- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snowy_owl
őstag
Itt az emberek kedvét egyesek még attól is el akarják venni, hogy kiálljon az igazáért. Anélkül hogy fizetnének ezért, vagy részvénytulajdonosok lennének. Szeretnék gratulálni az összesnek, így röviden.
tényleg úgy tűnik kár bármiért is harcolni, úgyis az lesz lenyomva a torkokon amit beletolnak, ilyen világ van.
Na bezzeg a góbi sivatagban az ősi érintetlen törzseknél, ott jó világ van.
-
asdf_
veterán
válasz
Tikakukac #342 üzenetére
No igen.
8 GB memória felára 80 000 Ft
256GB-ről 512-re +80 000 Ft
256 GB-ről 1024-re 160 000Tehát csak az 1TB-ra upgrade 160 000 Ft. Ez kb. egálban van egy 1,92 TB-os (tehát dupla méretű), datacenter(!!!), napi 1.3-szor teleírható szerver SSD-vel, amiben egy kondenzátor van, áramszünet/véletlen táplehúzás esetére.
Semmi másról nem szól a beforrasztott SSD, minthogy pénzjegynyomda.
-
Noukoum
veterán
válasz
<Lacy85> #336 üzenetére
Geekbench-ben, Cinebench bencsmárk, semmit nem ér. 2020 van és mindig itt tartunk.. Gyorsabban renderelte a mac, 10%-kal? Játékok alatt meg duplát ver rá az xps. Más kategória.
Magyarósi tesztje pedig a szénné optimalizált final cutról szól, ráadásul nem egy jó teszter a tag és mindig is apple elfogult volt és valószínűleg az is marad. Vele érvelni nem biztos hogy érdemes.. -
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #341 üzenetére
Szívás van, van Apple készülékem és lesz is, a haterkedésed úgy falba állt 300km/h sebességgel, mint annak a rendje. Nyugodj meg szépen és érvelj, olvass, tanuld meg, hogy a fanboy és hater kifejezést akkor lőjük el, ha annak helye van. Ez itt nem az
Igen pontosan tudom, hogy mostanra minden gyártó ebbe az irányba fordítja a vitorlát. Hát hülyék lennének nem. Te nem ezt csinálnád, ha látnád a szomszédban a pénzzel teli úszómedencét, mikor neked csak víz van benne?
A különbség annyi, hogy az Apple nem árul 3 centi vastag monstrumokat.
Kiköptem a fasírtot. Aláírásba ezt is lehetne amúgy rakni, mert ér annyit. Bele se menjünk, pedig szintén megérne pár ezer karaktert.Szidom is az egész univerzumot, de legjobban az extrém naiv, buta és ezt nyíltan és hangosan hangoztató fogyasztói társadalmat.
Néha szoktunk beszélgetni random szervizes, értékesítős és hát úgy általában az egész folyamatban résztvevő kollégákkal, hogy amúgy ki mit gondol, meddig lehet még elmenni. Egyöntetű már a válasz: tényleg nincs limit sajnos. Ennek a miértjéhez viszont én kevés vagyok agyban, pedig elvben megvan a gazdasági/marketing és elvben a mérnöki tudásom is hozzá. Csak a végeredményeket látom már és attól nem egyszer konkrétan elmegy az életkedvem. -
asdf_
veterán
válasz
Ezekiell #343 üzenetére
Megnlztem a magyar oldalt is. Ha ez egyértelmű és korrekt leírás, akkor én vagyok a hülye:
A Mac mini alapfelszereltségéhez 8 GB memória tartozik, ami 16 GB-ra bővíthető. Minél több memória van a Mac minidben, annál több alkalmazást tudsz egyszerre futtatni, és annál gyorsabbak lesznek az appok.
Ne feledd: felhasználóként nem férhetsz hozzá a Mac mini memóriájához. Ha úgy gondolod, hogy később több memóriára lehet szükséged, fontos már a gép vásárlásakor nagyobb méretűt választanod.
-
Ezekiell
veterán
Az Apple szerintem (és kb garantálom hogy bármelyik jogász szerint) ebben az esetben egyértelműen kommunikált. Aki ebből nem érti meg a dolgot, magára vessen szvsz, azon tényleg nem lehet segíteni.
A többi dologban teljesen valid ütni az Applet, mert full vállalhatatlan a hozzáállásuk a right to reapirhez, a szervízekhez, a saját partnereikhez, az alkatrészellátáshoz, a leforrasztott cuccokhoz, stbstbstb. Ebben itt kivételesen nem szerintem - de mindenki amga dönt természetesen.
-
Tikakukac
titán
amiben hangsúlyozzák, hogy ha több memória fog kelleni (jövő időt használva), akkor azt a vásárláskor kell eldöntened
Mondjuk ezt a labdát lecsapom egy kicsit ha nem gond.
Eldönheted. Mi azért segítünk neked a döntésben úgy, hogy 15X-ös áron adunk memóriát meg háttértárat is leforrasztva (még véletlenül sem akár valahogy utólag márkaszervizben bővíthetőre, hogy esetleg legyen mozgástered), így vagy rizikózol vagy tejelsz, mint a barom. Ha rizikózol és beszívod, akkor kitermeltünk 1-2 kiló elektronikai hulladékot 4 darab filléres chip leforrasztása miatt és jöhet az újabb gép vásárlása, nyilván megint horror áron és talán még egy brutális felárazott opcióval spékelve.
Ha tejeltél, akkor meg élsz majd együtt a tudattal, hogy te bizony fütyülve mentél a medvecsapdába és ott lesz a kis gondolatszál mindig az agyad sarkában.Mondom, ez az egész rendszer ahogy az alapoktól fel van építve zseniális. Louis pedig tudnak mesélni magáról a tervezésekről és felépítésekről is, de az megint egy olyan téma amiről könyvet lehetne írni. Sőt, ezt meg is tették páran
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Tikakukac #337 üzenetére
"De marha mindegy, azt az összefüggést felfedezni, hogy az Apple mesterségesen tolja az egekig az egyes elemek árát és adja csak egyben"
Értem én, hogy Apple hater-kedés minden áron, de remélem azt vágod, hogy minden gyártó ugyanezt csinálja. Baromira nem Apple találmány.
Ennyi erővel szidhatod az egész univerzumot, mert nem fogsz olyan céget találni, aki vevőközpontú ilyen tekintetben.
Huawei P30 Pro - használtan garival ~100 ezer, kijelzőcsere ~90 ezer.
Samsung S9+ - használtan garival 80-90 ezer, kijelzőcsere 90 ezer.
Anno 240 ezerért újan vett Sony TV - 3 éves korában kijelző csíkozás, kijelzőcsere 200 ezer.
A papírvékony ultrabook-ok esetén egyre több a lapra forrasztott. Ha nem akarsz vastag dögöket cipelni, akkor jó eséllyel kénytelen leszel ilyet venni. A különbség annyi, hogy az Apple nem árul 3 centi vastag monstrumokat. De ez a kategória más gyártónál is hasonlóan alakul.
Meg sorolhatnám 20 oldalon keresztül. -
asdf_
veterán
válasz
Ezekiell #339 üzenetére
Szép ez a mondat, de még mindig nem írja le a valóságot és nem közli egyértelműen a tényt, hogy a memória soha nem bővíthető (a nem cserélhetőt el is engedtem, de az se), Ennyit kelett volna csak, és akkor nem himihumizunk,, hanem, fehéren feketén, beleköthetetlenül le van írva az, aminek leírva kellene lennie
If you think you’ll need additional memory, choose your device accordingly, since the memory in this machne is not upgradeable
Félreértés ne essék, nem csak az Apple "felejti" el közölni az ilyen "lényegtelen" információt, egy Lenovo ultranoti mellé sem írják óda.
-
Ezekiell
veterán
If you think you’ll need additional memory, it’s important to upgrade at the time of purchase.
Ez a közvetlen utána következő második mondat. Aki ebből a kettőből nem tudja fejben összerakni, hogy nem bővíthető a memória, az igen komoly funkcionális analfabéta.Én nagyon szívesen szidom az Apple-t, mert nem a szívem csücske a cég, de ebben az esetben nem tudom, a kommunikációjuk világos és egyértelmű.
-
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #334 üzenetére
Alkatrész szinten csak a kijelző kerülne ennyibe.
Köszönöm. Innen már csak 2 ugrás volna megérteni mi a tökömért vinnyogunk itt páran. De marha mindegy, azt az összefüggést felfedezni, hogy az Apple mesterségesen tolja az egekig az egyes elemek árát és adja csak egyben, pont azért, hogy félkarú rablós biztosításba pörgessen bele vagy vetessen veled új telót nyilván nem fog beütni. Pedig ennyi az egész. Emiatt is vannak a perek, emiatt akarják a javítóipar maradék részét is kiütni és bevinni a saját szárnyuk alá. Fullos maximális profit garantált bevétellel, zero bukó opcióval, mindegy mit csinálsz, fizetnek a szervizek a programban, mint atom, az ügyfél a teló brutális árán kívül biztosítást is és/vagy a marha drága alkatrészért meg még a munkadíjért ha úgy van. Egy irgalmatlan nagy pénznyomda az egész rendszer. A legjobb pedig, hogy az emberek akarják, kívánják, sőt, tüntetnek, hogy még-még. Az Apple abban zseniális, hogy az amúgy semmi extra, suliban is alap marketing fogásokat ilyen szinten tudja tolni és tartani. Kalapom emelem, ez a részleg tutira megdolgozik a bónuszért -
<Lacy85>
addikt
Mi a hazugság? Geekbench-ben, Cinebench alatt Macbook nyert. A videót gyorsabban renderelte a Mac. Egyedül játékok alatt volt gyorsabb a Dell a VGA miatt. Te látsz is, vagy csak nézel?
Vagy nézd meg Magyarósi tesztjét, ahol az M1-es gépek mellé a 1,5 millás, i9-es Macbook-ot rakta. Az is tanulságos videó. -
asdf_
veterán
Nem tudom ezt hogy lehet úgy csavarni, hogy abból félrevezetés, elhallgatás meg ordas nagy hazugság legyen
Úgy lehet, hogy én ezek szerint más angolt beszélek, mint te és amikor a logikát osztották, akkor is más helyen álltunk sorba.
A not user accessibble nálam azt jelenti, hogy a felhasználó számára nem hozzáférhető. Ha valaki egy ilyen kizáró kijelentést tesz,, abból logikusan következik, hogy ha valaki számára nem,, akkor valaki másvalaki -melynek személye nincs definiálva- számára viszont igen.Tehát valóst állít a mondat, hogy a felhasználó számára nem hozzáférhető? Igen.
Egyben azt sugallja, hogy a gyártó/valaki más számára ellenben igen? Igen
Valamint semmiképp, semmilyen formában nem közli, hogy a memória soha, semmikor, semmilyen körülmények között nem bővíthető? Szintén igen.
Ha ez utóbbi kettővel nem érzed a problémát, nem tudok rajtad segíteni. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Tikakukac #331 üzenetére
Én számoltam feljebb. Ha 2 évig fizetem a biztosítást (eddig használom általában a telókat), plusz mondjuk totálkár esetén be kell fizetnem az önrészt, összesen egy százasból ki van cserélve a fél millás teló. Alkatrész szinten csak a kijelző kerülne ennyibe.
Meg most őszintén. Fél-1 millás eszközökről beszélünk. Szerinted ilyen érték mellett amiatt fogja rágni a körmét az ember, hogy “jajj, havi 3 ezer a biztosítás”, vagy “húha, 70 ropi a + X év gari”?
Ha ezek nélkül használod az eszközt és esetleg leejted, vagy bármi sérülés éri, még akkor is drágább lenne a javítás, ha az utolsó IC-t is szabadon cserélhetnéd. Bóvli utángyártott szarokat meg szereltessen be, aki akar.
-
válasz
<Lacy85> #327 üzenetére
Kevesen is vesznek normálhoz képest (meg azért egy T440+... Lenovo meg egy átlagosabb Mac ultrabook között már nincs akkora különbség, mint egy korábbi gép és a vastagabb ultrák között).
"Nem, én arról beszélek oldalak óta, hogy túl van lihegve."
Ja, említettél ilyet is azok között, hogy sokkal jobb a full integráltság.Többit lásd @Tikakukac.
-
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #327 üzenetére
Neked sem és a kollégádnak sem sikerült felfogni, hogy nem kéne a biztosítással és kiterjesztett garival egy valag lóvét feltennetek a rulettre, ha lehetne javítani alkatrész szinten a cuccotokat, de úgy látom hiába kértem tőle is, hogy számoljon egy gyorsat ezzel kapcsolatban.
Én is adtam el és kötögettem ilyeneket. Láttál már bukóban kaszinót? És olyan értékesítőt vagy biztosítót aki szomorú mikor ilyet csinál éppen?
Tényleg semmi gondom ezzel a diskurzussal, de üvölt egyszerűen a vitapartnerekről, hogy semmilyen rálátásuk sincs erre sem gazdasági, sem technológiai fronton.
-
Tikakukac
titán
Sok-sok éve történt, semmi értelme nincs belenézni. Mikor ugyanez a szerviz 2 hónapra tud adni időpontot diagnosztikára
Megvettem az okosított OPCOM-ot és elintéztem magam. Nincs kérdés, egyértelműen látszik ebből is, de tényleg azóta Opel topikban is vissza-visszatér, hogy ívesen telibe van rakva, hogy mekkora putri egy márkaszerviz, amíg fizet és megveszi a rengeteg gyári vackot, addig mindegy a gyártónak/disztrinek. -
Giovan!
addikt
Note: MacBook Air memory is not user accessible. If you think you’ll need additional memory, it’s important to upgrade at the time of purchase.
Konkrétan bele van írva a sokat sejtetően elnevezett "how much memory is right for you?" linkre kattintva felugró üzenetbe, hogy ha úgy gondolod több ramra lesz szükséged, akkor azt a vásárlás előtt kell eldöntened.
Nem tudom ezt hogy lehet úgy csavarni, hogy abból félrevezetés, elhallgatás meg ordas nagy hazugság legyen -
Giovan!
addikt
Egy szót nem ejtettem a töltőkről (gondolom meg se nyitottad a linket...), vagy arról, hogy én elhinném az Apple-nek, hogy különösebben érdekelné a környezet. A bíróságról beszéltem, akit meg kéne győzni arról, hogy az Apple állítása hamis, és a vásárlók megtévesztését szolgálja. Ha komolyan azt hiszed, hogy ez kivitelezhető, akkor hajrá, én mindenesetre erőssen kétlem, hogy bármi esélye lenne egy ilyen próbálkozásnak a sikerre. Egy szándékosan homályosan megfogalmazott állításról kellene bebizonyítani, hogy nem igaz, úgy, hogy az Apple-nek is van mivel megtámogatni a saját álláspontját.
A "lassítja a telefont" amúgy múltidőben van, mikor kiderült a "turpisság", az ösznépi felzúdulás hatására beraktak egy kapcsolót a rendszerbe amivel a user tudja szabályozni, hogy elavult aksi esetén a stabil működést vagy a nagyobb teljesítményt preferálja. Már egy ideje létezik a dolog, de akkor ezek szerint hozzád még nem jutott el a híre.
-
<Lacy85>
addikt
“Nem, arra akartam rámutatni, hogy az emberek többsége nem akar 430-ért sem olyan gépet, amit nem lehet javítani”
Ha ez tényleg így lenne, senki nem venne ultrabook-ot.
“Ö, hát erről beszélsz már oldalak óta.”
Nem, én arról beszélek oldalak óta, hogy túl van lihegve. Mert tény, hogy gazdasági totálkár ez ilyen eszköz meghibásodása, de mint írtam, erre van a biztosítás, vagy a kiterjesztett garancia. Ezzel hosszú évekig meg van oldva a szerviz, ha valami gebasz lenne. Ilyen értékű holmiknál meg nem ezen fog spórolni, akinek van egy kis esze.
-
Hallosz
senior tag
"De miért kéne egyértelműnek és adottnak venni azt, hogy egy autót az apróbb szervizelési munkák (olajcsere, izzócsere stb.) mindenképp szervizbe kell hordani?"
Hol látod tiltva, hogy izzót cserélj? Olajat is cserélhetsz nyugodtan, nem tiltja senki.
Bizonyára tisztában vagy vele, hogy milyen nüanszokra kell figyelni egy olajcserénél.
Mint például az olajleeresztő csavar réz alátétjét (ha nem kónuszos a csavar) felhasználás előtt kilágyítani. Az új olajszűrőbe olajat tölteni, és az első indításnál csak önindítóval forgatni a motort, míg megjön az olajnyomás.
A szűrő, és az olaj minőségéről, a használt olaj állapotának ellenőrzésére itt most ne térjünk ki.Abban is van igazság, hogy azért mert márkaszerviz, korántsem biztos, hogy profi kezébe kerül a javítandó cucc.
De, ha elQúrják, ott legalább jó eséllyel érvényesítheted a garanciális jogaidat. -
válasz
<Lacy85> #324 üzenetére
"Tehát ha nem került ennyibe az autód, akkor nem éri meg 430-ért az új MacBook akkora teljesítménnyel, amiért eddig ~1 millát kellett fizetned. Értem én a logikát
"
Ha nálad ebben van a logika, akkor már értem, mit nem érteszNem, arra akartam rámutatni, hogy az emberek többsége nem akar 430-ért sem olyan gépet, amit nem lehet javítani
"Én eddig sem mondtam, hogy ez jó a fogyasztónak. "
Ö, hát erről beszélsz már oldalak óta."A világ meg akkor is errefele fog menni, ha fejre állok."
És akkor az a baj, ha valaki kiáll amellett, hogy ez nem jó? Azért a kapitalizmus (ha az lenne még a világon) arról is szólnak, hogy a cégek a vevők igényeit igyekeznek kiszolgálni - csak már rájöttek, hogy egyszerűbb őket megvezetni.De mondok én neked valamit. Elég sok ilyen "nem érdekel, majd veszek másikat" arc hozta már hozzám a csllivilli telefont/laptopot/bármit, amit sikerült leamortizálnia, hogy olcsón megoldom-e
Nekem nem kérdés, hogy előbb-utóbb mindenki rájön, hogy jobb, ha javíthatóak a dolgok...
-
<Lacy85>
addikt
“430 ezerbe az autóm nem került ember“
Tehát ha nem került ennyibe az autód, akkor nem éri meg 430-ért az új MacBook akkora teljesítménnyel, amiért eddig ~1 millát kellett fizetned. Értem én a logikát
Én viszont erősen agyalok a cserén, mert prociban 5x erősebb, mint az enyém, VGA-ban 3-4x, üzemidőben meg minimum 1,5x jobb. És még olcsóbb is, mint 2 éve volt az első retina Air.Én eddig sem mondtam, hogy ez jó a fogyasztónak. Mindössze SZÁMOMRA több az előnye, mint a hátránya.
A világ meg akkor is errefele fog menni, ha fejre állok. -
asdf_
veterán
válasz
Ezekiell #317 üzenetére
Ez azért így nem igaz. Kifejezetten közlik, hogy nem bővíthető.
Szerintem a not user accessible es a not upgradeable között fényévnyi különbségek vannak és mocskosul nem ugyanazt jelenti a kettő. Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy odaírnak valamit, de épp nem azt, amit kéne, azt -nyilván "véletlenül"- elhallgatják. Mindezt bubble help mögé rejtve Ún.: félrevezetés. Lehet, hogy nálad ez megüti a közlés mércéjét, nálam nagyon nem. Én ezt ordas nagy hazugságnak tartom.
-
Most mi itt a vita?
Meg kell érteni... aki almát vesz az nem akar bővíteni... ha kicsi majd vesz újat.. Neki jó az almás bolt ...ami ott van az jó és kész.
Jailbreak... borzalom...
Almáék meg kitalálták ,hogy a csóró almás ne legyen... kizárólag a "felhasználói élmény érdekében".
Ezzel nincs gond... aki ilyet vesz az erre vágyik...
Legyen rajta minden integrálva... és kész... nem kell javítani.
Megvan erre a széles piac is... -
asdf_
veterán
Pontatlanul fogalmaztam, azt, hogy a környezet lenne az első neki, hivatalosan nem állította szerintem az Apple, csak azt, hogy fontos neki. Utóbbi állításról meg igen nehéz lesz bebizonyítani bíróság előtt, hogy nem igaz (pláne, hogy ilyen vállalásai is vannak a cégnek).
De nem érzed, hogy az, hogy az Apple-nek fontos a környzet, hogy erre hivatkozva nem pakolnak töltőt a telefon mellé, az ótvar nagy seggszáj?
Mert ugyanez a cég találta ki és forgalmazza a javíthatatlan, korlátozott élettartamú airpodot, ez a cég lassítja le távolról régi a telefont, így kényszeríiti a júzert idő előtti cserére , ez a cég lehetetleníti el túzzel-vassal, hogy bárki is javítani tudja a készülékeiket, olyanokat is, amit őkl maguk amúgy nem javítanának meg, nem mellesleg épp ez a cég perli jelenleg 31M USD-re -10 milliád Ft, hello- az egyik(!) szerződött egykori elektronikushulladék-hasznosító cégét, mivel az oda került, megsemmisítésre szánt eszközök egy jelentős része feltámadt hamvából és újra a mobilhálózaton lóg. Magyarul a megsemmisítés helyett pár dolgozó ellopta és eladta ezeket a "javíthatatlan" készülékeket, nem sokat, röpke százezer darabot csak (5 tonna feletti mennyiség), 3 év alatt. Aztán ezek, vagy ezek felhasználásával más készülékek szorgos kezek által valahogy magjavítódtak és ott lógnak amobilhálózaton (hiszen az Apple szeme mindent lát).
De miért is lopna bárki hibás Apple termékeket, hiszen rosszak. Oh wait, hiszen pont az Apple az a cég, amelytől az életben nem kapsz alkatrészt.
Kicsit emésszük már ezt egy kicsit, hogy megéri ellopni 100 ezer hibás készüléket, amiről fingod sincs, hogy mi baja, hogy mi használható belőle, szétszedni, megjavítani, vagy pedig jó alkatrészt keresni rajta és azt donorként más készülékben felhasználni... És hogy ezt a gyártó, akinek minden dokumentációja, minden erőforrása, minden tudása megvan hozzá, javítás helyett elküldte megsemmisítésre... -
válasz
<Lacy85> #315 üzenetére
430 ezerbe az autóm nem került ember
"De miért csináltok úgy, mintha kötelező lenne megvenni?"
Senkinek nem azzal volt baja, hogy vannak gépek, amik tök integráltak, hanem azzal, hogy
- valaki szerint ez jó a fogasztóknak
- egyre inkább errefele megy a világ@Ezekiell : Az pár fokkal jobb. Legalább szólnak.
Mondjuk "not user accessible" - hivatalosan egy konzumer gépé sem az... -
Ezekiell
veterán
Ahogy asdf_ is írja, azt az apróságot nem közlik, hogy nem bővíthető...
Ez azért így nem igaz. Kifejezetten közlik, hogy nem bővíthető. Apple.com-on amikor rákattintasz, hogy Buy, és kiválasztod a RAM méretét, akkor egy popupban (amire rá kell kattintani, az igaz), írják, hogy: Note: MacBook Air memory is not user accessible. If you think you’ll need additional memory, it’s important to upgrade at the time of purchase. -
Ezekiell
veterán
válasz
<Lacy85> #311 üzenetére
Mivel elég szép számban fogynak az ilyen eszközök, így valószínűleg ti lesztek a hangos kisebbség
És te ennek örülsz, ahelyett, hogy felfognád, hogy neked is érdeked, hogy szervízelhető legyen a tulajdonod. Ez a rohadt kínos, nem az aranyér. De felőlem mondj le nyugodtan kérdés nélkül a jogaidról, és tapsolj is hozzá. Majd azok, akiknek több eszük van, kiharcolják neked is a jót - ahogy ez mindig is lenni szokott a hozzád hasonlókkal, akik nem értik meg, hogy miért fontosak a consumer jogok.
-
<Lacy85>
addikt
“Majd ha egyszer nem leszel ennyire eleresztve, akkor fontos lesz az is, hogy ezt mennyiért tudja...”
430 ezerért ott van a 1,5 millás gép seggében. Ennél jobban miért érdekeljen?
De miért csináltok úgy, mintha kötelező lenne megvenni?
Lehet kapni 100 ezerért is laptopot, ha ezt soknak tartod....
Az talán még szerelhető is. -
válasz
janeszgol #306 üzenetére
Aki annyira hülye, hogy a javítás utáni rosszabb képminőség szerinte a gyártó hibája, arra nem érdemes időt pazarolni
@asdf_ : "Egyrészt lol, olyanról kéne tájékozódnia, amiről nem is tud, nem is feltételezi, hogy ilyen létezik, hogy van olyan gyártó, amely képes a RAM-ot, SSD-t alaplapra forrasztani "
Azt se tudja, mik ezek...@Giovan! : "De mi a kihasználás, hogy a gyártó elérhetővé teszi az infót"
Ahogy asdf_ is írja, azt az apróságot nem közlik, hogy nem bővíthető... Meg a userek nagy része nem tudja, mit jelentenek azok az adatok, így nem tudja eldönteni sem, hogy neki mi lesz a jó (pláne a jövőben mi lesz a jó). És igen, attól függetlenül, hogy miért hülyék a vásárlók, ez kihasználás (betű szerint teljesen igaz, ha már egyszer te szereted azt hagoztatni, hogy jogilag semmilyen hiba nincs... )."Pontatlanul fogalmaztam, azt, hogy a környezet lenne az első neki, hivatalosan nem állította szerintem az Apple, csak azt, hogy fontos neki. "
Bőven elég. A megtévesztésnek meg az a lényege, hogy azt mondja, fontos, miközben ezzel ellentétesen viselkedik.@EclipseGT : Majd ha egyszer nem leszel ennyire eleresztve, akkor fontos lesz az is, hogy ezt mennyiért tudja... Meg mennyibe fáj, ha esetleg bővíteni akarod ahelyett, hogy másikat vennél.
Nem mellesleg a kisebbség azért kisebbség, mert egyre több az idióta, és már az a kisebbség, akinek vannak ismeretei. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Ezekiell #307 üzenetére
Mivel elég szép számban fogynak az ilyen eszközök, így valószínűleg ti lesztek a hangos kisebbség...
A “cégek álmai” meg csak simán használják. És igen, amikor Magyarósinál azt látom, hogy a kis Air bizonyos rendereknél elkalapálja a 1,5 millás 16-os MacBook Pro-t, valamint amíg utóbbi 49%-ig merül, az Air meg még 90-en van...
Pont leszarom, hogy minden integrálva van. -
Giovan!
addikt
Te komolyan azt mondod, hogy a fogyasztónak semmi felelőssége nincs
Ha az Apple megtéveszti a fogyasztót, az az ő hibája, azért elő lehet venni, ha nem téveszti meg, csak a fogyasztó nem élt a tájékozódás lehetőségével, helyette bement a boltba és levette az első shiny gépet a polcról, azért meg nem. Elképesztő, hogy ezt egy szakmai fórumon magyarázni kell...
-
Giovan!
addikt
A fogyasztók nagy részének annyi fogalma sincs az egészről, mint egy fél dingókutyavesének. Ilyenektől nem lehet ezt elvárni. Ezt kihasználásnak hívják - nem büntetendő, de morálisan hadd ne mosolyogjak hozzá.
De mi a kihasználás, hogy a gyártó elérhetővé teszi az infót de a fogyasztó csak azért se tájékozódik vásárlás előtt?
Erre gondoltam. Amúgy, már nem olyan biztos, hogy nem lehetne igazolni, hiszen ha nehezen javíthatóak az eszközök, az a nagyobb környezetterhelés felé mutat.
Pontatlanul fogalmaztam, azt, hogy a környezet lenne az első neki, hivatalosan nem állította szerintem az Apple, csak azt, hogy fontos neki. Utóbbi állításról meg igen nehéz lesz bebizonyítani bíróság előtt, hogy nem igaz (pláne, hogy ilyen vállalásai is vannak a cégnek).
-
asdf_
veterán
Nem igazán értem mit akarsz mondani, a vásárlónak ott a lehetősége a tájékozódásra, éljen vele. Ha nem teszi meg, az az ő sara, nem a gyártóé.
Egyrészt lol, olyanról kéne tájékozódnia, amiről nem is tud, nem is feltételezi, hogy ilyen létezik, hogy van olyan gyártó, amely képes a RAM-ot, SSD-t alaplapra forrasztani Amióta notebookok léteznek, azóta kb. alapvetés, hogy a memória és a háttértár* cserélhető, aki nem ezzel foglalkozik, az nem tudja, hogy pár éve egy hülye elkezdte, majd egy pár folytatta és így a jelenleg kapható notebookok egy kis részénél ezt már nem lehet megcsinálni.
Másrészt olyan dolgot ne kérjünk számon átlagemberen, ami túl van az átlagember tudásán. Ha leállítanál száz random autót és megkérdeznéd a sofőrt, hogy hány ütemű, hány literes motorja van az autójának, amit éppen vezet, pótkereke, mankókereke vagy defektkészlete van-e, csodálkoznál nagyokat a válaszokon.
A mai felgyorsult világban az atlagjúzer nem úgy működik, megveszed, használod.
Harmadrészt tessék nekem megmutatni a gyártói specs oldalon, hogy hol közlik, hogy a RAM és/vagy az SSD beforrasztott, nem cserélhető, hogy hol írják jól tanácsként, higy kedves vevő, alaposak gondold meg, mit választatsz, mert nem lehet upgradelni, örökre azt használod, amit megvettél.
* memória és a háttértár: sokan azt sem tudják, hogy ez a kettő mást jelent, hovatovább, mobilszolgáltató képes olyan baromságot írni a weblapján (hogy véletlen, vagy szándékosan, azt ne is feszegessük), hogy 16 GB memóriája van annak a telefonnak/tabletnek, miközben ez a háttértár, a memóriát pedig egyenesen nem is közlik, esetleg egy tovább után talán megtalálod valahol a full specs-t. -
-
janeszgol
félisten
Igen arról. De megtehetik, nem? Gondolom úgy gondolták, hogy a renomé mindennél fontosabb. Most van egy után gyártott szarod, ami természetesen már rontja az élményt. Erre kit fogsz szidni? Nem a Sufni GSM-et.
Most az brand építésre is fektetni kell a hangsúlyt, mert kicsit elengedték a gyeplőt e tekintetben. (Lásd még jutalék csökkentés is. Meg gondolom van még a tarsolyban hírértékű tennivaló.) -
A fogyasztók nagy részének annyi fogalma sincs az egészről, mint egy fél dingókutyavesének. Ilyenektől nem lehet ezt elvárni. Ezt kihasználásnak hívják - nem büntetendő, de morálisan hadd ne mosolyogjak hozzá.
"Mármint mi, hogy azt mondják a környezet az első nekik, pedig nem is? Hát ja, megtévesztés, de nem olyan amit a bíróság előtt tudnál igazolni."
Erre gondoltam. Amúgy, már nem olyan biztos, hogy nem lehetne igazolni, hiszen ha nehezen javíthatóak az eszközök, az a nagyobb környezetterhelés felé mutat. -
Giovan!
addikt
Igen, betű szerint a vásárló utána tud nézni, hogy mit vesz, és felelős a saját tetteiért, csak ez baromira nem fedi a valóságot...
Pedig pont ez a valóság, ha a fogyasztó a vásárlás előtt nem tájékozódik, pedig a lehetőség biztosítva volt a számára, akkor az az ő felelőssége.Vásárló megtévesztése?
Mármint mi, hogy azt mondják a környezet az első nekik, pedig nem is? Hát ja, megtévesztés, de nem olyan amit a bíróság előtt tudnál igazolni. -
törölt tag
Szerintem durva. Tudom benyaltam a marketinget, hülye vagyok hozzá, anandtech is benyalta, youtube tesztelők is, csak a szakik tudják a frankót stb. jól van, jól van értem hülye vagyok... Ettől még hülyén is én a szememnek hiszek: azt látom 1st gen. M1 gép, még nem is natív programok, hanem Rosetta2 útján, csendesebben, jobb üzemidővel állja a sarat a drágább, dedikált grafikuskártyás XPS ellen. Mit hoz majd a 16" gép, amíg elkészülnek a natív programok, a jövő évi gépek. Én egy ilyen videó után nem azon sóhajtozom, hogy úristen de nem lehet legozni vele! Na mindegy, kiléptem.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
somogyib #296 üzenetére
Én meg erre írtam, hogy hagyni kell tartalékot a későbbiekre, amikor vásárolsz. i3-tól i9-ig, 256GB-tól 8TB-ig, 8GB ramtól 64GB-ig bármivel kérheted a gépet.
De ha te megveszel egy i3-as Air-t 8GB rammal, majd 2 hónap múlva eszedbe jut, hogy 8K videókat kellene vágnod, meg játékot is kellene rajta fejleszteni...az már ne a gyártó gondja legyen. -
Giovan!
addikt
válasz
somogyib #296 üzenetére
"a gyártó nem ver át senkit"
Hát ja: linkNem értem hogy jön ez ide. Én az utólagos bővíthetőségről beszéltem (ez a kontextusból teljesen viláogsan ki is derül), ott szerintem egy gyártó sem hirdet bővíthetőként olyan HW-t, ami nem az, szóval ezzel kapcsolatban nem verik át a vevőt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kódolva vannak bizonyos alkatrészek, ha ezekhez hozzápiszkál valaki, akkor a telefon nem, vagy nem teljes funkcionalitással fog működni.
- Apple TV eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest