- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"megint kalandozol máshova, hogy jön ide xbox? miért nem ps3 akkor vagy wii? ms fóbia?"
Nem kalandozok sehova, csak te nem akarsz megérteni. Mindegyik célhardver egy adott fő funkcióra, ami mellett még elérsz pár punkciót, amik nem teljesértékűek, de emiatt senki nem köpköd, mert nem ezért veszik az adott terméket (ha meg azért veszi, akkor vessen magára, én sem tartom az iPad-ot alkalmasnak, hogy kiváltson egy notebook-ot, vagy tabletPC-t, de ilyen feladatra nem is venném meg).
"az ipad nem e-reeder, ips panellal soha nem is lesz az."
Kezdjük az elején, akkor ugyebár olyan, mint e-book olvasó nem is létezik, mert ideális kijelző erre a célra per pillanat NINCS.
Olvasni az ember általában este szokott (én legalábbis ilyenkor érek rá), no ha választanom kell, hogy e-ink kijelzőt használjak lámpafénynél, vagy egy led megvilágítású IPS panelt, akkor az utóbbira szavazok. Mint már párszor írtam (de persze az ilyesmi nem marad meg a fiakhuszárok memóriájában) én már használtam e-ink kijelzős reader-t és biza 2 hét után visszatértem a netbook-om képernyőjéhez, mert mesterséges megvilágítással fárasztó olvasni az e-ink kijlezőt."egy legalapabb e-reeder is komolyabb képminőséget produkál mint egy ips panel"
Az ilyen mélyrőljövő kijelentéseket ne a marketingszövegek, hanem a saját tapasztalat alapján hozna meg mindenki, akkor kevesebb lenne a vita ezeken a fórumokon....
"egy sima mainstream panel, amit megpróbálnak annak eladni, szemszétbaszás, ergonomia etc? ezekről hallottál?"
Te napi szinten hány órát ülsz és olvasol ennél jóval gyengébb paraméterekkel bíró monitor előtt? Látsz még?
-
Ulkesh
őstag
"te állandóan meg akarod mondani mindenkinek, hogy mit és hogy gondoljon, hogy használjon, te már annyira single task agyú vagy, hogy az esélye sem merül fel nálad annak, hogy van VÁLASZTÁS lehetősége."
Nálad meg nem merül fel, hogy ha használnád, akkor rájönnél, hogy egy rendszert fel lehet úgy is építeni, hogy az átlag felhasználás esetén fel sem merül a hiánya?
Alapból a berögzött Windows-os sztereotipiák lebegnek a szemed előtt, de elismerem, hogy adott helyzetben pl. az iPhone esetében még igazad is van (nálam is telepítve van a Backgrounder, bár navigáción kívül soha nem használom).
De az iPad által megcélzott felhasználás ezt nem igazán kívánja meg, persze Te és itt jó páran, akik notebook-ot, tabletPC-t, meg szuperszónikus istenharagját szeretnétek viszontlátni egy e-book reader-ben ezt képtelenek vagytok megérteni, hisz eleve csak a Windows-os mindent bele szemlélettel tudtok felmérni egy eszközt, a célzott hardver fogalma idegen számotokra. (Bár megkérdezném, hogy ha ilyen nagy gáz a multitasking hiánya, akkor miért nem gáz, hogy pl. az xBox360-ban sincs ilyen lehetőség? Az is célhardver, melynek célja a játék, ami melett van még pár kiegészítő funkciója is /pl. zene és film lejátszás/.) -
tuskooo
addikt
Bazz, ez komoly? Viselkedés alapján olyan max 16-ra tippeltem vna. Nagyon tetszik, hogy mindent, de komolyan mindent meg tud magyarázni, mindig van egy "de". Megint egy topic, aminek a felénél feladom az olvasást, mert eldurran az agyam.
Érdekes amúgy, nálam WM-en Operával rendesen megjelennek ezek az oldalak.
-
Oliverda
titán
"az iphone 1 volt a legnagyobb durranás és azóta már igazából semmi új nem történt? hardver szinten tényleg semmi, os-ben meg pár olyan bekerült, ami más készülékeknél már 10 éve benne van.."
Azt hiszem hogy tegnap erősen alábecsültem a topik várható hozzászólásainak számát.
-
-
Ulkesh
őstag
"2010-ben egyszerűen égbekiáltó baromság azt mondani, hogy nem kell multitasking."
Ezt senki nem is mondta, az elterjedt alkalmazásoknál ugyanis van multitask (zene, e-mail, böngészés), illetve van más ami azt kiváltja (IM - push notification).
Van pár olyan alkalmazási terület, ahol előjöhet a hiánya (lásd nem tudsz Skype-on beszélgetni böngészés közben), de az esetek többségében és az adott eszköz felhasználási területén lényegtelen, sőt elkerülendő a teljes minden alkalmazásra elérhető multitask.Konkurens termékekben ott van (WinMo, Symbian, Android), cserébe a taszkmanager a legkeresettebb alkalmazás, amivel kilőhetők a bent felejtett alkalmazások, mert használat közben bizony rájönnek az itt fintorgók, hogy mégsem kéne a háttérben futnia felesleges cuccoknak.
-
Ulkesh
őstag
Ezt én is gondolhatom rólad, végül is te sem hallgatod meg a másik véleményét és helyből mindent tagadsz, ami nem arról szól amit te jónak gondolsz
Kettőnk között az a különbség, hogy én úgy hangoztatom a véleményem, hogy több rendszert (Windows - OSX, WinMo/Symbian - Mobile OSX) és ezekre épülő eszközöket is rendszeresen használok, míg te csak az egyik oldalt ismered. Innen nézve ne haragudj, de te vagy az elfogultabb, hisz úgy ítélsz, hogy gyakorlatilag semmit sem tudsz a másik oldalról, csak azt amit pár képen, vagy videón láttál. Ez meg édeskevés az érdemi vitához.
Gyakran kapom meg, hogy nem vagyok hajlandó engedni egy vitában. Valóban. De te engednél, ha tudnád, hogy neked van igazad, mert ott van a kezedben, látod és tapasztalod azt amiről beszélsz, vagy majd egy évtizedes ismerettel rendelkezel adott cégről és termékeiről, szemben azzal aki meg akar győzni az ellenkezőjéről?
Te rábólintanál arra, ha vitába szállnék veled, hogy nem kék, hanem zöld az ég?
-
Ulkesh
őstag
"az apple meg nem akarja használni, mert a sajátját akarja a népre ráerőltetni."
A HTML5 nem az Apple sajátja, hanem egy elfogadott szabvány.
Az sem igaz, hogy ezt az Apple egyedül lépte meg, mert bár piszokul fújnak egymásra, de a Google is a flash ellen foglalt állást."lehet széllel szemben pisálni, biztos van benne valami cool is, meg félig üres oldalakat nézni, vagy erre rávágni, hogy azok szar oldalak, meg már nem is, vagy soha nem is érdekeltek (megmosolyogtató), csak kérdés, hogy érdemes e."
Amíg a mobil internet 80-90%-át Apple hardveren keresztül használják, addig eléggé döntő szavuk van, ha tetszik ez az Adobe-nak, ha nem.
-
joey04
titán
előre szólok: szerintem is kéne flash az ipadbe.
De: nekem a mostani procimat is megtekeri, még ha nem is lassulok tőle, de szerintem már ez is gáz.
Macen persze még ennél is katasztrofálisabb a helyzet, ezt is tapasztaltam.
Ezért annak pl örülök, hogy az iphoneban nincs flash, mert egy rakás szar lenne. remélem ha lesz, az is kikapcsolható lesz, mert valóban néha jól jönne, de alapból ne legyen rajta. (heron is egyből kikapcsoltam)ez viszont más kategória, ide kéne szerintem is. csak abban igaza van, hogy még az erős asztali gépek is morognak a flashre win alatt is. hát még osx alatt
-
Ulkesh
őstag
"mások megoldják, megtudják. és rendesen fut."
Milyen mások?
Maemo alatt van egyedül olyan böngésző, ahol állítólag tűrhetően működik, de ott is zabálja a CPU-t, ha flash-es oldalt töltesz be.
Desktop gépeken meg még egy Core2Duo-s hardvert is meg tud tekerni egy-egy flash-es oldal. -
Ulkesh
őstag
"nem baj, jó neked szétcakkozott weboldal is, csak győzd megmagyarázni mindig, hogy miért isten amit az apple csinál és miért szar, amit mindenki más."
Rámutatnál, hogy hol írtam most ilyet? Csak belinkeltem egy cikket, ami az Adobe lépését megelőző Apple riportról szól.
"nem nyavajogni kell a flash-en, hanem megoldani a problémát. ezt az apple úgy oldotta meg, hogy sehogy. érdekes megoldás."
Mellesleg ezt az Apple nem tudná megoldani, mert közük nincs a Flash-hez, ha az Adobe képtelen optimalizált stabil playert fejleszteni, akkor vagy berakod a rendszered alá a szart, vagy sem. Ennyi az összes választási lehetőséged.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gyúrósok ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest