- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
-
Mobilarena
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
air
nagyúr
válasz
Szandikaaa07 #11798 üzenetére
Több dolog is. SIM hiba, telefon hiba, letiltás. Távolról csak Gyurcsók tudja megmondani.
-
Szandikaaa07
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudnak hívni és én se tudok hívni.
Mi lehet az oka? -
Mircinko
senior tag
Kicsit késik a végleges kiadás, ezért elnézéseteket kérem.
DE
...Ma kijön a Mircinko Rom V7.0 Béta Build 0.6-os verziója!
A bétához viszonyítva ezt tartalmazza:
- Automatikus WIPE
- Javítva a telepítési százalék (ez csak félig igaz, mert mutatja, de a százalék az csak olyan 87-89, ig megy el, és aztán beis fejeződik a telepítő.. )
- Javítva a telefonkönyv
- Szabad Ram mennyiségre nőtt!
- FC mentes rendszer.
- @duo által készített bootanimáció, értesítési sáv stb.. (Sajnos még nem működő képesek,természetesen a végelegesig javítva lesznek!)
- Stabilabb, jobb futás!
- Floating Touch "érzékenyebb" képernyő.
- ES file exploer
- Widgetek átmérezhetősége, és Időjárás+Óra widget -
jakec
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy melyik a legjobb camera app szerintetek erre a telóra?
-Camera 360 U.
-Zoom fx
-camera mx
-Pro capture
-jb+
-Cymera
-esetleg a gyári
Amiből van pro(fizetős) az érdemes előtérbe szoritani!
Köszi a véleményeket... -
StaChys
tag
válasz
csandi86 #11791 üzenetére
Ennek az az oka, hogy nem csináltál wipe-ot a flash-elés után. Ugyan az AROMA telepítő azt írja, hogy nem kell csinálni, de Mircinko is írta, hogy ez a 'beta' verzió még nem csinálja automatikusan.
A gyári widgetek meg csak a gyári launcher-rel mennek, ha kellenek ezek, akkor az AROMA telepítőben az első launchert válaszd a többivel nem fog menni - én is belefutottam ebbe amikor kipróbáltam a v7-et.
-
csandi86
csendes tag
Sziasztok!
Az mennyire megszokott, hogy mikor felraktam a telefonomra a v6-os, majd majd nemrég rá a v7 béta Mircinko ROM-ot, akkor minden programom és beállításom fent maradt a telefonon. Bár szerintem én nem csinálhattam jól valamit. Mert pl a 6os romnál sem találtam a beállításoknál CPU control-t vagy mi annak a proginak a neve, és akkor is elég sok, ha nem az összes progi fentmaradt a telón, csak a beállításaik törlődtek.
Ezen kívül nem találom az eredeti óra, és időjárás widgeteket :'( . A többi meg kaksi amit play-en találtam. -
StaChys
tag
válasz
djnyakesz #11786 üzenetére
Ahogy Dekrer is írta, és én is ezt akartam sugalni, a task killer és hasonló progik többet ártanak mint használnak, inkább ne használd! A TaskKiller önmagában is okozhatja a lassulát azzal, hogy egyfolytában ott motoszkál és zárogat be minden alkalmazást, amivel prociidőt és akkumlátort zabál.
Nekem rootolt a telefon és Mircinko féle v6.1-es van rajta [innen]. Ilyen mértékű lassulást soha nem tapasztaltam. Ezzel a rendszerrel többeknek jó tapasztalat van, de az XDA-n több jól használhatót találsz még. Leírás a [ELSŐ hozzászólásban.]
-
djnyakesz
aktív tag
válasz
StaChys #11783 üzenetére
Bizony ez is megvan neki :S Van amikor hívják akkor is 5-6 mp még kivillan hogy ki is hívja :S Addig csak csengőhang szól!
A névjegyzékbe lépve is lassan reagál, kb 6-7 mp. Megnéztem a progikat, feltettem egy TaskKillert de így is lassú! Nincs semmi extra - nő lévén csak a témákat sokallom rajta- ....Megpróbáljak egy gyári szoftverfrissítést, vagy van valami "bejáratott" ami nagyjából mindenkinek működött?
köszi -
StaChys
tag
válasz
djnyakesz #11782 üzenetére
Valaki biztos mond valami okosat, de nem elképzelhető, hogy valami mostanában feltett program kezdte fogyasztani az erőforrásokat? Nem fut rajta véletlenül valami "task manager"? Azok szoktak "fordítva elsülni"...
Esetleg egy gyári visszaállítás is segíthet, és utána csak a legszükségesebb programokat feltenni, minden telepítés után várni egy kicsit és figyelni.
Egyébként általános betegségről én nem tudok a Xperia U esetében. Leszámítva néha néhány másodperces lag-ot a tárcsázó alkalmazásban.
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok srácok!
Barátnőmnek ilyen telcsije van, szeretném a véleményeteket kérni:
iszonyatosan lassú a gép, valamiért sokat gondolkozik, nem tudom mi a gondja baja! Nekem ROM frissítés a saját telómon megoldotta ezt (LG Optimus 2x) de itt nem tudom van e valami betegség...Gyári rendszer van rajta:
4.0.4 android
u8500-ECO1
3.0.8+ kernelMit javasoltok?
köszi -
air
nagyúr
válasz
freemanone #11780 üzenetére
Ez. De közben rájöttem, hogy ez csak CM9 alapú romokra jó.
-
-
air
nagyúr
válasz
freemanone #11778 üzenetére
Atis patch-ével vajon ezt is fel lehet tenni zárt BL-es készülékre?
-
freemanone
addikt
Megjelent az első CM10!
-
Arc27
csendes tag
Hali
@Mircinko mikor lesz végleges változat a Rom-ból?
másik miért van az h a skype mindig leáll? -
unreg1
tag
-
Mircinko
senior tag
válasz
Mircinko #11771 üzenetére
"A gyártó az Xperia U White Paper-jében felhívja a figyelmet arra, hogy a garancia elvesztését eredményezi, ha a telefonban és az akkumulátoron található indikátor víz hatását jelzi!" Tehát igen, nincs már gari,..
Mindenesetre sikerült kiügyeskednem a flashtoolt, már csak a root, meg a CWM felrakása van hátra... ezután airdroiddal már könnyen átlehet másolni a romot. Hétfőn pedig veszek egy adatkábelt.
+kérdés: Az miért van, hogy a rövidebb kábel gyorsabban tölt, míg a kicsivel hosszabb kábel pedig lassabban tölti fel a telefont. Ennyit számítana a hossz?
-
unreg1
tag
-
Mircinko
senior tag
Tönkrement az adatkábelem, vagy a csatlakozó, mert vagy nem akar csatlakozni, vagy hibár ír ki (felismerhetetlen eszköz) vagy csatlakozik és másol, de akkormeg egy fájl olyan 20 perc!
..ami régen 3-4 perc lett volna.és most jön a feketeleves.... az egyik rom tesztelés során bootloppba keveredtem... persze használnám a flashtool-t, ha tudnám,mert állandóan csatlakozási hibát ír ki.... vagy nem található az eszköz..
Az előző próbálkozásnál elment egészen 56%-ig, csak akkor "véletlenül" megmozdultam
és már nem érintkezett az eszköz!!! Sh*t!...
Valakinek van valami ötlete, és mennyiért lehet venni ilyen kábelt? ..vagy ha mégrosszabb az, hogy ha a telo csatlakozásánál van a probléma...
Otthon, vagy gariba javítható?
-
jófejsrác
senior tag
válasz
LantosBerry8 #11752 üzenetére
Feltettem én is, viszont nekem pöpecül működik. Az sms és telefonyv "lassúsága" érezhetően gyorsabb lett
. Ha multitasnkingolás közben (power amp, opera) hívnak már csak 1-2mp a hívás lag a 10+ helyett!
A gps instant talál jelet és kb 2 km után el is kezd szépen navigálni (a "fastergps"-t feltettem én is.) A launchert cseréltem le a Z-sre "Csatsa" ajánlására.A kevés szabad memóriától először én is megijedtem (40mb), de ennek ellenére gyors maradt a telefon. Viszont 1 nap után már beállt szépen 80-90mb-ra
ui.: Nem vagyok otthon a témában, de ez az új firmware vagy kernel "csodát" tett a telefonnal?
Gyanítom az új mircinko is mégjobb lesz/lett tőle ahogyan szokott -
peestee83
aktív tag
válasz
kovaritivi #11762 üzenetére
Ha le van tiltva, annak nyomós oka van. Tudtommal semmilyen módon nem lehet segíteni rajta.
Ha neked kelleene az, szerintem gyorsan felejtsd el...
Egy cikk a témával kapcsolatban, ami a tiltásról ad egy kis felvilágosítást: link -
kovaritivi
csendes tag
hello.syolgáltató álltal letiltott készüléken lehet valahogy segiteni?lenne egy cserém de nem tudom érdemes e.
-
sesshou
senior tag
válasz
LantosBerry8 #11752 üzenetére
Mik azok a szokásos beállítások?
-
jófejsrác
senior tag
Mi a teendő akkor ha a telefont a windows csak "sony usb mass storage device-nek ismeri fel?
-
LantosBerry8
senior tag
Amíg nem készül el a Mircinko V7 végleges verziója, felraktam a Terra Rom V6 -ot, ami szintén a .89 -es ICS-re épül. Az eddigi tapasztalataim nem túl jók.... annak ellenére, hogy elméletileg optimaizált a memóriakezelés /sokminden van gyorsítótárazva, ezáltal kevés a szabad memória/ a telefonkönyv eddigi lassúsága, és bejövőhívásnál korábban tapasztalt túlcsörgés továbbra is fennáll.....
és hát a GPS is elég lassú pedig a szokásos beállításokat is végrehajtottam már....
-
Bia85
csendes tag
Egy frissítésben vajon fognak erősíteni a jobb felső kis led fényen? Mert sajnos nagyon gyenge, észrevehetetlen.
-
air
nagyúr
A wifinek semmi köze ahhoz, hogy melyik "rádiót" használja a készülék.
Nem, nem lesz erősebb a wifi térereje, ha a csak GSM beállítást használod.
Ha a mobilhálózat térerejére céloztál, akkor az bizonyos helyeken valóban erősebb lehet a 2G (csak GSM) mint a 3G (GSM/WCDMA). -
Bia85
csendes tag
Mi a különbség a csak gsm és a wcdma/gsm hálózatok közt? A wifis nethez elég a gsm?, mert úgy vettem észre hogy a csak gsm-nél jobb a térerő.
-
pit stop
addikt
Nem xLoud szól közbe?
Ha jól rémlik az úgy növeli hangerőt hogy figyel a minőségre - így egy idő után hiába megy felfelé a csuszka nem lesz több hang, mert úgy érzékeli rosszabb lesz hangzás. Simán még engedi ami a csövön kifér ha nincs bepipálva. Lényeg, hogy vele és nélküle is nézd még - egy próbát megér.
Teljes halkságra nemhinném hogy ez megoldás, ezért oda nem írtam ezt.#11731) sesshou -1 és így te utalsz nekem, hm?
-
Mircinko
senior tag
válasz
sesshou #11731 üzenetére
Hétvégére a javított, de lehet, hogy már a végleges is. Ez már csak a ram problémáktól függ....
Mert 2 féle verzióm is van.
Van amelyikben a szabad memória állandóan 170MB körüli, viszont akad...
A másik pedig nagyon jó, laggmentes, viszont a szabad ram mennyisége 100-120MB körüli...
-
bigga
aktív tag
válasz
tomiii007 #11713 üzenetére
Szerintem szoftveres gond lehet, nekem is előjött - a hangerő gombbal nem tudom fentebb venni a hangerőt, ha fülest dugok rá (bármilyet), vagy kihangosítom 3,5-es jack-en keresztül, akkor se kúszik fentebb. Ha pedig kézzel felhúzom max. felmegy a csúszka, de nem hangosodik. Aztán újra hangerő gomb, és látom hogy a felén van megint. .89-es romot használok, minden fölös dolog ki van gyalulva belőle, gyári, olasz. Minden lejátszóban előjön - hanggal kapcsolatos dolgokat nem tiltottam, nem értem mi lehet a baj. Gyárira visszaállítani meg nem szeretném
-
Mircinko
senior tag
válasz
freemanone #11720 üzenetére
Az érintéshez felelős fájlok módosításával. Mivel saját munka, ezért a rom kiadása után szeretném megosztani a fájlokat.
-
Mircinko
senior tag
Mircinko Rom V7 Build 0.8
-Cyber Shot kamera mod 6.0-ás verzió!
-Telefonkönyv javítva
-Felesleges appok eltávolítva
-2-3 napos normál használat garantált!
-Telepítés még könnyebb, illetve első indítás után azonnal használható a rendszer
-Aroma telepítő fagyás nélkül
-Widgetek átméretezhetők, és hiányzó widgetek pótolva
-Google alkalmazások hibáinak javítása
-Floating touch érzés(Alig kell hozzáérni a képernyőhöz)
-Google now törölve -
kazy76
aktív tag
válasz
huhuhuu... #11717 üzenetére
köszi
-
kazy76
aktív tag
Akkor ez a SXU Terra Rom ICS V6 Final csak boot loader nyitással lehet felrakni?
-
diane
tag
Én már komolyan nem értem ezt a frissítés dolgot. Az én telefonom is gyári független, de még mindig nincs rá 54. frissítés. Hogy van ez?
-
tomiii007
senior tag
köszönöm a válaszokat.
akkor lehet szerviz lesz! -
tomiii007
senior tag
válasz
matyi012345 #11707 üzenetére
akkor is halk amikor nincs fülhallgató bedugva... és hiába tolom fel max hangerőt , akkor is ugyan úgy szól
-
matyi012345
őstag
válasz
tomiii007 #11706 üzenetére
milyen fülhallgatóval? vannak olyan kiosztású fülhallgatók amik nem kompatibilisek bizonyos telókkal, hiába 3,5-es. Nekem egy Soundmagic E30 van és xperia mini pro-val használható, viszont már nem egyszer találkoztam olyan fülhallgatóval amit kicsit kifelé kellett elmozdítani ahoz, hogy normálisan szóljon, és máshogy is nézett ki a végük pedig 3,5-esek voltak.
lehet hogy hülyeséget írtam és én voltam a béna de nekem ez a tapasztalatom.
-
tomiii007
senior tag
Sziasztok!
Barátnőmnek van ilyen telefonja és az lenne a gond, hogy általában amikor zenéket akar lejátszani amiket feltett csak nagyon halkan szólnak és hiába nyomjuk fel fullra hangerőt vagy akármit mást ugyan úgy halk... valamikor az úraíndítás segít, de az se mindig.
Más lejátszókat is letöltöttünk playeröl de azokkal se jo valamiért halk marad... lehet valami bug nemtudom T-mobilos ICS van rajta.Valami ötlet?
Köszi. -
cstibi
csendes tag
válasz
Mircinko #11704 üzenetére
OK, köszönöm az infókat és hogy foglalkozol a problémáimmal. Ahogy írtam is, annyira nem aggódom, tudom hogy ez még nem a végleges verzió.
A google plus nálam fenn van, ezek szerint a többi alkalmazásommal együtt utólag települt az első indítás után. Én megszoktam hogy van, telefontól függetlenül is a google-n tárolok és osztok meg fényképeket még a picasaweb-el kezdtem. Már eltávolítottam és újra is telepítettem a play-ről, de nem indul el.
Menü gombra nekem a google keresés ugrik fel, de akkor majd rákeresek, most azonban lassan mennem kell dolgozni.
Ettől eltekintve nagyon tetszik a rom és jóval gyorsabban működik nálam mint a gyári, úgyhogy a végleges változatig már marad a telefonon ha csak valami komolyabb gond nem jön elő. -
Mircinko
senior tag
válasz
cstibi #11699 üzenetére
A Rom a .89-es kiszivárogtatott Olasz verzióra épül, PCC frissítéssel nem kell foglalkozni,mivel ahogy freemanone tag is elmondta, az csak visszatenné az alap .89-et.
A Small-appsot a menű gomb hosszú megnyomásával lehet elérni.
A Google hibák talán abból eredhetnek, hogy a Rom nem fogja tartalmazni a google plus-t és semmilyen mások számára "felesleges" appot. Ha valaki igényt tart rá ott a Play áruház.
A felsorolt hibák a végleges verzióig javítva lesznek.
Köszönöm a visszajelzést!
-
Csatsa
tag
SXU Terra Rom ICS V6 Final based on Stock 6.1.1.B.1.89
89-es rom-ra épül, abból kiindulva mennyire jók voltam eddig is a Terra rom-ok biztos ez is jó lett, délután teszem is fel.
Ajánlom mindenkinek ! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest