Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Azért a szoftveres fejlesztéseket is hátráltatja ám a home office... Nyilván cégtől függ, mennyire, de borítékolható h hátráltatja a projektet. Van ahol alig észrevehetően (mert mindenki tök jól dolgozik csak Pistike nete megy el néha-néha), van ahol elég combosan (pl prototípusok nem jutnak el időben emberekhez/nincs annyi prototípus, stb - mint az Applenél is lehetett)
-
Ezekiell
veterán
Az Apple szerintem (és kb garantálom hogy bármelyik jogász szerint) ebben az esetben egyértelműen kommunikált. Aki ebből nem érti meg a dolgot, magára vessen szvsz, azon tényleg nem lehet segíteni.
A többi dologban teljesen valid ütni az Applet, mert full vállalhatatlan a hozzáállásuk a right to reapirhez, a szervízekhez, a saját partnereikhez, az alkatrészellátáshoz, a leforrasztott cuccokhoz, stbstbstb. Ebben itt kivételesen nem szerintem - de mindenki amga dönt természetesen.
-
Ezekiell
veterán
If you think you’ll need additional memory, it’s important to upgrade at the time of purchase.
Ez a közvetlen utána következő második mondat. Aki ebből a kettőből nem tudja fejben összerakni, hogy nem bővíthető a memória, az igen komoly funkcionális analfabéta.Én nagyon szívesen szidom az Apple-t, mert nem a szívem csücske a cég, de ebben az esetben nem tudom, a kommunikációjuk világos és egyértelmű.
-
Ezekiell
veterán
Ahogy asdf_ is írja, azt az apróságot nem közlik, hogy nem bővíthető...
Ez azért így nem igaz. Kifejezetten közlik, hogy nem bővíthető. Apple.com-on amikor rákattintasz, hogy Buy, és kiválasztod a RAM méretét, akkor egy popupban (amire rá kell kattintani, az igaz), írják, hogy: Note: MacBook Air memory is not user accessible. If you think you’ll need additional memory, it’s important to upgrade at the time of purchase. -
Ezekiell
veterán
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Mivel elég szép számban fogynak az ilyen eszközök, így valószínűleg ti lesztek a hangos kisebbség
És te ennek örülsz, ahelyett, hogy felfognád, hogy neked is érdeked, hogy szervízelhető legyen a tulajdonod. Ez a rohadt kínos, nem az aranyér. De felőlem mondj le nyugodtan kérdés nélkül a jogaidról, és tapsolj is hozzá. Majd azok, akiknek több eszük van, kiharcolják neked is a jót - ahogy ez mindig is lenni szokott a hozzád hasonlókkal, akik nem értik meg, hogy miért fontosak a consumer jogok.
-
-
Ezekiell
veterán
A right to repair kéz a kézben jár a bővíthetőséggel azért: forrasztott RAM modulokat nem javítasz pl sehogyse, cserélni megintcsak nem tudod, szóval ha az egyik RAM modul beszarik (mint pl nálam ma a céges Z-Book G5ben), akkor kuka az egész gép. Én meg beszaladtam boltba, vettem RAMot, 8 csavar kiteker, régi ki-új be, 8 csavar beteker, és dolgoztam tovább

Szóval nem lehet ezt így elválasztani egymástól.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
ha kifúrod a lyukat a házon, pont ugyanúgy be tudod még utólag is rakni a jacket
Ezt a Strange Parts videót pont tegnap néztem meg
Nem ennyire egyszerű azért a történet, hogy csak fúrsz egy lyukat, de ja, simán oda lehetett volna rakni a jacket az Apple által - simán cska nem akarták. -
Ezekiell
veterán
válasz
üzenetére
Úgy gyártja ahogy akarja (ez se így van amúgy, anti-consumer cuccok nem remek ötletek legalábbis nálunk jobb helyeken) - de miután megvettem, ott javíttatom és úgy, ahogy akarom, és ezt nem gátolhatja. Az Apple pedig pont ezt csinálja mindenféle bullshit terelős indokkal védve.
-
Ezekiell
veterán
válasz
üzenetére
Azt szidok, akit akarok, ilyen ez a szólásszabadság dolog
És ennek még mindig semmi köze ahhoz, hogy a saját tulajdonommal azt csinálok, amit akarok - ott javíttatom, úgy, és azzal, akivel akarom, és amikor az Apple ezt el akarja lehetetleníteni (vagy bármely másik cég), az nem okés, és simán elítélendő. -
Ezekiell
veterán
válasz
üzenetére
Az egyszeri vásárló akkor egy idióta, de az idióták nyugodtan hozhatnak döntéseket, és az Apple ebben rohadtul nem korlátozhatja őket (legalábbis így kellene lennie). Még szavazhatnak is. Szóval de, olyan egyszerű, hogy az én cuccom, azt csinálok vele, amit akarok. Ugyanannyi jogom van márkaszervízben javíttatni, mint Pistikével a szomszédban.
-
Ezekiell
veterán
De nem javíthatatlan, jóember, csak az Apple és szervízei nem javítják, mert jobban megéri nekik cserélni az egészet
Hadd mutassam be neked egy példával, hátha megérted:
Leáll az autód. Nem megy, nem indul, ennyi. Beviszed márkaszervízbe. Ott közlik veled, hogy teljes motorcsere, mert "javíthatatlan", és ők "nem csinálnak IC szintű javítást". Gariidőn belül vagy ÉS nem húznak rád semmi "user error" okolást? Akkor jó, megcsinálják ingyen (jó esetben). Gariidőn kívül vagy? Akkor pengesd ki a motor árát, az egészet, azt a pár millát.Beviszed egy független szervízbe a kocsid. Ott közlik, hogy az indítógyertyák szarok, rendelnek újat, kicserélik, összerakják, 150ezer.
Érted már a különbséget? Az első az az Apple-féle javítás, a második a független szervízes javítás.
-
Ezekiell
veterán
Van fogalmad egyébként arról, hogy mi ez az Independent Repair Program? Mert ha nincs, azért nézz utána, hogy kik léphetnek be és hogyan, meg milyen feltételek vannak. Az meg külön bájos, hogy aki ennek nem tagja (mert nem tud vagy simán nem akar a tagja lenni), az szerinted mind "mutyi cég". Olyan tudatlanul bájos

Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légtisztítót vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- MSI Katana GF76 - 17.3"FHD 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - MAGYAR
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Senki se legózni akar vele, hanem javíttatni szabadon (meg egyátalán a lehetőséget, hogy javítani lehessen), de sebaj, úgyse érted meg, már bebizonyítottad itt párszor.