- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wfalcon
tag
válasz
philoxenia #61 üzenetére
Mármint a korábbi típusokban. (Értem én a szőrszálhasogatást!
)
-
wfalcon
tag
Pusztán feltételezésként (agymenésem
) :
Mindenki arra számít, hogy a Pentax most nagyot fog dobni (legalábbis erre lehet következtetni a sejtelmes reklámból), és a K7 egy felsőbb kategóriás gép lesz, mondjuk a K20 fölötti. Ebben az esetben elképzelhetetlen lenne a csak SDM-obik támogatása.
De mi van akkor, ha az új gép nem feljebb lépés, hanem a K-m(inimal?) alá célozna? Szakít a hagyományos AF-motorral, ahogy a Nikon is megtette a D40-nél. Lehet, hogy a D40 eladási statisztikái nem hozzák a Nikon előzetes terveit, de biztosan jól fogy, mert olcsó és használható gép. Aki D40-et vesz, vagy tudja mit vesz és pont ezért veszi, aki pedig nincs tisztában ezzel a ténnyel, káromkodni fog.
Az, hogy az objektív kínálat jelenleg <10db, nem jelent semmit, mert - gondolom - folyamatos a fejlesztés ezen a területen is. Lehet, hogy ma még drágábbak az SDM objektívek, de ez is változhat (igaz, mindkét irányba). Ha összehasonlítom a Canon hagyományos AF-motoros és HSM objektíveket, ott is a HSM feliratú a drágább, de mégis veszik (statisztikákat nem ismerem, csak Canonos ismerőseim felszerelései után merem feltételezni). -
wfalcon
tag
Ez attól is függhet, hogy mi a Pentax vezetőinek elképzelése. Ha az eredeti (~50 éves) koncepciónál maradnak, megtartják a kompatibilitást, vagy csak minimális mértékben változtatnak. Ha az új vezetés szól bele a gyártásba (nem tudom mekkora szava van a Hoya-nak), az is elképzelhető, hogy felrúgnak mindent és egy teljesen új irányvonalat tűznek ki (volt már ilyen a világban), aminek most jött el az ideje.
Nem akarok vészmadár lenni, csak rosszat álmodtam. -
wfalcon
tag
válasz
Szten Márs #52 üzenetére
Valóban, a "csak" nem vonatkozik rájuk.
Talán az is megvezetett, hogy a 17-70 számomra egy optimális tartomány lenne, és fájón érint, hogy nem kompatibilis a vázzal visszafelé.
De, hogy megvédjem magam: Bojidar szerint a DA* 55/1.4 SDM szintén a "csak"-ba tartozik. Bár ez a kategória már nem érint - sajnos.
-
wfalcon
tag
Azért csak utána néztem annak a többes számnak
:
smc PENTAX-DA* 16-50 mm F2.8ED AL [IF] SDM
smc PENTAX-DA* 50-135 mm F2.8ED [IF] SDM
[Forrás] -
wfalcon
tag
válasz
Szten Márs #49 üzenetére
Igazad van, valóban többes számot használtam, mert nem hiszem, hogy ez az egyetlen objektív lenne csak a kínálatban. Ha most még nincs is, hamarosan jönnek az új (ápdételt) SDM-obik. A Pentax is halad a korral, a régi szemléletükből egyre többet lesznek kénytelenek feladni. Én csak reménykedek, hogy ez a lehető legkésőbb fog eljönni.
-
wfalcon
tag
Azon gondolkodtam, vajon a Pentax mennyire szakít hagyományaival? Konkrétan az új váz megőrzi-e a beépített fókuszmotort, vagy ez már csak az SDM-et fogja támogatni? Becslések szerint még marad, de...
-
wfalcon
tag
A 2. és 3. linken látható kép végül is mit akar demonstrálni? Kitben lesz kapható F1 fényerős obival, a váz pedig 8000-del is képes a zárat mozgatni? Szerintem a legrövidebb záridő helyett a vakuszinkront kellene felvinni 1/250 fölé.
Amúgy szerintem a Pentax megpróbál a középmezőnyben maradni, és a hobbifotóstól az igényes amatőrig kiszolgálni a közönséget. Ez a sejtelmes megjelenés pedig ügyes(?) marketingfogás. -
wfalcon
tag
válasz
philoxenia #13 üzenetére
Akár még igazad is lehet. Mára a f.gép gyártók újra felfedezték a kompaktokban lévő megoldásokat és ültetik át a nagyobb dobozba. Ha a Pentax is haladni akar a divattal, akkor beszáll a tükörnélküliSLR-LiveView-HDvideo-kihajthatóképernyő trendbe. Ez inkább a járható út, mert a pro kategóriát a C-N páros uralja, ergo fölösleges pénzkidobás arra szegmensre fejleszteni.
De ha lehet hinni a banneren szereplő dátumnak, két hét múlva minden kiderül (vagy mindenki derül?). -
wfalcon
tag
válasz
philoxenia #7 üzenetére
Végülis csak markecing kérdése minden.
(Bár a Pentaxnak nem igazán erős a marketing osztálya)
-
wfalcon
tag
válasz
Szten Márs #3 üzenetére
Hát pl. a régi obik, amiket még a filmesekhez gyártottak. Nem modern, de jó minőségűek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Tesla topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged