- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
philoxenia #144 üzenetére
a szemem sokkal jobb, mint a fülem
Nálam fordított a helyzet: minuszos szemüveget viselek, de hallom a vadászó denevérek impulzusait is. Az indexet inkább hagyjuk...
Nem tudom hogy van ez a fotopapírral. Ott a színpigmentekről visszavert fényt látjuk. Monitoron meg az rgb subpixelek által kibocsájtott fényt. -
Mercutio_
félisten
válasz
philoxenia #144 üzenetére
Itt azért bejátszik az, hogy a mozgóképnél a szem kevésbé érzékeli a képminőségbeli hibákat, mint egy állólképen
-
Darkness1
aktív tag
válasz
philoxenia #133 üzenetére
Off, csak eszembe jutott. A fotosuli sorozatban nem ártana foglalkozni ezekkel a dolgokkal, mert a gyakorlati fotózás szempontjából többet számít ezek ismerete, mint mondjuk a CMOS szenzor működése. Olyasmikre gondoltam, mint pl.: mélységélesség részletesebben kivesézve, fotótémák és objektívek kapcsolata (mihez mi kell/ajánlott), utómunka fontossága, színterek, publikációval kapcsolatos dolgok (mit kell csinálni nyomtatáshoz, online, digitális formában), milyen paraméterek jellemeznek egy jól sikerült képet egy adott témáról. Ezek nekem úgy hiányoznak. A rengeteg könyvből, amiket árulnak egy-kettő van csak ami ezeket a fontos technikai alapismereteket rendesen megmagyarázza képekkel illusztrálva. Én is csak azóta vagyok sok dologgal tisztában, mióta elolvastam egy ilyen könyvet.
-
BEE
addikt
válasz
philoxenia #130 üzenetére
Az inkább dinamika lehetett.
A bitkülönbséget szerintem csak erős utómunkánál lehetne ésszrevenni.BEE
Ha nagyon kis színeltérést kell láthatóvá tenni, azt a 8bites monitoron
csak akkor teheted, ha nagyon széthúzod a teljes dinamika egy kicsi szeletét.
Ez pedig már elég erős utómunka, ahol tényleg lehet előnye a 14 bitnek. -
BEE
addikt
válasz
philoxenia #128 üzenetére
Átlagos képeknél biztosan nem fogod észrevenni a különbséget a kettő között.
De ha valamiért erősen bele kell nyúlni a képbe utólag, ott már talán kaphatsz
többletet a 14bites RAW-tól.BEE
-
Dare2Live
félisten
válasz
philoxenia #121 üzenetére
Te egy 24"os monitoron crop nélkül meg tudod mondani, hogy az adott kép egy 12mps vagy egy 24mpsel készült?
Ez a téma egyik része: Hiába is tudja a géped a 68milliárd szín helyett a 266ot ha a monitorodnál 16milliónál vége a világnak. Még a 68milliárd is durva túlzás....
Gyakorlati rész: Végy elő egy photoshopot válassz egy színt, satirozz vele aztán mellé egy R, vagy G, vagy B értékkel másikat. Ha ez megvolt nézd meg, hogy látod e a difit? És ez még ugye csak 16millió szín.....
A harmadik az technikai rész lenne...
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia #114 üzenetére
Filó, ez a cikk...
Félokosságokkal teli...
-
Dare2Live
félisten
válasz
philoxenia #114 üzenetére
hát persze. Látja a 14bit vs 12bit difit a 8bites monitorán.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia #100 üzenetére
Persze, de egyrészt gondolom nem vázsapkával lógott, hanem valamilyen objektívvel. Másrészt meg, ha az objektív + váz tömegéből elveszel 100g-ot, vagy 150-et, vagy akár 200-at, úgy könnyebb lett volna? Nem hiszem. Ha mégis, akkor tessék gyúrni
adik:
Jó lenne, jó lenne, de sajna nem. Mondjuk nem a K10D-m helyett lenne jó, hanem mellette, ez elég lényeges.BEE:
No, majd kiderül az első tapi után ez a kényelem dolog. De ez az, ami aztán mindenkinek tökmás. -
adik
őstag
válasz
philoxenia #102 üzenetére
Már Sztennek is K-7-e van?
Jól látom, hogy vakuszinkronzsinórcsati is van rajt?
-
BEE
addikt
válasz
philoxenia #100 üzenetére
A K7 lógott már a nyakadban ?
Milyen volt ?BEE
-
wfalcon
tag
válasz
philoxenia #61 üzenetére
Mármint a korábbi típusokban. (Értem én a szőrszálhasogatást!
)
-
wfalcon
tag
válasz
philoxenia #13 üzenetére
Akár még igazad is lehet. Mára a f.gép gyártók újra felfedezték a kompaktokban lévő megoldásokat és ültetik át a nagyobb dobozba. Ha a Pentax is haladni akar a divattal, akkor beszáll a tükörnélküliSLR-LiveView-HDvideo-kihajthatóképernyő trendbe. Ez inkább a járható út, mert a pro kategóriát a C-N páros uralja, ergo fölösleges pénzkidobás arra szegmensre fejleszteni.
De ha lehet hinni a banneren szereplő dátumnak, két hét múlva minden kiderül (vagy mindenki derül?). -
germanh
senior tag
válasz
philoxenia #13 üzenetére
Elszomorodnánk
-
wfalcon
tag
válasz
philoxenia #7 üzenetére
Végülis csak markecing kérdése minden.
(Bár a Pentaxnak nem igazán erős a marketing osztálya)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest