Új hozzászólás Aktív témák
-
Fex
tag
Sziasztok!
Egy kis javítás az MSI K9VGM-V-hez:
[link]
A honlapon azt írják, hogy - Supports a maximum memory size up to 2GB.
A tesztben a táblázatban viszont 8 gb van írva... (jó is lenne)
Üdv,
Fex
[Szerkesztve] -
Soma01
veterán
Most olvastam végig a témát és talán itt (is) felhozom, hogy azt olvastam [link], hogy a SATA2 nem ugyan az mint a ''SATA 3Gb/s''!! Ez igaz? Mert hot plug-ot nem támogt a ''SATA 3Gb/s'' álítólag. Az alaplapok honlapján sem írják, hogy SATA2-ek lennének, csak ''SATA 3Gb/s'' írnak a gyártók. N430-ról beszélek...
Amúgy letisztázódott már az Gigabyte téma? Olyan alaplapot akarok venni (vagy Abitot, Asus-t nem mert drága). Milyen ramokkal mennek ezek jól? 800-as Kingmax-ot tervezek bele. -
Komplikato
veterán
Felhozom a topikot hátha valakit érint vagy érdekel:
ATI ... AMD RS690 versus NVidia C51 integrált VGA tesztje - [link]
Egyenlőre csak kínaiul rakták ki, de a táblázatok szerintem érthetőek. Mondjuk az ''integrált X700'' kb. akkora kamu, mint az az RS4xx sorozatnál az ''integrált X300'', de reális, hogy 2x annyi pipe-al kb. kétszer olyan ''gyors'', mint az RS48x sorozat. De a rendszermemória keményen visszafogja ezeket. (Idő kérdése mikor lesz alaplapi chipset mellé vagy bele integrálva 64-128MB VGA cache.)
Ellenben ha valakinek HDMI-s gép kell nem melegedő chipsettel, meg pici 3D tudással, akkor szerintem ott van a szeren. (A C51 is, csak szvsz az ''forrófejübb''.) -
ftc
nagyúr
hááát a Goodram memokkal semmi gond,csak nem megy 1T-ben...és hiába fesz emelés CL4-ben sem hajlandó...
ennyi a memóriákról...ha lejjebb megy a memoria ára beruházok Buffalo vagy Kingmax ramokra...de MDT(vagy valami ilyen)rammal szakitanak az AM2-es procik -
válasz
VaniliásRönk #125 üzenetére
Na mar most ha nem olyan ritka, es emiatt ment itt a hepaj, akkor a konstruktivitas jegyeben linkelnel is valamit?
-
válasz
VaniliásRönk #123 üzenetére
De arrol ment itt az ize, hogy a kulfoldi cikkek meg a forumok tele vannak konkretan ezen lapoknak a RAM altal okozott stabilitasi problemaival, nem?
-
válasz
VaniliásRönk #121 üzenetére
Akkor meg mi a csudanak ment itt a flame oldalakon keresztul a memoriarol meg a stabilitasrol?...
-
Ize, csak en nem lattam, v tenyleg nem linkelt meg senki semmit az allitolagos memoriaproblemakrol? (Erdekelne a dolog, mert pont ezzel a GB lappal szemezek.)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Csak azt nem értem akkor miért kellett drága, igényes hardware-t tolni egy szutyok BIOS alá? (a szorzóállítás sem megy vele) Nem logikus.
Mondjuk én pont ezért kedvelem az Abitot, nem kivételeznek, minden alaplapjukon normális BIOS van, és a hardware is tuningbarát szokott lenni, nem értem miért fikázzák annyian. -
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #116 üzenetére
Valahol anyagi kérdés a GB dolga is. Ha már ez a lap is tudná azt, amit a jóval drágább márkatársai, akkor saját maguknak építenének konkurenciát. Mondom, itt globális piacra kell gondolni, nem a mi pici kelet-európai gyakorlatunkra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem feltétlenül van így. Az nF4x0-ek már 80nm-en készülnek, így valószínűleg jobban bírják a tuningot, szóval nem csak a csóró tuningosoknak jelentenek komoly alternatívát.
Az ASUS és az ASRock lapokra spec igaz, hogy a hardware-en spórolnak (gyengusz feszszabályozás, max. +0.05V), de a Gigabyte lapnál pl. elszomorító, hogy kimaradt a BIOS-ból a HT állítás, mert hardware szempontból tényleg jó alaplap lehetne, ez nem anyagi kérdés...
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
Sir Psycho #114 üzenetére
Az, hogy elsősorban, nem jelenti azt, hogy másra nem lehet használni. Éppen ezért is mutattuk be az alkalmazásteszteket és írtuk a konklúzióba, hogy ezek a lapok alig (vagy egyáltalán nem) lassabbak mint a nagyok, szóval akár beléjük is lehet rakni a nagy procit, de nem ez az elsődleges céljuk. Jól mutatja ezt az is, hogy a gyártók nem nyomják őket tele mindenféle olyan tuningos fícsörrel (pl. tuningbios) és kiegészítővel mint a drágább lapokat. Éppen ezért tudnak olcsók is maradni. Persze alapórajeles, alapbeállításos A64 X2 5000+-re ezek is lazán elbírnak
csak hát nem az a profiljuk.
A nem éppen tuningra teremtés a stablilizáló áramkörökön is lejöhet. Bár nem próbálhattuk (mert szerintünk nem ez a küldetésük), de úgy gondolom, hogy ezekben az alaplapokban nem lehetett volna úgy húzni a processzorokat mint az izmosabb Asusokban DFI-kben.
Az integrált VGA-k is csak azért tudnak ennyit, mert nem játékra, hanem a szükséges minimumra - esetleg HTPC alapra - tervezték őket.
Asszem, az anyagilag jobban eleresztet országokban meg sem fordul a tuningosok fejében, hogy ilyen integrált VGA-s alaplapot használjanak, a mi (anyagi) helyzetünk ebben speciális. -
Sir Psycho
aktív tag
Csak mint észrevétel:
Azért '' Mivel integrált VGA-s alaplapot véleményünk szerint elsősorban irodai felhasználás, HTPC alapozásra és kisebb teljesítményű, olcsó konfigurációk építésésre használnak,'' ezzel a kijelentés kisebb teljesítmény részével nemfeltétlen értek egyet.
Nemteljesen állja meg a helyét a kijelentés, mégpedig mint írjátok: ''Azokban az alkalmazástesztekben, ahol egyértelműen a processzor végzi a munkát, minimális volt a különbség tesztalanyaink között, sőt a videokártya nélküli megoldások sem mutattak számottevő előnyt.'' ergo akkor, ha nem az integrált vga-t használja az ember akkor ugyanolyan (közelolyan) teljesítményű lapot kap az ember a pénzéért.
A teszt amúgy tetszetősre sikeredett, számomra kicsit elszomorító ezeknek az int. vga-knak a teljesítménye azért az ember kicsit többet várt tőlük, a többi szolgáltatástol eltekintve. -
Vamp
senior tag
Olcsó laphoz olcsó RAM. Ej
Nekem 2*256 Kingston szaladgál a 6150-es foxconn lapon. Mit értetek olcsó ramon? Noname de sokat, vagy mondjuk ennyit mint nekem, de jót? -
Foglalt név
addikt
Nem igazán értem mért kell 2. oldalon ezen problémázni. A lapok teljesítményét tesztelték. Abban teljesen korrekt a teszt. Annyit kellett volna esetleg megemlíteni, hogy érdemes az új foglalatnál utánanézni az memória inkompatibilitásnak. Aztán ha bemegy a user a boltba, megveszi a gépet és jól válogatott, akkor ezt a teljesítményt kapja, vagy nem kap semmit, akkor meg úgyis visszaviszi. Még mindig jobb lett volna, mint egy olyan cikk, hogy nálunk járt ez az 5 lap, találtunk olyan memóriát, amivel egyik sem indult el, úgyhogy nem írunk róluk, mert úgysem müködnek.
-
Hun'reeth
őstag
Attól féltem nem raktok bele kraftosabb lapokat és elmarad az összehasonlítás lehetősége. Tévedtem.
Nem értem minek b@sztatjátok fLeSs-t? Baromira nem számít milyen memória van benne 800 v 667 v 533 és nem is kompatibilitási problémákról szólt a cikk ilyesmit az adott lapok saját topicjaiban lehet kibeszélni. Maradtam tisztelettel. -
csak halkan mondom, hogy tényleg vegyétek figyelembe, hogy iszonyat mennyiségű tesztet kell megcsinálnunk és egyszerűen időkorlátaink is vannak. magyarra fordítva ha egy ilyen tesztnél tényleg végignéznénk 10 különböző ram-mal is a lapokat, akkor mondjuk kimaradna a következő vga cikk. vagy valami. de egész biztosan nem tudnánk ennyi anyagot csinálni.
ez a teszt a lapokról, azok teljesítményéről szólt. a ram témába eleve nem akartunk belemenni, ezért választottunk hozzá egy olyan ram-ot, amivel tuti nem lesz gond. és azért van a fórum (!), hogy akiknek van még plusz tapasztalatuk, azok ide leírják, segítendő a többieket a döntésben. és nem arra van a fórum, hogy akinek van plusz infója, az belekössön a szerzőbe.
szeretném, ha ezt mindenki így gondolná, mert igazság szerint baromi szar az állandó fikázás mellett dolgoznia bárkinek -
Csiszike
tag
Helló Rudi!
Az Asus deszka DVI-n keresztüli képét vizsgáltátok? Úgy gondolom, hogy azon a kimeneten jó minőségű képet kellene kapni, mivel a 6150 alacsonyabb órajelű RAMDAC-ja ott nem szól bele a dolgokba, mert nincs is D/A konverzió, egyből a digit jel megy ki.
Jól gondolom? Ha nagy butaságot írtam, akkor kérlek javítsatok! -
mizol
tag
válasz
Foglalt név #100 üzenetére
Erről a memória inkompatibilitásokról én is olvastam több fórumon, de mindegyik nforce5xx-es alaplap volt (pl. Asus M2N-E + OCZ!). Most megértük, hogy a régi jobban megy az újjal
Ezeknél az integrált lapoknál (nforce4) én semmilyen problémáról nem hallottam.
Nekem ment a noname 512 667-es is, meg most megy dualban a 2x1G PQI is.
Mellesleg szerintem nincs semmi értelme a vitatkozásnak, mert valaki így gondolja valaki úgy. És ha nem akarja elfogadni a másik vélemyényét, akkor meg végtelen történet...
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos autók - motorok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest