- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Beni2360 #4124 üzenetére
Na ez jó, ha rákeresek a belga sült krumplira, szinte mindegyik leírás azt írja, hogy tilos áztatni, sőt meg se mossam, csak pucoljam, szeletelés, és be az olajba.
Kiróbáltam a mikrosütőnél a lángost, hát nem sok köze van hozzá, na ilyen esetre mondtam, hogy marha jó lenne, megadná a leírás, hogy a tárolt receptek mégis mit csinálnak ....
Eddig még egyik beépített recept sem műkődött, és sajna az üzemmódookat sem lehet kedvünk szerint elindítani.
Pl nem tudsz manuális dual crisp fry-t, nincs mód csak crisp re, nem írja, hogy a dual crisp esetén mekkora mikrohullámu teljesítménnyel melegiti a tányért, pedig, ha lehetne csak a tányért melegíteni, akkor akár egy rántottát is lehetne csinálni, nem mintha nem lenne egyszerübb egy serpenyőben, de akkor is.#4126 erdey_a
Szárnyas húsból is megy ? pulyka elsősórban.#4134 borix
Ebben az esetben, jobb, ha 2 készülékkel dolgozunk.
Sokszor a nagy sütőnél is célszerű lenne, de még nem láttam olyan konyhát, ahol 2 lett volna belőle.#4158 ggeleven
Igen, mindent meg tudsz benne sütni, amit egy sütőben, nyilván, ha belefér.
Adott esetben forgatni kell, mint néhány sütőben is, ha nem egyenletesen süt alul-felül.#4161 Beni2360
Nem azzal marketingelik, hogy ebben minden szaftos lesz, mármint az airfryerben ?
Milyen gépet használsz ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Beni2360 #4111 üzenetére
Azért lenne jó, ha tudnánk, mert akkkor támpont lenne, hogy mire lehet használni, pl ennél a mikrosütőnél dual crisp gomp 3 as programját írja hasáb burgonyára, ezzel szemben a 7 essel készítve több súlyt megadva a tényíegesnél sokkal jobb lesz, elnevezése kemencés burgonya, bár még mindig lehetne ropogosabb, de nem rossz.
Negrendeltem a zárt kerámia kenyérsütő formát, ha megjött beszámolok az eredményről. -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Beni2360 #4066 üzenetére
[OFF]
Rosszul emlékeztem a receptben megadott sütési időre
45 percet ír (60 ra emlékeztem) a teljes adagra, én felet csináltam, mert kb. ennyi fér bele a szilikonos sütőformába, egyszóval túlsütöttem....
A sült krumpli a dual crisp 7 es programjával a legjobb eddig.
Van valami táblázat, hogy a beépített receptek mit is csinálnak, milyen mód mekkora teljesítmény ?Ha mehjött a zárt edényem beszámolók, bár lehet csinálni kéne egy másik topikot, hogy ne itt offoljunk.
[ON] -
Core2duo6600
veterán
válasz
Beni2360 #4066 üzenetére
Gluténmentes kenyeret csináltam, így a búzás kenyér recepthez nem sok köze van.
Azon kivül, hogy mind a kettőben élesztő van, vagyis élesztővel is lehet csinálni, nyilván kovásszal is , ezt még nem próbáltam.
A kombit mikro + force air ki fogom próbálni.
Ahogy a zárt sűtőformát is, olyanom nincs, be kell szereznem.
A sima rizslisztesnél nem gond, hogy nincs gőz, mert eleve nagyon nedves a tészta, lehet csinálni keményebb, szárazabb tésztával, ekkor valamivel vastagabb lesz a héjja, valamint keleszteni is kell, eddig egyszer sikerült, igaz összesen 3 szor próbáltam.
Amikor jó lett, volt közel 40 fok a teraszon, ott kelesztettem, és a multicookerben zárt tetővel 180 fokon (max ennyit tud), kb 1 órát sütöttem, hogy ne melegítsen a sütő a lakótérben.Ami azt a változatot illeti, aminek megszáradt a teteje, ott a zárt sűtőforma lesz a megoldás remélem. elég nagy a légcsere a mikróban, ezért száradhatott meg, ezen valszeg az sem segít, ha egy edénybe teszek bele vízet, ha stabilan el tudom helyezni, úgy hogy a tányér el tudjon forogni, de legalább az edény stabil legyen, ezt is ki fogom próbálni.
Ma a hasáb krumplit próbáltuk ki, nem volt rossz, de melegíthetné jobban a tányért, valamint túl rövid a program, max töltethez
Sajnos a dual crisp fry mód nem érhető el közvetlenül ezen a típuson, hogy miért nem, azt nem tudom, az nem szimpatikus, hogy a különöző modókat nem lehet mindet manuálisan is elérni. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Beni2360 #4025 üzenetére
Megjött a Whirlpool MWP 339 es.
3 szor már sütöttem kenyeret.
Elsőnek a Miklos lisztból (maradék volt 3 * 250 g) nem mértem csak bedöntöttem, a vizet kimértem, lehet kevés volt benne.
Azon a részen, ahol kilógott a formából kiszáradt, ahol takarta a forma, ott jó volt. 180 fok force air mód
Okát nem tudom.
A következő csak rizsliszt, teteje megbarnult, alul és oldalt kecvés volt neki.
Megfordítottam, 40 p után,
közben kaptam egy telót, így a sűtő kihüllt közben. Így nem a belezete rizskenyérhez képest joolt optilális, jó lett.
A következő utána Dual crisp mód, egy kb. 24 * 10 cm es formát sűtőpapirral kibéleltem, és ezt tettem rá a crisp tálra, amit a forgótányérra tettem.
40 percet állítottam be neki, itt nincs teljesítmény ill. hőfok beállítás.
20 p után ki kellett szedni, mert a teteje megégett volna.
alul elfogadható, belül egyértelműen, ha nem is nyers, de még kellene neki.Na most a kérdés a crisp etl és a hőlégbefújást egyszerre hogy tudom életre kelteni , grill nélkül?
Szerintem az lenne a megfelelő. -
-
Core2duo6600
veterán
Kenyeret csináltatok már airfryerben ?
-
Core2duo6600
veterán
Ásványvíz nem javasolt, mert különösen sok oldott ásványi anyag van benne.
A valódi desztilált víz jó lehet, ugyanakkor elég sok energia ledesztilálni, ill. be kell szerezni, egy desztiláló gépet.#4033 erdey_a
Philips vagy Cosori ?#4047 Ajándékok
Számolja az üzemidőt, be kelett állítani a vízkeménységet? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Beni2360 #4036 üzenetére
Vagy úgy, ahogy írták, vagy olyan sűtő kell, ami rendelkezik hozzáadható göz funkcióval, netán valódi gőzsűtő, ezek ára horror, de a kenyér sűtéshez elegendő, ha hozzáadható a göz, na nem úgy mint a legolcsobb megoldásoknál, hogy önts vizet a sűtő aljában lévő mélyedésbe.
Ami igazán bicskanyitógató hogy fél misis bosch sűtőnél is egy kerek tálat kapsz erre a célra.
Az Electrolux / Aeg nek van olyan, hogy a sütő elolapján van egy vízbetöltő nyillás, és oda kell tenni a vízet, és a gözt kontrolált módon adagolja a rendszer, a két legdrágábbnál állítható mértékben /steampro és steamboost/ míg ezek alatt steamplus ami csak alacsony gözt tud, a kenyérhez ez is elég.
A legolcsobb a steambake, ami a fent említett önts vizet a sűtő aljába megoldás, ez egyenértékű a sűtő aljába tett lábasal, viszont pofátlanság érte pénzt elkérni, azokhoz képest amikbe nincs ez beépítve. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Sumptuous #4028 üzenetére
Igen, csak alsó sűtésnél jónak tűnik a fűtés alul, meg is égette a kenyeret ma, csak alsóval sütöttem, felül meg hiányzott a felső "láng" ennek következtében be is esett a teteje.
Már vagy 20 de lehet több éves, Bosh beépíthető.
A kapcsoló árakat elnézve, ezek sokkal olcsobbak mint egy új sütő, az min 200 000 egy normálisabb.#4032 horny
Amiket olvastam a Tefáról, nagyon gyenge a teflon bevonata az edénykének, amibe összegyüllik a zsír. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Beni2360 #4020 üzenetére
A hőlégbefuvással készíteném a kenyeret.
A zsemlét, stanglit ki kell próbálni,
bár szerintem ott is a hőlégbefujás lesz a nyerő, akinek a nagy sütője tudja ezt, mindenre ezt használja.
Igen, láttam, hogy van nagyobb készlék is, 20-33 literesben gondolkozom.
Az ajtó megtrartja magát nyitott állapotban, hogy ne égesse meg a kezet kipakolásnál?#4021 Ajándékok
Annak a rizskenyérnek, amit legyakrabban sütnék (ez a legolcsobb gluténmentes liszt), nem igen lehetne kerek formája, mert hülyén nézne ki, nyersen folyékony a tészta, nyers gofri tésztát képzelj el.
A sűrűbb tésztával történő elinduláűs még fejlesztés alatt van, eddig egyszer sikerütt, akkor sem s sütőben, hanem a rizsfözőben 180 fokig sűt is, a forma persze gáz lett.
Közben a sütőnk elkezdte magát megadni, alsó - felsőnél nem fűt alul rendesen.
Nem olyan régen megégett a kenyér, tegnap meg még sülhetett volna, és a kettő mközött nem nyúltam a hőfokszabályzóhoz, tekerős analóg, idő, tészta ugyanaz volt.
A légkeverésnél meg járatja a grillt is, ami hiba, hisz akkor minek van rajta külön légkeverés grillel opció, aminek következtében éget felül, alul ekkor sem fűt eléggé érzésem szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honda topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest