- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
Köszi a cikket.
Észrevételek:
TFT + FullHD = FAIL
Nem cserélhető, kicsi aksi = FAIL
Kamera = OK
Hardver = OK
Tartozékok = OKEzt kinek szánták? A hardveres rész és a kamera tényleg rendben van, bár láttam már ennél szebb 13MPixelt, sőt 8-ast is telefonban. Az lehet hogy a Sony most a piaci részesedés szempontjából nagy hatalom, de marha sok mellé fogásuk van. Jönnek a követhetetlen sorozat(?) jelzésű telefonokkal minden hónapban és rendbe egy-két ponton csúnyán elvérzik a telefon. Az érthető, hogy NEM érdekük olyan telefont gyártani, amit évekig használna a user, mert szinte minden téren kiváló a készülék, de jelen esetünkben ez a TFT egy gyalázat!
Kínából minőségibb és olcsóbb telefonok szerezhetőek be (egyelőre hazai support és szerviz nélkül). A nagy gyártók hamarosan igen csak megérzik a kínai telefonok miatti bevétel kiesést. Arról nem is beszélve, hogy többségükben már tényleg minőségi alkatrészek vannak (lásd Freelander i20, Samsung Exynos 4 magos proci). A minap kérdezte valaki tőlem privátban, hogy a Jiayu JY-G3 telefonomról nem szeretnék-e a Logout címlapjára is írni. Szerintem jobb, hogy csak személyes bejegyzés lett belőle, mert az oldalon csak a f0s ZTE és Huawei kínai márkákat toljátok... Jelzem a ZOPO, Bedove, Jiayu már messze jobb minőséget gyárt az előbb említett márkáknál és csak idő kérdése, hogy a magyar és nemzetközi piacon is megjelenjenek. A ZTE továbbra sem acélos a kamera és üzemidő terén, a Huawei pedig igen g@gyi anyaghasználattal bír. Az Alcatel kivételt képez és hazánkban üde színfoltja a kínai telóknak, egyre jobb készülékek jönnek be tőlük és normális hardver mellé kínálják a duál SIM fícsört. Utóbbinál a nagy gyártók is hoznak ki készülékeket, de rendre elvérzenek az árcédulán, vagy a gyatra hardveren. Hajrá KÍNA!
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Li-Pol és Li-Ion aksik felépítése hasonló a fényképezőgépek és a notebookok telepeihez. Vedd csak meg ezt a telefont és jó fél év után megkérdezem bírja-e még a teló az 1 napos nyüstölést.
Kicsit csiszolnak a Lenovo-nál a P770-es kétmagos telón és ezt a Sony-t lehet is nyugdíjba küldeni. (értsd kijönnek egy 4 magossal és a koncepción nem sokat változtatnak)
Ha a Jiayu G4 hivatalos specifikációját megnézzük, kezdhet a nyugdíjra gondolni a Sony Z.
3000mAh aksi
IPS + THD kijelző + OGS*
MT6589 4*1,2Ghz + PowerVR SGX544 UltraA G3 sem kutya
2750mAh aksi
THD + IPS + GorillaGlass
MT6577 2*1Ghz + PowerVR SGX531 UltraTökéletesen viszi a FullHD filmeket, a 3D-s játékokból is szinte mind megy (GTA-t még nem tudtam tesztelni, de Everland, Beach Buggy Blitz, Crusade of Destiny, Eternity Warriors II, NFS lazán...)
*OGS - Ez az edzett üveg elvileg hatékonyabb védelmet ad majd a Gorilla Glass-nál.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz Integrale #139 üzenetére
Pedig jobb ha elhiszed, hogy OGS volt a k800i-ben. 3 év alatt csúszott betonon kavicságyon és miegymáson. Egyszer kellett políroztatni és akkor is a legkeményebb felülethez használatos polírozó kellett. Különben is az OGS nem szó szerint üveget jelent. Csak hasonló kristály szerkezete van, mint az üvegnek.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz Integrale #154 üzenetére
Mint írtam az az OGS, nem egyenlő a mostani OGS-sel. Az SE kxxx szérián alkalmazott OGS egy sok rétegű polírozható minőségi plexi volt, ami nem egészen műanyag. Ezt a technikát próbálják alkalmazni az új OGS-nél, ami már üveg szerű kristály szerkezetes és ellenáll a karcoknak, mint a GG.
fury71
Csak a kicsi kínai érdekes módon jól optimalizálja a szoftvert a hardverhez... Természetesen nem mindegyik telefonra igaz ez, de láttam már olyan 5-8-13MPixel felbontású képet a kínai telefontól, ami ezt lealázza.[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Nálam kizáró tényező, ha...
- nem cserélhető az aksi
- nincs microSD(HC, XC...) bővíthetőség
- kicsi az aksi
- xar a kijelző és a kamera
- aránytalanul agyonárazott a termékElvileg a nagy gyártóknak fel kéne mérni, hogy a fogyasztóknak mik az igényeik (elvileg). Érdekes módon a kínai tud olyan telót csinálni, ami...
- megfizethető
- hardveresen igenis korrekt
- 2 SIM-es (nagy gyártók csupa "szégyen mobillal", egy két kivétellel, de azok meg horribilis áron)
- IPS, QHD, THD kijelző
- nagy aksi (2500-3500mAh) és 2-3-4 napos üzemidő
- optimalizált oprendszer (lásd: UMI, tudom a Samsung és HTC is igyekszik)Csak annyit mondok, hogy lassan meg kéne kérdezniük távol-keleti barátainkat, hogy miért csinálnak olyan telefont, ami több téren (de legfőképp árban) veri ezeket a jószágokat, amik a neves gyártók égisze alatt jönnek ki, mintha futószalagon f0snák ki őket (bármiféle fogyasztói igény felmérése nélkül). A mai világban már igencsak a 2 SIM felé kellene tendálódni, dehát a vadkapitalista kötsögöknek csak az számít, hogy 2 telefont vegyél egyszerre, rövid időre, mert úgyis jön a jobb. A természetes elavulást elősegítik mesterségesen és az amúgy anyagilag acélos népeket jól lehúzhassák még egy bőrrel. Nem pedig az, hogy olyat gyártsanak ami mondjuk a végfelhasználó igényeit a lehető legszélesebb ívben (akár 1db készülék személyében) lefedje.
Aki nem szereti a kemény szavaimat, annak ajánlom a Youtube-on fellelhető "Villanykörte összeesküvés" című igen jó kis filmet.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Nem istenítem őket, csak birtokomban van egy olyan példány, amit ha összevetnék (akár anyagminőségben) egy hardveres részen közel azonos modellel, az üzemidőt, kijelző élességét és az egyéb igencsak el nem hanyagolható tényezőket, akkor a nagy gyártó készülékének értékelésénél az egyetlen nagyobb szám az ára lenne és nem kicsit. A G3 majdnem hozza az S2 szintjét, sajnálom ha ez bántja egyesek szemét.
A noname-ről meg csak annyit, hogy az itt imádott Sony, Samsung és egyéb készülékek mind 99% kínai alkatrészből vannak, szóval édes mindegy hogy milyen gravírt kapnak vagy hogy milyen fantázia névvel látták el őket. És addig amíg egy kínai telefon röhögve kibír 3 napot egy 2 magos architektúra és átlagosnál durvább használat mellett, nincsen miről beszélni.
Majd ha a piacvezető "agyon ajnározott" márkák és cégek nem csak a nagy számok törvényével dobálóznak (FullHD felbontás, azt közben gagyi TFT, ultraxar betekintési szögekkel, tényleg nyerő kombináció -> de persze ajánlott plecsnit azért kap, remélem érződik az irónia), hanem tényleg összeraknak valami olyat 150-200k-ért (amit a MI zsebünkből húznak ki), na akkor legyen ajánlott vagy különösen ajánlott, de ennyi negatívum mellett ezt a gépet én még csak a közép kategória élére se tenném.
A felső kategória, amit mindig meg kell fizetni, az ott kezdődik, hogy FullHD kijelző és minimum átlag feletti fényerő, színek, fekete=feket (és nem szürke), korrekt üzemidő és aksi (legalább 2 nap, ilyen SoC mellé minimum 2500-3000mAh aksi). Ha pedig a dizájnra és az éppen trendi minél vékonyabb (karcsúsított) telefon elérésére optimalizálódnak, akkor igenis az aksi lesz a gyenge pont, ha magas felbontású és sokat fogyasztó TFT-t pakolnak a burokba. A fenti Sony Z egy külsőre (szubjektív) szép telefon, megnyerő hardverrel egy nagyon mellé nyúlt FullHD TFT kijelzővel és a szégyen kategóriába tartozó üzemidővel. Ez nektek ajánlott?
Szinte az összes mobilarénás cikket elolvasom az elmúlt 2 évben, és olyan badarságok vannak a tesztképek alatt, hogy vagy az én szemem rossz, vagy itt van a gond és nem velem. Életem során kb 20 féle készülékkel lőttem el vagy 300k képet és a piros-kék túl színezett képre az van írva, hogy zajos... Az nem zaj, hanem rosszul kalibrált színkezelés. A zaj az, amikor a kép egészén egy szép szemcsés és a fent említettekkel ellentétben színekhez nem köthető jelenség áll fenn. De mindegy, ajánlgassátok csak ezt a telefont, de remélem a Sony-hoz is eljut az üzenetem, mert amit ezzel a telefonnal művelnek ennyiért, az rablás.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Azért egy Házigazdának stílusból is példát kellene mutatnia és nem elkussoltatni azokat, akik tőle eltérő véleményen vannak. Kocogtattál már gorilla glasst és OGS vagy edzett üveget? Közel olyan a hangja mint a plexinek. Te azt hiszed az ablak üveg kristályszerkezete meegyezik a mobiltelefonokra tett üveg szerkezetével? Szép is lenne... ezek már csak a nevükben üvegek. Szén, karbon, üveg és műanyagszálas szerkezetek több rétegéből állnak, amit ultra nagy nyomáson sajtolnak. Azért ötvözeteket alkalmaznak, mert azok több anyag pozitív tulajdonságait hivatottak keresztezni.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz Barthezz2 #501 üzenetére
Szintén. (lásd jelenlegi telóm Jiayu JY-G3 formavilága)
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
A sok Sony Fan olvassa el figyelmesen az új Sony V cikket. Az legalább bírja egy napig, vagy talán 2-ig is, ha nem bizgerálod. Persze azt is agyonárazta a Sony, csak tudnám mire föl... Hardveresen jó készülékek ezek, de gyermek betegségeik vannak, amik hazavágják a koncepciót, ráadásul szánalmasan túl vannak árazva... 2013-ban 2 magos telefonért 130k? Hol élnek ezek? A drága PH Lapcsalád meg osztogatja nekik az Ajánlott plecsniket... Eleve nem adnék ajánlott plecsnit egy irreálisan magas árú terméknek, de persze ez a PH tesztje, nem az enyém. Egyszer kapjak kézbe egy ilyen telefont és megnézheti a Sony magát, mennyire kivesézem.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz Danny750 #587 üzenetére
Igen, azon a videón (is), egyértelműen az Ion a jobb. De ne felejtsük el hogy a Samsung messze híres a túlszaturált és r@tyi beállításairól valamint a problémás színkezeléséről. Aki Pesten jövő hét közepétől ráér, és van egy HD felbontású Sony-ja vagy Samsung-ja, az keressen meg priviben és csinálhatunk tesztvideó a kijelzőkről. Mert így csak sok beszédnek kevés az alja.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Pedig úgy lenne célszerű a tesztet végrehajtani, ha azonos felbontású kijelzőket (eltérő gyártási technológiával készült panelekkel: LED, OLED, TFT, IPS) hasonlítanánk össze.
Tetszik, ahogyan a FullHD kijelző-re mondják a Sony Z-nél hogy jóval részletgazdagabb, mint a többi készülék (qHD vagy HD kijelzővel... ) Nos nem képez releváns összehasonlítási alapot. Ez olyan, mintha egy 12MPixel-es fényképet összevetnénk egy 5MPixel-es képpel és megállapítást nyerne, hogy a 12MPixel részletgazdagabb... Epic Fail! Ezért is tartom hülyeségnek az ennyire eltérő tulajdonságokkal rendelkező kijelzők összehasonlítását. Majd tegyék a Sony Z-t egy IPS FullHD és egy AMOLED FullHD mellé és vonjanak le konklúziót akkor. Ja és hogy mindenki elégedett legyen, ne egymás mellé tegyétek a készülékeket, hanem sötétített szobában, azonos fényviszonyok mellett, ugyanarra a helyre, ahová az első teszt alanyt. Így azonos szögből és viszonyok mellett mehet a teszt és nincsen kifogás, meg a Sony küld másik Z-t, stb... (Ez utóbbin amúgy igen jó ízűt nevettem, olyan volt mint a
xarnakegy pofon. Nem igen változott vele a helyzet. Továbbra is fakó a kijelző...)[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz FragMaster #592 üzenetére
Igen, de így nem lehetne szó "bundáról", hanem tiszta és szakszerű tényekkel lehetne bizonyítani vagy bemutatni, hogy melyik és miben jobb.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Azoknak akik tudnak angolul és azoknak, akik szerint az Xperia Z kijelzője jó!
Okádék! Már bocsánat a tisztelt Sony cégtől, de... hogy volt POFÁJUK kiadni egy ilyen kaliberű telefont ilyen rakat TRÁGYA panellel? Persze-persze tudom a telót minden esetben PONT szemből nézzük.
Várom a Sony-fanokat, de ha ezek után sem tudtam meggyőzni őket arról, hogy ez a kijelző a Sony szégyene egy ilyen telefonban, akkor csak sajnálni tudom őket.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Sajnos azt kell mondjam, hogy te a bunkóság mintapéldánya vagy. Már megbocsáss de ezt a hangnemet kikérem magamnak. Ki vagy te hogy így mersz beszélni velem. Én legalább tisztában vagyok pár dologgal, nem pedig csak másokat becsmérlek alaptalanul az érvelés hiányában.
Ahogyan többen is írták, többek között én is (!), ez a telefon nagyon jó koncepció. De sajnos elkövettek egy nagy baklövést azzal, hogy egy felső kategóriás termék minőségi anyaghasználata mellett beleraktak egy elavult technológiás kijelzőt! Nem a TFT kijelzőké a jövő. Ezt a Sonynál is tudják, csak sok felesleges TFT halmozódott fel náluk és gyorsan kiszórják őket. Ezzel az a baj, hogy 100k+ termékekbe is bele merik tenni. Mint minden, ez a termék sem tökéletes és a hibákat bizony el kell ismerni. Amin lehet természetesen a Sony szakképzett mérnökei szoftveresen megpróbálnak javítani (lásd üzemidő, az android és alapból az okostelefonok egyik vesszőparipája). Rengeteg újítás köszönhető a Sony-Panasonic-és még számos gyártó 2011-es kooprodukciós szerződésének.
Az meg hogy ZTE Blade-em van-e vagy sem, egyáltalán nem tartozik rád és ide sem. Nem azért írtam ide, hogy lefikázzam a telefont, mert nekem más van. Hanem egyszerűen azért, mert jogom van kritikával illetni egy igen magas árcédulás készüléket, aminek az üzemideje nem korrekt, a kijelzője pedig jóval jobb is lehetett volna ezen az áron! Felvilágosítalak Jiayu G3-am van (igen, kínai teló), ami anyaghasználatból ötös, hardveresen korrekt és az üzemideje csillagos ötös (normál használat 2-3 nap!).
A TROLL pedig te vagy, mivel konkrétan kispécéztél engem, holott az itt kommentelők 99%-ának van okostelefonja, vagy legalábbis telefonja és ebből max 10%-a rendelkezik a Z-vel. Mivel relatíve új és drága telefonról van szó. Szóval fogd be a lepénylesődet és javaslom az általad említett felnőtt tartalmas oldalakat a trollkodáshoz. Szánalmas hogy mit meg nem engedsz magadnak. Részemről a téma lezárva.
Aki ilyen telefont vesz, nyilván a saját igényeit szem előtt tartva esik a választása a Z-re és ez a lényeg. Elfogadja a telefont az apró hibáival együtt és kész. Olyan, hogy tökéletes telefon sohasem lesz, maximum közel tökéletes, ám az a készülék egyénenként eltérő, mivel mindenkinek más az igénye (most a pénztárca nagyságától eltekintve).
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz darvinya #2051 üzenetére
Miért mit csinálnál vele? (minden telefon lemeríthető brutál használattal bőven 1 nap alatt is: folyamatos szinkronizáció, wifi, 3G adatforgalom közben játszunk valami jó kis 3D játékot vagy benyomunk egy-két animációs egész estés filmet) Amúgy normál használatról volt szó.
* Péter - 06302461862 *
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DIGI internet
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest