- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wollf
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy konfigot játékra összeállítani, és tanácsotokat kérném hogy megfelelő-e a mai játékok fullhd futtatására!Tehát a konfig:
Asus M5A97 R2.0 alaplap
AMD FX-8350 (4000Mhz ,16MB) BOX processzor
MSI N660 -2GD5/OC - GTX660 2GB 2 darab
Kingmax 4GB DDR3 1333Mhz 2 darab (az egyik már megvan)
KINGSTON SSD V300 2,5" 60GB Sata-600 SV300S37A/60G
Chieftec 500W - CTGPA500S - 12cm iARENA APFC (ebben nem vagyok biztos)Ez így jó lenne erre a célra?
A tápban nem vagyok biztos, de ha a többiben is van kivetni való akkor várom a segítséget.
Köszönöm előre is urak -
kiskekko
tag
Nekem az lenne a kérdésem rudi hogy a 2012-es őszi alap játékos konfigurációba 1333-s ramokat ajánlottál, most ugyanebben a konfigba 1600-s ramok kerültek. A kettő között van érezhető teljesítménykülönbség? Egyébként nekem az utóbbi gép van és maximálisan meg vagyok vele elégedve.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
oroszbence #263 üzenetére
nem. viszont csak egy 12Vos ágon jöhet a kakaó kettő helyett. átalakító nagyon ezen sem segít.
tipp: lehet érdemes lenne nézni egy újabb tápok, pl egy FSP 350APNt az olcsók közül. régieknek nagyon rossz a hatásfoka, pár hónap alatt be lehet spórolni a táp árát, ha sokat megy.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
oroszbence #263 üzenetére
Akkor nem gyártanának ilyen 20-24 átalakítót.
Ha jól emlékszem akkor a kisfiam gépe lett úgy megoldva, hogy egy régebbi ( igaz, 400W-os ) táp adja a kakaót egy új alaplapnak amin 24-es a tápcsatlakozó.
És az a gép már valamivel több mint 1 éve megy rendesen.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
oroszbence #261 üzenetére
Szia.
Az ASRock honlapján ha megnézed az alaplapot akkor a "Csatlakozók" résznél ezt látod :
- 24 pin ATX power connector
Emiatt érdemes lehet egy átalakítót beszerezni.
Pontosan nem tudom de inkább legyen kéznél....ha még is kellene.
Biztos nem egy nagy összeg.A proci A4-5300 TDP értéke 65 watt. Ebben ugye grafikus mag is van azaz nincs a rendszerben külön VGA kártya.
A többi alkatrész fogyasztása még hozzá jön de szerény véleményem szerint elegendő neki a 300 watt-os tápegység.
-
oroszbence
tag
Sziasztok
Az alap konfig működő képes lenne egy 300 wattos táppal aminek az alaplapi csatlakozója csak 20 pines ?
érdemes átalakítót venni ? -
Borisz76
nagyúr
válasz
oroszbence #258 üzenetére
Az alap konfigurációhoz simán lehet használni a Windows 7 X86 -os azaz 32 bites rendszert.
Vagy ha van kedved akkor az új Win 8-al is lehet próbálkozni.
-
oroszbence
tag
sziasztok az alapszintű konfigurációhoz milyen operációs rendszert ajánlotok ?
-
mikej95
aktív tag
válasz
Borisz76 #254 üzenetére
Ú, Brocken, az alá nem sok minden fér be, egy kis taraj a RAM bordáján és nyekk. Kingston Value, alacsony profilú RAM-om van alatta, hosszában kettéfűrészelt külön vett hűtőbordákkal.
A 1155-ös procik pedig szinte 'elvesznek' az ilyen nagyobb hűtő alatt, hőcsövek (Brocken esetén) csak a két középső és a két szélső egy kis belső sávja éri magát a CPU-t, nekem kb 40°C-os normál terhelésen i5 3550(turbo boost bekapcsolva, 1600 Mhz-re és egy magra le szokta venni a procit többnyire, prime full terheléssel 70 °C fölé nem tudta tolni)
-
Borisz76
nagyúr
Szerencsére a pénz nem akadály....mióta Németországban dolgozom !
Ezen még gondolkodom, hogy benne legyen esetleg egy külső usb 3.0 keretben.
Amúgy javasoltak nekem másik lehetőséget :
Alaplap : GIGABYTE GA-Z77X-UD5H
VGA : SAPPHIRE Radeon HD 7970 VAPOR-X GHz Edition
Memória : Corsair DIMM 8 GB DDR3-1600 Kit
(CMX8GX3M2A1600C9, XMS3)Memóriát azért változtattam meg mert nam vagyok 100%-ig biztos benne ,hogy az előző verzió befér e Alpenföhn Brocken alá.
-
mikej95
aktív tag
válasz
Dr.FantastiK #250 üzenetére
Végül is előbb-utóbb sokat evő laggoló netező x@rrá válás minden csúcsgép sorsa.
Azért optimista vagyok 2xxx és 3xxx között alig 10% különbség van és az !ntel nem igazán fog kiadni semmi ütőset amíg az AMD ennyire le van maradva hatékonyság és teljesítmény terén; egy jobb alaplappal(amim pont nincs pedig csak 1 ezres és egy eladó különbségén múlott volna) már van Lucid Virtuo támogatás ami dob kicsit a grafikus teljesítményen, így a GPU életidejét is kitolja(bár GTX560=HD 7770+10% és majdnem +60W fogyasztás, de minden csak azon múlik mennyiért veszi + az ember, én pl HD 7770 áron) Többnyire HD felbontáson játszom, a nagyobb felbontás sem szünteti meg a recéket(sem az élsimítás) csak kritikusabb szem kell hozzá, moniton blur ami tényleg segít(de megvannak a hátrányai)
3 éve még játékra használtam a PIII-nak megfelelő Sempron+9600 XT alapú kacatomat is(720 p-ben mikre nem képesek a régi cuccok), de mikor találkoztam egy játékkal ami el sem indul, ment a süllyesztőbe.
Borisz76: Ha a pénz nem akadály. Egy HDD-t azért tegyél bele, hogy azon legyenek a különböző programok és a Windows Temp mappái és az legyen a torrentbolt bevásárlókosara, jót tesz az élettartamnak.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Lassan körvonalazódik az új gépem.
Íme az én újévi konfigurációm :
Alaplap : Asrock Z77 Extreme4
CPU : Intel® Core™ i5-3570K
Memória : Corsair DIMM 16 GB DDR3-1600 Quad-Kit
(CMZ16GX3M4A1600C9, Vengeance)
Cpu Hűtő : Alpenföhn K2
Házikó : Cooler Master HAF XB Window
Tápegység : Enermax Revolution 87+ 550W
VGA : XFX Radeon HD 7970 XT2 GHz Edition Dual Fan
SSD : Samsung 840 Pro series 2,5" 256 GB
(SATA 600, MLC-Chips)
+ hűtés : Cooler Master SickleFlow 120 2000 RPM Blue LED
(3-Pin-/5,25"-Anschluss)Szerintetek milyen ?
-
mikej95
aktív tag
Jó összehasonlítások, konfigajánlatok. Kísérteties, hogy a CPU most már évek óta szinte ugyan az és még drágul is 1 picit(stagnál ~teljesítményben, kategóriánként), a GPU ami mindig erősödik(és minden évben annyit kérnek érte mint egy éve a megfelelőjéért), de remélem marad ez a trend, i5 3550-t azért vettem, hogy az örökkévalóságig kitartson.
-
_Oscar
tag
válasz
Dr.FantastiK #246 üzenetére
Igen, beleteheted.
-
Dr.FantastiK
őstag
Sziasztok !
Lenne egy gyors kerdesem :
Betehetek -e egy PCI_express_1x hangkartyat egy PCI_express_8x slot-ba ? ? ?
mert csak igy van hely. ..
Surgos lenne ,, Nagyon Koszonom.
-
törölt tag
válasz
XEON_QUADRO #223 üzenetére
i7 3770k + 7870 OC van nekem R4-ben és semmi gond nincs vele.
-
nyunyu
félisten
Aktualis Realtek driver volt mindket lapon, amikor probaltam oket az K242HD-vel.
Egykor volt Au4-emhez kepest a Giga lap max hangereje alig a fele, mostani lapome alig a negyede.Digitálist hangot elvileg a HDMI-n tudja, csak beállítás kérdése , de nem próbáltam
785G chipset csak mar meglevo digitalis tartalmat (DVD/BD hangsav) tudott kitolni a HDMIn, mert nem volt hangcodec benne, ami digitalis hangot tudott volna krealni.
Diszkret VGAknal Ati oldalon az 57xx szeria tudott ilyet eloszor.
-
_Atesz
addikt
Rengeteg alaplappal volt dolgom és ez a Realtek 892 szvsz verhetetlen ebben az árkategóriában. Maxra tolva a hangerőt kevesebb a zaj (szinte nincs is), mint volt az Audigy 4-el. A fülest most kipróbáltam a kedvedért, de maxra tolva zavaróan hangos volt, szerintem nincs semmi gond vele. Talán nem volt fent nálad rendesen a driver a realtek hd audio managerrel? Bár nem hinném. Ott külön lehet adagolni a hangot az elülső kimenetre.
Digitálist hangot elvileg a HDMI-n tudja, csak beállítás kérdése , de nem próbáltam. Digitális jelre ott a digitális kimenet. Amúgy ezt a B75 Pro3-M (vagy a sima Pro3) deszkát bátran ajánlom, ezért a pénzért szuper, mindössze a tuning nem az erőssége.Ja és ne felejtsük el, hogy még mindig alap kategóriáról van szó, abba a dedikált vga nem fér bele.
-
nyunyu
félisten
Szerk.: ja és valódi 7.1-es hang, méghozzá igen jó realtek chippel (892).
Kettovel korabbi Giga P35-DS3-omon levo ALC889 jobban szolt, mint a mostani Asrockra rakott ALC892.
Asrock nagyon lesporolta a koritest a hangchip korul, feleannyi kakaot sem bir leadni egy fulesnek, mint a regi lapom, pedig az sem volt tul acelos...Mondjuk engem nem zavar, VGA kartya HDMI kimenetet hasznalom dedikalt hangkartya helyett.
BTW, ez a B75-os Asrock tud digitalis hangfolyamot krealni, es HDMIn kitolni?
Elozo A785GXH/128 lapom HDMI kimenete nem tudta. -
ViZion
félisten
-
Marci.32
csendes tag
válasz
XEON_QUADRO #230 üzenetére
Ezt én is tervezem, de eddig nem mertem belevágni. Az asztaliban nagyon megérte az SSD - kétségtelen, hogy netbookban is jól járnék vele -, de sokat szerencsétlenkedtem a driverek miatt. (GIGABYTE GA-970A-UD3 és OCZ Agility 3 páciensek mellett) Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de a netbookom is AMD-s, és még nem Brazos...tartok tőle, hogy ott is elszórakozhatnék, mire azt a sebességet hozza, amit szeretnék (fagyások nélkül).
-
törölt tag
válasz
XEON_QUADRO #232 üzenetére
Hát sejteni véltem h gyengén hűt.
-
ViZion
félisten
válasz
djculture #190 üzenetére
Azért ez lol...
már jó egy éve, vagy több, vannak normális áron USB3 külső vinyók, pendrájvok...
750 GB Transcend USB3-at 19,5k-ért vettem, USB2 is szinte annyi. De van 2×8GB pendrájvom is, USB2 árban volt, és jóval gyorsabb. Gépeket is javítok, adatot mentek velük, még egyik gépben sem volt semmilyen probléma (hátra kell dugni, nem a front gagyi USB2 portra). Persze akinek nem kell, annak pénzkidobás...
Ha meg valamiből a véglegesre vársz, akkor RS-232, ott már nem csiszolnak a paramétereken -
Peterson_
addikt
Jó kis egyveleg lett.
Konfigban hasonlót építenék, ha lenne hova tenni az asztalit.
De VGA-ból csak nvidia -
proci985
MODERÁTOR
válasz
XEON_QUADRO #230 üzenetére
jaja, remek dolog az SSD a netbookba, egész szépen elfedi, hogy mennyire lassú a proci.
nyunyu: ja gondolom. SSD laptopokon elég sokat segít, hugom sima laptopja azért érezhetően gyengébb a vinyó miatt, hiába az erősebb proci.
-
XEON_QUADRO
tag
válasz
#98593280 #225 üzenetére
Elég csúnya számok vannak. Főleg a következó oldalon.
-
nyunyu
félisten
válasz
proci985 #229 üzenetére
2GB-s Lenovo N500-at vagott hozzam a melohelyi beszerzes, azt kellett szeretni.
Abban 5400-as laptopvinyo volt, nem SSD, igy ha a napi rutin Outlook meg SQL Management Studio mellett bele kellett nezni valamelyik kollega forraskodjaba, mert nagyon nem ertettem az adatbazisban latott adatokat, akkor a VS2010 indulasaig nyugodtan el lehetett menni kavezni, annyit swappelt a lassu vinyoja. -
proci985
MODERÁTOR
gyakorlatban php/sql/asp/c++ beadandót csináltam már az EEE 1018pmen, amibe a maximális berakható 2gb memória van. eclipse, visual studio szintén ok, bár a kompilációs idő kissé magas (ami szerintem az atom sara), de SSDvel azért meglepően szépen tartotta magát a rendszer a célra is. a félreértések elkerülése végett azért megjegyezném, hogy az asztali gépemhez képest lassú, de a hordozhatósága és a magas akuidő miatt elnézem a hibáit.
azért egy infos/cadet használó rendszerint tisztában szokott vele lenni, hogy nem elég egy belépő gép a célra. oké, nekem is van egy csoporttársam, aki nem magának rakta össze az asztaliját, de mindenki más vagy laptopozik, vagy system builder (jelenleg egy ember van, aki nem multimonitorozik pl).
-
törölt tag
válasz
XEON_QUADRO #226 üzenetére
A BitFenix Colossus-nak vannak fehér házai is, igaz azok 40-50 ezerbe kerülnek, halkak, rettentően masszívak és lenyűgözőek. Kapcsolható a LED -jük is, én annál előkelőbb házat eddig még nem láttam. A Level 10 azért minőségben az R4 alatt van, szerintem. A cikket majd csekkolom, az alanya biztos h sokkal jobb lesz a múlt heti Rebel-nél
Bár egyébként R4 cikk nemrégiben jelent meg.
-
XEON_QUADRO
tag
válasz
#98593280 #225 üzenetére
Hát köszönöm.
Rendszeres olvasód vagyok, majd próbálok ahhoz méltó cikket összedobni majd ebből és a fehér r4-ből álló leendő konfigomból
Úgy látszik lejjebb adom a teljesítménybeli igényimet a fehérség rovására
Esetleg csendes fehér ház és nem a tt level10 és változatai?
-
törölt tag
válasz
XEON_QUADRO #223 üzenetére
Ezt a HSZ-t nem én válaszoltam, de mondjuk számomra ott a kérdés, hogy vajon egy ASRock meghibásodásának mennyivel nagyobb az esélye nonstop használat esetén? Én nem hinném hogy egy 25 ezres ASRock alaplap többször hibásodna meg egy 30 ezres ASUS-nál. Ráadásul az 1155-ös ASRock-ok is már 3 év garosak.
Define R4-et még nem teszteltem, a Define Mini-t igen, annak nagyon gyenge a hűtése és szerintem a két ház hasonló nagyjából. Vmi külföldi tesztet is találtunk, talám bit-tech, ott is gyenge volt az R4. Nem mondom azt hogy megsülne benne nyáron 33 fokos szobában a cucc, de mondjuk én nem ajánlok tuning procit hangszigetekt Fractal-ba tenni. A hőfokok biztosan magasabbak lesznek benne, mint egy jobban szellőző házba. A NEXUS Prominent R hangszigetelt volta ellenére pl ,sokkal jobban hűt. RC-692 klón, talán azért is...
Ha pedig Fractal, akkor az FD3000 vezeti a hűtési táblázatomat, ~40 ház adatai vannak benne. Van már belőle USB3-as is. Legalábbis kinn külföldön volt már 1-2 hete.
-
-
M@cika
őstag
válasz
XEON_QUADRO #220 üzenetére
Sabertooth se volt ?
-
törölt tag
válasz
XEON_QUADRO #220 üzenetére
Melyikben?
-
Osynho
addikt
Nekem egy régi gépben nyírta ki a vinyót a codegen táp. Nem fogyasztott sokat a konfig. Sajnos nem vigasztal, hogy kevés gép hal meg emiatt, nekem a középiskolás éveim összes képe odalett azzal a hdd-vel.
Azóta nem veszek gagyi tápot. (Persze lehet mondani, hogy fontos dolgokat nem szabad hdd-n tárolni, de ez sem segít már
)
És nem csak a hardveres meghibásodásról van szó, olyat is láttam, hogy véletlenszerűen lefagyott a gép terhelés alatt, megkérdeztem, milyen a táp, sejtheted mi volt a válasz...Tápcsere megoldást jelentett. -
_Atesz
addikt
Ha jócskán láttál, akkor az rengeteg gépből lehetett. Azt pedig nem írtam, hogy ilyen nincs, csak a százalék elég kicsi., főleg egy olyan gépnél, ami alig fogyaszt és ezzel nem igazán terheli a tápot.
Ha annyira hosszú távra tervezel, akkor eleve nem egy olcsó silány asrock lap került volna bele.. Egyre több embernek 10e ft már választóvonal, hogy vegyen-e gépet, vagy sem. Márpedig itt a legalja kategóriáról van szó. -
djculture
félisten
válasz
Hisztogram #200 üzenetére
Hírek szerint november környékén már benne lesz az új termékekben. Maga a szabvány ebben a fél évben elkészül.
-
Osynho
addikt
Biztos vagy ebben? Nekem pl nyírt már ki hdd-t codegen. És több ismerősömnek is voltak gondjai gagyi tápokkal.
Más: ebben az írásban is erősen sugalmazzák, hogy az 1gb-os 7850-est érdemes választani, tulajdonképpen felesleges kiadás a + 5-6 ezer a 2gb-osért. Nálam BF3 alatt, full hd-n, max grafon 1,2-1,3gb vram fogyasztást ír az afterburner. Most ez hogy van? Nem értek hozzá annyira, vagy ez a ram mennyiség mást jelent?
-
nyunyu
félisten
sulis beadandók 99%-a továbbra sem igényel 2 GB-nál több memóriát
Attol fugg, mi az a beadando.
Wordben copy-pastehez eleg a 2GB, de informatikus halogatoknal boven befigyel a Visual Studio, azt viszont eleg korulmenyes 2GB-vel hasznalni.
Nyilvan gepeszeknek, epiteszeknek sem eleg CADhez. -
Dvix
senior tag
Én csak ezt várom : METRO: LAST LIGHT
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX 15.545
CORSAIR Builder Series CX430W 13.602
INTEL Pentium G860 3.00GHz 1155 BOX 16.802
MSI H77MA-G43 20.925
Patriot 8GB 1600MHz Intel Extreme Masters Memory 12.816
PALIT GTX650Ti OC 1GB GDDR5 PCIE 38.853Összesen: 118543 Ft
Házam van és optikai meghajtóm is. Én a PhysX , az erős Phenom proci verő magok és maga a játék miatt állítanám össze. 1440x900 ban akarok játszani. Kérlek tiszteljetek meg véleményetekkel. Nagyon szeretném hallani mit gondoltok!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest