- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- VoLTE/VoWiFi
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
-
Mobilarena
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.simmons
csendes tag
Én már most eldöntöttem hogy leváltom Nokia-ra, csak előtte még el kellene adnom. Nagy problémáim nem voltak vele soha, sőt.., de mégis kezd egyre jobban bejönni ez a windows , sebességre, kezelésre egyaránt. Ha valakit érdekelne a Sony akkor ...
-
m1lan
őstag
Én ugyanarra használom az 520-at, mint korábban az U-t... és ez a 99%-os példa is teljesen jól tükrözi, hogy mennyivel kevesebbet eszik ez a rendszer + kijelző az akksiból. Esténként mindig netezek, zenét hallgatok stb. és az Xperia U reggel mindig 80% körüli értéket mutatott, a Lumia 520 pedig ugyanolyan használat mellett még 99%-on van, amikor felkelek. Amióta váltottam, nem kell töltőt keresnem hajnalok hajnalán, hogy kibírjam a napot
A kategóriájában a Sony Xperia U egy teljesen jó telefon még jelenleg is. Nem fikázni akarom, mert minden hibájával együtt imádtam, amíg megvolt, de így utólag nagyon röhejes az az üzemidő, amit produkált...
-
Rinita
tag
válasz
LantosBerry8 #14593 üzenetére
Lumia 520-ra váltottam én is. Gondolkodtam még a 620-on is, de nem használom azokat a funkciókat, amikkel az rendelkezik, az 520 meg nem. A vakut hiányolom, de lehet nélküle élni, igazából nem fotózok sötétben.
-
levike92
tag
Sziasztok. Igazából már kb ott tartok hogy földhöz vágom ezt a szart. Olvasgattam már mindenhol de nem tudom megoldani a hibát egyedül, úgyhogy nagyon megköszönném ha valaki segítene. Próbáltam már mindenféle custom romot, de nagyrészével be se bootol csak sony logó után fekete kép. Egyetlen egy megy rá a firedroid 1.4 . Na ezzel el is indul lehet vele telefonálni is csak a wifije kikapcsolgat 3 másodpercenként( találtam rá megoldást , hogy a routeren állítani kell valami és jó lesz. Na eddig okés jó is lett na de mi van ha máshol akarok felmenni wifire? A legnagyobb baj pedig hogy nagyon halk , tehát zenét hallgatni kb esélytelen mert a macskám hangosabban nyávog. Nincs erre valami megoldás? Vagy esetleg valakinek tippje, hogy a többi rom miért nem szuperál? Gyári 54es rendszerre próbáltam amúgy rakni őket. Mindent úgy ahogy le van írva. Köszönöm előre is.
-
-
m1lan
őstag
válasz
LantosBerry8 #14593 üzenetére
Csak ajánlani tudom (ha nem probléma, hogy kevés az ingyenes alkalmazás az áruházban). Én 1+ hete váltottam Nokia Lumia 520-ra, és azóta "nem hullik a hajam". Gyors, megbízható, nem lassul, nem fagy le, szép a kijelzője, milliószor jobb az akkuideje, mint az U-nak (utóbbit ha levettem a töltőről, 2 perc múlva már 99%-on volt csak, az 520 pedig még több, mint fél óra nyomkodás után is tartja a 100%-ot) és végül, de nem utolsó sorban LEHET VELE TELEFONÁLNI
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
eXperience v2.1 van az U-mon jó ideje. Eddig nagyjából jól működött, bár a tipikus U-s hibáktól, nem szabadultam meg teljesen ezzel sem. Tegnap este nem vettem észre (utaztunk) annyira lemerült, hogy kikapcsolt és Power gombra csak kis piros leddel adott némi életjelet magáról. Miután feltöltöttem, már gyakorlatilag csak haldoklik. Dobálja a hibaüzeneteket a különböző service-k leállásáról (pl.: android.process.acore) és eddig bármit próbáltam elindítani az vagy azonnal hibaüzenettel leállt vagy csak látszólag működött. Például nekiálltam volna a mentéseknek, mert sejtem, hogy rom telepítés lesz ebből a legjobb esetben is, de a superbackup is leállt amikor a contacts mentést elindítottam. Most néztem meg a cwm touch még elindul. Szükségem lenne egy kis tanácsra. Van-e értelme legelőször wipe-al próbálkozni? A cwm-es backup-ból visszaállíthatóak-e kapcsolatok, és a hívási logok? Ja és nem volt leejtve, nem esett vízbe vagy lett vizes, szóval csak az akku lemerülés amihez tudom kötni a jelenséget (bár egyszer-kétszer már korábban is előfordult ez).
Előre is köszi a segítséget. -
Rinita
tag
Elköszönök Tőletek, megváltam az U-tól.
Köszönöm a segítségeket, amiket kaptam.
Sziasztok! -
molfer98
csendes tag
Sziasztok. kb 1-2 hete a telómon sokkal rosszabb lett a hangszórója recseg meg halk. Mi lehet? Lehet az az oka hogy megázott?
-
Fredo78
aktív tag
Nektek csinál-e olyat hívásoknál, hogy nem a hívóhoz beállított csengőhanggal szólal meg?
Random teszi, illetve még nem jöttem rá hogy mikéntdönti el mi legyen, de egyszer a hozzárendelt hangon szólal meg egyszer meg az általánoson. ötlet? -
motoflug
őstag
Üdv Mindenkinek!
Nyár óta nem látogattam a prohardvert, így lenne egy-két kérdésem. Jelenleg mircinko v6.1 van a telefonomon,és arra lennék kíváncsi, hogy azóta elérhető lett-e valami kiforrottabb, többek által használt rom?
Köszönöm előre is! -
godzsy2
senior tag
A Play-be le lehet tiltani csak egyetlen egy alkalmazás frissítését? Azt szeretném, ha a Play wifin keresztül mindig frissítené automatikusan a programokat, kivéve egyet: az illumination bar notificationt. Mert a régi verzió, mielőtt még nem lett belőle Pro verzió még jól működik... de az új ingyenes csak a nem fogadott hívásokat jelzi nekem. Ha viszont sms jön azt már nem, de a régi még igen. Nem akarom hogy frissüljön. Így most azt játszom el, hogy én frissítgetek egyenként manuálisan.
-
Fredo78
aktív tag
válasz
LantosBerry8 #14573 üzenetére
Akkor próba szemcsere.
Aztán ha nem jó leszedjük.
Köszi -
Fredo78
aktív tag
válasz
LantosBerry8 #14571 üzenetére
Röviden kifejtenéd angolul kevésbé tudóknak
hogy miért is jó ez?
-
LantosBerry8
senior tag
Ajánlom figyelmetekbe ezt a remek kis alkalmazást: XBooster
Eddig én sem nagyon hittem ezen programok létjogosultságán, de ez igen csak felkeltette a figyelmem az XDA -s fejlesztője révén.
Nekem nagyon bejött.GB. Rock
-
air
nagyúr
válasz
freemanone #14569 üzenetére
Azt hiszem rossz TA-t flash-elt fel. Azonnal permanens Ytong lett.
-
air
nagyúr
válasz
freemanone #14567 üzenetére
"még nem láttam téglásított U-t"
Kérdezd Atis112-t az xda-n!
Fejlesztő létére sikeresen téglásította, úgy hogy a szolgáltató ráadásul garanciában cserélte neki. De már nem U-t vett utána, ha jól emlékszem. -
freemanone
addikt
válasz
Fredo78 #14561 üzenetére
Amíg nem nyúlsz fastboot-hoz és nem kezdesz el nem hozzávaló kernelt feltenni vele nem tudod téglásítani. Sőt általában még abból is vissza lehet hozni, nagyon bele kell mászni a lelki világába a téglához. Nem lehetetlen, de még nem láttam téglásított U-t. A legdurvább egy softbrick volt, mert valaki P-re való FW-t próbált feltenni, de flashtool-al azt is helyre rakta az illető.
Mircinko romhoz nincs is szükség fastboot-ra, mert gyári kernelt használ a rom. -
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Gyors láma kérdés:
A telefonomat pár hónapja használtan vettem, Mircinko 7.0 van rajta. Elolvastam az összefoglalót (többször is).
Szóval a kérdésem az hogy a félelmem hogy brickesítem a telefont az ugye alaptalan? (nyitott bootloader, root jog) Magyarul nem tudom tönkretenni?
Azért kérdezem mert szeretnék feltenni Mircinko 7.5-t, GB-t vagy más romot. -
Hutiii
csendes tag
válasz
vinacarlos #14558 üzenetére
Időközben találtam rá megoldást!
Beállítások/Hangok/Csendes órák - Itt aktiváld, majd Értesítési fények tiltása. -
Hutiii
csendes tag
válasz
vinacarlos #14558 üzenetére
Sajnos nem, de engem nem igazán zavar
Az xda-s topicban biztos van rá megoldás.
-
Hutiii
csendes tag
FireDroid 1.4b for LockedBootloader
Próbáltátok már? Én 3 napja használom és nem nagyon találtam hibát. CM9-re épülő rendszer sok extra funkcióval, jó ram-kezeléssel, szinte nem is tapasztaltam akadást
Az FM-Rádió nem működik rajta, bár ez engem nem érint túlzottan.
(Én a B.100as kernelre raktam fel)
Miután felraktátok cmw-ből a romot, ne felejtsétek el a gapps-ot is installálni!
Várom a tapasztalatokat
-
Fulmi
senior tag
Sziasztok!
Szervizes segitseget szeretnek kerni. Tudtok-e ajanlani olyan forum tagot, aki budapesti, es szokott telefonokat javitani?
Kimondottan egy ilyen keszuleknek sikerult elgorbiteni/eltorni egy-ket sim kartya foglalatban levo pockot, es mar megrendeltem ebay-rol az uj sim kartya foglalatot, de forrasztgatni kell es lehet hogy jobb ha egy profi csinalja.
Minden tanacsot szivesen fogadok, kosoznom elore is,
Fulmi -
stickyfinger
csendes tag
Sziasztok! Mondjatok már egy jó romot a legutóbbi mircinko helyett plz. A mostani mircinkoban nem megy a GPS és nagyon fontos lenne. Üdv,
-
Csatsa
tag
válasz
godzsy2 #14549 üzenetére
Ma délután sikerült feltenni a romot, eddig hozza a gb formáját, könnyű a hívásfogadás, nincsenek bugok vagy csak minimális. A kinézete is rendben van, friss gyári launcher van a csomagban, de pl van olyan menüpont ami idegen nyelven jelenik meg és a státus baron a dátum nem jelenik meg rendesen, helyette csak számok és betűk halmaza van, viszont ha csak a v1-es zip fájlt telepítjük akkor egy sima gb kinézét fogad, minden működik benne. A v3-as zippben vannak a módosítások amit ha telepítünk a fentebb leírt két hibától eltekintve szép és jó is. Én ettől függetlenül ajánlom, de a google frissítéseket a rendszer támogatottság hiánya miatt nem tudjuk élvezni, ilyen pl a gmail, térkép stb. Ha ezek valakinek nem lényeges szempontok akkor egy jól használható telefont kap ezzel a rendszerrel. Valamit valamiért...
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Vettem ma egy ilyen telót használtan és úgy néz ki hogy van egy kis hibája: amikor próbálnám bekapcsolni a wifit csupán annyit ír hogy hiba. Van valakinek esetleg valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Már próbáltam a gyári beállítás visszaállítását, nem oldódott meg sajnos.Mágus2: 2.3.7
-
Tatyla
őstag
Egy éves U-mat Lumia 620-ra cserélném!
-
Csatsa
tag
válasz
LantosBerry8 #14541 üzenetére
Később teszem fel, csak gondoltam megosztom hátha valakit érdekel egy friiss módosított gingerbread rom, csak az előbb valamiért csak a linket osztottam meg és nem tudtam írni mellé semmit sem.
-
Csatsa
tag
-
minek?:S
őstag
Üdv. Újabban, amióta feltettem rá az ICS-t random lemerülget a teló, itt ülök a gép előtt, csak wifi megy, még csak az sem, hogy a képernyő szívná le, és magától 5-6 órán belül ~60%-ról 1%-ra csökkent. Tudtok ezzel kapcsolatban valami segítséget nyújtani?
A választ előre is köszönöm.
-
proci985
MODERÁTOR
Megkérnék mindenkit, hogy finomabban fórumozzon.
-
-
SonyNex7
senior tag
sziasztok!
Most újítottam csomagot upc-nél!6o mbit ők adták a router is.
Mennyit kellene tudni a telefonnak ebből?
Oola mérése alapján 10-12 mbit!Ez reális?Ha nem miért nem?!
Egyébként eredeti gyári szoftver fut rajta és semmi problémánk nincs vele.Nem tudom milyen előnyökkel járna az ICS de mivel minden program tökéletesen fut,nem fagyott le a 3 hónap alatt csak kb 1-szer ezért nem hiszem hogy fogjuk frissíteni.
köszi -
m1lan
őstag
válasz
balintXD #14521 üzenetére
Ilyenkor a szoftver szórakozik (nem csatlakozik le rendesen a füles). Ha nem szólnak a hangszórók, dugd be a headseted, aztán húzd ki. Ha ennyi nem elég, akkor indítsd el a Walkmant és tedd maxra a hangerőt, aztán húzd csak ki. Nálam mindig bevált
Úgy néz ki búcsúzom tőletek, már megvan a Lumia 520, és eddig nagyon tetszik. Köszönök minden segítséget
-
balintXD
tag
Sziasztok! Van egy xpria u-m és egy ideje néha nem működik egyik hangszórója sem. Ha hívnak nem csörög, ha pedig én hívok valakit teljesen néma az előlapi hangszóró is. Egy idő után rendbe jön, de ez órákat jelent. Szoftvert akartam frissíteni rajta, azt írta a program mielőtt frissíteni akartam, hogy kapcsoljam ki a telót, nyomjan hosszan a hangerő gombot és közben csatlakoztassam újra a géphez. Ezt tettem viszont a program nem lépett tovább, a telefon pedig zöld fény után kiírta hogy töltés. Szóval nem sikerült frissíteni. Valamit rosszul csináltam?
-
Orgi
addikt
válasz
pit stop #14517 üzenetére
3-4 naponta újraindítom, akkor egy darabig jó, aztán kezdődik a szüttyögés... Igazából mostanában Skype-ot már nem használom, szóval azt uninstallálom is, bár nem látom a futó alkalmazások között. A Viber viszont ott van a háttérben, viszont azt használni is szoktam.
-
Orgi
addikt
válasz
Mágus2 #14511 üzenetére
Gyakorlatilag alig használok appokat, játék pl egy sincs. Go Sms, Go Contacts, BKV, Opera Mini, Index, Viber, Skype, kb ennyi van a gépen és olyan laggokat produkál, mint annó az Xperia x10 minim: magában menő Gmail levélolvasás 20-25 mp mire betölt, elindítom a zseblámpát és szintén 20 mp mire elindul, ilyenek... Mindez szűz ICS telepítéssel, igaz 1 év használat után.
-
m1lan
őstag
válasz
davver #14510 üzenetére
Sajnos még nem tudtam dönteni, mert sok olyan androidos dolog van, ami hiányozna. Többek között szeretek játszani is a telefonon, és ebből a szempontból mindenképp visszalépés lenne egy WP8-as telefon. Meg egyébként is hozzászoktam már a kis Sony hibáihoz, úgyhogy lehet, hogy a launcher laggolást meg a hívás bugot visszasírnám még, a felvehetetlen bejövő hívásról plusz a le nem csatlakozó fülhallgatóról nem is beszélve
Viccet félretéve: a csempével nem lenne gondom, sőt, igazából nekem nagyon bejön
. Ami viszont megint kérdéses, hogy egy idő után nem unnám-e meg? A Sony UI-t már lassan egy éve nézegetem, és még mindig tetszik, de pl. az előző Samsungomon hamar likvidálva lett a TouchWiz...
Én is hosszútávra terveztem az U-val, de nagyon melléfogtam vele - igaz, az árán most sem tudnék droidos vonalon jobbat venni. A 4.0.4-es szoftverben sok bug van, ami valószínűleg már marad is. És ami a legrosszabb, hogy főzött romok tekintetében sem áll jól a telefon szénája, hála a 0 támogatottságú NovaThor chipsetnek...
Egyelőre maradok U-ser, aztán majd meglátjuk
-
solti
senior tag
Szasztok, nekem B.10-es ICS van a telón, és kipróbáltam ezt a heap size-os dolgot, és úgy tűnik működik, legalábbis van javulás azóta. Pl Gugli térképen a keresésre menve már nem fagy ki az app, hanem használható. Persze villámgyors ettől se lett, de azért segít. Köszi a tippet!
-
davver
csendes tag
Szia!
Én amikor újonnan megvettem az Xperia U-t akkor hosszútávra terveztem vele és nagyon próbáltam élni vele, de egyszerűen egy bughalmaz az egész. A régi telefonom Xperia X8 is sokkal élvezhetőbb bizonyos szempontból mint ez. Muszáj volt váltanom ezért vettem egy Lumia 520-t. Semmilyen tekintetben nem érzem hátrányban magam, sőőőt ez volt az egyik legjobb döntés a Sony-val kapcsolatban, hogy eladtam.
Bye Android, egy időre elástad magad nálam. Úgyhogy bátran ajánlom a L520-at is, mert mérföldeket ver sebességbe az U-ra. Ha megszokod a rendszert, soha nem akarsz már majd egy ilyen halmazati büntetést mint az U!Üdv
-
m1lan
őstag
Bár nem teljesen tartozik ide a kérdés, azért felteszem.
Ha van rá lehetőségem, hogy a kissé zsebkopott állapotú U-mat 1:1-ben elcseréljem egy újszerű Nokia Lumia 520-ra, az úgy szerintetek megéri -
Orgi
addikt
Igen, úgy tűnik sajna csak költői sóhaj. Bár nem egészen értem, hogy van ez az .54-es végű, nem túl jól működő build, aztán elvileg valahol létezik még legalább kettő (.89 és .100) javítás és azok miért nem lesznek elérhetőek mókolás nélkül... Mindenesetre ezzel a telóval nálam a Sony végképp elásta magát és kedvet kaptam inkább egy WP8-as telóhoz. Nem akarok hegesztgetni meg vergődni olyasmikkel, amik alapvetően nem különösebben érdekelnének, inkább csak használnám a telómat emberi sebességgel...
-
Nadam
csendes tag
válasz
FoLey-v #14503 üzenetére
Jó lenne tudni, h esetleg ez a heap size beállítás megoldás lehet-e az ICS lassúságára:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=32408520
Mert a GB tényleg gyors, de sok minden hiányzik az ICS funkcióibol.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- Videós, mozgóképes topik
- Hardcore café
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Milyen légtisztítót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone XR 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest