkább arról van szó, hogy melyik márka mennyi fanatikussal rendelkezik , az apple a fanatikusainak számát építette ki elég kemény marketinggel így kb egy rossz kínai telefont is el tudnál adni egy rá nyomtatott alma logóval magas áron , a fanatikusok úgyis megveszik minden évben addig meg gyújtögetnek rá a csóró országokban míg megjelenik a gazdag országokban meg farzsebből kivágják,
Minden a reklámon múlik, reklámmal , hírnévvel, minden eladható, akkor is, ha valójában a megszabott ár felét sem éri meg a készülék, így van ez pl a játékoknál is, megjelenik a legújabb Call of Duty már veszik azonnal, ha jó, ha nem
#201) Tibee86 szerintem te élsz zavarban, mert iOS-ben semmi különleges sincs, amit más gyártó ne tudna, csak te jól megetted a sok reklámot amit láttál róla
-
törölt tag
válasz
Gadgetfan_ #219 üzenetére
Na az iWatch jó kérdés. Erre én is kíváncsi leszek.
Én két lehetőséget tudok elképzelni:
1.
- Kisebbik tesó kap egy közepes emelést az elődzőhöz képest.
- Nagyobbik meg az elődhöz képest "jóval" nagyobbat.VAGY
2. (ami elég necces ügy)
A kisebbik méretet felemelik a nagy árához közelire, mert elsősorban alternatívát szeretnének kínálni. Ebben az esetben viszont a kisebbik méret relatíve magas áron fog indulni. Ez kevésbé valószínűbb.Persze itt induló árakra gondolok. Szerintem mindegyikre meg van a reális esély. Viszont az iWatch nagyon jó kérdés, kíváncsi leszek, hogy teljesen önálló termék lesz -e. Esetleg előállnak egy olyan csomaggal, hogy pl. az 5,5 colossal is meg lehet venni, mondjuk az iWatch piaci árának a felével növelve. Vagy szolgáltatói vonalon ajándékba adják mellé bizonyos kunstrukcióhoz.
Tudomásom szerint a 4 colos retina kijelző anyagára 50 dollár, az 5,5 colos zafír kijelző esetében viszont 300 dollár. !!Ezek csak kerekített számok, de az arányításnál lényeges!! Meg ugye a piaci ára is mindig változik a zafírnak. Persze tartalék alapvetően így is van szerintem az eddigi készülékek árában, tehát nem feltétlen jelenti azt, hogy a 2 termék között minimum 250 dollár különbség lesz, de benne van a pakliban, akár 300 is, mert előzőleg anyagárakról beszéltünk.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
#86973952 #218 üzenetére
Elképzelhető, hogy többet is rádobnak a nagyobbikra, ez csak tipp volt tőlem, de a kissebb készüléknél biztosabb vagyok, hogy nem emelnek. Egyszerűen nem esszerű... Persze lehet, hogy meglepődök majd
Meg persze ott az iWatch kérdése is, hogy ha lesz, és része lesz a csomagnak, hogyan építik be az árba. Lehet, hogy ezen keresztül lesz egy bujtatottabb áremelés? Még pár nap...
-
törölt tag
válasz
Gadgetfan_ #217 üzenetére
Szerintem több lesz az, mint +100 dollár. Nagyon kevéske különbség lenne már a két megjelenő típus között is.
Már csak azért is gondolom ezt, mert tudomásom szerint a kisebb pajti 4 colos retina kijelzőjéhez képest 5x kerül többe a nagytestvérre a zafíros kijelző. Gondolom anyagárban is már a két újonnan megjelenő típusnál is nem kevés összegről beszélhetünk. Főleg, hogy eléggé plafonon van a zafír ára. Ilyenkor még ezt is be kell építeni az árba és az e fajta üvegre a kereslet meg csak nő (más márkák). Az utánpótlásnál meg nem fogja azt megtenni, hogy emelgeti a készüléke árát, ha éppen még jobban a csillagok felé tör a zafír, szerintem.
Persze nincs is ezzel gond, hiszen a portfólióba belefér. Idővel majd ez is beáll.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Newyorker #209 üzenetére
Szerintem kizárt, hogy a kisebb model drágább legyen az 5s jelenlegi áránál. Ezzel lábonlőnék magukat, és a saját maguk kijlelölte trend sem erre mutat, hiszen minden más terméküknél idén árvágást csináltak, miért pont ezt emelnék? A nagyobb szerintem kap egy +100$-os árat és ennyi. Hogy nálunk drágább lesz mindkettő az biztos, köszönhetően az addigra valoszínű 320ft/1€ árfolyamnak és az áfának.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Newyorker #209 üzenetére
Lehet, hogy annyiba kerulnek kartyafuggetlenul. Viszont az emberek, mondjuk 95%-a elofizetessel veszi meg. Szoval igy nem nagy osszeg a $100-200.
En nem modndanek semmit elore, majd 9.9.2014-ben meglatjuk.
Mo-n meg minden ilyen kutyu draga, szoval nem ujdonsag.. Azon sem csodalkoznek, ha bevezetnek a kutyu adot ha,arosan.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Quasi_modo #212 üzenetére
Ja innováció manapság csak nyomokban van, vagy még úgy sem. Viszont látni kell, hogy valóban innovatívnak nehéz lenni, és sok esetben hosszú időszak van két innovációnak nevezhető dolog között. Valahogy az almától autómatice elvárt ez minden évben. Ez is érdekes amúgy.
Amúgy ha zafir üveggel jönnek talán érthető is az áremelés.
-
daniel909
addikt
válasz
Quasi_modo #212 üzenetére
egyetértek mondjuk vannak ígéretes próbálkozások mint az lg g flex ami elég egyedi -igaz csak dizájn terén-.
és más gyártó nem tudta lekövetni, kiadni azt a kijelzőt a mai napig sem. más izgalmas dolog tényleg nem volt mostanság.talán most az okosórák fogják hozni az innovációt, mivel a telefonok kiforrottak lettek a jelenlegi koncepció mentén. a következő koncepció már biztos tervezőasztalon van a gyártóknál, lehet h az almánál akár, amivel ujra felpörgeti az okostelefon piacot majd.
kérdés van-e látomása, víziója a mostani apple vezetőknek arról mit fogunk nyomkodni(?) 6év mulva. -
Quasi_modo
nagyúr
Én semelyik oldalon nem látok igazán különleges funkciókat, Legalább is olyanokat nem amiért azonnal rohannék vásárolni. Igaz lehetne még beépíteni projektort, hőmérőt, stb. De szvsz egyelőre minden gyártó nagyjából egy helyben topog. Ott tartunk hogy minden újabb mobil kicsit jobb, mint az elődje, de semmi több. Ígazi újítás egyelőre sehol.
-
Lacy6
senior tag
válasz
Newyorker #209 üzenetére
Én is ilyen információkat találtam. Ezért is bátorkodtam kijelenteni, hogy drágább lesz. Amúgy biztos, hogy drágább lesz csak az a jó kérdés mennyivel. Kíváncsian várom
(#210) Tibee86: A Touch ID-t jó dolognak tartom. A lassítás van konkurens készülékeknél is, és az I5s is elég sovány lassítást tud számomra. 240 képkocka(1/8-os lassítás) már megfelelő lenne. Ezért az M8-ba sem igazán használom.
Viszont a tanítható infraport okos megoldás, gyakran használom. Motion Launch funkciónak is tudok örülni, mert szintén hasznos újítás.
extreme power saver mód se hülyeség.
Összességébe kevés újítás van mind2 oldalon.
Iphone 6-ba megtehetnék, hogy 3000 mAh-es akksit beletesznek, mert készülékházba nem lesz kisebb mint a G2, csak kijelzőbe. De inkább beleteszik a jóval kisebb akksit átlagos üzemidőt produkálva. -
Tibee86
nagyúr
válasz
Quasi_modo #202 üzenetére
Kolléga dobálózik itt azzal, hogy a többi gyártó legalább "full hárdvert, vagy különleges funkciókat" pakol a készülékeibe.. Kíváncsian várom erket a funkciókat, ha a touch ID szerintetek nem az, vagy a 120fps.
-
Newyorker
addikt
Persze végül kiszivárgott az info, így igazolást nyertek azon korábbi értesülések, miszerint már a kisebbik modell is jóval drágább lesz az elődmodell iPhone 5S-nél. A MovilZona értesülései szerint ugyanis a 4,7 hüvelykes kijelzővel szerelt kisebb – az iPhone 5S-nél viszont még így is jóval nagyobb – kiadás 740 euróba (989 dollárba, 236 000 forintba), az 5,5 hüvelykes modell pedig 950 euróba (1252 dollárba, 300 000 forintba) fog kerülni kártyafüggetlen konstrukcióban. De…
Abból kiindulva, hogy az iPhone 5S jelenleg 649 dollárba, azaz 155 ezer forintba kerül az Amerikai Egyesült Államokban, Magyarországon pedig a különböző adók miatt 220 ezer forintba, kis túlzással egy 65 ezer forintos árkülönbséggel számolhatunk az új iPhone-ok esetében. Tehát a fenti árak Magyarországon elérhetik a 300 ezer és a 365 ezer forintot is.
-
spawn21
veterán
válasz
Quasi_modo #205 üzenetére
Tudom, használtam
-
spawn21
veterán
Szerintem maga a telefon nincs túlárazva. De minden más apple termék igen.
De ott a dizájnt kell megfizetni. Nem a vasat.De ennyi erővel a tesco is túl van árazva. Egy tescos póló 3-4000 ft
Quasi_modo: a symbian a király. Ott kezdődtek az innovációk, az okostelefon melegágya volt! Mai napig több symbinaos ketyerém van. A ratyi kis vassal FHD videókat lazán viszi. Az Innov 8 perdig sokkal megelőzte a korát.
-
Quasi_modo
nagyúr
tudsz mondani olyan telefont, amivel az 5S előtt lehetett csinálni?
Az Innov8 is ilyen volt ha igaz sok évvel az alma előtt.Mi a különleges funkció? Az almánál sincs semmi különleges, legfeljebb más.
A Symbiant még felesleges ócsárolni, vagy legjobb védekezés a támadás.? Gyermeteg dolog. -
Tibee86
nagyúr
"aja igen biztosan varázslat a touch id, rég előjött telefonban ujjlenyomatolvasóval a motorola, a slow motion videó is nagy szám, hasra is estem, te mindenről úgy beszélsz mintha az alma találta volna ki "
Ki mondta, hogy ezeket az Apple találta fel? Én biztos nem, de valahogy mégis az Apple oldotta meg elsőnek a normálisan használható ujjlenyomat olvasót. Samsung próbálkozott utána, nem jött össze.. Slo-mo videót lehet csak jól bereklámozták, vagy tudsz mondani olyan telefont, amivel az 5S előtt lehetett csinálni?
Nagyon nagy zavarban élsz, ha szerinted az a jó, ha valami kijön 200+ ezerért, majd 2 hónap múlva már csak 150, rá egy hónappal meg fele annyi. Ez szerinted érdem, és előny...Taps! És akkor az anyaghasználatba bele se megyek, hogy 200+-ért biliműanyag stb..Quasi_modo: Mondj már légyszíves pár "különleges funkciót" a konkurenciánál. Tudom a Nokia egy fényképezőgépet ellátott telefon funkcióval, symbiannal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciókamerák
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- További aktív témák...
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest