- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
Várd meg a tapasztalatokat, ha elegendő lesz a gép tudása akkor ezt vásárold meg amikor normalizálódik az ára. Tök fölösleges a MILC ha nem használod ki a cserélhető objektíveket(ha meg kihasználod akkor belépsz a pénztemető játékba), márpedig úgy néz ki neked a G1 X obija alapvetően pont megfelel. Én MILC tulaj vagyok, de szeretnék egy csúcs kompaktra átváltani amikor születik az igényeimnek megfelelő, csak én 8x-10x zoomra is vágyom ami ezt nehézzé teszi. (G1 X-ben 5x-ös van)
-
k1csi
senior tag
A legfontosabb kérdés, hogy később szeretnél-e más obit is, mert ugye itt nincs csere.
Ha nem, ez jó cucc lesz, de kb. nyár elején.
Ha akarsz más obit akkor a MILC (mert az cserélhető obis).Viszont egy kicsit utána kellene olvass, úgy nehéz jól választani ha még az alapfogalmak mint EVF se megy. Nem fogjuk kitalálni (de még te sem!), hogy mit szeretnél.
Vsz. kitobis mFT-nél jobb, de ugye tesztet még nem láttunk...
-
EFT
tag
Ha nincs szükséged pl. egy ekv. 35-40mm körüli fényerős fixre, amit felcsavarhatsz fényszegény környezetben vaku nélküli fotókhoz, akkor (főleg más kompaktok helyett) nagyon jó választás lehet. A zoom átfogása ideális, fényere kiemelkedően jó, ebben a méretben és átfogásban. Igény szerint lehet rá pakolni külső vakut is, ha szebb vakus képeket szeretnél.
Az árazásnál az elődmodell árazását érdemes megnézni. Az is 800USD volt, az EU-ban 750EUR-t kértek érte.
Persze ez csak találgatás, meg kell várni az ezzel kapcsolatos hivatalos bejelentést. -
b.vr
őstag
A szenzor maga méretre kicsit még nagyobb is mint a m4/3, így ott (elvileg) nem lesz hátrányban (de várjuk meg a részletes teszteket) Plusz itt az a poén, hogy ahogy írtam is, az olcsó obik m4/3-ra kisebbb átfogásúak, 28mmről indulnak és főleg sötétek. Kivéve a két állandó 2.8 fényerejűt, amelyek persze nagyon tutik, de 1.000 usd/eur önmagában csak az obi (állandó 2.8 fényerő, de csak ekv. 80mm-ig, nem 120ig)
Hogy Neked mi a fontos, azt Te tudod. De érdemes átnézned a géptanácsadó topicba.
(az e-pl5 szenzor annyival nem jobb mint amennyivel drágább. Én biztos obit vennék a különbözetből. De ez én vagyok) -
b.vr
őstag
"Érdemes ilyet venni MILC helyett? Eddig az Olympus E-PL5 (14-42mm) a befutó kicsit kevesebb mint 130e-ért."
Nem egyszerű kérdés. Mondjuk én biztos nem vennék EVF nélküli gépet kitobival 130k-ért (mégha az e-pl5-ben a legjobb szenzor is van. Ez nekem ennyit bőven nem érne, ha azt látnám mi másra költhetném a különbséget. De ezt Neked kell végiggondolod, esetleg rákérdezni az ajánlós topicban)
Szóval ez a gép szerintem annak igazán jó (leszámítva aki másodváznak szeretné) aki mondjuk egy nyaraláson, csoportos kiránduláson nem akar obi-cserével szórakozni, ott ez a gyakorlatilag azonos szenzormérethez készült, stabilizált, fényerős 24-120 mm aranyat érhet (ha nem gond az EVF hiánya)
Persze a fixekkel még ennél is izgalmasabb látványvilágot lehet kihozni, de még a jó ár/érték arányúak is használtan 70-80tól kezdődnek (20/1.7, 45/1.8), többet is szeretnél majd, cserélgetni is kell...
Szóval ha ennek a kompaktnak az induló ára nem zavar, és jól használható zoomot szeretnél, akkor abszolut érdemes, mert m43on belül e fölött már csak egy 12-35 vagy 12-40nel szerelt gép lenne, de ott csak az obi jóval többe kerülne váz nélkül mint itt a komplett cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest