Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkness1
aktív tag
Egy gondolat volt, amik bennem akkor merültek fel, mikor a korábbi cikkeket olvastam. Az egyes részleteken folyó fórumvitát is kicsit parttalannak éreztem annak elméletiessége miatt. Én a szerkesztőgárdát itt nem ismerem, nem tudom, hogy kik ők és mit tudnak, milyen szinten állnak, milyen eszközparkjuk van stb. Megítélésem szerint egy fotózással foglalkozó oldalon ilyen dolgoknak ott a helye, még akkor is ha van már sok fellelhető anyag, bár tapasztalatom szerint még mindig a nyomtatásban megjelent könyvek tartalmazzák a legtöbb tudást.
Még ha az emberek többsége olcsó eszközöket használ, akkor is van értelme ha tudnak bizonyos dolgokat, pl. mi a helyzet a képfeldolgozással egy olcsó eszközön.
-
Darkness1
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Off, csak eszembe jutott. A fotosuli sorozatban nem ártana foglalkozni ezekkel a dolgokkal, mert a gyakorlati fotózás szempontjából többet számít ezek ismerete, mint mondjuk a CMOS szenzor működése. Olyasmikre gondoltam, mint pl.: mélységélesség részletesebben kivesézve, fotótémák és objektívek kapcsolata (mihez mi kell/ajánlott), utómunka fontossága, színterek, publikációval kapcsolatos dolgok (mit kell csinálni nyomtatáshoz, online, digitális formában), milyen paraméterek jellemeznek egy jól sikerült képet egy adott témáról. Ezek nekem úgy hiányoznak. A rengeteg könyvből, amiket árulnak egy-kettő van csak ami ezeket a fontos technikai alapismereteket rendesen megmagyarázza képekkel illusztrálva. Én is csak azóta vagyok sok dologgal tisztában, mióta elolvastam egy ilyen könyvet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Anime filmek és sorozatok
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 8GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3688, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest