- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
nem is tudtam, hogy vannak még 12bites monitrok.... Anno lokál újságnál vettek egyet(kb 7-8éve ~1misiért = 1 Suzuki ára volt) de mivel sok értelme nem volt meg szerkesztőség 99% nem is látott difit aztán nem eröltettük....
BEE: No igen nagyon erős utomunkánál ki lehet hozni a 12bit előnyét. Bár sztem a 14bitét max tesztábrán....
-
Dare2Live
félisten
hallod a 548khzet? Nem? 547khzt? Nem? Nem csoda még a 22khzt se halljuk....
"Hol a határ?" Van szükség 548khzre?Há pedig máshogy szól a zene.... meg hatással vannak egymásra....
Tényleg vicces vitatkozni ezen az egészen amikor szerencsés esetben 8bites, színhelyeshez köze nincs TN elött ücsörög a forum túlnyomó része. Márha nem 6+2bites elött....
-
Dare2Live
félisten
"A hangszereken megszólaltatnak olyan hangokat is, amik az emberi fül számára nem hallhatóak. Ha ezeket a sávokat "levágnánk", más lenne a zene."
És azt te máshogy hallanád? Te írod, hogy nem hallható...."Szerintem attól, hogy minél nagyobb színmélységgel rendelkezik egy kép, az annál jobban hasonlít a valóságra...."
Tuti jobban hasonlít a valóságra csak nem látod......"Tudom, hogy pillanatnyilag nem látjuk a különbséget a monitor korlátai miatt..."
Igazából a látás a korlát.... de ha esetleg genetikailag kicsit faragnak rajtunk, majd veszünk 36bites monitort és nézegetjük rajta a 36bites rawokat. De a 42bites RAW még ekkor is parasztvakítás lesz és a téma innen indult. Mert a 12bit még vhogy nehezen, hátatvakarva indokolható de a 14bit egy nagy parasztvakítás. (És nem csak a látás miatt hanem mert technikailag is problémás az egész. Ez nem a James Webb ahol "nem lesz" termikus zaj.) -
Dare2Live
félisten
válasz
philoxenia #121 üzenetére
Te egy 24"os monitoron crop nélkül meg tudod mondani, hogy az adott kép egy 12mps vagy egy 24mpsel készült?
Ez a téma egyik része: Hiába is tudja a géped a 68milliárd szín helyett a 266ot ha a monitorodnál 16milliónál vége a világnak. Még a 68milliárd is durva túlzás....
Gyakorlati rész: Végy elő egy photoshopot válassz egy színt, satirozz vele aztán mellé egy R, vagy G, vagy B értékkel másikat. Ha ez megvolt nézd meg, hogy látod e a difit? És ez még ugye csak 16millió szín.....
A harmadik az technikai rész lenne...
-
Dare2Live
félisten
válasz
philoxenia #114 üzenetére
hát persze. Látja a 14bit vs 12bit difit a 8bites monitorán.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #81 üzenetére
csak linkeltem... hogy csámcsogjatok
egyébként nem ismerem az illetőt, én rocwellnél feladtam....
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
sztem még mindig valószinübb, hogy FF helyett akna nélküli "G1" et fogunk látni....
-
Dare2Live
félisten
A nem szegény réteg már vett egy D700 at meg hozzá a 14-200 2.8 sort....
Pentax csak akkor válhat versenyképessé, ha nemcsak kiad egy D700 szintű vázat, (tiszta ISO3200, 8fps, K20Dnél fényévekkel gyorsabb AF...) hanem hozzá legalább 2-3 profi alapobit is. Enélkül max a 10éve szorongatom a limitedet kategória számára lenne érdekes eza réteg meg elég szűk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Tőzsde és gazdaság
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest