Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ezekiell
veterán
De nem javíthatatlan, jóember, csak az Apple és szervízei nem javítják, mert jobban megéri nekik cserélni az egészet
Hadd mutassam be neked egy példával, hátha megérted:
Leáll az autód. Nem megy, nem indul, ennyi. Beviszed márkaszervízbe. Ott közlik veled, hogy teljes motorcsere, mert "javíthatatlan", és ők "nem csinálnak IC szintű javítást". Gariidőn belül vagy ÉS nem húznak rád semmi "user error" okolást? Akkor jó, megcsinálják ingyen (jó esetben). Gariidőn kívül vagy? Akkor pengesd ki a motor árát, az egészet, azt a pár millát.Beviszed egy független szervízbe a kocsid. Ott közlik, hogy az indítógyertyák szarok, rendelnek újat, kicserélik, összerakják, 150ezer.
Érted már a különbséget? Az első az az Apple-féle javítás, a második a független szervízes javítás.
-
Ezekiell
veterán
Van fogalmad egyébként arról, hogy mi ez az Independent Repair Program? Mert ha nincs, azért nézz utána, hogy kik léphetnek be és hogyan, meg milyen feltételek vannak. Az meg külön bájos, hogy aki ennek nem tagja (mert nem tud vagy simán nem akar a tagja lenni), az szerinted mind "mutyi cég". Olyan tudatlanul bájos

-
válasz
-Faceless-
üzenetére
“Ne haragudj van bármi fogalmad arról mit jelent egyáltalán az IC szintű javítás? Mert őszintén nem úgy tűnik.”
De most ennek mi köze a hivatalos alkatrészekhez? Ha valami javíthatatlan, mert úgy tervezték, hogy az legyen, akkor se a sufni szerviz nem fogja megcsinálni, se a hivatalos...
-
7Heads Drago
veterán
Ha csak 1 db ic kellene cserélni a telodban mondjuk 5000 a sufniban vs bemész az Applehez és kicserélik neked a teljes alaplapot 100.000ért. Miközben ők is meg tudnák oldani. Nyilván nem 5000-ért hanem mondjuk 10.000 ért. De nem fogják.
Őszintén megmondva egész eddig egyre jobban víziónáltam magamnak egy iPhonet, de most ez így leforrázott. Persze az I11nél még nem ez volt ott még lehet keresni valóm. -
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Mintha ez nem fordulna elő bármelyik szervizzel. Anno a Sony Z3 ment javításra, mert besárgult a kijelző. Megcsinálták, rá 1 hétre teljesen lehalt. Nem adott egyáltalán képet. Ment vissza. Másodszorra meg sz@rrá karcolták a hátlapot. Hiába mondtam, hogy karcmentesen adtam le. Széttárták a kezüket, hogy nem nézték, amikor leadtam, szóval így jártam...
-
-Faceless-
őstag
Nem értem miért kérdés ez?
Már évek óta ezt csinálják Macbook-ok alaplapjaiból is évek óta szedik kifelé a biztonsági köröket, hogyha elszáll mondjuk az SSD, akkor biztosan mindent ki lehessen dobni. Őszintén undorító kétszínű banda, és már csak azért is android fronton próbálok megélni, mert ilyen cégeknek én aztán egy büdös fityinget nem fogok termelni.
Várom már nagyon azokat az időket amikor Teslával, John Deerel együtt jöhetnek az Európai bíróságra mentegetőzni.Minden hardverük visszafelé fejlődik szándékosan, hogy biztosan ki kelljen dobni ha tönkremegy. Ez aztán a környezet tudatosság, az internet világában meg ódákat zeng a sok hülye, hogy micsoda zöld cég...
#EclipseGT Ne haragudj van bármi fogalmad arról mit jelent egyáltalán az IC szintű javítás? Mert őszintén nem úgy tűnik.
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
“Az, hogy hova jársz, az pedig a lőtéri kutya szintje.”
Valóban. Mert a sok “jajj, nem tudom 500Ft-ért javíttatni a telómat okosban” hiszti biztos sok embert érdekel.

“Olvasd el a cikket akkor ismét, hogy ki kap és mit meg majd mennyiért és hogyan.”
“Magyarországon az egyik legismertebb márkafüggetlen telefonszerviz a Smart Clinic, kérdéseinkre ők válaszoltak. Tőlük tudjuk azt is, hogy az Apple Európában is elindította az IRP (Independent Repair Provider) programot, aminek keretében külsős szervizek is megszerezhetik a jogot arra, hogy közvetlenül a gyártótól rendeljenek alkatrészt. A Smart Clinic jelentkezését például már jóvá is hagyták, nyilván ehhez meg kell felelni számos követelménynek, tehát az aluljáró sarkában forrasztgató Pista Szerelő Bt. nem kap majd ebből a lehetőségből.”
Nem értem a problémádat...Vagy ekkora gond, hogy nem sufni sz@rt raknak majd a telóba?
-
CoDWaW07
őstag
Az ólommentes forrasztást is "szigorúan a környezetvédelem miatt" vezették be a technikában
Hihető, mint a papíron 3 litert evő, 1 literes kisturbós 3 hengeres szutykok amik 150ezer km után gazdasági totálkárosak lesznek.
Az hogy össze van párosítva minden mindennel(ha jól tudom a Touch-Face ID-vel sem tudnak mit csinálni még az iStyle szervízben sem) pont az egyre nagyobb arányú elektronikai hulladék termelését vetítik előre, zug-szervizbe is azért viszik az emberek mert hivatalos helyen egy 3 éves telefon kijelzőcseréje is annyiba kerül mint amennyiért egy másikat lehet vásárolni patika állapotban.
-
Tikakukac
titán
Olvasd el a cikket akkor ismét, hogy ki kap és mit meg majd mennyiért és hogyan. Aztán vesd össze a most tárgyalt problémákkal. Az Apple továbbra sem fog neked eladogatni IC szintű javításhoz dolgokat
Az, hogy hova jársz, az pedig a lőtéri kutya szintje.Most sem veszik el semmilyen adatod, ha cserélik az alplapot. iCloud a varázsszó.
August 31, 2014
Meg ugye ezentúl sem lesz tiltva, hogy olcsón megjavítsák a gépedet.
Persze, hogy nem volt tiltva, csak ellehetetlenítették. Innentől meg főleg.
Nagymuteroméknak sem tiltották meg, hogy egyenek banánt, csak épp vásárolni nem lehetett
-
-
A nem mutyi cégek most is megkaphatják az engedélyt hivatalos alktrészek rendelésére. Ott van a cikkben. Szóval kik esnek ki? A mutyi cégek
Engem mondjuk pont nem érdekel. Az összes telómat hivatalos szervizben javíttattam, ha esetleg elromlott. Ezután sem fogok ezen változtatni.
Szóval felőlem csinálják nyugodtan. -
asdf_
veterán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Ne lenne ennyi férc megoldás.
Ha a szervizeknek ugyanazt az a minőséget kellene nyújtani az szervizárral tudnának versenyezni.Az a baj, hogy a a 3rd party szervizek olyat nyújtanak, amit még a magasságos Apple sem, alkatészszintű javítást. Nem azt mondják, hogy fos az alaplapod, kicseréljük ezer dollárért, mint régen a panelcserés TV-szerelő, hanem megkeresik rajta azt a tetves alkatrészt, ami hibás és kicserélik, A filléres kondit, a pártíz-százdolláros IC-ket, a korrodált csatlakozót stb.. És te visszakapod a saját gépedet. Az adataiddal. Merugye notebooknál alaplapcsere esetén azoknak lehet integetni (szia, alaplapra forrasztott SSD,). Tehát itt nem alma versenyzik az almával (haha), hanem az alma a körtével, ahol ráadásul a 3rd party szerviz olcsóbb és jobb szolgáltatást nyújt.
-
Pro Koryak
addikt
Ne mond már nekem, egy 1x1cm vagy 3x3cm-es ic meg fog hajolni a telóban, amikor az egész teló nem hajlik 1-2mm-nél többet a maga ~12-15cm-ével + az ic és a nyáklap között alig pár tized mm a rés. Még anno 12-14 éve, BlackBerry telókat javítottam, forrasztottam ic szinten, az összes alkatrészt, ott is be voltak öntve a fontosabb ic-k, és nem emiatt. De ezeket is lehetett okosan, ügyesen javítani/cserélni.
-
CoDWaW07
őstag
válasz
Mr Anderson
üzenetére
Ez teljesen oké lenne, ha közben az Apple nem azzal verné az asztalt hogy ők mennyire környezetbarátak, és ezért még a töltőt is kiveszik(árcsökkentés nélkül, sőt a sima 12 ára még dollárban is nőtt) hogy nehogy a sok töltő legyártása környezetkárosító legyen.
Merthát mindenkinek van otthon 20 darab.
Igen, miközben 12 évig sima USB-s végű kábellal adta a telefont és pont tavaly cserélték le USB-c-re és azóta is azzal adják, ezért dobhatod is ki a 12 régi töltőt és veheted az újat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Közben még a telefont is elintézik úgy, hogy ha 3 éves korára lesz valami baja akkor a használt telefon árának kétszereséért álljanak veled a szervízek szóba, vagy ha akarnak se tudnak mit kezdeni vele mert minden mindennel össze van párosítva, ezért dobhatod ki a kukába
-
asdf_
veterán
Én csak néztem mikor egy ismerős a szervizben mutogatta, hogy egyes komponensek az alaplapon körbe vannak nyomva epoxival, már akkor is lehidaltam.
Azt úgy hívják, hogy underfill. Amiatt van, hogy a BGA-s IC-k ólommentes (hogy törne le a keze annak, aki kitalálta) forrasztása amikor a zsebedben össze-vissza hajlik, akkor azt ne érje terhelés "odaragasztott" IC ne hajoljék, és ne terhelődjék a forrasztása. Ez -kivételesen- nem a javítás megnehezítése érdekében van, notebookoknál is alkalmazzák.
-
hroberto
veterán
Egyszerűen hihetetlen számomra, hogy a világ leggazdagabb cége folyamatosan képes alulmúlni saját magát a fillérbaszásaival. És ahogy kommunikálja, az már botrányos. És ami már agyrém, hogy ezt folyamatosan benyalják.
-
asdf_
veterán
Pláne így tesznek majd, ha az Apple intézkedéseinek mérhetően az lesz a hatása, hogy a cég ügyfelei elégedettebbek lesznek a javított telefonok minőségével és nem a gyártót fogják azért hibáztatni, mert valahol, valaki egy gyenge minőségű, utángyártott alkatrészt épített be a javítás során a készülékükbe.
Ezt egy módon lehetne elérni: szabadon elérhetővé kéne tenni azokat a tetves alkatrészeket, hogy BÁRKI aki odamegy az Apple boltba, letesz egy zsák pénzt az asztalra, az kaphasson kijelzőt, charge portot, töltö IC-t, akkumulátort, meg ilyesmit, és ne donorboardokról kelljen alkatrészt szerezni.
Tessék már belegondolni, perpill olyan a helyzet, mintha lenne egy autód, amibe nem vehetsz féktárcsát meg fékbetétet SEHOL, az egyedüli választás, hogy bemész a márkaszervizbe és az berakja neked. Senki más, csak és kizárólag ők. Igazából nem is értem, hogy versenykorlátozó magatartás miatt miért nem ülnek még a kispadon. -
asdf_
veterán
... az Apple bizonyos alkatrészeket hozzápárosít az alaplaphoz. Az adott részegységben van egy kis áramkör, ami egy egyedi azonosítót tartalmaz, ezt olvassa ki az alaplap. Ha ez az azonosító eltér, vagy nincs, akkor az alaplap érzékeli, hogy nem a megfelelő alkatrész került bele a telefonba.
Ennek az egésznek elsősorban az az oka, hogy az Apple az utóbbi időben számos olyan vásárlói visszajelzéssel találkozott, hogy a nem hivatalos szervizben beépített alkatrészek minősége gyengeMeg az anyátok. Miért lehet gyengébb esetleg egy cserélt kijelző, mint az eredeti? Áááááá, véletlenül sem azért, mert egy igazieredeti nullkilométeres gyári Apple kijelzőt nem lehet venni sehonnan, mert az Apple nem ad el senkinek (sok más egyéb alkatrész kíséretében). Igazi tetves nagy bullshit amit nyomnak. Semmi másról nem szól ez a tetü cég, mint hogy dobd ki, vegyél újat, hogy alkatrész-szintű javítás helyett ők inkább alaplapot cserélnek a telefon árának 80%-áért, meg hogy minden lehető módszerrel (sőt) is ellehetetlenítik a 3rd party szervizek dolgát és tevékenységét. Mondjon már nekem valaki egyetlen valid indokot arra, hogy fogsz két fóliás telefont, megcseréled benne a kijelzőt, bekapcsolod, majd mindkét telefon sipákol, hogy nem a saját kijelzője van benne. Vagy arra, hogy egy tetves talán 10 dolláros töltő IC elérhetetlensége miatt kell javíthatatlanként visszadobni készülékeket. Az Independet Repair Program meg egy vicc...
-
-
Namelesske
addikt
Igen [link]
-
exkalibur
csendes tag
Hivatalos Apple szervizben cseréltek 11 pro max kijelzőt. Valószínűleg kijelző tömítést kispórolták az összeszerelésnél mert egy minimális mennyiségű víz hatására beázott a készülék. Nem ám 4 méter mély víz hanem sima véletlenül ráfolyt csapvíz hatàsára. Természetesen felelős nem volt, hiszen a kijelző csere szigorú elírások szerint történik az Apple előírásainak megfelelően, de vízkárra semmilyen esetben sincs garancia. Szóval a hivatalos szerviz sem garancia a minőségi munkavégzésre.
-
yennayo
tag
Remélem követi őket a többi gyártó is, és végre csődbe megy az összes mobilos mutyi cég.
-
Snoop-y
veterán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Van is. Mercedes mar jo par eve alkalmazza. Egyik autobol nem lehet pl a lampat csak ugy atrakni a masikba mert fel kell programozni, hogy felismerje a fedelzeti szamitogep.
-
válasz
Snowy_owl
üzenetére
Hivatalos szervizekben szépen szét tudják szedni, szebben, mint én
Csak a táp az nem szokta megérni (borzalmas, minimális energiával megoldható, helyette gyártjuk a hulladékot :S )Én is jobban örülnék csavaroknak, de azért az, hogy nem javítható, nekem erős. Inkább úgy mondanám, hogy sz*nak rá, és szennyezik a bolygót.
-
Snowy_owl
őstag
-
@LurkerSheik : Megéri az még most is, nyomják mint atom :S
A nyitható bootloader meg bocs, de csak a usernek jó. Még az Apple cuccokat is törik, de pl. nekem nem sok telefon maradna, ha olyat akarok, ami biztonságos, hosszú távra supportált, és nem drága. Mert ezt vagy Apple, vagy közösségi kezelésű ROM-os Android tudja (AOSP vagy Lineage, sajnos egyre kevesebb). Nem is tudnék, és nem is akarnék 100-200 ezerért venni valamit, amire 2-3 év support van (vagy drágábban Apple, és arra akár 5 is, az már majdnem jó).
Vettem egy használt S5-öt. Az egy 2014-es telefon, 4.4.4-es droiddal jött ki.
Android 10 van rá most, (17-es Lineage), 6 évvel azután, hogy megjelent. És rendszeresen frissül.Sajnos kijelzőokokból már csak teszttelefon, de tavalyelőtt 30-40 ezrekért lehetett kapni...
-
törölt tag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Én is így látom, kevesebb lopás, kevesebb sufni GSM-ben átvert ember. Viszont a szigorításokért cserébe elvárnám, hogy az Apple nézzen rá jobban a hivatalos szervizekre is itt Európában.
-
talamasca
senior tag
Remélhetőleg a tökükre lépnek. Jelenleg is zajlanak a perek az USÁban. YouTube-on Louis Rossmann nevére érdemes rákeresni...
-
bkercso
nagyúr
válasz
Orosz Mérnök
üzenetére
kijelzőre érdemes biztosítást kötni
-
jeni
félisten
válasz
7Heads Drago
üzenetére
írj neki,hogy javítsa át a mondatot.
erre írta,hogy ha két azonos gyári terméken belül az alkatrészeket felcserélik. hiszen innentől kezdve az alaplaphoz kötik a többi alkatrészeket ami kóddal lesznek ellenőrizve,párosítva akár egy harmadik alkatrésszel együtt.
-
Objektíven írom.
Samsungnál ott a Knox, ott is neccesebb a lopás értelme emiatt. Tovább léphetnek ebbe a irányba ők is, de bármelyik gyártó is, minden előnyével és hátrányával.
Engem ez érdekel.
Kifogja tudni cseréltetni, a gyárinak megfelelő minőségűre továbbra is.
Rosszabbra viszont szerencsére véletlenül sem.A xy nyitható bootladeres, szétfőzhető, legózható csodákhoz meg nyilván úgyis ott veszi a kijelzőt a tulaj, ahonnan beszerezte. Okosban. Ugyanígy random is lehet a minőség amit nyújt.
Ez a véleményem, ha tetszik neked, ha nem.
#43hcl Egy új mobil esetében talán megéri Az Apple supportot átverni vagy alaplapi chipeket hegeszteni az Icloud zár átverésre, 1-2 évesnél viszont rohamosan csökken ennek az értelme, illetve a kiskapuk is egyre inkább bezáródnak.
-
7Heads Drago
veterán
A cikk elején az írja a szerző hogy gyári alkatrésszel se fog jó lenni, végen meg csak az után gyártottra írja.
friss iPhone-ok esetén pedig egyáltalán nem működik a kamera, ha ezt a modult cserélik utángyártott alkatrészre
Ez így marha zavaros. -
Orosz Mérnök
tag
Emlékszem,mikor mindenki a Nokia 3310-el menőzött,én meg 7110-el nyomtam. De az se volt egy egyszerű menet:adtam érte egy tökéletes 3210-est+5000-et. Kijelző törött volt,így viszonylag olcsón megúsztam. Asszem a gigateltől rendeltem bele kijelzőt. Pár nap alatt megjött,majd 10 perc múlva már volt egy akkor használtan is másfél 3310-es értékű,de szerintem sokkal betyárabb telefonom. Amúgy tervben van a privát gyűjteménybe egy beszerzése.
-
jeni
félisten
Azért lesz még ennek egy pozitív oldala:
1. Nem lesz több vásárlás magántól -apróról és megszűnnek a kis zugboltból való vételek.
2. Leginkább a szolgáltatóktól fogják ezentúl megvenni az almás telókat vagy hivatalos boltból,forgalmazótól és ezzel majd többen veszik igénybe a biztosításra a mobil vásárlást.
Hiszen havi közel 2000Ft biztosításra már nem lesz azzal,gond ,hogy mennyi is lesz a javítás,hiszen utána egy fix összeget kell fizetni,akár egy teljes rommá tört teló esetén. -
válasz
Orosz Mérnök
üzenetére
Ráadásul Samsungnál nem igazán érdemes utángyártottal kezdeni, mert az OLED_et nem tudják a kínaiak jól koppintani. Vastagabb a gyárinál, és többet fogyaszt (képminőség esetleg még nem is gáz). Én is használtam ilyeneket, hogy megvettem a törött csúcs-Samsungot, LCD rá, és olcsón volt jó telefonom, de elég macera volt. És jó módszer is, csak nem Samsungra - bármi, amire van méretpontos LCD, teljesen megfelel.Persze nem árt hozzá némi kézügyesség.
Amúgy a teljes felületen ragasztott LCD-érintő egységeken sosem tudtam kicserélni az üveget, pár töröttel kipróbáltam, milyen
-
-
Orosz Mérnök
tag
Samsungos téma pont aktuális nálam. Adott az előző A40-em,amibe tavasszal bele került extaként egy kis pókháló. Készülék működik,érzékel rendesen,de nehezen látható a tartalom. Kerestem kijelzőt,majdnem 40000 lenne természetesen a szerviz díj nélkül. ok,nyugodjunk le,keressünk üveget. Van. 18-20000 pénz. Természetesen munkadíj nélkül. Azt is csak általam ismeretlen helyre elküldve Budapestre,mert itt Kaposváron senki nem foglalkozik ezzel,max a 40000-es komplett kijelző cseréjével baráti 10000-ért. Kocsimba meg 16-18000 egy szélvédő+10000 berakatni. Tiszta jó. Így inkább vettem egy másik telefont helyette.
-
Noukoum
veterán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Haha. Ember ezt te sem gondolhatod komolyan. Védeni a buta felhasználót? Pont az applenél? Ember az egész cég erre épül. Inkább az a cél hogy a buta felhasználó kizárólag náluk vásároljon.
Meg védeni.. Ja azzal nagyon megvédem hogy ha nem tudja a szerencsétlen kicseréltetni a kijelzőt mert megszűntek az olcsóbb szervizek.. De jó lesz neki!
Nem lehetne objektíven írni? -
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Amúgy neki lehet állni magad is, nem bonyolult. Én egy ájfon6s akku átrakással (töröttből nem töröttbe) elvoltam legutóbb egy délelőttöt, és mák, hogy egyáltalán sikerült (de a végeredmény kulturált lett). Az a 30 ezer azt kellene, hogy jelentse, hogy tudják, mit csinálnak, és azért 30 perc, mert stabilan tudják azt az időt, azon a minőségen hozni.
OK, hogy nem mindenhol jelenti ezt, de az emberi munka ára ennyi manapság. A szaktudásé is, az sincs ingyen, megszerezni pláne. -
Tibee86
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Hivatalos szervizben olcsóbb, mint a SmartClinic-nél.
Kíváncsi lennék azért, ki az aki a nem hivatalos szervizt választja drágábban a hivatalos szerviz helyett, ahol még olcsóbb is.
-
Jositigris
csendes újonc
válasz
LurkerSheik
üzenetére
De hogy mennyien járnak így, főleg iPhone-okkal, mert azt minden szervíz ismeri.
És sok user a gyártót hibáztatja, hogy valami nincs rendben egy szervíz után pl.
Tuti emiatt lépték meg ezt.Meg hát hogy saját profit legyen
De összességében szerintem ez egy jó döntés -
Fryskitt
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
"És ekkor kanyarodunk fel arra a pályára, amin az Apple versenyez: valódi javítás nincs, csak cserebere, azt viszont rengeteg esetben mocskosul tákolva, borzalmas időkeretekre és ha esetleg bajod van, akkor ott dögölj meg, ahol vagy, majd jól kimoderálunk és az megoldja." - ez is igaz sajnos, itthon.
Azért vannak olyan, történelmileg szerencsésebb fejlődésű országok, ahol bemégy a store-ba, megállapítják, hogy hibás, és kezedbe nyomnak egy újat, ha garanciális, ha meg nem, akkor megfizethető mennyiségű pénz árán teszik ugyanezt.
2013-ban iStyle szervíz zárta le kb 15 évre az 5S-m, amikor valamilyen érthetetlen okból megpróbálták rosszul feloldani. Majd ezek után 110e forintért cserélték volna méltányosságból az egyhónapos telefont (akkor asszem 170e volt az új - hol vagyunk már ettől....), majd némi angliai telefonálgatás után, az ottani Apple kisfőnök emailben adott utasítására fogcsikorgatva végül ingyen cserélték. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Ezzel az a baj, hogy szinte az összes telefon javítási költsége közel hasonló. 2példa: egy i11ben az akkucsere 30perc 30ezer, egy Galaxy S10ben csak 25ezer, de 1-2óra(infó: SmartClinic). Olcsóbb,gagyibb telefonok esetében lehet akár olcsóbb egy akkucsere, pl. egy Xiaomi-ba 8-12ezer(a javítási ár másik felét meg személyes adatokban mérik)
-
Az a baj, hogy a nagyobb szervizek sem tudják.
@Snowy_owl : Miért ne lehetne? Elég sokat megoldottam már.
@LurkerSheik : Icloud zárat most is leütik ilyen-olyan szinten, szóval menne az tovább, max. növekedne az átverések aránya.
@Fryskitt : Azt az esetet is említsd meg, amikor a nagyonhivatalos szervizpartner károsít meg

-
Hivatalos?
Most nézem az egyik APR-nél egy iX-11Pro kijelző csere 131k.
A cikk témájába vágó certifikált SC-nél 70.
Rákerestem egy random zug Gsm-re 44k-t találtam. Hogy ez egyenrangú-e minőségben mint az APR, de legalább a certifikált szervizes 70k-s, afelett nem tudok ítélet mondani bizonyosan. De a sejtésem, hogy olcsó ebayes kijelző.
Ha egy random certif cégnél 131-re drágul emiatt akkor lehet ujjal mutagotni, iszamu stb is gondolom megkapja majd.Te is lehetsz károsított személy más területen.
Egy laikus telefonhasználótól nem várható el, hogy különbséget tegyen a sok 'iPhone szerviz' nevű cég között.
Ugyanez Samsung Klinika vagy Samsung Doki szerviz lenne XY helyen és gyengébb minőségben szervizelnék a készüléket, érezhetnéd becsapva magad vagy a gyártóra haragudva és a márkát megutálva.
Durvábban, sok a buta és hülye, akkor védjük meg őket maguktól és attól, hogy beleszaladjanak a pofonba. -
Tikakukac
titán
Válasszuk ketté: a sufnituning szerelők egy jó része átver, gyárit ígér és nem azt kapsz, ez egyértelműen utángyártott szar kategória és nem kell. Nyilván szar lesz a végeredmény és nincs garancia stb.
True.
A másik, ha szakszervíz ajánl választást az eredeti és a gyárival identikus alkatrész között, és a szerelésre és működésre garanciát is vállal, akkor megfontolnám.Kb. jogos.
Harmadik lehetőség, ha az ezeréves harcjárművet viszem a sarki szervizeshez, akkor meg nyilván bármi jó, csak menjen.Szintén okés.
Orvosi műszerekben vagyok inkább jártas, nem szeretnéd, ha nem abszolút tökéletes lenne, hidd el
.
És itt jön a valódi harmadik választás: márkaszerviz. Elvárásom: maximális, mint neked az orvosi cuccokkal szemben. Minden technológia adott, minden alkatrész adott, minden leírás és szaktudás rendelkezésre áll. Egy fosos tömegautóban, amiből tényleg 30 másodpercenként elmegy 1 darab, az olaj viszkozitását sem sikerült eltalálni, mindezt pokoli drágán. Ez a jéghegy csúcsa van még lentebb.
És ekkor kanyarodunk fel arra a pályára, amin az Apple versenyez: valódi javítás nincs, csak cserebere, azt viszont rengeteg esetben mocskosul tákolva, borzalmas időkeretekre és ha esetleg bajod van, akkor ott dögölj meg, ahol vagy, majd jól kimoderálunk és az megoldja. iMac Pro stand talán a csúcsa ennek. Apám, hogy eret bírok magamon vágni a mai napig azon a sztorin... -
vendingo
veterán
Akinek van pénze majomra, annak legyen banánra is.
-
jeni
félisten
Az rendben is van,de ez nem jelenti,hogy olcsóbbak lesznek a javítások ha tisztulnak az almás szervizek. Sőt inkább jelentős drágulásra lehet majd számítani. az is benne lesz a pakliban,hogy egyes beszállítok is eltűnnek majd.
tehát végső soron a tulajok érezni fogják,hogy megdrágulnak a telefon javítások.az is drágító körülmény lesz,hogy ha párosítva vannak az alkatrészek akkor azokat is cserélni kell ami továbbra is használható lenne,csak épen külön nem cserélhetőek mert bizonytalan lesz a működésük?
ez szerviz ár növelő hatású lesz végső soron. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Nem rossz ötlet ez a módszer, csak akkor harmadolják meg a javítási költséget. Egy akkucsere 30perc és 30ezer forint!? Kész vicc!
Amúgy a módszer nem újdonság, az 5S-nél vezették be a hardverpárpsítást, az MB-TiD esetében. Ha tönkrement a TiD gomb, akkor cumi volt, mert MB+TiD párossal lehetett csak javítani,ugyanis 1TiD csak azzal az 1 MB-vel működött! Tehát ez lett tovább bővítve lényegében minden belső alkatrészre. Ha jól sejtem.
-
Fryskitt
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Válasszuk ketté: a sufnituning szerelők egy jó része átver, gyárit ígér és nem azt kapsz, ez egyértelműen utángyártott szar kategória és nem kell. Nyilván szar lesz a végeredmény és nincs garancia stb.
A másik, ha szakszervíz ajánl választást az eredeti és a gyárival identikus alkatrész között, és a szerelésre és működésre garanciát is vállal, akkor megfontolnám.
Harmadik lehetőség, ha az ezeréves harcjárművet viszem a sarki szervizeshez, akkor meg nyilván bármi jó, csak menjen.
Orvosi műszerekben vagyok inkább jártas, nem szeretnéd, ha nem abszolút tökéletes lenne, hidd el
.viktorhu: Az olajcsere azért picit más, nem kimondott hardware elem, de igen, nem szeretném ha a sarko csinálnák, mert esetleg nem az lesz benne, aminek benne kell lennie és megy a füstbe a motor. Tudom, ugyanez szakszervizben is lehet, lásd Toyota botrány, de egyrészt erre nehéz készülni, másrészt ha buknak, ott azért mégiscsak lesz valamiféle kártérítés. Sarki műhelyben meg max, "bocs főnök, csak spórolni akartam magának" vagy egyszerűen megbök a konyhakéssel, ha reklamálok, vérmérséklettől függően.
-
Fall-N
veterán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Ez hülyeség. Aki nem hivatalos úton szereltette meg a telefonját és átverték az magára vethet, ettől függetlenül az a gyártók hibája, hogy szándékosan nem biztosítanak eredeti alkatrészt más szervíznek. Kössék tanfolyamhoz, így szavatolják a szakértelmet.
Ez is csak arról szól, mint a többi Apple dolog, hogy nekik fizess. Saját szabványok, szoftveres zártság, ami persze magával kompatibilis stb. Ez nem a vevőket védi hanem őket erősíti. Ez olyan abszurd dolog, mintha garancia lejárta után is a drága márkaszervizbe szereltetne az ember autót, holott egy szaki is meg tudja csinálni jóval olcsóbban. Persze ott is mint mindenhol van sok kókler, de nem ez az általános.
-
Yeffy
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
larifari, felesleges ilyen reszletkerdeseken fennakadni...

cikkhez:
Az Apple tehát csak reagált a helyzetre azzal, hogy kódolta az alkatrészeket, alapvetően a felhasználói elégedettséget próbálja magasan tartani úgy, hogy kvázi hardveres korlátozásokkal igyekszik garantálni, hogy a meghibásodott iPhone-ok javítása szakszerűen és gyári alkatrészekkel történjen.
hat ezen besirtam, kar, h nincs sirva rohogos szmajli.
igen, az alma biztosan arrol hires, azert csinalja a kis genyo huzasait evek ota, mert ok olyan felhasznalobaratok. XD
(mondjuk masban tenyleg tudnak azok lenni) -
bkercso
nagyúr
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Egy szervizes ne hümmögjön, hogy ő nem érti, mikor pontosan tudja, hogy egy ócska szarra cseréli, amin a legnagyobb a profit, csak sokan nem mennek vissza asztalt borogatni vagy fel se tűnik (vak).
A jó szerelő kincset ér, ez autószerelőre, klímásra stb. stb. stb. is igaz. Visszajelzések / értékelések alapján kell szerelőt találni, vagy ismerős ajánlásával. -
Samott
addikt
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Jogos, lopasra nem gondoltam. Es ok se ezzel erveltek.
-
bkercso
nagyúr
Én a Pista szerelő Bt-nél javíttattam az Apple termékemet és csupa jó tapasztalatom van velük!
Amúgy meg nem vennék Apple-t.
-
Tikakukac
titán
utánygártott szarokkal
Már rakom is a kérdést akkor: ezt tudod definiálni? Ha a Meyle készít egy gyártósoron alkatrészeket és ebből egyik része Meyle dobozba kerül a többi GM-es kékbe, akkor ilyenkor te egy utángyártott szart teszel a kocsidba vagy egy utángyártott szart?
Mikor megveszem a "gyári" olajszűrőt, ami Hengst, mert hát ott virít rajta
tripla áron GM dobozzal és ugyanazt töredék áron Hengst dobozzal akkor utángyártott szart tettem a kocsiba vagy gyárit? És melyik esetben melyiket? Mi van akkor ha nincs elérhető "gyári" alkatrész? Akkor mivel javítok? Egy jó csokor választól jobban aludnék
Amikor az autóban lévő fűtőmotor ellenállás 14 évig elmegy, majd beszarik, mert hát 14 évig ment így szinte elvárás, megveszed a gyári alkatrészt tripla annyiért ami 1 év után kuka, majd újra a gyárit, ami 3 hónap után kuka és a boltostól kérdezve az a válasz erre: ja hát persze, a gyári cucc már rég egy másik beszállítónál van a franciáknál, egy vödör fos az egész, vegyed a Febit, az még mindig az, ami 15 éve is volt és ezzel nincs gondod jóóó sok évig, akkor ilyenkor az ellentmondásokat hogyan tisztázod le?
-
Utópisztikus, ahogy autóiparban is lehetne ilyen.
Ne lenne ennyi férc megoldás.
Ha a szervizeknek ugyanazt az a minőséget kellene nyújtani az szervizárral tudnának versenyezni.
Ha már az alkatrész ár adott, egy szinttel feljebb az autógyártó versenyzik a másikkal kié szervizelhető és milyen alkatrész áron.Tika: meglesem
-
Fryskitt
addikt
Alapvetően nem értem a puffogást, én pl nem szerelném az autómat utánygártott szarokkal, így a telefonomat se. Nem azért vettem egyiket se, hogy utána dzsunkafíling legyen mellé, de a baráti társaságban felvágjak vele, hogy mim van, hanem mert én élvezem. Aki meg azért vesz a felének a harmadáért Mercedest, mert az menő a Havannán, az meg úgyis Lakatos Winnetou-val fogja szereltetni. Ennyi erővel lehet beletenni az S osztályba is Volga motort, úgyse látszik, oszt kész.
-
Tikakukac
titán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Jól látod az egyik aspektust. Marha jól meg lehetne ezzel gyilkolni a telefon lopást tökre támogatnám is a dolgot.
Ha. Ha nem úgy viszonyulna a javításhoz, ahogyan teszi. Szerintem menj kicsit mélyebbre a témában, elég hamar pofán fog vágni pár Louis videó ahol igen pikáns sztorik kerülnek felszínre és a 80 vs 100k-s tipped nagyon megszakad.
-
Ezt is másképp látom, nem kötekedés.
Kicsit szélesebb perspektívából nézve mi a további következménye?!
Touch ID óta is egyre kevésbé éri meg iphonet lopni mert sok komponens egymáshoz van rendelve.
Ha minden modul össze lenne párosítva egyszer, szegény tolvajok nézhetnének rendes munka után.
Habil nem veszi át a józsin alkatrésznek, legfeljebb a házat.Ez azthiszem kritikusabb probléma, minthogy 80 vagy 100 ezret kell zug vagy certifikàlt szervizben hagyni egy modernebb iphone alk cserére.
-
Tikakukac
titán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Uhhh, hát igen, ez is egy utópisztikus gondolat és igaz is. Az, hogy ezt hogyan és ki fogja előidézni na az érdekelne.
-
Giovan!
addikt
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Akkor szigorítsák a külsős szervizekre vonatkozó állami szabályozást, de a right to repair alapvető jog, ezt nem vonhatják el a usertől a gyártók arra hivatkozva, hogy őket védik.
-
Tibee86
nagyúr
"hogy ujrahasznositsak az amugy mukodokepes, bontott gyari alkatreszeket."
Eddig is újrahasznosították, és ezután is fogják. Kis Pista nem fogja tudni a sarki gsm boltjában, de ő neki nem is volt és soha nem is lesz érdeke, hogy gyári bontott alkatrészt tegyen bele, mert a legolcsóbb gagyit pakolja bele gyárinak hirdetve, mivel azon van nagyobb haszna. -
-
Noukoum
veterán
válasz
LurkerSheik
üzenetére
És mi köze van ennek ehhez? Aki laikus volt és biztosra akart menni az normális helyre vitte eddig is. Ezzel nem védik a usert, ne vicceljünk már.
-
Samott
addikt
"Az Apple tehát csak reagált a helyzetre azzal, hogy kódolta az alkatrészeket, alapvetően a felhasználói elégedettséget próbálja magasan tartani úgy, hogy kvázi hardveres korlátozásokkal igyekszik garantálni, hogy a meghibásodott iPhone-ok javítása szakszerűen és gyári alkatrészekkel történjen. "
Ez mekkora hazugsag. Es van aki be is szopja. Mikozben egy ugyanolyan eredeti alkatresz se mukodik egy masik keszulekben. Az apple a kornyezetvedelemre hivatkozva kiveszi a toltot a csomagbol, de azt mar megakadalyozza, hogy ujrahasznositsak az amugy mukodokepes, bontott gyari alkatreszeket.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen, de valószínűleg össze vannak kulcsolva az alaplappal.
Az SE, 6, 6S-ben pl. ilyen volt az ujjlenyomat-olvasó, amit csak az Apple tud felprogramozni a telefonhoz, tehát kijelzőcsere esetén át kell pakolni.@LurkerSheik : És otthon is be lehet tenni jó minőségű kijelzőt. Nem azon múlik, hogy hol csinálják.
-
Helyes!
Tavaly leejtettem az i7-em. Hétvégén újpesten valami ájfondokit találtam aki eredeti kijelzőként hirdette a cserét az oldalon.
Már csere után okádék fakó volt a kép, mondtam is a srácnak, de biztosított ez eredeti, mondom biztos én emlékszek rosszul... elindultam és a sarokig nézegettem majd a kocsiból visszamenve csajom iphonejával mutattam, hogy ez egy okádék fakó kijelző.
A szervizes kis hümmögés után vissza csinálta az egészet én pedig mentem másnap pontosan a bevált (iphoneszervizbudához) cikkben levő SC-hez.Egy szervizes ne hümmögjön, hogy ő nem érti, mikor pontosan tudja, hogy egy ócska szarra cseréli, amin a legnagyobb a profit, csak sokan nem mennek vissza asztalt borogatni vagy fel se tűnik (vak).
Rövid távon átlehet b@szni ilyenekkel pár vevőt a sarki szervízben, meg otthon kendácsolva,
hosszú távon viszont egy korrekt szervizt meghálál a közösség.
Van még MO-n pár korrekt alma szerviz, annyira nem vagyok otthon benne, a többitől meg jobb ha megvédik a full laikus usert.hcl #15
Bele lehet
Amíg a barkáccsal megvan a lehetőség alávágni árban az elvárhatónak és mindez a szervízelési minőségben, és alkatrész minőségben mutatkozik egyértelműen, addig ez egy szükséges rossz lépés.
Te esküszöl rá, hogy a tied eredeti amit cserélsz, a gyanútlan felhasználó viszont nem fog ennek utánajárni, és tudjuk rengeteg ilyen csodaszervizes van a piacon.
a felhasználók hány százaléka szerzi be maga és szervizeli a telefont vajon, akit ez rosszul érint. -
Gempas 70
aktív tag
De ha jól értelmezem akkor a videóban a telefon szétszedése után saját alkatrészeivel összerakva is gondok vannak a működéssel...
-
"A 12-es iPhone-ok megjelenése után derült ki, "
Nem, az SE, 5S... is hasonló, csak ott kevesebb cucc szívatós. (Láblenyomat-olvasó pl.)
Amúgy meg, sztori
Meg ugye lehetne regélni a Samsung teljes felületen ragasztott kijelzőiről is... -
nyunyu
félisten
Nem kell ilyen szemetet venni.
-
RubbishBin
senior tag
Hol vannak már a régi szép idők, amikor egy 35£-os ebay-es kijelzővel, meg egy youtube tutoriallal kijelzőt cseréltem az iphone5-ben. Nem is csoda mondjuk, hogy cseszte a csőrüket.

-
Joachim21
őstag
Csak reagáltak persze, én olyan visszajelzést láttam, hogy ahelyett hogy átverték volna a felhasználókat az apple alkalmazottak, kis szervizek töredékáron javították gond nélkül az apple termékeket. Szemét banda ez!
-
mbotnd
tag
Ez nagyon jó ötlet. Viszont akkor 2 javítás árából ne lehessen már új iPhonet venni...
-
atike
nagyúr
(X) ?

-
Tikakukac
titán
Mint javítóiparban is dolgozó, több fronton harcoló ember ezt sajnos több százezer karakterig lehetne írni. De felesleges Louis ott van minden ilyen jellegű dologra, mikor egy elsős műszerész szintű "véletlenek" maradnak bent egy telóban/laptopban, akkor nem kell kérdést feltenni, a választ megadta a termék magától.
-
Snowy_owl
őstag
Én csak néztem mikor egy ismerős a szervizben mutogatta, hogy egyes komponensek az alaplapon körbe vannak nyomva epoxival, már akkor is lehidaltam. Ezek a ganék mindenre is képesek, nem mintha a butaparaszt enélkül nem cserélné idő előtt a telefonját, de biztos ami biztos nehezítsük is meg a javítást ha mégis megjavítattná a butaparaszt.

-
jUUh
addikt
Nyilván, ez is kedves userek érdekében van...
Vegyék szépen igénybe a hivatalos lehetőségeket, a legjobb árakon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Karácsonyi ajándék a párodnak? - Ezeket nézd! 🎁
- GTA V
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- XIAOMI 13T PRO Alpine Blue 12/512GB (Használt)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (421)
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- UPDATE 11.13. HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-13. gen gar.
- Apple iPhone 12 Mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Update 12.10. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Az, hogy hova jársz, az pedig a lőtéri kutya szintje.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ma sem lehet javítani a tápokat: teflon, laptop, egyéb dugasztápok.