- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
SzlobiG #1447 üzenetére
A táp még nem olyan fontos
Filléres javítás a csaticsere, valszeg egyéb baja nincs is.
Ami a lapon lévő csatit illeti, azt is lehet cserélni, csak ott a forrasztás miatt ez észrevehető, míg a tápnál a tüsik roppantós rögzülése miatt ez nem téma. 1cmrel rövidebb kábelt senki nem vesz észre
Ha ügyes aki forraszt, valszeg átmegy a garin is a lapEgyébként működik?
-
Speed®
titán
válasz
SzlobiG #1437 üzenetére
Jesszumpepi, ez azért duurva. Előző tulajt nem kérdezted a lapjával kapcsolatban? Mert ugye hozzád már bebarnulva került a cucc, legalábbis a te lapod csatiján nem volt gond és hozzám már barna dugóval érkezett, tehát ja.
Garanciatémában ne parázz annyira, ügyeskezű emberke fél perc alatt henkel neked olyan négytűs csatit a régi helyére.
Viszont az alaplapi csati már nehezebb ügy...megy a lap 1ébként
Az a csati is cserélhető, de eléggé látszik a forrasztáson a dolog, necces a gari
Kitartás, mindig van rosszabb -
didyman
őstag
válasz
SzlobiG #1439 üzenetére
Tessék belegondolni:
A kontakthiba nem egyszerre alakul ki, hanem idővel. Amint elér egy bizonyos szintet, a kontaktus romlása romahossá válik: A gyenge kontakt miatt nagyobb feszültség marad a csatlakozón, ami melegíteni kezdi. A melegtől tovább gyengül a kontakt, amitől még melegebb lesz és egyszercsak, pár napi-heti szenvedést követően hirtelen elkezd égni, ahogy tapasztaltad. A hibás kontaktus tehát egészen eddig nem okoz gondot. Miután megmozgatod, vagy másik csatlakozót dugsz bele, a kontaktus megtisztul a mozgatástól olyannyira, hogy a továbbiakban ismét jól fog működni, ki tudja, meddig. A kontaktus minőségét nagyban befolyásoló dolgok a már említett kémiai anyagok és a két, érintkező fémfelület anyaga: Bizonyos fémek érintkezése egyenesen melegágya az áramjárta területen a kontakthiba kialakulásának. Úgyhogy tuti, hogy nem lehet kijelenteni, hogy a táp csatlakozója a hiba forrása. Előfordulnak olyan modellek (a Chieftec HPC sorozata pl), ahol a dolog halmozottan fordult elő, a 3,3V-os tüskéknél, vagy az alaplapoknál a híres Asus A7N8X dolog, ahol a proci tápellátása az 5V-ról zajlott és a tuningolók körében népszerű lapnál a tuning következtében gyakran bizonyult kevésnek az 5V-ot szállító ágak száma a gyenge (de nem rossz minőségű, csak erre az áramra kevés) csatlakozások miatt.
Úgyhogy, mivel ezt a szervizesek is vélhetően így fogják gondolni, a csere (helyesebben a javítás, mert csere még nem jogos ebben az esetben) még közel sem valószínű, mivel fizikai sérülés van, amit a felelőtlenül, ''félig'' bedugott tápcsati (mielőtt fennakadsz ezen, én nem láttam, hogy biztosan volt bedugva meg a szervizes sem, tehát ezzel sajnos nem lehet érvelni) és az ócskakínai alapanyag az alaplap, vagy a táp csatlakozójában egyaránt okozhatott, vagyis nem egyértelműen kideríthető. -
didyman
őstag
válasz
SzlobiG #1437 üzenetére
Ilyen esemény kontakhiba miatt fordul elő és ennyi alapján nem lehet megállapítani, hogy a táp csatija, vagy az alaplap aljzata, netán forrasztásai a gyenge minőségűek, esetleg a környezet terhelt valamiféle korrozív anyaggal. Úgyhogy a tápot ne törd össze. Ha nem cserélik (a fentiekben leírtak miatt nem biztos), akkor javítható, a későbbiekben ilyen gond kialakulása megelőzhető.
-
ela
tag
válasz
SzlobiG #1374 üzenetére
Még szép,hogy elsőre !!!
Én is csak némi ''downgrade'' miatt váltam meg TÖLE !!
De vissza a kérdésedhez.
Én TT Soprano házban használtam 2 db 12-es ventivel + 1db 9-essel oldalt
és kézmeleg langyoson túl nem melegedett nálam.
(Konfigomat tudod,de az adataimnál is megtalálhatod)
Egyébiránt meg GRATULA Néked a jó kis FSP-hez !!
Üdv a régi tulajtól :
ela
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- MacBook White unibody eladó töltőárban
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest