- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
z üzemanyag részhez annyit, hogy 5 éve még hír volt, hogy egy új atomtengeralattjárót már nem kell megtankolni a 25 éves szolgálati ideje alatt
Az atommeghajtású tengeralattjárókat 10-30 évig nem kell "megtankolni" (csak a személyzet élelmiszer utánpótlása miatt kell ~3 havonta kikötniük), csak egy "apróságot" elfelejtesz. A tengeralattjárók meghajtását egy hajócsavar végzi, amit a reaktor által termelt gőz által forgatott gőzturbina hajt meg. Ami hajócsavar pedig egy közegben, a tengerben "vágja" előre magát. A világűrben nincs ilyen közeg, szóval hiába forgatsz egy csavart folyamatosan, nem fogsz egy pindurit se előre haladni. Vagyis marad az akció/reakció elv, ami azt jelenti, hogy valamit felgyorsítasz nagy sebességre (jellemzően kitáguló gázt, vagy a lent említett alternatívánál töltött vagy töltés nélküli részecskéket), és az ad le tolóerőt. De ugye ez üzemanyag... A reaktor ettől még jó dolog, hogy pl. hidrogént felhevítve adjon le tolóerőt (az amerikai és szovjet tudósok létre is hoztak ilyet, az amerikait működés közben is tesztelték, Kiwi volt a neve, az űrbéli alkalmazásra szánt típus a NERVA névre hallgatott), vagy az ion-hajtómű számára termelhet energiát. De a tolóerőt önmagában nem lesz képes előállítani.
Lehet ezt még ragozni, például az atomreaktor hűtése is érdekes tényező, lévén a tengeralattjáró esetében ott van a tengervíz, mint kíváló hűtőközeg, szóval annak a 20-50MW hőnek a leadása még nem akkora probléma. De a világűrben ugye csak kisugározni tudod a hőt. Viszonyításképpen az ISS Alfa EATCS radiátorai 70kW hőenergiát képesek maximum leadni. Szóval el lehet képzelni, hogy egy nukleáris tengó szintű reaktor hulladékhőjéhez mekkora radiátorokra lenne szükség...
Lehet tényleg meg kéne írnom azt a cikket, alapozásnak elkezdve az űrbéli meghajtás alapjaitól.
-
huskydog17
addikt
Hol trollkodtam és kivel?
Cifu kolléga lentebb összefoglalta a lényeget.Malibutomi: Neked is ugyanazt tudom mondani. Nem várok el egy játéktól teljes realitást, csak akkor ne akarja senki megmagyarázni, hogy a játék teljesen realisztikus, mert nem az. Ennyi. Szerintem csak szimpla félreértés történt.
-
ViZion
félisten
ehh, a kamerát a pajzs erőtere dobta meg. Hangárban akin nincs védőruha az félig kiborg, űrhajó mesterséges gravija miatt kell a hajtóművel leszálláskor dolgozni, egyéb felvetésekre is válaszolok.
Amúgy mindegy, csak jöjjön már! Freelancer volt nekem is "AZ" űrszimulátor, nagyon szerettem, bár visszanézve kicsit kocka a grafika már. Az Angels Falls First-et nagyon vártam, de pár jópofa demón és pályán kívül semmi, sehol nem játszanak még a félkész pályákon se, pedig az űberkirály lett volna... Akár egy ilyen battlecruisert is lehet benne vezetni, de gyalog is lehet hentelni, ha úgy tetszik (illetve arra van szükség)... -
huskydog17
addikt
Remélem majd nem ilyen ostoba magyarázat lesz rá, hanem értelmesebben fogják megcsinálni!
#25: Én ott a bal szélen álló emberen még csak véletlen sem látok semmiféle tükröződést, pedig a lejátszóban az élesítést is bekapcsoltam az 1080p videónál. Bárhogy is, nem lehet egyértelműen látni, pontosabban szerintem sehogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple MacBook
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NOTEBOOK / MacBook beárazás
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest