- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arc27
csendes tag
Hali tudok adni egy rendes linket CWM-hez?
-
m1lan
őstag
Az emberek többsége mindig a legfrissebb Androidra frissít az első bekapcsolás után, és nem az elavult rendszert használja. Így voltam vele én is. Még az a 12 óra sem lenne, ha nem este kapom kézhez a telefont, és csak egy ébresztés beállítására van időm. Szerintem nem kell ide összehasonlítási alap, ha a kisebb hibáktól eltekintve számomra megfelelő a 4.0.4-es rendszer is
A Facebookos példádra nem tudok reagálni, mert még nem hívtak az app használata közben. Azt viszont nem teljesen értem, hogy csak "számítani" használom a telefont.
Telefonálok, SMS-ezek, Facebookozok, böngészek, zenét hallgatok, játszok, meg ha szükségesnek látom, lövök pár képet vagy videót.
-
Mircinko
senior tag
Azt nem a mentéskor teszi fel, hanem amikor feltetted az (ics) romot, és beléptél a google playedbe, majd szinkronizálást is bekapcsoltad, akkor egy új rom feltelepítésénél is (jelenleg GB) jelentkezz be a google playbe, és engedélyezd a szinkronizálást. A PCC-s mentéshez ennek semmi köze...
Esetleg, ha van rá módod próbáld meg ICS-n visszaállítani, és , ha sikerült, akkor szinkronizáltatni a google-val, vagy, erre használni egy erre specializálódott programot, ugyancsak a "market"-ből leszedve...Eddig az ICS vezet!
-
jakec
tag
Nem tudom, hogyan lehet törölni egy hozzászólást
Sorry -
jakec
tag
Figyelem!
Most nem parancsolhatom meg mindenkinek, hogy szavazzon, de megkérem aki teheti az tegye meg, legalább ebben az úgymond kialakult társaságban,de ha van mód rá minél többen!
Az eredmény nem lesz egy megoldás, de ezzel a témával kapcsolatos rövid távú kíváncsiságomat és talán a másét is kielégítené!
Elég jó a cucc, mert egy IP-ről csak egyszer lehet szavazni! -
air
nagyúr
Nem kell, hogy összehasonlítási alapja legyen.
Egyszerűen leírta, hogy ő mire és hogyan használja a telefont, amin ICS van és elégedett vele.
Nem összehasonlításról volt szó korábban sem, hanem arról, hogy kategórikusan ki lett jelentve: az ICS szar.
Ez ellen hoztunk fel többen is ellenpéldát, sőt az eredeti kijelentést tevő is árnyalta, átfogalmazta a véleményét.
Nem értem mire jó ez az állandó GB kontra ICS hitvita.
Mindenki használja azt, ami neki a legjobban megfelel, és ne tegyen dehonesztáló kijelentéseket a másik rendszerre. -
jakec
tag
Az a helyzet, hogy eleinte irod, hogy nincs összehasonlitási alapod, de mégis Ics Rajongó vagy.
Facebookot ha használod wifi mellett akkor egy bejövő hivást hogy fogadsz? Legtöbb embernek ez a problémája...úgy látom te inkább "számitani" hazsnálod a telefont, mint telefonálni! Ilyen esetben jobb lehet az Ics...
De saját vélemény szerint nem lehet valaki Ics rajongó anélkül, hogy lenne összehasonlitási alapja. S itt az a 12 óra az kevés. -
godzsy2
senior tag
GB alá van root az U-ra? Mert ha nincs, akkor nem teszem vissza, marad az ICS. Van pár programom, amihez root jog kell.
-
gmark247
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogyan tudom vissza rakni a T-s rendszert a telefonra? Most Mircinko rom van rajta. Tudtok adni linket is?
-
m1lan
őstag
Én is a csendben olvasgatós típus vagyok, csak egy garanciával kapcsolatos kérdés miatt regisztráltam.
A gyári ICS rendszerrel különösebb problémám nekem nincsen a hívás bugot leszámítva. Az előző telefonom (Samsung Galaxy Mini) sem produkált ilyeneket, annak ellenére, hogy azért nem egy kategória a két készülék. Az alap "Cosmic Flow" hátteret használom, ami miatt néha kicsit szaggat a kezdőképernyő lapozása, de ez az én hibám, állíthatnék be sima hátteret is, csak nekem ez tetszik
Körülbelül 12 órán át volt GB a telefonon, utána egyből frissítettem ICS-re, tehát összehasonlítási alapom nincsen. Ettől függetlenül nem váltanék vissza, még úgy sem, hogy egy stabilabb és gyorsabb telefont tarthatnék a kezemben. Valaki írta a Facebook alkalmazást. Hát én vagyok olyan elvetemült, hogy azt használom a ram-éhsége ellenére is, mert szeretem, ha jelzést kapok az eseményekről. Ha játszani kezdek, akkor előtte mindig fel szoktam szabadítani a memóriát (150 MB körül van olyankor) és a játékok is simán futnak. Összegezve: Team ICS
-
Csatsa
tag
válasz
freemanone #13682 üzenetére
Ez így teljesen korrekt összehasonlítás volt.
Az írásod 2. részében amit írtál azt én is észrevettem hogy kevesebb szabad ram van a felhasználó számára GB alatt, lehet valóban van összefüggés a működés és e között, de ezt sajnos ezt nem tudom cáfolni sem megerősíteni. Ahoz az átlagostól kicsit jobb felhasználói tudásom kevés -
freemanone
addikt
ha véleményt kell formálnom az valahogy így nézne ki:
GB: elavult, de még nem túlzottan, viszont ez csak romlik az idő múlásával. Teljesen jól testreszabható és gyorsan működik vele a telefon. Hívásbugnak nyoma sincs és nem is volt. Sok alkalmazást ez sem bír el.ICS: kompatibilis a legtöbb mindennel és az új google szolgáltatások is működnek rajta. Nem egy sebesség bajnok, de teszi a dolgát. A legidegesítőbb a hívásbug ami vagy előjön vagy nem. Én kernel problémára gyanakszom, mert nemesis kernellel (és xperia P-nél Phantom kernel) egyáltalán nem jelentkezett a hívásbug semmilyen formája már több hete. Viszont ebből van több verzió is és a legstabilabb változat a .100-as jelzésű német 3Mobile által készített variáns. A többivel mindig akadt valami probléma.
Ehez azt is hozzá kell tennem, hogy nem én használom, hanem párom, aki egyáltalán nem piszklja a telefont. Állandó alkalmazáskészlet van rajta és csak használja. Nem telepítget rá, nem konfigurálgat, nem változtat rajta hetente témákat, launchert stb.
Holo launcher + exdialer alapjáraton felkerült és általam lett kitakarítva. Ami nem kell azt töröltem. Köztük olyan dolgokat is mint az OTG szolgáltatás, amit párom egyáltalán nem használ és még egyéb alapszolgáltatást is. Hogy miért? Mert a rendszer futtatja ezeket a dolgokat a háttérben folyamatosan. Ráadásul attól, hogy az alkalmazások listában a futó alkalmazások között nem látsz valamit, még nem jelenti azt, hogy nem is fut! Egyszóval nagyon ki van herélve a telefon. Így nincs vele különösebb probléma.Valamint észrevettem egy nagy különbséget ICS és GB között, aminek talán lehet köze a gördülékenységhez. GB alatt kevesebb ram elérhető a felhasználó számára. Ami nem feltétlenül jelent rosszat sőt! A különbség nagyjából 60MB az ICS javára. Tehát ICS alatt több ramot kapsz szabad felhasználásra, viszont ez azt is jelenti, hogy kevesebb ramot allokált a rendszer saját magának az alap funkciók számára. Nemrég ütött be ez a gondolat, amikor csatsa kollega linkelt pár képernyőképet valamelyik GB memória hasznlatáról. Mivel GB-t személyesen nem sokáig tesztelgettem, csak futólag átnéztem ez korábban nem is tűnt fel. Viszont ha lesz időm ennek utánna fogok nézni egy kicsit komolyabban. Egyelőre csak gyanú, de ha ezen lehet változtatni akkor érdemes lehet picit kevesebb felhasználói memóriával használni a telefont, ha cserébe gördülékenyebb az egész rendszer.
-
Csatsa
tag
Én egyébként nagyon szeretem az U-t, főleg a mérete miatt. Az akkuidő sajnos köszönőviszonyban sincs egy régebbi nokia telefonéval
, ehez már hozzászoktam
Annó még volt egy N95-ös nokiám és azért cseréltem el egy másik nokiára mert nem bírt csak egy napot az aksija.Akkor még nem tudtam hogy ez lesz a jövő
-
-
Csatsa
tag
válasz
Fredo78 #13675 üzenetére
Érdemes megnézni az XDA-n hogy mennyire sokan keresgetik az U-ra a GB-Rocks rom-ot.
Lehet nem véletlen. [link]Én is inkább az ICS-vel használnám, sőt ha lenne hivatalos JB akkor inkább azzal, de nekem jobban teljesít a telefonom a régi rendszerrel főleg ha egyszerre több dolog is fut rajta párhuzamosan. Nem lassul be, ha hívás van felveszem és ez a legfontosabb. Jobb lett volna P-t venni mert abban legalább 1gb ram van, de ugye az nem ilyen áron volt, ezt is használtan vettem kb. fél áron 30.000. ft-ért függetlenül.
Más telefonokkal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni ebben a kategóriában hogy hogyan működnek ICS-vel, asszonyom telefonja (sgII) is magasabb kategóriába tartozik így az nem összehasonlítási alap. (az hiba nélkül ment az ICS-vel)
-
Aki használ exdialert annak mindig sikerül elsőre tárcsázni? mert nekem van úgy hogy 3.-ra jön össze.
-
Fredo78
aktív tag
válasz
Csatsa #13670 üzenetére
Érdemes lenne megszavaztatni a népet a használhatóságról (bár szerintem itt nem lehet). Én a középsőre kattintanék: még használható, de azért láthatóan nem gyors.
Egy féloff kérdés: amikor telót kerestem az evvel foglalkozó topikban sokan ajánlották az U-t. Mivel nekem nincs rálátásom a többi gyártóra, modellekre:Hasonló árkategórás telók az U-nál sokkal rosszabb működésűek? -
Mircinko
senior tag
Úgyértem, hogy, amikor beléptél a gmail profilodba, akkor bekapcsoltad-e a szinkronizálást?
Én, már számtalanszor tettem újra, kerültem boot loopba és formáztam le a telefont a rom készítés miatt (is), de a névjegyeim mindig megmaradtak miután beléptem a google fiókomba."Pontosabban fogalmazva a "kapcsolatok" Fájl aminek nincs kiterjesztése
" Talán megtudod nyitni egy sima notepaddal is, vagy notepad++-al.
-
Csatsa
tag
Arra gondolt szerintem amikor bejeletkezel a telefonodon a google rendszerbe a play-en kersztül, akkor sok mindent szinkronizál köztük a névjegyeidet is a google szerverre, persze ez beállításfüggő is hogy mit.
Nyisd meg a gmail-t és a bal felső sarokban ezt kell látnod:
Szintén nyisd le a gmail-t és ott van olyan hogy címtár. Azt megnyitva ha korábban volt szinkronizálva a telefonod akkor ott kellene hogy legyen a névjegyzéked telefonszámostól mindennel együtt.
-
MMt#k#D
tag
Üdv!
Haveromnak az U-ja haldoklik.Tudnátok segíteni,hogy melyik a legfrisseb fw rá vagy valami jó romot lécci linkelni.tudom h gugli a barátom,de Ti biztos jobban vágjátok. -
jakec
tag
Google play-el hogy érted? nekem van egy Mappám ".semc-fullbackup" ilyen néven s akkor jön a dátummappa s azon belül pár almappa amiket akartam menteni na meg a ".thumbnail" amibe vannak a kapcsolatok. Pontosabban fogalmazva a "kapcsolatok" Fájl aminek nincs kiterjesztése
A Telefon gyári alkalmazást használnám importálásra s neki szüksége lenne .vcf tipusú fájlra s abba van tárolva a kapcsolatok tartalom.Teljes mértékben Csatsának adok igazat, hisz lehet, hogy az Ics jól fut úgymond Smoothos, jól néz ki, könnyen kézreszabható, beállithatóbb mint a GB, de az biztos, hogy telefonálni nem lehet kényelmesen vele!!!!!
Én most kezdtem hozza az egész androidvilághoz egy féléve, kipróbáltam 4 fajta Ics, köztük a Mircinko-é messze a legjobb(és köszönet is érte, szivesen kipróbálom a v.8), de a telefonálás és a gps probléma miatt én is teljes mértékben a GB mellett szavazok. Nem tudom , hogy a konfiguráció nem birja-e meg vagy a baj a programozók hozzáállása, mivel nem egy mai telefon az biztos az U, de saját vélemény szerint megkellene birja simán az Ics-t. Hiába vesszük, hogy gyorsabb mint a J vagy az E, de azoknak a felbontásuk jóval kisebb, igy a processzor nem annyi képpontot mozgat meg másodpercek töredéke alatt mint az U-é.
Ez saját vélemény lehet vitatkozni ezen, de sokan nem azt nézik egy androidos telefonon, jól akadásmentesen fusson, hanem , hogy a Facebook menjen s beleágyazza magát mindenbe ami él és mozog a telefon memóriájába. Ezért vagyok én Facebook ellenes. Én elhiszem akinek 1 Gb ramja van, tudja úgymond jól használni a Fb-t... de 512Mb Ram halvány... -
Csatsa
tag
Az ICS valóban nem rossz jól írod,csak nem ezen a telefonon és ez nem elfogultság hanem tapasztalat. Van ICS 4.0.3-as rendszerrel futó táblagépem amin tökéletesen fut, van a feleségemnek egy sgII-es telefonja amin korábban futott az ICS és ott is jó volt, azóta már JB van rajta és azzal is jó.
Rengeteg ICS alapú rom-ot kipróbáltam az U-n, eleinte csak zárt bootloader-re aztán mikor nyitottam arra is,de mindegyiknek megvolt az a jó tulajdonsága hogy amikor hívtak valami miatt nehezen vagy egyáltalán nem tudtam felvenni a telefont vagy ha felvettem még csörgött és rezgett tovább és a végén még nekem kellett visszahívni azt aki keresett. Kösz szépen ezt angolul csak így monják fucking shit. Persze az is lehet hogy én használok sok programot amitől lassul (használtam hibernáló progit is), de akkor kérdezném tőled minek az okostelefon??? ha nem tudod használni úgy ahogy kellene és amire kitalálták! Én örülök ha neked minden ok a telefonoddal meg azolnak is akik csendben használják mert elégedettek vele (vagy csak mindegy majd veszek jobbat alapon vannak mert fingjuk sincs mit kellene csinálni azon kívűl hogy visszavigyék a szervízbe) ,persze beszélhetünk azokról is akik nyaralnak de az már csak a szépítése a dolgoknak."Azért kevés az ilyen jellegű hsz, mert akinek nincs semmi gondja, nem jön fel, és nem mondja el hetente háromszor, hogy neki igenis jó az ICS"
A legtöbb ember nem foglakozik annyit egy telefonnal mint Te meg Én és még itt jópáran , így lehet fogalmuk sincs hogy létezik ilyen fórum, de ha tudnák sem biztos hogy aktívan itt lennének hanem inkább csak regisztráció nélkül olvasgatnának és csinálnák ők is szép csendben a telefonjukat.
(#13669) odrif Én tisztában vagyok azzal hogy Freemanone vágja a témát és adok a szavára is, de én a tapasztalatomat írtam le!!!!
-
air
nagyúr
válasz
Csatsa #13667 üzenetére
Ez egy túlzóan elvakult és egyoldalú vélemény. Az, hogy az ICS általánosságban szar lenne egyszerűen nem igaz.
Szerintem sokkal többen vannak, akiknek jól megy az ICS, mint akiknek nem, vagy az elavult GB-re esküsznek.
Azért kevés az ilyen jellegű hsz, mert akinek nincs semmi gondja, nem jön fel, és nem mondja el hetente háromszor, hogy neki igenis jó az ICS. Használja szépen, csendben és kész. Ráadásul uborkaszezon van. Sokan nyaralnak és nem olvassák a fórumot.
Ellenben sokkal látványosabban lehet valamit szarozni, mint objektíven érvelni. -
Csatsa
tag
Már kb egy hete téma itt hogy az xu egyszerűen csak a 2.3.7-es rendszerrel működik úgy ahogy kell, az ICS-ből vannak jobbak és rosszabbak is de alapjában véve sz@r. Amivel több lehetőség van benne a GB-hez képest annyival rosszabb is, pont részben azért is mert ezeket a lehetőségeket nem tudod kihasználni mert egy lassú bughalmaz az egész. Visszafelé kell váltani bármennyire is nehezére esik az embernek, de ha használható rendszert akarsz nincs más opció.
-
Arc27
csendes tag
Sziasztok
Volna egy kérdésem csak én vagyok ennyire béna de sehogy se jó a telom rendszere felraktam a Mircinko 7.5-t néhány progit(go sms viber ) s a memória kezelés rögtön lement 50-20 mega közé néha annyira belassul hogy a földhöz tudnám vágni
teljes szűz rendszere pakoltam fel az egész telefont lepucoltam előtte. vissza raktam most a gyárit s de semmi változás . tipp? ötlet?
Előre is köszi -
Csatsa
tag
válasz
godzsy2 #13658 üzenetére
Holo launchernek én a free változatát használom, nem vettem meg a pro-t mert így is teljesen korrekten használható, időjárás widget-nek ( hozzáteszem három időjóslással foglalkozó cég előrejelzáséből lehet választani hogy melyiket jelenítse meg ) a HD Widgets-et használom, nagyon korrekt ez is.
[link]Megéri megvenni, nem kidobott pénz mert oda-vissza veri a gyári sony widgeteket.
-
cynu
tag
válasz
godzsy2 #13658 üzenetére
Nálam GB Rocks V3 alatt a gyári stock launcher (GB-s) fut (ha jól tudom). Van 5 asztal, és a számukat nem tudod változtatni.
A gyári időjárás widget is megy.(egy dolog lepett csak meg, Mircinkó V7.5 alatt csináltam PCC-vel egy biztonsági mentést csak az üzenetekről, majd ezt nem tudta a PCC visszaállítani GB Rocks alatt.... :-( )
-
anorche1
őstag
-
Csatsa
tag
Nekem volt fent a v4-es verziója, nem volt rossz de nem minden működik benne. Kihangosítva nem lehet vele telefonálni, videónál nem rögzít hangot így klasszikus némafilmeket csinálhatunk minden erőfeszítés nélkül
A ledsor sem működik rendesen meg még pár apróság, belakva kevés szabad ram marad így ennél is jelenkeznek bugok pl. hívásoknál és úgy a rendszerben is. 1.15 mHz a max órajel a phantom kernel-el. Nagyjából ennyi.
-
Mosqa
tag
Ezt próbálta már vki?
-
pit stop
addikt
Link nekem nem működik.
Nem azért mert az van, de egyértelműen U.
Sola-ra állítólag nagyon gány a szoftver, és a kevés eladás miatt nem is nagyon foglalkoznak vele.
Ace és családjában lévő modellek, így Ace2 is a Samsung egyik legfélelmetesebben elrontott telefonjai közé tartozik. Ismerősi körben sok volt: a random kikapcsolástól, a gyors merülésen át a funkciók véletlen működéséig vagy kihagyásáig minden volt mi rossz. -
Asycid
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Még egy utolsó kérdés:
Az updater script teljesen másképp néz ki a GB Rocks-ban, mint amit én készítettem. Az enyémből hiányoznak a set_perm és symlink sorok legtöbbje, illetve a boot.img-hez kapcsolódó "package_extract_file("boot.img", "/dev/block/mmcblk0p9")" sor is. Valami én baltáztam el Cygwin kitchen-ben? -
MR!!
aktív tag
Hali !
Telefon vásárlás előtt állok és a 3 közül nem tudok választani :
Xperia U , Xperia Sola vagy Galaxy Ace 2...
Melyiket javasolnátok ? Esetleg mást ... Telenornál venném.
Köszi
-
Csatsa
tag
válasz
ThePatriot #13643 üzenetére
Az lenne a kérdésem milyen ROM van a telefonodon?
A gyári beállítások visszaállításával nem lehet megoldani a problémádat, az egész mást takar, nem rak vissza gyári app-ot ha erre gondoltál. -
ThePatriot
csendes tag
Üdv!
Sürgősen a segítség kéne!
Letöltöttem a telefonomra a Z-féle Walkman app apk-it és feltelepítettem. Működött is de nem az egész. Viszont a régit nem tudom visszarakni rendesen, hogy működjön is. Már eltávolítottam a frissítéseket is de így se sikerült. :/Kérlek segítsetek miként lehetne visszaállítani az eredetit.
(netán gyári adatok visszaállítása megoldás lenne?)
-
-
Asycid
tag
válasz
anorche1 #13640 üzenetére
Igen, pont ezért akarom, hogy legyen boot.img is, hogy egyszerűbb legyen a telepítése a romnak, ne kelljen visszaállni gyári GB-re, Rootolni azt (ami kicsit bonyolult lehet egyeseknek), plusz CWM-et telepíteni.
Szóval a GB Rocks boot.img-je akkor jó lesz a saját ROM-hoz?
-
anorche1
őstag
válasz
Asycid #13639 üzenetére
A boot.img azért van ott, mert így azoknak is működni fog, akiknek ICS kernel van a telójukon. Ha megnézed a gb rock updater-script fájlját, láthatod hogy ott van a végén a
package_extract_file("boot.img", "/dev/block/mmcblk0p9");
vagyis kicsomagolja a kernelt a helyére. Ha te nem teszed ezt meg, akkor előbb flashtool al vissza kell rakni a gb kernelét, majd csak utána lehet a romodat telepíteni. -
Asycid
tag
Készen vagyok a modded GB ROM-mal, viszont fogalmam sincs, hogy működik-e. Soksok leírást elolvastam, elméletileg minden oké.
KÉRDÉS:
Az gond lehet, hogy a boot.img filet a GB Rocks ROM-ból emeltem át, és annak a segítségével készült a build? A GB Rocks és a saját ROM is 3.184-es gyári ROM-ra épül.
Amíg nem kapok erre a kérdésre választ, meg sem próbálom flashelni, mert nem akarom téglázni a telefont.Adalék: Locked bootloader-re készítettem/ készíteném.
-
oliba
őstag
Sziasztok!
Elnézést kérek, ha nagyon szűz vagyok a témában, de asszony telója kezdi végleg megmakacsolni magát. Az egész azzal kezdődött, mikor naivan azt gondoltam, ha frissítem a telefont, akkor attól csak gyorsabb lesz. Sajnos elég hamar be kellett látnom, hogy ez nem így van. Most már odáig fajult a helyzet, hogy ha beszélget valakivel skype-on, akkor fogja magát a net és lefagy. Nem lehet törölni, nem lehet kikapcsolni és állandóan teljes újraindítás szükséges neki, de bármi közben képes lefagyogatni, összeomolgatni.
Abban kérném a hatalmas segítségeteket, hogy véleményetek szerint melyik lehet a "legjobb" rom asszonykám telefonjára? Csak filmezni, netezni és fényképezgetni szokott + a skype. Utána elmondanátok a telepítés menetét, esetleg linkelnétek, vagy megmondjátok, hogy az összefoglalóba mit is kellene nézni?
Ha angol a szöveg, de jól érthető az sem baj, mert szerintem menni fog a fordítás.
Elnézést a noob kérdésért és előre is köszönöm a válaszokat!
oliba
-
Csatsa
tag
Kb ugyan azt tudják, minimális az eltérés. Azért írtam hogy teljesen jól elvoltam a GB-Rocks-al és csak kíváncsiságból váltottam hogy esetleg jobb-e. Kerestem még 2.3.7-es rendszereket mert megtetszett a használhatósága, cyanogenmod rom-ra is rákerestem mert azt is kipróbáltam volna de az sajnos U-ra nem volt.
Lényeg a lényeg hogy nincs jelentős különbség, így ha nem akarsz a telefonnal naphosszat variálni akkor hagyd fent a GB-Rocks-ot. -
Asycid
tag
válasz
anorche1 #13628 üzenetére
Nos, igen, már átalakítottam / kitömörítettem rendesen a system.ext4 filet a megfelelő programmal (gyári FTF-ből kiindulva, ugye), és eszembe jutott, hogy mi lenne, ha adb-n keresztül pull-lal behúznám gépre a /system partíciót, és a megfelelő file-okat (amiket módosítottam/moddoltam) egyszerűen felülírom az FTF file-ból kapott /system/ fileokat, majd csinálok egy ZIP-et. Igen, META-INF-et nem felejtettem el hozzácsatolni, ami nem tudom mire való (gondolom a jogosultságokat állítja be az alapján a CWM).
-
Csatsa
tag
válasz
Fredo78 #13629 üzenetére
Azért nem olyan tragikus a helyzet a frissítésekkel. A hangouts egy rakás F@S (személyes tapasztalat, de a play-en is érdemes elolvasni a véleményeket róla!), ez ugye a google talk frissítése amit kár volt piszkálni. A gmail is jó úgy ahogy van, extrát nem igazán ad pluszban a frissítése max kinézetben, google+ a másik felesleges hülyeség (a google mániája ez hogy mindent-mindennel összekössön, komolyan már azt is akarni tudják melyik nap milyen színű a zokni van rajtam így ez kuka alapból, talán a térkép ami a leghasznosabb így a frissítésének a hiánya a legfájóbb. Szerintem ezt az évet kihúzom az U-val aztán váltok majd valamire amiben eleve több ram lesz (min. 1gb) így a GB addig jó lesz aztán egy jobb telefonnal jöhet újra az ICS vagy már a hivatalos JB is. Addig meg ahogy Freemanone is írja, mindenre van megoldás csak kicsit foglalkozni kell vele de legalább használhatóan működik a telefon.
-
Fredo78
aktív tag
válasz
freemanone #13624 üzenetére
Köszi, csak egy kicsit vérlázító hogy ilyen van...
-
Csatsa
tag
Tegnap este én is lecseréltem a GB-Rocks v3-at, de mivel tényleg jobb használni ezzel a rendszerrel a telefont mint ICS-vel így ezen a vonalon keresgélve találtam meg ezt [link] és hát nem bántam meg a cserét, nem mintha a GB-Rocks rossz lenne, sőt nagyon is jó és inkább csak a kíváncsiság miatt de szigorúan 2.3.7-es rendszeren maradva léptem tovább. Hozzáteszem ez csak NYITOTT BOOTLOADER-re megy fel!!! Más a kernel hozzá mint a GB-Rocks-hoz.
Titaniummal minden felesleges programot töröltem belőle és indítás után ez a kép fogadott a futó alkalmazások menüpontot megnyitva:
Eléggé meggyőző, ennyi szabad ram-ot még nem láttam egy ICS-re épülő rendszer mellett sem, majd ma szépen lassan belakva szintén indítás után már így alakult a szabad ram mennyisége:
Most fél nap használat után 180-190mb tartósan a szabad ram, ugye nem kell mondani mennyire gyors a rendszer, a GB-Rocks volt ehez hasonló és azt legalább fel lehet tenni zárt bootloader-re is így mindenki számára van opció ha már beleunt az ICS kiforrotlanságába hogy visszalépjen a GB-re de használhatóságban meg előre.
Fentebbiekhez hozzászólva én holo launchert használok hozzá és tökéletesen akadásmentesen, hiba nélkül fut vele.
-
Asycid
tag
válasz
anorche1 #13623 üzenetére
Van mod rendesen, csak körülményes megtalálni, de mondjuk tényleg kevesebb, mint ICS-re.
Akkuidő nekem olyan másfélszer jobb GB-n, mint ICS-en.
Én régóta nem használok már hagyományos launchert, egyszerűen meguntam. SmartLaunchert használok, megy GB-n is, és eddig mindenben gyorsabb, mint bármely más launcher.
Na de tudja valaki, hogy hogy lehet flashable ROM-ot csinálni a telefonomon lévő szoftból? Mircinko, esetleg tudnál segíteni?
SZERK:
@freemanone: Kösz szépen, sajnálom ha tényleg nincs valami hybrid megoldás (például nand mentésből "kitömöríteni" a rendszert, és azokból csinálni egy flashable zipet) -
freemanone
addikt
válasz
Asycid #13618 üzenetére
csak nand backupot tudsz csinálni, ez nem úgy működik, hogy már összerakott rendszerből csinálsz egy flash-elhető zip-et varázsütésre.
(#13622) Fredo78: nemrég frissült a teljes google app paletta és innentől kezdve a minimum rendszer követelmény az ICS lett. Maps, Hangouts, G+, Naptár, Gmail, stb. Azon kívül vannak olyan alkalmazások amik szintén ezt tekintik alapnak. Most még csak ennyi a különbség, de az idő múlásával egyre több hátránya lesz a GB-t használó usereknek. Persze csak akkor hátrány ez ha szeretné az ember megkapni az újításokat. Valamint van pár dolog amit már a rendszerbe integráltak és nem szükséges hozzá külső app, de lényeében ez mind megoldható GB alatt, csak mókolni kell vele egy picit.
(#13623) anorche1:
"Valamivel rosszabb akuidő."
semmivel nem rosszabb, egy normálisan összerakott rendszernél"Szubjektív, de rondább felület."
ez bármikor orvosolható 1000 féle megoldás van rá"Kevesebb (kb. 0) az xda -n fellelhető mod"
ez csak kifejezett Sony modokra igaz, általános mod annyi van hogy dunát lehet belőle rekeszteni"Nem igazán van normális launcher rá, mert pl. a nova is 4.0 -át igényel."
ADW launcher sem gagyi éppen és az megy GB alatt is."Nincs elfordulás animáció
"
launcher kérdése.... -
anorche1
őstag
válasz
Fredo78 #13622 üzenetére
Nincs hosszú menügombra előugró task manager, így kézzel max csak a beállításokban tudod leállítani a programot.
A walkman nem kezeli a flac -formátumot.
Kevesebb (kb. 0) az xda -n fellelhető mod
Nem igazán van normális launcher rá, mert pl. a nova is 4.0 -át igényel.
Valamivel rosszabb akuidő.
Szubjektív, de rondább felület.
Nincs elfordulás animáció -
F.B.I.
veterán
Mircinko 7.5 kapcsolatban volna kérdésem. Feltettem, tökéletesen megy, egy apróságot leszámítva: indításnál nem nyomtam rá, hogy automatikusan beállítsa a mobilnetet, most hiába állítom be normálisan az APN-t, egyszerűen nincs 3G, semmi. Emiatt az apró baki miatt újra kellene raknom a romot?
-
Asycid
tag
válasz
Fredo78 #13617 üzenetére
"- néha lassúnak tűnik ami egy kétmagos telótól furcsa. Az asszony tipoja jóval gyorsabbnak tűnik ugynilyen 4.0.4 androiddal ( szomszéd fűje zöldebb? vagy tényleg gyorsabb? )"
-Ez a RAM miatt van. Tipo "videokártyája" kevesebb RAM-ot foglal le, az amúgy is kevéske 512-ből, így ha nem is sokkal, de több jut a felhasználói programoknak. MALI-400 (Xperia U) ebből a szempontból nem volt épp a legmegfelelőbb választás Sonyéknál. Plusz kijelző is kisebb felbontású Tipo-nál, könnyebben elbírja a vas."- szobában, sötétebb viszonyok között már kétesélyes a dolog (vagy bemozdul v. nem) illetve lassan fókuszál, a gyerekek már rég mást csinálnak mire exponál...
- néha alapszintű funkciók gondot okoznak neki pl bejövő híváskor először számot ír ki utána nevet, vagy felvétel után még egy fél másodpercig cseng. Vagy ha a tárcsázót megnyomom kell neki 3 másodperc mire bejön a híváslista, ha kilépek és újra belépek akkor már gyorsan betölt (gondolom benn marad a memóriába és onnan gyorsan jön, csak azután kikerül onnan mindenképp és újra lassú a bejövetele)"Gyakorlatilag a fentebb felsoroltak az ICS hibái, azaz a sonyé, mert valamit nagyon elrontott e téren.
Amit én csináltam:
Feltettem egy gyári GB ROM-ot (nekem például nem jön be egyáltalán a "GB Rocks" ROM, kicsit túl csicsás, és úgy nagyon nincs egyben), és magam modolgattam. Odáig jutottam, hogy a menük (beállítások...) Olyan szinten simán gördülnek, hogy öröm nézni, illetve sikeren testre szabtam a felületet, persze gyári kinézetet meghagyva (működő quickpanel és swipe-to-remove-notifications). A RAM 170 MB-on áll több napos használat után is, azonnal kicseng ha hívnak, a telefonkönyv 1 másodperc alatt megnyílik bármikor (és ugyancsak teljesen simán gördül).
Szenvedtem vele egy teljes délutánt, mire a megfelelő dolgokat összehalásztam, de a végeredmény nagyon meggyőző.MÁS:
Ehhez kapcsolok egy kérdést:
Így, hogy használom a telefonomon ezt a saját tuning ROM-ot, így hogy tudnék belőle flashelhető ZIP-et készíteni? Úgy értem, hogy a telepített programok, és a saját beállítások (fiókok) legyenek visszaállítva, mint egy normális Custom ROM CWM filejában. Csak hogy közzé tudjam tenni esetleg, ha érdekel valakit. -
Fredo78
aktív tag
Bő egy hónapos a telefonom nálam (második tulaj vagyok független a teló) gondoltam írok pár gondolatot:
+ a készülék szép, igényes a kivitelezése (ez szubjektív)
+ a kijelző felbontása gyönyörű, a színek szépek
+ a telefon kezelése, kijelző tapizása megfelelő
- az aksi nem túl meggyőző, ha nyomkodom a telefont akkor a nap végét éppen megéri, pedig aksikímélő dolgokkal próbálom nyújtani az időt (fekete háttér, automata fényerő)
+ az alsó led sokat segít az illumination bar progival karöltve jelez sms, whatsup, hívás stb.esetén, testre szabhatóan (pl. éjjel nem villog)
- néha lassúnak tűnik ami egy kétmagos telótól furcsa. Az asszony tipoja jóval gyorsabbnak tűnik ugynilyen 4.0.4 androiddal ( szomszéd fűje zöldebb? vagy tényleg gyorsabb?)
+ A fényképező szép képeket csinál ha van elég fény
- szobában, sötétebb viszonyok között már kétesélyes a dolog (vagy bemozdul v. nem) illetve lassan fókuszál, a gyerekek már rég mást csinálnak mire exponál...
- néha alapszintű funkciók gondot okoznak neki pl bejövő híváskor először számot ír ki utána nevet, vagy felvétel után még egy fél másodpercig cseng. Vagy ha a tárcsázót megnyomom kell neki 3 másodperc mire bejön a híváslista, ha kilépek és újra belépek akkor már gyorsan betölt (gondolom benn marad a memóriába és onnan gyorsan jön, csak azután kikerül onnan mindenképp és újra lassú a bejövetele)
+Internet képességei átlagosak (gyorsaság, megjelenítés)Szóval az én nem túl nagy igényeimnek megfelel, csak egy kicsit lehetne gyorsabb. Mircinko 7.0 van rajta (az előző tulaj tette fel) én még soha nem mókoltam telefont, de majd megpróbálom. Kicsit misztikusnak tünnek a leírások("CWM-mel kernelt flashelni") , de majd megnézem a videót is.
-
törölt tag
válasz
freemanone #13615 üzenetére
Igen köszi!
-
törölt tag
Egy kérdés cosmic flow live wallpaper hasonló élő háttérkép és kevesebbet fogyaszt. Nem tudja valaki a nevét?
-
v_angelus
tag
Frissült már valakinél a Maps? Kollégának L-je van és azon már az új Maps van. Elvileg 4.0.3 a minimum követelmény a 7-es Mapshez, ezt pedig teljesíti a telefon. Jelenleg Mircinko 7.5-je van fent lehet ezért nem frissül?
-
skizzz
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Sajnos történt egy kis baleset szegény U-mal
Voltunk sátrazni haverokkal, és én meg voltam olyan szerencsétlen balf*sz barom állat, hogy megfeledkeztem róla hogy a zsebemben van, és a belementem a vízbe vele... nos, hát nem élte túl... :\ Szárítottam, rizsben is volt meg minden + elvittem szervízbe ahol van ilyen ultrahangos mosójuk, de nem tudták megmenteni...
Állítólag a CPU-ja leégett...
Szóval az lenne a kérdésem, hogy hova lehetne szerintetek ezt elpasszolni, esetleg így alkatrésznek? Nyilván minimális összegért, csak hogy mégse a kukába dobjam... (kijelzője állítólag teljesen túlélte, meg is lepett...).
-
vinacarlos
tag
válasz
Mircinko #13579 üzenetére
Kipróbáltam a V8as romot. Stabil, gyors, nem omlott össze 4-5 nap alatt. Az üzemidő viszont nem meggyőző. A V7.5ös ugyan ilyen használat mellett jobban bírta. Nekem amúgy ez tűnik a legsmoothabb romnak. Annyi hibával találkoztam eddig, hogy a tárcsázó és az SMS háttere fekete és emiatt nehezen olvasható a szöveg. De nem minden funkciót próbáltam ki.
-
jakec
tag
Köszönöm a válaszokat, de jelenleg is "ó" ilyen formátumban vannak az ékezetek. Ez a balra dölős nem?
-
air
nagyúr
Használj Handcent SMS-t.
Az átrakja az ékezetes karaktereket balra dőlő ékezetűre, az nem foglal több helyet az üzenetben. Vagy ne használj ékezeteket az SMS-ekben. -
jakec
tag
Nem tudom miért van az, hogy 80 betűs smst tudok küldeni a 160 helyett?? Nem kapják meg a magyar ékezetes betűimet! Valaki tud megoldást?
fontos lenne... közsönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest