- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shara
tag
válasz
freemanone #11383 üzenetére
Igen tudom, csak azt hittem hogy a Mircinko új romjában lesz rá lehetőség felerősíteni azzal a Light manager-rel, amit írt.
-
darvinya
titán
válasz
freemanone #11394 üzenetére
Ez egy kicsit zavaros.
Én már találkoztam korlátozott hálózat jelzéssel, amikor tényleg korlátozott volt a hálózat.
Jó az avatárod.
(#11395) Mircinko
Amit még készítettem NeoV-hez ICS/JB-s SystemUI-ba én már megcsinálátam és nem a Sony-s van.
Abból kivehető. -
Mircinko
senior tag
válasz
freemanone #11394 üzenetére
Egyszerű, a systemui-ban egyszerűen a moderek nem tudták/akarták át rakni az ehhez tartozó képet, ezért a "régi" típusú ikon jelenik meg.
-
darvinya
titán
válasz
freemanone #11387 üzenetére
De van korlátozott WiFi jel a SystemUI-ban ami kezeli a StatusBar-t.
-
FoLey-v
addikt
válasz
freemanone #11391 üzenetére
Engem egyenlőre nem még barátkozok az ùj rendszerrel bár nemértem,hogy az időjárás widget,hogy megy net nélkül
-
gmark247
tag
Lehet saját témát csinálni a telefonra? Hogyan kell? Gondolom olyan egyszerűen, mint a régi gombos telefonokra.
-
FoLey-v
addikt
válasz
freemanone #11387 üzenetére
Jah értem csak szóltam,amúgy az a másik verzió szinte ugyanazz?
Annyira nemzavar,hogy nemírja ki -
freemanone
addikt
válasz
FoLey-v #11386 üzenetére
A wifi jel ikon valszeg bug, de ez csak tipp és azért, mert nem tették bele a képet a korlátozotthoz, így a gyárit hívja meg ilyenkor.
Annak képernyőzárnak 2 verziója van.
Amit Mircinko használ, abban 3 feloldás után eltűnik, majd újraindítás után ismét ott lesz 3 alkalomig.
A másik fajtában ez a felirat ott marad folyamatosan, ha kell adok neked olyan verziót. -
FoLey-v
addikt
válasz
Mircinko #11378 üzenetére
Lenne 2 kérdésem
Az egyik az a wifi jel icon ha korlátozva van akkor a gyárit mutatja ez bug?
A másik amikor
billentyűzár levan zárva és kiírja,hogy toljam fel-le a feloldáshoz egy pár darabig kiîrja utána eltünik ezis bug lenne vagycsak ilyen?
Amùgy tökéletes a romod teljesen megvagyok elégedve és az ízlésem szerint van megcsinálva csakígy tovább -
Csatsa
tag
válasz
Mircinko #11378 üzenetére
Én is összeraktam a saját 89-es alapú romomat.
Kibővítettem :
- CPU statisztika
> fejlesztői lehetőségeken belül található
- CPU beállítások
- Z beállítási útmutató ( setup guide a menübe integrálva)
- Új betűkészlet
- Új 2 részes statusz bár ( értesítések/ beállítási funkciók)
- Bravia Engine 2
- WhiteMagic fényerősség szabályzó
- Apex Launcher Xperia témával ( a gyári kuka )
- Új képernyőzár
- Hibernáló program ( képernyőzár aktiválása után a megnyitott programokat hibernálja addig amíg újra nem használjuk, ezáltal mindig van szabad ram és nem lassul be a telefon)
- Movie studio videószerkesztő
- Sony car funkció
- Gyorsítótár ürítő progi ( sok helyet tudnak egy idő után lefoglalni a progik maguknak )Ezeket mondjuk én flastoolal és cwm-el raktam össze magamnak, ebből az én munkám csak a megfelelő programok ( egymással összhangban működő ) összeválogatása és tesztelése volt, így hát köszönet az XDA forumon publikáló mestereknek, mert ezáltal most egy nagyon jó rom jött így össze.
Gondolom a Tied is hasonló lesz csak telepítőbe csomagolva tudod ezt publikálni a nagyközönségnek én meg max egy csomagban zip fájlokkal és telepítési útmutatóval hogy mit hogyan kellene.Köszönöm hogy itt lehettem, de részemről ennyi volt a fórum.
Továbbiakban nem kívánok aktív résztvevője lenni ezen közösségnek, mindenkinek további szép napot! -
Rinita
tag
Azt én is tapasztalom ritkán hogy felveszem a hívást és még 2-3 másodpercig szól a csengőhang. De nekem ez nem annyira zavaró, mert tényleg csak pár másodperc. Amit még észrevettem hogy ha megnyitom a tárcsázót, akkor a kapcsolatok jelennek meg a tárcsázó helyett. .54-es generic romot használom.
-
Mircinko
senior tag
V7 jelenlegi újdonságai (frissítve)
-OTA updater!
-Light manager (A felső led pötty színeinek,villogásának sebességének beállítása egy adott esemény közben)
-Prociszabályzó,terminál emulátor és proci statisztika beépítve a fejlesztői menübe
-Új fiókok és social panel beépítése a menübe
-Automatikus újraindítás kiválaszthatósága a telepítés után. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
A topikot takarítottam, a továbbiakban kérek mindenkit az Alapelveknek megfelelő, kulturált fórumozás folytatására!
Köszönöm.
-
air
nagyúr
válasz
Laci 87 #11348 üzenetére
Ezek nem az ICS általános hibái, pláne nem az összes ICS-re kimondva.
Csinálj egy factory reset-et, és ne rakj fel semmi alkalmazást! Teljesen szűz rendszeren ilyet biztosan nem produkál. Vagyis biztosan a sok, kétes eredetű, rosszul optimalizált vicik-vacak alkalmazás kavarhat be. -
jófejsrác
senior tag
válasz
Laci 87 #11348 üzenetére
Nekem ugyan ez van és akár 17-20mp is rezeg a teló szól a csengő hang és nem bírom felvenni
. Sajnos ehhez nekem nem is kell nagyon "multi taskingolnom". Gyomláltam már pedig sok programot amivel elérek akár 140mb szabad ramot, de így is siralmas marad a helyzet - total random csinálja.
Akármennyire szeretem ezt a telót, egyre esélyesebb a "fémtestvérre" való átállás - egész szépen megy lefelé az ára.
-
Boonen007
őstag
válasz
Laci 87 #11348 üzenetére
Nekem hála istennek nincs ilyen problémám, Névjegyeket behozni 3 másodperc úgy, hogy le van véve a processzor max 800mhz-re energiatakarékossági célból meg mert így is gyors
. Tény, hogy így 800mhz-n hívásnál kell 2-3 sec, hogy felvillanjon a képernyő, de nálam ez belefér.
-
Laci 87
csendes tag
Hát ne haragudj,de hidd el nekem van gondom vele rendesen. Pl kezdeném a híváslista megnyitásával sokszor tényleg 4-5 másodperc. Ha valaki hív arról meg ne is beszéljünk na ott az érdekes a helyzet. Tapasztaltam már olyat is hogy bejövő hívásom volta készülék az asztalon rezeg már vagy jó 5 másodperce de még mindíg nem villan fel a kijelző ,meg szollal meg a csengőhang. Tapasztaltam már olyat is nem egyszer,hogy hívásom volt már rég felvettem de még a csengőhang az úgy 2-3 másodpercig órdított,de már a hívás javában ment.
-
FoLey-v
addikt
Mircinko rom-ban lehet,hogy nálam van az a egy bug de a wifi jel iconnál ha korlátozva van akkor a gyár wifi jel icon-t mutat,de összeségében nagyon elégedett vagyok a rom-al és a betű tipusa is nagyon tetszik
.
-
Boonen007
őstag
Valahogy úgy. Nekem semmi gondom azzal aki GB-t használ mert totál mindegy számomra ki mit rak a telefonjára. Ami nekem működik ICS azt ne bizonyítsa már be nekem senki, hogy milyen rossz. Az, hogy valakinél user error vagy valami Androidon belül összegabalyodik benne van, ez Android. Ettől függetlenül még nem általánosságban kellene szidni....
-
Laci 87
csendes tag
válasz
freemanone #11340 üzenetére
Zárt a bootloaderem.:-( Na minegy akkor ígymarad. Majd még a talán a amit Duo írt arrol a gb rocksrol. Majd még talán egyszer megpróbálom.. Holnap meg neki ugrok megint a 89-nek, ha az is bugos gyenge lesz mint az eddigiek akkor végképp Gb-re térek átt.
-
Laci 87
csendes tag
válasz
freemanone #11335 üzenetére
Köszönöm szépen. Holnap akkor megismétlem. Még annyit hagy kérdezzek már hogy vissza raktam a 2.3.7 romot nosztalgia kép :-) És azt nem lehet valami egyszerűbb módon rootoln? Mert az összefoglalóban olvasott az nagyon bonyolúlt..
-
FoLey-v
addikt
Mircinko rom felrakva
-
Mircinko
senior tag
Ma újra voltunk kirándulni a családdal és átkeltünk a Dunán komppal, de most kihagytam a telo fürdetést
.
A romon dolgozok, nem kell aggódni,mert a jövőhéten szinte biztos, hogy ki tudom adni.
-
freemanone
addikt
válasz
Laci 87 #11333 üzenetére
ROOT 89-es ROM-hoz:
1. letöltöd ezt a csomagot: [link] (jelszó: ph)
2. c:\flashtool\firmwares mappába be kell másolni a letöltött csomagban lévő 2db ftf file-t.
3. Flashtool segítségével a csomagban lévő kernel filet flash mode-ban telepíted a telefonra: "Xperia U_ICS 4.0.4 kernel_nu.ftf"
4. húzd le a kábelről és kapcsolod be a telefont a telefont, majd usb hibekeresést bekapcsolod rajta (beállítások menu > fejlesztői lehetőségek > usb hibakeresés) és elindítod a RunMe.bat filet.
(ha esetleg hibás működést tapasztalsz az teljesen normális ebben a pontban! ha nem tudsz túljutni a pin kód kérésen ki kell venni a sim kártyát a rootolás idejére)
5. A megjelenő parancssorban beírod az 1-es számot, majd enter után usb hibakeresés módban csatlakoztatod a telefont a számítógéphez.
6. A telefon képernyőjén meg kell nyomni a visszaállítás gombot az ott megjelenő ablakban, FONTOS hogy a "ROOT ME" legyen kiválasztva. Meg kell várni amíg a telefon újraindul és bejelentkezik.
6. Ismét Flashtool segítségével flashmode-ban visszaállítjuk az új kernelt a következőképp:
- flashtoolban kiválasztjuk a 89-es romot
- wipe-nál ne legyen pipa sehol, exclude-nál csak a kernel NE legyen bepipálva, minden más igen
7. Ha végzett el kell indítani a telefont miután lehúztuk a kábelről és készen is van. -
Laci 87
csendes tag
Segitsetek! felraktam a 89 romot de valahogy nem világos még mindíg a rootolás menete,,,most akkor milyen fájlt kel be másolni, hová a flashtoolal?
-
duo
addikt
válasz
freemanone #11328 üzenetére
nincs usb3-am. desktopon egy dell optiplex 760-assal tolom. csak 2.0 szóval nem ez a gond szerintem.
-
freemanone
addikt
válasz
FET-MEN #11330 üzenetére
Az utolsó Mircinko romot vagy várjátok meg amíg elkészül a v7, már közel jár.
CM még bugos, meg a legtöbb XDA-s romnak van valami apró idegesítő bugja. Vagy ha gyári mellett voksol akkor a nemrég megjelent olasz .89-es verziót érdemes megpróbálni, de mint írták mások is van benne szemét, amitől meg kell szabadulni. Viszont elég gyorsnak néz ki így egy nap után és az akkuval is jól bánik. Tegnap tettem fel párom telefonjára és ilyenkor még figyelgetem, hogy viselkedik. -
FET-MEN
veterán
Napot emberkék. Havernak van egy független , full szűz gyári ics-s U. Mondtam neki hogy hozza át kap egy kis speedhacket. Mit ajánlanátok amitől megtáltosodik? Mert ez a gyári nagyon lagger egy system. Lehet CM, akármi csak gyors legyen , meg új felület
-
Csatsa
tag
Felraktam én is az olasz romot, ez olasz szolgáltatói 89-es rom!
TIM (Telecom Italia Mobile)
Ennek van tele szemetelve a szarjaival a rom, amit még így elsőre negyed óra után észrevettem hogy nincs Bravia engine 2, de ez nem gond később rakok rá, fényerősségnél nincs a white magic sem.
Elsőre gyorsnak tűnik (még nem rootoltam)és pucolás után szerintem jobb lesz, néztem én is indítás után a rom használatot és nekem 151 free ram jött ki. Meglátjuk mit lehet belőle kihozni. -
duo
addikt
válasz
freemanone #11326 üzenetére
.54-esre is errozott. system.sin flashelésénél, a procedúra 82%-ánál. meg a .89-nél is. mindegy fastbootban felraktam egy custom kernelt, a vengeance félét, azzal ugye jött egy cwm is. beléptem és visszaálltam cm-re. most itt vagyok. alapból megvárom akkor a v7-et.
cwm backupból .54-re állást és az arról történő ftf flashelést nem próbáltam.
-
freemanone
addikt
válasz
arti1121 #11321 üzenetére
Tanuljuk már meg visszaolvasni az utolsó 50-100hsz-t, nem hiszem hogy olyan megterhelő feladat, főleg hogy majdnem mindegyik kérdésedre van válasz.
Amire nincs: a ram használat erősen függ attól, hogy ki mennyire piszkált bele a lelkébe. DE tegnap amíg nyomkodtam 1órát miután kész volt a rendszer úgy tűnt mintha jobban bánna a rammal az .54-esnél. De ezt inkább egy heti teszt után jelenteném ki, ez így elég korai.
Ezért nem is írtam még az akkuhasználatról egyetlen szót se, mert ahoz több teszt kell és meg kell várni, hogy szépen beálljon.(#11322) Karima: így: http://www.youtube.com/watch?v=NbyKx4W44-U
Viszont annyit hozzátennék, hogy amíg ez az app aktív, blockolja a play áruházon kívüli appok telepítést.(#11320) duo: Te most CM-Slimen vagy még? Elvileg nem kéne hozzá gyári rom, de egy próbát megérhet a tegnapi felvetésed, hogy .54-re állj át frissítés előtt, bár nem sok reményt fűzök hozzá...
-
arti1121
senior tag
válasz
huhuhuu... #11323 üzenetére
ugyan úgy kell rootolni mint a .54-et, kernel cserèvel? vagy màs a folyamat?? MIRCINKO a V7 talàn napokon belül jön??
-
Karima
őstag
Az alsó világító csíkot ki lehet kapcsolni valahogy? Az illumination bar notificationt próbáltam (ami jó is lenne a figyelmeztetések miatt), de ez a funkció hiányzik
-
arti1121
senior tag
aki használja már a .89 frissitèst, szerinte érdemes váltani .54-ről. 89-re?? ez most a. 89 GENERIC?? mennyi szabad ram úgy egy napos haszhalat után mert làtom hogy többeknek fut már?
-
duo
addikt
a flashelés végén elszáll Errorral. pipákat nem piszkáltam. másodszor is így járt. Ötlet velekinek?
-
FoLey-v
addikt
köszönöm akkor újra nekilátok
-
-
freemanone
addikt
válasz
FoLey-v #11316 üzenetére
CPU sebességet gyári romon nem lehet állítani, az extra mókolás útján elérhető csak.
A rootolással meg annyi lesz a problémád amit már írtam. Csináld végig előről a leírtak alapján és amikor a Biztonsági Mentés app megjelenik a telefonon, akkor a "ROOT ME" legyen kiválasztva, majd bökj a visszaállításra és várj amíg a teló újraindul, de ne húzd le amíg a dos ablak el nem tűnt. -
FoLey-v
addikt
válasz
freemanone #11315 üzenetére
ahol lehet állítani a cpu sebességet,de mind1 valaki részletesebben leírná a rootolást meg hozzávaló rom-t tud küldeni?
-
freemanone
addikt
válasz
FoLey-v #11312 üzenetére
az véletlenül nem Mircinko romjában van? Nem vagyok benne biztos, hogy mire gondolsz...
(#11313) Laci 87: Nem egészen! először alap ICS kernel flash, majd root, majd .89-es kernel visszatétele. Annyiban különbözik, hogy nem a letöltött csomagban lévő kernelt kell vissza flash-elni, hanem az olasz romban lévőt. Azt pedig nemrég leírtam, hogyan kell, pár hsz-el feljebb.
-
Boonen007
őstag
-
Laci 87
csendes tag
Ez az olasz veszedelem ennyire jó lenne,mint ahogy olvasgatom a tesztjeiteket?:-) Hát én is holnap vagy vasárnap kipróbálom. Akkor a root menete ugyanaz mint a 54-nél igaz? az két fáljt fel flashelem majd futtatás,majd felugró mentés visszaállítás. jól mondom ugye?
-
FoLey-v
addikt
válasz
freemanone #11311 üzenetére
CPU meg stb. a beállítások menüjében
-
FoLey-v
addikt
"ROOT ME" asszem ezt nemhajtottam végre
Mindig nemmutatja a többletfunkciót a beállításokban lehet a Generic rom miatt van?
-
freemanone
addikt
válasz
freemanone #11302 üzenetére
Nah végeztem a telefonnal. Ezen sincs kevés gyári szemét, de nem vészesen sok. Az olasz nyelvű dolgokat csuklóból kivágtam, meg a szokásos takarításon átesett a rom.
Így frissen telepítve nagyon gyors, már takarítás előtt is és ez továbbra sem változott. Nem gondolkozott különösebben semmin. Az APN beállításokat ez a rom se töltötte le nekem automatikusan, de a kézi bevitel után gond nélkül megy a 3G is.
Az A-GPS funkció is működik szépen, azonnal megtalált a kicsike panelban a másodikon.
Akadást röcögést nem tapasztaltam eddig és friss indítás után így alakul a ram használat, a már általam moddolt verzióban:(#11305) FoLey-v: amikor ott rányomsz a visszaállításra a "ROOT ME" nevűnek kell kiválasztva lennie.
-
freemanone
addikt
Szerintem felesleges visszaállni CM-slim-ről gyárira előtte. Ez egy elég teljes rom, van benne minden földi jó.
Épp ott tartok, hogy feltettem, rootoltam meg egy CWM-et feltettem. Így 180MB a szabad ram boot után. Egész jónak mondható! Főleg, hogy ez még teli van szeméttel.
Telepítése sima flashtool 0.9.8 alapértelmezett beállításokkal, tehát a pipákhoz nem nyúltam hozzá.
Majd ezt követően, kernel cserés root. A szokásos alap ICS kernelt felteszed, rootolod, majd vissza a .89-es verzió. Azt pedig egyszerűen flashtool-al, a wipe részeknél nincs pipa, az exclude részeknél pedig csak a kernelnél nincs pipa, a final verification-hoz sose nyúlok hozzá.
Ezután már pofon egyszerű egy CWM és mehet a móka.ui: első benyomások igencsak jók, de majd egy gyors belakás és nyomkodás után többet is mondok.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest