- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ősember
őstag
válasz
AMD!4ever #252 üzenetére
én is jövök a játszotérre sárral dobálozni
''Nem garancia hát! Persze!!! De akkor engettesék meg nekem hogy miért nem járatták PŐLŐ ugyanannyin...pőlő '' - ennek semmi értelme, nem ugyan arrol az architekturárol beszélünk....
''Szóval garázscég jelleg...hmm sajna ennyit ennyit számitott 1-2 év,az intel szépen elvitte a támogatókat anno az amd elől. De mára az Amd nyujtott termékek terén szépen utolérte majd le is hagyta riválisát,igaz az intel maradt a nagyobb mondjuk ugy tömegtermelő '' - igen, intel korábban nagy hirnévre tett szert és nagyobb név lett... mint látod egy 3ghz-es 800-as fsb-s intel elöl nem fut el egy 2ghz-es amd. az hogy már egy ideje kiadta az x2 termékcsaládot szerinted megforditotta a helyzetet? már bocs, de még a legkisebb x2 is 60-70k, mig intel dual core akármiböl a legkisebb 40-50k (forrás: kiskerarak.hu)
''ugylátom sokaknak nem tetszik hogy taposok ugymond a kis bimbodzo örömükön ami annyit jelent hogy kb 2 éve intel nemigazán volt pariban az amd procteljesitményével és most van egy kis happiend(elég kicsi,hozzáteszem)'' - nem akarok ünnepronto lenni, de több, mint 2 éve kapni 800fsb-s 3 gigás inteleket isakkoriban talán az ár dönthette el a versenyt, de ma n.e.m.
ahogyan te is fölhoztad ésszerünek tetszö gondolataid, ugy én is legépeltem azt, amit én gondolok. no offense
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
AMD!4ever #246 üzenetére
A dőlt betűs részre:
Árkülönbség nem jelentős. Aki most vásárol, már vehet olyan lapot, amiben semmi mást nem kell cserélnie, csak CPU-t, és máris Core2 rendszere van. Mitől lenne időtállóbb egy S939 rendszer???
Sebességkülönbség hasonló árú termékek között nem jelentős.
A fogyasztásbeli differencia gyakran jelentős, de az egész rendszer átlagos használatát figyelembe véve ritkán olyan tényező, ami meghatározó választáskor.
Ezen kívül ott az Intel chipsetes platform, ami sokaknak még mindig nagy előny, nem kell állandóan driverekkel bajlódniuk, IDE vagy USB sebességet nézegetni. -
Egon
nagyúr
válasz
AMD!4ever #202 üzenetére
''De ha én napi viszonylatban tuningal használom 250es fsb-n a gépet...''
...az ugye garancia arra, hogy a kérdéses tesztkonfigban (lap+proci+ram kombó) is tutira megy annyival, ugye?
''...és mint nagyrabecsült tesztiróink is emlegették hogy sok játéknál számit a rendszerbusz sebbesége,(ami alacsonyabb az amd-nél a tesztben)''
Ahogy Fless is utalt rá, a szakmai cikkeknek talán nem csak az AMD-ra kedvező részét kellene elolvasni (szép színes grafikonok, amikben AMD proci van legfelül, tudod), és értelmezni (gyanítom, az utóbbi nehezebb feladat).
''akkor ez szerintem rontja az amd-ko nfigok eme tesztbeni eredményét ezzel elferditve kissé a valóságot.''
Elég nehézkes a felfogásod. Ez nem prociteljesítmény-teszt volt, hanem az ideális CPU/vga párosok megkeresése, a CPU/vga limit megkeresése adott konfigok esetén az egyes progikban stb. Nagyjából be lehet lőni a segítségével, hogy ha van mondjuk egy 3 gigás P4-em, akkor milyen vga-t érdemes hozzá venni, és fordítva: ha minden vágyam egy 7900GT, ahhoz milyen proci dukál. Ennyi.
''A virtuális péniszeket meg hagyjuk,ugylátom gyerek vagymég.''
30 fölötti lévén, bár elmondhatnám ezt magamról...De sajna nem.
Azon kellene elgondolkodni, hogy kinek is okoz (ahogy elnézem) fizikai fájdalmat, hogy nem a kedvenc procigyártója (aminek még mindig picit garázscég jellege van az Intel mellett...
) szerepel egy grafikon élén, ami nem is procitesztet ábrázol - akkor ki is a gyerek.
Ha legközelebb vinyóteszt lesz, és az Inteles gépbe pakolják a 10K-s fordulatszámú modelleket, az AMD-sbe meg a 7200-asokat, akkor is magadba zuhansz majd? -
faster
nagyúr
válasz
AMD!4ever #155 üzenetére
Mert nem procituning teszt volt, pont az volt a lényege, hogy különféle sebességű-teljesítményű CPU-k (és GPU-k) hogyan befolyásolják a játékok sebességét. Láthatjuk, hogy inkább a GPU a döntő, bár 1024-ben vegyes a kép. Nem CPU egymáshoz való viszonyát tesztelték, nem is a GPU-k egymáshoz való viszonyán volt a hangsúly.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest