Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Darkness1

aktív tag

válasz madgie #135 üzenetére

Egy gondolat volt, amik bennem akkor merültek fel, mikor a korábbi cikkeket olvastam. Az egyes részleteken folyó fórumvitát is kicsit parttalannak éreztem annak elméletiessége miatt. Én a szerkesztőgárdát itt nem ismerem, nem tudom, hogy kik ők és mit tudnak, milyen szinten állnak, milyen eszközparkjuk van stb. Megítélésem szerint egy fotózással foglalkozó oldalon ilyen dolgoknak ott a helye, még akkor is ha van már sok fellelhető anyag, bár tapasztalatom szerint még mindig a nyomtatásban megjelent könyvek tartalmazzák a legtöbb tudást.

Még ha az emberek többsége olcsó eszközöket használ, akkor is van értelme ha tudnak bizonyos dolgokat, pl. mi a helyzet a képfeldolgozással egy olcsó eszközön.

• Darkness1

aktív tag

válasz philoxenia #133 üzenetére

Off, csak eszembe jutott. A fotosuli sorozatban nem ártana foglalkozni ezekkel a dolgokkal, mert a gyakorlati fotózás szempontjából többet számít ezek ismerete, mint mondjuk a CMOS szenzor működése. Olyasmikre gondoltam, mint pl.: mélységélesség részletesebben kivesézve, fotótémák és objektívek kapcsolata (mihez mi kell/ajánlott), utómunka fontossága, színterek, publikációval kapcsolatos dolgok (mit kell csinálni nyomtatáshoz, online, digitális formában), milyen paraméterek jellemeznek egy jól sikerült képet egy adott témáról. Ezek nekem úgy hiányoznak. A rengeteg könyvből, amiket árulnak egy-kettő van csak ami ezeket a fontos technikai alapismereteket rendesen megmagyarázza képekkel illusztrálva. Én is csak azóta vagyok sok dologgal tisztában, mióta elolvastam egy ilyen könyvet.

Új hozzászólás Aktív témák