- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
"Ertem en hogy mas akar lenni mint a piacvezetok, de altalaban ezek a torekvesek feleslegesek"
Azért azt illik tudni, hogy a MacOS volt hamarabb, mint Windows és a MS változtatott a dolgokon, hogy ne legyen minden ugyanúgy, ahogy a Mac-en (a Linux meg a Unix gyökereit örökölte, ami szintén jóval öregebb a Windowsnál).
Szóval attól, hogy idővel piacvezetők lettek, az öregebb rendszerek nem fognak a kedvéért megváltozni -
Misály
addikt
"Használtam, használok Symbiant is, nem rossz, de hogy egyszerűbb, kényelmesebb lenne a kezelése mint az Androidé..."
Nem azt allitottam, hogy nehezkesebb mint a symbian hanem SZAMOMRA nehezkes az android. Annyira orulok, hogy mindent bele kell latni a soraimba.
Ez olyan mint, hogy desktop linuxot (akkor mar bash) se akarok hasznalni se macet mert nem az en altalam megszokott logika alapjan epul fel a rendszer.
Ertem en hogy mas akar lenni mint a piacvezetok, de altalaban ezek a torekvesek feleslegesek, foleg ha mindenki kenye kedvere szabja, engem ez a fajta valtozatossag nem gyonyorkodtet. -
kaller1
veterán
Azt ,hogy most mit használok nem árulom el.
Mert miért nem?
Ipari titok, vagy mi?
Az SE-nél nem a felületet hoztam fel példának ,hanem egy olyan funkciót mint a WI-Fi-n történő video jel átvitel!!! Igen én ezt tudom értékelni
Elárulnád, hogy ezt melyik SE készülék tudja? Nagyon lemaradtam valamiről....
-
gubacsino
aktív tag
Én most váltottam. És nem bántam meg. A döntés fő oka az volt, hogy évek óta, mind hardware, mind pedig software szinten csak minimális változások történtek. Emlékszem mennyire innovatív volt az N95 ös annak idején. És ott meg is állt a szekér
Az az előny hova lett mostanára ?
Most azt látom h az új, hasznos ötleteket mások valósítják meg.
Ha symbianon a legfrissebb oprendszert akartam, az készülékváltást is jelentettAmi nem érte meg, hiszen a frissítés alig jelentett számomra érdemi növekedést. Az állandó lassulásokról nem is beszélve. Gondoltam a gyenge hardware miatt van.
De jött a VIVAZ. A teszt szerint azzal sem ment valami fényesen a szoft..mondom akkor részemről ennyi.
Az Android rendszeren, tényleg úgy érzem mintha, egy "mini" laptop lenne nálam. Átlag felhasználó vagyok. Nincsenek xtra igényeim, de Androidon valahogy minden gördülékenyebb, pont ott van, és pont úgy működik ahogy azt elképzeltem. Nem öreguras nyögvenyelős, kompromisszum kényszeres.
Lehet nagy a "hájp" az Android körül, de a mostani készülékem (remélemlegalább addig kitart míg a "piacvezető" észhez tér
-
Gengi
senior tag
Lehet ,hogy ezen a téren nincsenek információm ,hogy androidra van-e ilyen jellegű nyomon követés. De szimpatikus a WP7 nyújtotta dolog ,hogy ha lenyúlják ki tudom lőni a készüléket neten keresztül .
A DLNA -jellegű jelátvitelt sajnos nem ismerem. Tudom ,hogy mi az tudom ,hogy mire jó ,de az átvitel magát már nem. Lehet ,hogy valami pofon egyszerű dolog ,de nem tom.
Amikor bemégy egy boltba és választasz magadnak egy ruhát. Vannak legalábbis nálam olyan pillanatok mikor ránézek valamire és azt mondom az kell! Jó ,ha odasétálok látom az árát
.
Valszeg ezt az egész hisztit a részemről a gyér választék okozhatja . Majd kinövöm aztán lehet még szerelem itt az A-val.. Aztán az egyik eladási statisztikában ott lesz az én plusz 1-em is XD... -
Igaz. Nem konkrétan a 2.2-re gondoltam, hanem arra, hogy az Android mostanában elég sokat fejlődött, míg az Apple nagyon készült az új rendszerre, így idén a Q2-ben talán semmi érdemleges nem is történt a kint lévő OS terén. Android meg felszálló ágban van, ezer új telefon jön ki havonta a platformra alapozva, kis túlzással.
-
BloodRay
veterán
Ezzel a "WP7 nyomon követés FORZAAA!" -val nem tudom mit szerettél volna, mert a többi rendszerre, így Androidra is vannak ilyen megoldások...
Pontosan így vagyok én is ahogy te, a legtöbb animáció ki is van kapcsolva a készülékemen, korábban pedig WinMo-t használtam. Nyugodtan kijelenthetem, hogy az Android nem csak a csili-vili-ről szól. Én is óckodtam tőle eleinte, de szerintem a gyakorlatban téged is meggyőzne, ha szánnál rá kis időt.
Az SE video-jel átviteléről meg majd akkor beszéljünk ha meg is csinálták...
Mellesleg DLNA tudtommal már pl a Galaxy S-ben is van.(így a megfelelő tv-re wifin átküldheti a jelet)
Whaooo alatt tényleg nem tudom mit hiányolsz sajnos. Ha részleteznéd talán megérteném én is.(#92) Misály -> "foleg az hogy nekem - maradi kockanak - nehezkes az osszes, es keresgelni kell." "Szvsz nem vagyok ezzel egyedul es ezert maradok a jo oreg symbiannal ahogyan sokan masok is."
-> Tényleg nagyon kevéssé ismered a rendszert, ha szerinted nehézkes egy Symbian-hoz képest(valószínűleg a beidegződéseid miatt lehet).
Használtam, használok Symbiant is, nem rossz, de hogy egyszerűbb, kényelmesebb lenne a kezelése mint az Androidé...
És pontosan a kockaságom miatt nem akartam én sem eleinte WinMo-ról Androidra váltani, de nagyon nem bántam meg. Mondom úgy, hogy szerettem a WinMo-t. -
Misály
addikt
En szemely szerint nem ismerem a kulonbozo feluleteket, sot tovabb megyek a SE fele feluletet is csak itt lattam, nehanyat megnyomkodtam T-nel, Sense-rol is csak feluletesek az ismereteim. Az ok egyszeru, nem tetszett egyik se elegge hogy jobban kiprobaljam. Egyik se volt szamomra olyan megnyero, valszeg a hiszti is taszit, de foleg az hogy nekem - maradi kockanak - nehezkes az osszes, es keresgelni kell.
Szvsz nem vagyok ezzel egyedul es ezert maradok a jo oreg symbiannal ahogyan sokan masok is.
-
Gengi
senior tag
Azt ,hogy most mit használok nem árulom el. De sok fajta készülékem volt. Valszeg a mai napig az e65-öm volna meg ,ha nem nyúlták volna le. (WP7 nyomon követés FORZAAA!) De váltani szeretnék így mint potenciális vásárló nézelődök és ezúttal jobban mérlegelek.
Ha kell felsorolom ,hogy melyik gyártónak mi a felület elnevezése és ,hogy ez mit is takar.. Ismerem a Sense-t volt hozzá szerencsém.
Én nem az a felhasználói réteg vagyok ,aki a vakítást szereti ,hát van ilyen is. Én megmondom őszintén használni szeretem az okos telefonom és nem nézegetni ,meg jéé futkározik az animáció. :S... Én a funkcionalitás híve vagyok és elég sok olyan dolgot hiányolok ,amit egyszerűen bele kellett volna rakniuk ,de tojtak rá.. Az SE-nél nem a felületet hoztam fel példának ,hanem egy olyan funkciót mint a WI-Fi-n történő video jel átvitel!!! Igen én ezt tudom értékelni ,mert jó pár hónapig próbáltam egy olyan eszközt elkészíteni ,amivel Wi-Fi-n érkezett video jeleket alakítottam át video jellé. Nem digitális jellé ,hanem analóggá.
Bár kevés rá az esély ,hogy a problémám megértsd az egészben. Egyszerűen már nincs "Whaooo".
-
BloodRay
veterán
Nem tudom miféle egyediség kiölésére gondolsz Android kapcsán... Látszik, hogy nem nagyon vagy képben a rendszerrel kapcsolatban.
Kíváncsi lennék te milyen rendszert használsz, amit jobban személyre lehet szabni és jobban jársz vele?"Amit úgy isten igazából nem frissítenek bele az OS-be azt addig nem is tudja."
-> Ezzel mire céloztál?? Mellesleg ez minden OS-el így van általában...A másik pedig, hogy kb az összes nagy gyártónak saját felülete van Androidra nem csak az SE-nek ám... Nem tudom a Sense-ről hallottál-e pl?
-
Nem ismered a piacot, ez látszik... a RIM-en meglepődtél?
Azért, mert itthon inkább nagyvállalati, állami szektorban terjedt el, Amerókában mindig is nagy név marad. a WP7 esetleg az iPhone árnyékában jön, de egyértelmű szándékot mutat, hogy nem akar bárki árnyéka lenni - csak a trendek után megy. a Google találmányt meg azért karoltk fel ennyien mert most abban van a pénz. Már egyre jobb, használhatóbb és most az a divat. Majd lesz más divat is, ne legyen kétséged.
Hogy gyorsan halad-e? Nos, a Silverlight-nál MS 9 hónapot jelölt meg két verzió között, tehát ilyen ütemben jönnek új verziók. Androidnál kicsit ad-hoc, de itt sincs egy év két verzió között... felgyorsult a világ, de ez nem jelent önmagában semmit. A mobil OS-ek eddigi történetét sem igazán ismered ezek szerint, mert 2000 óta kb. évente jött újabb, jobb Windows Mobile verzió. Ez kb. ugyanannyira rohamléptékű fejlődés, mint az Android, csak most ez a divatrendszer, ezt a biciklit kell tolni - ahogy már írtam.
Jó rendszer és egyre jobb, de nem emiatt lesznek öngyilkosok a Nokiánál talán (remélhetőleg az új Symbi jó fogadtatást kap).
-
Gengi
senior tag
Nem úgy kuriózum ,mer akkor veszek egy retrofont ,hanem az Android egy olyan egységesítő folyamatot indított el ,ami sokszor sok helyen kiölte az addig egyediséget. Ezzel nem az baj ,hogy rossz folyamat ,hanem az nem tetszik ,hogy nem lehet "jól dönteni ,sak kevésbé rosszúl". Amit úgy isten igazából nem frissítenek bele az OS-be azt addig nem is tudja. Így önmagában ez butaságnak tűnhet ,de ha belegondolsz ,hogy nincs meg az a igaz ösztönző erő ,hogy maguk a gyártók egy új funkciót ,amit nem tud az android beleépítsenek ,mert tartani akarják a lépést ,amit már nem ők diktálnak . Így lassan tényleg mindegyik ugyan olyan.. csak a kaszni egy picit más...(nagyobb a középső gomb kisebb..) Megint felhozhatnám példának az SE-t ,aki pont a saját egyediségébe fog beledögleni.
-
Gengi
senior tag
Igen. Meg eleinte még ott volt az újdonság varázsa ,de már egyszerűen nem bírnak kitörni abból a skatulyából ,amit saját maguk teremtettek. Eleinte egy androidos készülék kuriózum volt ,de most tucatszám hevernek a droidok mindenhol. Kicsit már olyan mint a klónok támadása. Ezért díjazom még a Sony Ericsont ők próbálnak, próbálkoznak többet kihozni egy felületen kívül az androidból. Lassan haladnak vele.. de hát ez van. Példáúl Wi-Fi-s video jel átvitel. Hasonló a DLNA-hoz lesz az SE 2.1-ben...
Csak itt az a baj ,hogy ezek már kész tények
. Ez van ezt kell megvenni ,ha ilyen kategóriában gondolkodol. Jó volna végre megint nem egy ilyen klónozott kínálatot látni ,hanem ránézni a választékra és azt mondani "WHAAAOOO".
-
Misály
addikt
Ez az egesz kezd olyanna valni az androidnal meg az iphone-nal, mint a moto v3 korszak. Hiszteria hiszteria hiszteria, es par ev mulva lof@sz nepszerusege lesz. Inkabb legyen valami kozepszeru nepszeruseggel megaldva, minthogy mindenhonnan az folyjon, szamomra mar ez is visszataszito.
-
Gengi
senior tag
Egy olyan OS ,ami sikeresen 40%-al növelte eladásait :S.. Valszeg lehúzza a redőnyt hamarosan... A symbian-t nem csak a nokia használja.. (Pl.: DoComo kína). (főleg ,ha még tervek is vannak vele..) Steav-nek ebben a témában vitathatatlanul igaza van. Most egy olyan időszak van ,ami az A.-nak jobban kedvez , egy picivel többet is adnak el.
Az android fejlődése magához képest látványos :S... Inkább a régebbiek voltak buták mint sem a mostani hiper okos.
Arra meg ,hogy valami valami árnyékában jön... WTF????? Szóval most már csak az Android van ,ami a "jövő".. Minden más halálra van ítélve :S.
-
Titan44
tag
Remélem az N8 majd meghozza a következő várva várt Symbian fellendülést. Már ráfér a rendszerre egy kis frissülés, de én még mindig ezt tartom a legjobbnak.
-
N4ri87
senior tag
A nokiának volt ideje dolgozni, hogy ilyen adatokat láthassunk, de képtelenek tartani a lépést a konkurenciával, ezért hamarosan buknak. WP7 az Android "fénykorában" (bár ez a fénykor fog még fokozódni nagyon sokáig) érkezik, így eleve halálra van ítélve. iOS-hez Apple gép kell, aminek az árcédulája nem feltételen az EU-s piacra van kitalálva, (nem is igazán ezt a piacot célozzák, viszont hazai cikket olvastunk). Android...
Google találmány, hátterében egy google készülékkel, open source és nagyon sok gyártó favorizálja. Ráadásul rohamléptekben halad. Messze gyorsabban, mint az eddigi mobil OS-ek. És persze nem utolsó sorban, Mobilaréna kerek perec leírta: "emberek, ez a jövő"
RIM-nek viszont csak néztem... Nem gondoltam volna, hogy igy állnak. -
Bathory Peti
aktív tag
válasz
Kolondrum #77 üzenetére
A személyes véleményemet mondom!!!!
Windows mobilt sose veszek többet mert úgy rossz ahogy van,a symbian nem rossz,de azt se nagyon szeretem,az iphonet imádom az ugy jó ahogy van eddig iphonet használtam,nagyon stabil a renszere és rengeteg alkalmazás van rá,bár idegesitő az i-tunes használata,de most lecseréltem egy samsung galaxy s-re ami egyenlőre nagyon tetszik,eddig is volt 3 androidos telefonom (tmobile pulse,galaxy i7500,és galaxy spica)de sehol sincsenek a galaxy s-hez.Hajrá android!!! -
-
Solten
őstag
-
Everman
addikt
Ez érdekes adat, valóban nem olvasgattam jobban utána, de a HTC és Motorola készülékeinél olvasgattam az eladási számokat amik meg szoktak jelenni hírekben és messze nem tűntek ilyen jónak (pl. az EVO 4G-ből ha jól emlékszem 300 ezres eladásról volt szó legutoljára). Galaxy S-t tartják a legjobban fogyó Androidos készüléknek és abból is kb. 1 millió kelt el összesen (és jórészt még nem a 2. negyedévre eső eladásokkal).
Szóval érdekes, hogy a negyedéves jelentés előtt nem igazán tükrözték ezeket a számokat a gyártói hírek.Az iPhone-al összevetni meg nem igazán érdekes, mert egy rész egyetlen gyártó 4 termékét vetjük össze tucatnyi gyártó rengeteg fajta készülékével, másrészt pont olyan időszakban történt a felmérés, mikor a régi készülékeket már nem nagyon vették, mert mindenki már az új modellre várt és gondolom az iPhone 4 3 milliós eladási eredménye ebben a felmérésben nem szerepel még.
-
-
erdoke
titán
Nem szoktam hozzá, hogy ennyire a levegőbe beszélsz.
"The NPD Group, “provider of reliable and comprehensive consumer and retail information for a wide range of industries,” has just published a report that indicates the Android operating system has outsold both RIM and Apple in Q2 of 2010. For the first time since Q4 of 2007, RIM has been ousted as the top selling OS in the States. NPD’s report states that Android held 33% of sales in Q2, with RIM at 28% (formerly 37%) and Apple at 22%. The top-five selling Android handsets in the quarter were the: Motorola DROID, HTC DROID Incredible, HTC EVO 4G, HTC Hero, and HTC DROID Eris."
Ez USA, és csak a két utolsó középkategóriás, kb. pariban a 3G-vel.
-
oO7
őstag
-
Everman
addikt
"a Zune azért bőven összemérhető az iTunes -al"
Sajna sem elterjedtségben, sem tartalmilag nem egy súlycsoport a kettő.
"igen tudom... MobileMe... csak az nem mondható valami húde elterjedtnek és fizetős)"
Hát a MS cloud szolgáltatásai sem túl elterjedtek. Ezen a téren a Google a nyerő.
-
erdoke
titán
USA-ban tipikusan Motorola és HTC készülékek adták idén az eladott Android készülékek nagy többségét. Mindkettőből van ugyan középkategóriás, de csak 1-1 modell, és nem túl népszerűek. Alsó kategóriást egyáltalán tudsz mondani?
Tudom, hogy rosszul esik, hogy a kedvenced lemaradt, de az események ilyetén alakulása ne homályosítsa el a látásod. -
Everman
addikt
Azért a MS Zune és többi szolgáltatása nem igen mérhető össze az Apple-vel, de tény, hogy ezt nem vettem figyelembe.
A Google-nek alkalmazás téren sincs semmije, mert a Marketen elérhető jelenlegi programok nem igazán életképesek tablet, vagy TV-s felhasználásnál. Eltérő felbontások, eltérő UI. Az iPadon is futnak az iPhone szoftverek, de nem hiszem, hogy túl sokan használnák őket, nem is számolok velük én sem, ha az iPadről van szó.
-
Ráadásul nagyon sok eddig elkészült alkalmazás szinte azonnal bevihető a piactérre, de a WinForms-osok is viszonylag könnyen portolhatóak... az MS sosem arról volt híres, hogy nem akar az elsők között lenni.
Ezt erősíti a rengeteg cégen belül kiosztásra kerülő WP7 telefon is.
Már csak az egyik legnagyobb kérdés nyitott: a piac reagálása a WP7-re. Ez lesz még egy érdekes dolog ősszel.
-
oO7
őstag
az MS a Silverlight (.NET) miatt potenciálisan nagyon sok millió fejlesztőt tudhat maga mögött, illetve a médiaválasztékra is ottvan nekik a Zune és az Xbox Live... cloud szolgáltatások szempontjából pedig ugye a Live... szóval annyiban van igazad, hogy az appstore -jukkal kb közel a 0-ról kezdik a versenyt de minden más területen bőven jól állnak abban a bizonyos versenyben...
Google -nek meg asszem még médiatartalma nincsen úgy igazán de úgy rémlik, mintha dolgoznának rajta
-
Everman
addikt
Ez az amit a Google nem akar, mert éppen az a célja, hogy ne legyen egy időben több verzió és kismillió eltérő hardver a piacon.
A 3.0 után egyébként sem lenne jó megoldás a 2.x piacon tartása, mert a Marketen nem érhetők el az alkalmazások régebbi verziói, így ahogy a fejlesztők sorra frissítik a szoftvereiket a 3.0-hoz, úgy fognak leszakadni a 2.x-et használó felhasználók.
-
Everman
addikt
A platform amit a MS és a Google nyújt nem minden, ehhez kellenek szolgáltatások és szoftverek is.
A MS minden területen nulláról indul, a Google TV-s és tablet megoldásai szintén. Egy lassan egy éve piacon lévő platformmal (iPad) akarnak így versenybe szállni, ahol egységes a hardver és mára már elsöprő a szoftver és médiaválaszték.
Nem lehetetlen amire vállalkoznak, de kemény meccs lesz ez nem vitás
Mindenesetre reményteli, hogy a MS és a Google is egységesíteni akarja a platformját.
A WP7 és az Android 3.0 is csak a rendszer gazdája által elfogadott hardverkonfigurációval lesz csak értékesíthető, megszűnik mindkét gyártó fregmentált, kaotikus eszközválasztéka.
Ezzel erősítve a fejlesztői vonalat, ugyanakkor jócskán gyengítve a kispénzű vásárlók fele nyitó alsó kategóriás eszközök piacát.---
crey: Erről beszélek én is, de ez majd csak a 3.0 megjelenésétől lesz igazán radikálisan érezhető.
-
Ez egészen addig nem sántít, amíg rá nem jössz, hogy az igazán olcsó "szarér hugyér" eszközökön csak most kezdett terjedni az Android operációs rendszer, ráadásul az Open Handset Alliance deklarálta a minimális elvárásokat ahhoz, hogy megkapd az OHA minősítését, pl. kell Wifi/3G képesség, kamera, előlapra is, ezaz. . . abból nem fogsz 20-30 rugós tucatárut előállítani.
-
Everman
addikt
Ezzel elkéstél, mert az iOS már rég túllépett a telefonokon, ott a Touch és az iPad. Az utóbbi ráadásul elég szépen berobbant és saját piacot kreált.
Ha meg hinni lehet a pletykáknak, akkor készül az új AppleTV iOS alapokon, ami ha jól időzítenek és megfelelő szolgáltatásokat tartalmaz, akkor nagyot szólhat. -
Hiftu
senior tag
STATISZTIKA: hogyan hazudjunk vele....
#1, Ez egy negyedéves eladási statisztika, eddig rendben van.
#2, A részesedés (%-ban) az abban a negyedévben eladott készülékekre vonatkozik.
#3, Nincs adat korábbi ill. késöbbi eladási statisztikáról a cikkben.Market share-nek hinni (mennyi készüléken fut adott rendszer a MÁR kint lévő ÖSSZES okostelefenból) a negyedéves eladási adatokat enyhén ciki. De leginkább félrevezető.
Ez maximum tendenciát tudna kijelölni, de ahhoz is több időpontban kellene mintavétel.
Legközelebb figyelmesebben a cikkel.
-
Everman
addikt
Azért arról sem szabad elfelejtkezni, hogy szép számnak tűnik ez az Androidnál, de vajon az eladott készülékek hány százaléka a felsőbb kategóriás (iPhone szintű) készülék és mennyi a 20-30 ezres tucatáru?
Az drágább készülékek vásárlói az alkalmazás boltokban is szívesebben költenek, az olcsóbb eszközökre beruházók, meg még a mobil internetet sem biztos, hogy használják az eszközükön.
A fejlesztők szemszögéből ez nem egy utolsó szempont, hisz hiába van sok millió készülék Androidból, ha potenciális vásárlóként ebből csak kevésre számíthatnak (főként, hogy jelenleg még nem is érhető el minden országból a fizetős Market). -
sippet
senior tag
válasz
Quasi_modo #38 üzenetére
nem lesz mindig ilyen robbanásszerű fejlődés, és nem lehet majd mindig ilyen, relatíve rövid idő alatt ekkora piaci növekedést elérni, mint amit az android csinál. ennek az az oka, hogy az okostelefonok piaca most van a legdurvábban bővülőben, három éve pl. az amerikaiak 5-10%-a használt okostelefont, egy mostani felmérés szerint viszont 70% körüli azok aránya, akik a következő készüléknek valamilyen okostelefont terveznek venni. márpedig minden piac úgy működik, hogy aki a kezdetekkor megalapozza a sikert és nagy részesedést szerez, azt később nehéz lesz letolni, és fordítva, vagyis minél később száll be valaki, annál nehezebb lesz valamit felmutatnia.
akik egyébként amiatt háborognak, hogy ezekben a felmérésekben lebecsülik a symbiant, nézzenek meg arról kutatásokat, hogy a platformnak milyen jövője van. (főleg manapság) mennyi egy mobiltelefon átlagos életciklusa? legfeljebb két év. azok, akik jelenleg symbiant használnak, 80%-a azt mondja, hogy a következő telefonnal egyben platformot is fog váltani. ez azt jelentené, hogy ha a tendencia folytatódik, és a symbian nem indul növekedésnek, akkor legfeljebb két évben belül (valójában azonban hamarabb, hiszen ők nem mind most vették a telefonjukat) a 40%-os részesedésből lesz mondjuk 8-10. ez azért nagyon csúnya jövőkép a platformnak, és legyünk őszinték, nem igazán látszik a kilábalás lehetősége jelenleg.
-
oO7
őstag
itt most platformról van szó és a sarki fűszerárúst sem érdekli, hogy hány gyártó hány hardverén fut...
sőt mondok durvábbat... fog ez az egész még fokozódni mert az iOS is és az Android is (és a windows -os cuccok is, az egyszerűség kedvéért mondjuk, hogy a WP7 is) túllépnek a telefonok határain és akkor majd még jobban le lesz alázva az iOS mert feltételezem az Apple nem fog tágítani azon elképzelésétől, hogy ők hardvert és szoftvert adnak együtt... -
tibka20
csendes tag
azért nem kellene elfelejtkezni arról a tényról sem hogy androidot futtató telefon tucatjával van a piacon iphone-ból pedig csak 4....szerintem ezek a számok akkor lennének valósak ha gyártóra lebontva néznék az android eladásokat(mert az apple is egyártó nem gyűjtő név) nem pedig vegyítve!
-
AkosL
aktív tag
ok, abban mindenki egyetért, hogy több androidos kütyü van, mint iOS-es. ha a paltformot vizsgáljuk.
de ha pl a hardware-t összehasonlítanánk, hogy iphone 3gs /4 /stb. -ből és egy htc (vagy más) készülék!-ből mennyit adtak el, jobb mutató lenne.tehát platformban egyértelműen android. de készülékben darabszámban iphone a nyertes.
-
Quasi_modo
nagyúr
A régi motorosok most veszítenek részesedésükből, de azért biztosan nem az lesz a vége, hogy éhen hal minden vezetőjük
Itt a lényeg. Nem rég az alma gurult nagyon, most meg az Android. Egy év mulva lehet másnak fog így gurulni a szekere. A Bada-ban is és az új Symbianban is komoly potenciált látok a jövőre nézve. A WP7-ben már nem lennék annyira biztos. -
Arra mindenképpen. Visszanézve már több platform új verziója áll a listán. Az talán érdekesebb lesz, mint a mostani.
crey:
Nálunk is több szolgáltató fogja kínálni az iPhone-t, ha minden igaz. Fogy az, csak ezekből a számokból még nem feltétlenül az új platform eladása látszik. -
Azért nem értek veled egyet, mert nem a versenytársak, vagy az OEM gyártók tehetnek arról, hogy összesen négy készülék van, ami iOS-t használ.
Azért hasonlítják össze az Androiddal, mert mint platform vetélytárs. Igen, egyértelmű hogy több Androidos készülék van, és egyre több lesz. Szerény véleményem, hogy az iPhone körüli mizéria elültével a számok kozmetikázódnak majd, egy kicsit visszakapar az Apple is, de nem fogja megszorongatni a "napi" eladásokban már az Android alapú készülékeket. . . hacsak nem vezeti be végre az Apple a több szolgáltatós modellt világszerte, akkor még látom esélyét egy kicsit nagyobb ugrásra.
-
AkosL
aktív tag
ez személyes, de én pl elég sokat játszok unalmas pillanatokba, buszmegállóban, meetingre várva, stb. Ilyenkor megy a settler, simcity,fifa, spore, stb.
oO7:
jogos, átlagosra gondoltál, én pedig nem.
De érdemes megnézni az eladási statisztikákat, melyik probramokból fogy a legtöbb. -
oO7
őstag
"a hardware összetétel (gondolom itt esetleg a telefon erejére akartál utalni) annyira azért nem fontos mert egy általános alkalmazás a közelébe nem fog érni"
a játékok (főleg a komolyabb 3D -sek) az én értelmezésem szerint már nem annyira tartoznak az általános kategóriába -
Az Android szekere most kétséget kizáróan jól megy. Az Apple kicsit meglepett, de ebben nyilván nincs még benne az iPhone 4. A statisztika azért rossz, mert rosszkor jött. Illetve jókor, ha az érdekeket nézzük. Az utóbbi időkben mely rendszerek fejlődtek, melyeknek jött ki új verziója Q2-ig? Csak az Androidnak. Aha. Most jött új iPhone, jön Symbian, WP7, a RIM is kiadás előtt áll, szóval ez a statisztika semmit újat nem közöl, amit érdemben lehetne vizsgálni. Azt mindenki látja, hogy az Android most nyeregben van.
Előttem már írták, hogy kb. 1000 új Androidos készülék jön ki állandóan és most a csapból is ez folyik, mert divat. Nehéz a dömpinggel versenyezni. Az MS-féle WM-et lehet sok dologért szidni, de ha megnézzük a múltját, tudását, látható, hogy az egy profi cucc, akárhonnan is nézzük. Az iPhone-féle egyszerűbben kezelhető vonalra készült fel a WP7, de lesz pro verzió is. Most az a baj. Az Android okos, csakhogy a fragmentáltság örök téma és a szinte 5-6 havi új verzió is frusztráló, főleg, ha a frissítéseket nem kezelik okosan. Ráadásul nem nagyon tud olyat, amit más rendszer nem, viszont állandóan fejlődik, ami jó és sok támogatója van.
A régi motorosok most veszítenek részesedésükből, de azért biztosan nem az lesz a vége, hogy éhen hal minden vezetőjük. Lemaradnak kicsit, de ha a divat változik, akkor majd igazodnak ahhoz is. Ez a mostani marketes-szósölös-érintős-"okos" telefonos dolog most nagyon megy, mindenki meglovagolhatja, de meddig?
Na mindegy, ugyanezt a statisztikát kb. év végén kellene megnézni, akkor többet mond vagy leginkább 2011 Q1 után.
A fejlesztők meg nyilván oda fejlesztenek, ahol töbebet kaszálnak, ergo több a
loseruser és kevesebb a tagsági a cenzúrázott marketen. A legtöbb felhasználónak meg manapság eladnak valamit, a marketen keresgél és örül, nekik a divat, a hallomások, a másik véleménye fontosabb, mint az, hogy mit tud valójában egy-egy rendszer.oO7:
Az Android fragmentáltsága miatt a programok nagy részéhez már lassan ajánlott konfigot kell mellékelni.Ugyan már 50% körül van az újabb rendszerek aránya, de azért egy 2.1-re írt alkalmazást 1.6-ra letöltő felhasználó eléggé anyázni fog és bizony az igényes fejlesztő kénytelen tesztelni.
-
oO7
őstag
még jó hogy a mai világban már eléggé el van fedve a hardver réteg a fejlesztők elől...
egy jól megtervezett vektorgrafikus felületet pedig nem annyira fog izgalomba hozni a képernyő mérete vagy felbontása...
itt az általánosított API-k miatt bőven elég OS szinten tesztelni, hidd el nem fog minden szoftverfejlesztő mindenféle androidos készülékből venni egyet, hogy megbizonyosodjon róla: ezen is fut...
a hardware összetétel (gondolom itt esetleg a telefon erejére akartál utalni) annyira azért nem fontos mert egy általános alkalmazás a közelébe nem fog érni semmilyen körülmények között feltehetően a leggyengébb készülék határaihoz sem... -
rudymester
senior tag
Ha alapból nem kedveled, akkor más az egész fekvése. Saját használatban nem volt Symbian vagy Androidos telóm, mindössze értékesítőként nyomkodom őket sokat. Számomra a felhasználói élményben többet nyújt az Android. Gyors, megtaláltam mindent elsőre. A Symbiant meg tudnám szokni, ha nyrnék egy Nokiát, de venni nem vennék (nagyon olcsón talán).
-
AkosL
aktív tag
egy fejlesztőnek igen, hasznos tud lenni, de nem feltétlenül.
iOS-re jóval köynebb helyzetben van egy programozó, lévén 1 készüléken kell fejleszteni, tesztelni, optimalizálni, egy op. re verzióra.Ezzel szemben androidon számtalan készülék, kiejlzőméret, hardware összetétel, op.re verzió, stb.
Az egységsugarú ember pedig csak azt látja ebből, h android mennyire faszább, hiszen sokkal több van belőle. holot ez sem feltételnül igaz.
-
AkosL
aktív tag
sosem értettem, hogy miért hasonlítanak 1 készüléket (többet...) egy egész platform több száz készülékével össze. egyértelmű, hogy több androidos teló van, mint iphone.
-
KillArmy
tag
Nagy kár, hogy a Samsung ennyire lemaradt a Badával, ha egy fél évvel előbb ki tudták volna hozni, most sokkal izgalmasabb lenne már ez a negyedév is, nameg lenne ellenfele a Spica-nak és az Optimusnak az én árkategóriámban...
-
kozjegyzo
csendes tag
Várható volt ez az eredmény. Sok gyártó sok készülékkel beelőzi az egyedüli gyártót kevés készülékkel.
A Symbian nagyon jó rendszer volt, de eljárt felette az idő. Viszont ők is rájöttek hogy a Linux a nyerő, és a Meego-ban sok lehetőség bújkál.
A WP7 borzasztóan rossz döntés volt a Microsoft-tól. A WM nem volt jó, de már kezdett elviselhetővé alakulni, erre leváltották, és egy teljesen mást akarnak kihozni helyette, ami bár szebb és csili-vilibb, de nagyon sokban hiányosabb. Arról nem is beszélve, hogy pont akkor lépték meg ezt amikor erősen be kellett volna tartani a többi op-rendszernek. A piaci lyukat az Android teljes mértékben kihasználta, megerősödött, és mire kihozzák a WP7-et már senki se fog egy teljesen új kiforratlan kevésbé okos op-rendszrrre váltani.
A kis zöld robot megállíthatatlan -
.Ádám.
csendes tag
sziasztok!
bocsi, de még mindig nem tudom hogy miért olyan jó az android?miért jó ha valamelyik telefon android?a válaszokat előre is köszönöm
-
FRENK1988
veterán
akkor sorba
leslieke: Egyetértektankagogy:
bolondember: Ez igaz
joey20: Van miből. Nem úgy mint a többinek
Rolesz92: Hát nemtudom. Használtam hosszabb-rövidebb ideig mindenféle mobil oprendszert és egyikben sem vettem észre funkcionalitásbeli különbséget. Vagy alapból támogatva volt vagy egy kis keresés után már a telefonon virított a hozzá való alkalmazás. Tehát mezei juzernak nem érvágás egy "fapadosabb" oprendszer használata
-
KillArmy
tag
Szerintem 1-2 negyedéven belül a bada is befér majd ebbe a táblázatba, bár olyan nagy vetélytársnak még nem mondanám...
-
Norbi21
senior tag
Szép számok. De kíváncsi vagyok, hogy vajon pár éven belül lesz-e átrendeződés, és ha igen, mekkora.
-
Morden24
nagyúr
válasz
rudymester #7 üzenetére
Jó, mondjuk részemről biztos vagyok benne, hogy előbb veszek egy Mac-et és futtatok rajta Ubuntut, minthogy Androidos készüléket használjak
Egyébként a Symbiannak is jön új rendszere, a WP7 is a küszöbön, és az Apple is tágítja a mobil OS-e piacát, főleg annak fényében, hogy a cég bevételének egyre nagyobb részét az iOS készülékek teszik ki.
És még ott a bada is, mint reménysugár.
-
Drenadar
veterán
foglalkozhatnának többet az androidos markettel... persze ne annyira mint az Apple
-
hemaka
nagyúr
Jól teszik, nyomják csak
-
rudymester
senior tag
Nincs igazából nagy versenytárs. Az Apple egy nagy, a maga 4 készülékével, a Symbiant meg csak a Nokia tolja már a nagyok közül. Az SE csak csepp a tengerben Symbian fronton
Android mögé meg már annyian beálltak, hogy pár év múlva első lesz. Már kínából is megnidult a roham, lehet nem is kell sokat a trónfosztásra várnunk.2 Nokiás ismerősöm is szakít az északi gyártóval és inkább más vizek felé eveznek, mert jobb alternatívákat találtak. -
Morden24
nagyúr
Mindent összevetve jó lenne, ha a veersenytársak hamar megszorongatnák, és alaposan beakasztanának az Androidnak.
-
FRENK1988
veterán
Akárki akármit mondd még mindig a symbian a legnagyobb. Ehhez nem is kell többet hozzásfűzni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Trollok komolyan
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- Ford topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fehér Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest