- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
Csakhogy amíg egy Canon vagy Nikon gépre rámozdul az obiipar,
addig a Pentax láthatóan mostohagyermek.
Aztán mivel működő ultrahangos motorja sem a Tokinának, sem a Tamronnak nincs,
maradna a Sigma mint külső obigyártó.
A Sigma hány HSM obit kínál Pentaxra ?
Megnéztem, a Pentax jelenleg 7db drága obit kínál SDM-el.
Tehát csak a pénzesebb felhasználók jöhetnek szóba, csakhogy azoknak már
biztosan van pár limitedjük, amit nem kezelne az új váz,
és nem pótolna a kínálatból semmi, mert még a vadiúj 15mm Lim sem SDM.
És ne felejtsük, hogy a Limitedek a Pentax prémium kategóriás termékei,
a felhasználók szíve csücske.
Egy Km szintű olcsó géphez meg hogyan adnának el olyan obikat amik majdnem
mind 200 000 Ft felett vannak ?BEE
-
Szten Márs
nagyúr
Baromi nagy különbség van a két eset között. A Nikon megtehette, mert igen sok AF-S objektívje van, minden árkategóriában, a Pentaxról ez abszolúte nem mondható el.
Az, hogy az objektívkínálat jelenlet <10db, igenis sokat jelent, konkrétan azt, hogy a kutya nem venné a csak SDM motoros gépet. Ha alacsony kategóriás gépet akarna kihozni, pláne nem venné senki, nézd meg az SDM-es Pentax obik árát. És mivel most hozza ki, tökmindegy, hogy x idő múlva a fejlesztgetéseknek hála mennyi SDM-es objektív lesz és milyen árban. -
Szten Márs
nagyúr
Hmm, az 55mm F/1,4 most érdekelne engem is, hogy tud-e csavarhúzózni, avagy sem. Most hirtelen gyorsan rákerestem, de nem találtam egyértelmű leírást erre vonatkozólag... na majd alaposabban utánanézek később. Nem kizárt, hogy tényleg csak SDM-mel megy, akkor már (legalább) két ilyen objektívről tudunk - mindenesetre a többesszámod már kettőnél is jogos
Szerk:
találtam is egy tesztet, ahol explicite leírják, hogy AF csak SDM képes vázakkal van: [link] A teszt is korrektnek néz ki, bár nem olvastam teljesen végig, de akit érdekel az obi, annak jól jöhet. -
Szten Márs
nagyúr
Na szóval még egyszer az, amit többesszámban írtál:
"hogy az új obik (pl. 17-70) csak az SDM-t támogatják"
A lényeg kiemelve. A kérdésem is az volt, hogy a 17-70-en kívül van-e másik objektív, ami _csak_ az SDM-et támogatja, nem az, hogy van-e más SDM-es objektívjük. Persze, hogy van más SDM-es objektívjük, még szerencse, de működnek a régi vázakkal, a régi csavarhúzós AF megoldással is. Mint ahogy ez a két obi is, amit linkeltél. (A forrásnak adott linkben is kitérnek direkt erre: "When mounted on other PENTAX digital SLR camera bodies, the conventional autofocus mode using a camera-mounted motor is selected.")
-
Szten Márs
nagyúr
"az új obik (pl. 17-70) csak az SDM-t támogatják."
A 17-70-en kívül van más új obi, ami csak azt támogatja? Mert többes számban írtál, de tudtommal az az egyetlen Pentax objektív, ami csak az SDM-et támogatja, szóval nincs ilyen, hogy "az új obik csak SDM-mel mennek".
Egyébként a Pentax mindig is kényesen ügyelt a kompatibilitásra (úgyszolván ez a legerősebb ütőkártyájuk), szóval aligha fog ez változni és nem fog kikerülni a vázból a fókuszmotor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest