- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskekko
tag
Nekem az lenne a kérdésem rudi hogy a 2012-es őszi alap játékos konfigurációba 1333-s ramokat ajánlottál, most ugyanebben a konfigba 1600-s ramok kerültek. A kettő között van érezhető teljesítménykülönbség? Egyébként nekem az utóbbi gép van és maximálisan meg vagyok vele elégedve.
-
nyunyu
félisten
sulis beadandók 99%-a továbbra sem igényel 2 GB-nál több memóriát
Attol fugg, mi az a beadando.
Wordben copy-pastehez eleg a 2GB, de informatikus halogatoknal boven befigyel a Visual Studio, azt viszont eleg korulmenyes 2GB-vel hasznalni.
Nyilvan gepeszeknek, epiteszeknek sem eleg CADhez. -
Hisztogram
tag
Hogyne olvastam volna, sőt, még a hivatkozott boltok kínálatát is megnéztem és csak az "irodai gép"-ről mondottakon lepődtem meg ( meg a tápon, de aztán láttam, hogy mi az alternatíva). Ok hogy 60k a limit és a szponzortól kellett választani, a koldus ugye ne válogasson de az már megint más tészta, hogy nem is fojtja le a gépet a szűk RAM mert nagyon is. Csak ennyit akartam hozzátenni.
m@cika szerintem is.
-
Hisztogram
tag
Tényleg nem kötözödni akarok s bár fogalmam sincsen, hogy "mi s az az irodai gép" de nincs annál szebb, mint amikor három különböző programot igénylő 6-8-10 fájlból ollózól valamit egészen addig míg a vas el nem kezd swappolni amikor is fel kell állnod hogy elszívj egy cigit mielőtt felgyűjtod az egészet a ******-be.
A ramot már csak azért is érdemes volna 2x2-ben ajánlani, mert az 1x2 konfigurcióban nincs dualchannel.
-
törölt tag
Ha én 10eFt-al kevesebbet költhetek, egy erősebb konfigurációra, vagy 17eFt-al kevesebbet költhetek egy ugyan olyan erősségű konfigra, akkor én azt gondolom jobban jártam, de persze ezzel lehet csak egyedül a világon én vagyok így.
A 430-as Cooler Master kérdésemre viszont nem válaszoltál. Szerinted egy kábel menedzsment nélküli, 12eFt-os ház való egy "komolyabb" gémer konfigurációba? Akkor, amikor 12500 Ft-ért pl. menedzsmentes XIGMATEK Asgard Pro, 11eFt-ért menedzsmentes Thermaltake Commander GS-III vehető, amelyek szerintem legalább ugyanúgy hűtenek, ha nem jobban mint a több éves RC430-as konstrukció. A Cooler Master K280-ról pedig ne is beszéljek, mert abban is van kábel menedzsment szerintem és szintén 12eFt.
2 és fél éves az RC430, a b.reviews 2010 júliusában tesztelte.
A 965-ös Phenom-ról a PH 2009 aug-ban adott hírt. 3 és fél éve... én érthetetlenül állok eme dolgok előtt.
-
törölt tag
Ha van egy csepp esze az AMD-nek, akkor most kőkeményen elkezdi terjeszteni a CFX-et, mert kb annyi pénzből mint eddig egy sima CPU+VGA kombó lehet építeni APU+GPU kombóval gépet, ami azért teljesítméynben nem kevés előrelépés azonos fogyasztás mellett.
ShellKretor: Az miért előny, hogy hátlapos a rögzatés? Intel esetén megértem, de AMD-nél nem. Utóbbinál minden esetben van hátlap, a legtöbb sajár rögzítőrendszeres hűtő a saját rögzítőjével simán felszerelhető arra is.
-
törölt tag
10k körül szerintem több jó cpu cooler is kapható, hátlapos rögzítéssel. Ott van pl, a Brocken.
A zaj pedig szerintem a legtöbb vevőt érdekli, ráadásul úgy látszik Téged is, mert írtál egy ~10 ezres cpu cooler-t a Phenom konfigurációba:
Asrock 970 Extreme 3 alaplap 19 685 Ft
AMD Phenom II X4 965 processzor 25 527 Ft
Arctic Freezer 13 processzorhűtő 8 001 Ft
rudi: össz: 53eFtez is ugyanazt tudja kb:
CPU: AMD Athlon II X4 750K (3400Mhz FM2 Piledriver) BOX ~ 20k
LAP: ASRock FM2A75M-DGS usb3 sata3 DVI Dsub ~ 16k
total: 36eFtez meg erősebb játékban az előzőeknél:
ASRock B75M-GL LGA1155 SATA3 USB3 ~ 15k
Intel s1155 Core i3-3220 - 3,30GHz ~ 28k
total: 43eFtAz Ivy konfig egy 10-essel olcsóbb és erősebb.
Az FM2 konfig 17 ezerrel olcsóbb és tudja játékban a 965-ös Phenom-ot.
?Ha mondjuk teszek rá egy Xigmatek Loki 5eFt-os cpu hűtőt, még meg is cibálhatom...
A Loki hátlapos hűtő... -
törölt tag
Egyébként kicsit haladhatnál szerintem a korral, a "Milyen gépet vegyek" topikban pl. 20k körül X4 750K-t ajánlunk közepes gémer gépekhez, mert majdnem tudja az i3 sebességét játékokban, a 965-ös Phenom-ot is veri vhol és csak 19eFt, ja és húzni is lehet: katt Ezenkívül az FM2 legalább egy friss platform, jövőre meg jönnek is bele még újabb procik.
Arról nem is beszélve, hogy egy Phenom egy Freezerrel kb 25 + 8eFT, azaz 32... ennyiért 3220-at lehet kapni és a gyári hűtővel teljesen jó játékra, jobb mint a Phenom. A 750K sem melegszik szerintem nagyon, nekem legalábbis az 5700-as Trinity gyári hűtővel, leszabályozva, kb. majdnem hangtalan.
-
satz18
őstag
Teljesen igaza van, de a gamer laptopok sosem az olcsóságukról voltak híresek. Aki olcsó laptopot akar vegyen 130k ért pentium 980-al és nvidia 635m-el lenovo g580,at vagy valami hasonlót, ezzel is el lehet játszadozni. A hordozhatóságra és a játékra sajnos áldozni kell. A másik meg, hogy idén jöttek ki az első gamer ultrabookok, szóval az is csoda, hogy ennyi példa van.
-
törölt tag
de a magasabb fogyasztás mellékterméke a több leadott hőmennyiség, amit nehezebb csendesen elvezetni.
(#108) atti_2010: több fogyasztás, több hőmennyiség, hangosabb hűtés. btw, te meg olyan szinten elvakult AMD fanatikus vagy, hogy sokszor ezért nem járok CPU topikokba még csak olvasni sem, mert mást sem lehet olvasni... nem unod már? jöhetnek a kövek. kvittek vagyunk.
-
atti_2010
nagyúr
De ha 50 wattos többletfogyasztást adsz a gépnek, akkor is 0,05 kWh extra fogyasztást produkálsz vele, ami egy órányi komoly terhelésnél 3 forintot jelet, egy hetes nonsztop komoly terhelésnél 500 forint.
Sokan képtelenek ezt megérteni ahogy azt is hogy az AMD már nem a régi melegedős vacak amiről ha leveszed a hűtőbordát elfüstöl.
-
satz18
őstag
Erre van egy nagyon jó példa Asus G46VW. Ez pont 14 colos, igaz nem 2 kiló hanem 2.5 viszont van benne 660m, ami lenovóéknál 2.8 kiló. Viszont létezik az Acer Aspire Timeline Ultra M3 ebbe 640 van ami sokkal jobb és csak 2.2 kg. Acer Aspire Timeline Ultra M5-581 Ezt meg te is tesztelted, szóval sztem annyi alternatíva van könnyű gamer laptopokra amennyit csak akar az ember.
Meg ott van az új razer tablet ami sztem nagyon nem éri meg az árát de példának jó. -
djculture
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest