- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stabi83
senior tag
Szerinted ez a "flex" technológia nem lett volna már kész ha komolyabban gondolják? Eddig baromi kényelmes volt a helyzetük. Most hogy egy lépett hirtelen mindenki gyanúsan gyorsan elkezdi ontani az ilyen készülékeket.
Samsung, LG, Huawei és még sokan mások túl hirtelen jelentették be hogy már készül a saját megoldásuk. Innen is látszik hogy már sokan foglalkoznak ezzel de elsőnek lenni mindíg rizikós, így amíg lehet addig húzzák a kiforrott dolgokat ( persze ha egy lép akkor lépnie kell mindenkinek ).
-
Stabi83
senior tag
válasz
hwtvennek #40 üzenetére
Biztos nem vagyok benne de jelenleg nem látok más alternatívát arra hogy folytatódhasson ez az őrült kijelzőméret növelés.
Ahogy te is írtad ez még csak egy koncepció ami igyekszik kiaknázni a "flexi" technológia előnyeit. Az hogy ez az irány vagy a technológia egy másik formálya terjed el még nem tudni. Legalább megint láthatunk különböző megközelítéseket és ötleteket amivel mi csak nyerhetünk. A mai telefonoknál már nem lehet túl sokat variálni. -
Stabi83
senior tag
Ezt nem is állítottam mint ahogy azt sem állítom hogy nem szándékosan viszik ilyen irányba az ipart. Az igazán nagyok már előrre 5 évre tudják hogy mit fognak a piacra erőltetni. Kevés az olyan gyártó aki figyel a felhasználói igényekre.
Én sem azért vettem péklapát méretű telefont mert erre volt szükségem hanem mert ezeket lehet kapni és kész.
-
Stabi83
senior tag
válasz
Polarstar #34 üzenetére
Szerintem a gyártók is kezdenek rájönni hogy ez a képernyőnövelés nem tartható sokáig ( ebben a formában ). A húzó erő a kínai piac viszont ahol a nagyobb a jobb ( nem is tudom mit akarnak ezzel kompenuálni ). Ha nagyobb kijelzőt akarsz kisebb helyre és a lefaragható kávák már elfogynak akkor nem látok más utat mint a "flexi" megoldások.
-
Stabi83
senior tag
válasz
weberzolee #26 üzenetére
A mobilaréna is említi a polimerek alkalmazását sőt azt is hogy a rugalmas ragasztást is meg kellett oldaniuk a rétegek között. A mobiliparban az hogy a GFlex óta nem terjedt el az öngyógyító polimer nem csoda hisz kezdődött az "üvegkorszak" amire ez a technológia nem alkalmazható. Mindenesetre én kevésbé féltenék egy ilyen készüléket mint a mostani üvegszendvicseket amiknek túl sok értelmét nem látom ( főleg hogy egyből plasztikba kell csomagolni hogy ne törjön, karcolódjon ).
Még nagyon az elején vagyunk ennek a vonalnak minden szempontból, de évek óta nem volt szerintem ilyen jelentős fejlődés a mobiliparban. -
Stabi83
senior tag
válasz
weberzolee #16 üzenetére
Ha olvastad volna a híreket akkor tudnád hogy polimer védőréteg került a kijelzőre.
Ami hajlik az nem nagyon törik hanem inkább karcolódik, arra meg már évekkel ezelőtt még az LG fejlesztett ki "öngyógyító nanoPolimert" (LG GFlex hátlapján alkalmazták is ).
De már megint témánál vagyunk és bejött amiről beszéltünk itt. Jönnek az almafanok és ami nem Apple az már szar...
-
Stabi83
senior tag
válasz
weberzolee #16 üzenetére
Más az hogy itt egymás között poénkodunk és más amikor egy Almafan a spanyol inkvizíciót megszégyenítve hirdeti az igaz hitet. Amúgy meg hidd el használtam és használok épp elég Apple terméket hogy megalapozott legyen a véleményem
-
Stabi83
senior tag
Egy kicsit kevesebb felesleges szar és monitorozás kéne a droidba.
A P20 Pro-m ból kiheréltem egy rakás sosem használt és felesleges szart ( amit nem lehetett törölni azt tiltotam ) és láss csodát máris az alapból 2,5Gb szabad ramból több mint 3,5Gb lett... (Nem mellesleg a rendszer is pörgősebb és az akku is tovább bírja ha a szemét nincs benne ).
A butítás és az optimalizálás nem ugyan az, de a felhasználó keze meg van kötve. A fejlesztőket pedig mi motiválja erre? Brutál SOC, kimeríthetetlen memória... Nekik egyszerűbb így a fejlesztés a gyártók meg vigyorognak mert van indok a váltásra. -
Stabi83
senior tag
Van egy fogalom amit ha egy cseppet komolyabban vennének nem kellene 10Gb RAM ehez.
Lehet hogy hallot már róla itt is pár ember...
OPTIMALIZÁCIÓ!!!
Tisztában vagyok vele hogy totál más rendszer és szisztéma de Win alatt van hogy 5-10 komolyabb szoftvert is futtatok ablakban mindezt 8Gb RAM al. ( 16 is volt a gépembe de inkább átraktam az egyik modult a párom gépébe mert neki csak 4Gb volt benne és nem vettem észre komolyabb visszaesést én sem ).
Tudom nem jó üzlet az optimalizáció mert a végén kiderülne hogy ezek a vasak sokkal hosszabb életciklust is röhögve kibírnának, meg nem érdekelne senkit sem a marketing rizsa.
Sajnos droidon ez a mindent erőből meg minnél több RAMal felfogás az uralkodó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest