- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
" Eddig azt hittem, azt mutatja, hogy az egyes csatornákon aktuálisan hány bitet tud átvinni a modem ill. a DSLAM."
Nem. A bitallokációs tábla azt mutatja, hogy éppen hány bitet visznek (és nem vihetnek) át a vivők.
A vivőn átvihető maximális elméleti kapacitást úgy kapod meg, hogy a vivőn mért SNR-t elosztod hárommal, majd szigorúan lefelé kerekítesz. Ezt ugye zajtartalék nélkül kell érteni. Ha ebből kivonod a vivőhöz tartozó bitallokációs táblában lévő értéket és visszaszorzod 3-mal, akkor megkapod az adott vivőre vonatkozó aktuális zajtartalékot.
Példa: a vivőn 50-es SNR és 11 kódolt bit van:
50 / 3 = 16,66 --> 16
16 - 11 = 5 --> 5 x 3 = 15
tehát 50-es SNR és 11 kódolt bit mellett a vivőn 15dB tartalék van. A példa persze csal, hiszen lehet akármekkora az SNR, 15bitnél nem kódolható több adat egy szimbólumban. De azt hiszem a lényeget érted.Az SNR Margin amit a modem kiír egy aggregált és átlagolt érték az összes DS és US vivőre, azonban jó néha látni, hogy ez hogyan oszlik el. A szinkronizálás után nyilván arányos, de a különböző helyeken felbukkanó zajokkal ez változhat.
Nálad nincs egetrengető zaj. Nem mondom, hogy szép, de ez a pár dB változás mondhatni normális. Ha már átnézted a lakás hálózatot, akkor a zaj kívülről jön, nem tudsz vele mit kezdeni.
Dchard
-
J.K.F.
csendes tag
...szóval hogy érthetőbb legyen: az előbbi képen a felső grafikon a 11.5 órányi mérés TELJES szummája (tehát valóban nem ANNYIRA nagy az a beleböffentés a többi csatornához képest sem, a 480. csatorna környéki púp - mint szélsőérték - már alig lóg ki a sorból), az alsó viszont csak az utolsó 2 óra 8 percnyi időszak. A korábbi eredmények az alsó grafikonon már kigördültek balra, itt még nem oldottam meg a vízszintes kicsinyítést, cserébe viszont minden mérés külön látszik átlagolódás okozta torzítások nélkül.
Azért nem a teljes 12 órás végeredményt szórtam be egyébként, mert pár perccel a fenti kép után bejött egy hibás mérés. A telnet kapcsolat során adott intervallumonként (5-15-30-60sec) kiadom a lekérdező parancsokat és figyelem a puffert, hogyan érkeznek be az adatok. Ha legalább 200 millisecundumig nem változik a puffer tartalma, úgy tekintem, hogy minden lekérdezett adat beérkezett. Erre nagy ritkán nem elég ez a 0.2sec, ha a modem épp egy kicsit elfoglaltabb, és ennél hosszabb időre megtorpan az eredmények kiírása. Azóta ezt megemeltem 250millisec-re ill. állíthatóvá is tettem (egészen akár 2 másodpercig).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Óra topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest