Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Galaxy Watch8: egy klassz és egy klasszikus
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Google Pixel topik
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sordoran
addikt
válasz
Rimuru #51583 üzenetére
Nálam is. Már mint persze, tudnék venni jobbat középkategóriában, de nem érzek rá késztetést. Ellátja a feladatát, sebessége tűrhető, elférek rajta szépen, csak azért mert van jobb is, nem váltom le, amíg nincs valami komoly gubanc ezzel, vagy nem lesz felesleges pénzem.
-
Pitterix
őstag
válasz
Rimuru #51487 üzenetére
Kb idáig tartott a gyorsulás. Továbbra is elmegy a térerőm, a wifim, de az legalább most még tovább bírja, mint eddig. Viszont az aksi max másfél napig bírja újabban--ennek nem tett jót a rendszer visszaállítás.
Továbbra sincs rajt semmi extra. Most még játékot sem tettem rá, sőt a frissítéseket is leállítottam és mégis egyre lassabb.
Ha letelik az év és addig nem taposom meg, inkább befeccülök egy iPhone akárhányasba. -
bagyusz
őstag
válasz
Rimuru #51297 üzenetére
Ha lehetne nyitni a bl-t akkor nem lenne semmi gond ezzel az egésszel, de sajnos a szolgáltató függő készülékeket nem lehet, így csak a gyári "Verified" kernelből lehet építkezni.
Selinux konfigurálás sem okozna itt gondot mert a "audit2allow" paranccsal szép lassan be lehet állítani, de szerencsétlen jbmr2-s kernel nem ismer pár kernel hívást. Így csak döglődik a rendszer.
Sikerült odáig konfigurálni, hogy már early bootban kikapcsolja magát, de valamiért az auditd tovább is fut és nem ad hozzáférési jogokat. Tehát nagyon érdekes.Valamelyik nap az init forrásban találtam egy érdekes kapcsolót. ALLOW_DISABLE_SELINUX Ezt hozzá is adtam a board confighoz, valamint a cm ramdisk injektálás előtt kikapcsoltam a selinuxot. De sajnos így sem ér semmit. Gondolom nem hiába lett oda kommitolva:
if ((property_get("ro.boot.selinux", tmp) != 0) && (strcmp(tmp, "disabled") == 0)) {
/* SELinux is compiled into the kernel, but we've been told to disable it. */Ehhez kellene a cmdline-ba ez: "androidboot.selinux=permissive"
Feltételezem így már működne.Na már most van olyan mákunk, hogy a boot.img-ben cmdline nem lett titkosítva így hexa editorral lehetne módosítani:
`Ř˙ ő0`pĽĽG 8Ý DÝ ¤ ś Ý Ŕ p Š °Ś vdd min xo shutdown androidboot.hardware=qcom user_debug=31 msm_rtb.filter=0x3F androidboot.baseband=msm ehci-hcd.park=3 maxcpus=2 vmalloc=400M
Poén az egészben az, hogy a "....vmalloc=400M" után adom meg a selinux kikapcsolásához szükséges parancsot akkor nem látom a végeredményt, ha meg a "maxcpus=2 vmalloc=400M" közé rakom be, akkor meg nem bootol a teló.
Persze próbáltam úgy is, hogy ha amennyi karaktert beviszek akkor annyi "nullás" értéket kivonok a cmdline után.
Na mindegy. Én megpróbáltam mindent.
-
air
nagyúr
válasz
Rimuru #50541 üzenetére
Mert nagyon sok alkalmazás nem csak akkor fut, amikor használni akarod őket.
Akkor is fut, amikor mondjuk a készülék alhatna, de nem tud a sok hulladék, rosszul megírt alkalmazás miatt.
Pl. Facebook.
Nagyon sokan nem tudnak élni anélkül a fos nélkül. A te álláspontod szerint akkor ne használják. Világos.
Egyébként nem az volt a kérdés, hogy te mit gondolsz a dologról, hanem hogy működik-e. -
laca17kecske
csendes tag
válasz
Rimuru #50193 üzenetére
Köszönöm a választ
, és még annyit szeretnék megtudni hogy melyik rom eszi meg a legkevesebb ramot illetve cpu teljesítményt, mert képernyő felvételeznék videó formájában? World of Tanks Blitzhez lenne. Eddig a Shou.TV appot használtam, de nem igazán akar működni a WoT-tal.
-
Sebhelyes
senior tag
válasz
Rimuru #45775 üzenetére
Minek pl. a Touchwiz, Bravia Engine vagy pl. az OS X fejlesztéséért felárat fizetni, ha úgyis megy a helyére egy általános rendszer? Max. ha a márkás hardver valami nagyon extrát tud, de ezt a rést a "csájnízek" már nagyrészt eltüntették. Nekem itt az összefüggés, ha neked nem, hát nem, emmiatt nem fogok álmatlanul forgolódni
-
PAINfájdalom
aktív tag
válasz
Rimuru #45663 üzenetére
én is inkább linuxot dobnék, csak hátha itt is elő lehet hozni vmi konzolt és azzal menne. bár akkor nem sokan használnának linuxot a programozáshoz. inkább vegyük úgy hogy nem szóltam
(#45664) bagyusz és amiket eddig maszekban beleraktál (zram, HDR, stb.) azokat külön bele kell rakni, vagy ez azt is megcsinálja?
illetve, melyik linux fajtát ajánljátok?
-
Jeffi
aktív tag
válasz
Rimuru #29119 üzenetére
Végre megjavult, vártam vele csomót és betöltött. Most viszont a telót nem tudom elindítani. Ha töltöm a ledsor piros, tehát reagál a töltésre. Ha kihúzom nem világít, ha pedig hosszan nyomom a bekapcs. gombot pirosan villog a ledsor. Most mi az istent csináljak, hogy újra felélesszem? OFF gombot hiába nyomom, semmi. (A képernyő tök sötét, végig.)
-
chab7
addikt
válasz
Rimuru #16827 üzenetére
Kinek hogy. Szerintem tök fölösleges ennyire védeni egy használati tárgyat. Mert az. Bárki bármilyen sok pénzért is vette.
Már a Defy is elvolt tok/fólia nélkül és nem lett semmi baja, pedig esett is. (Oké, az strapa volt). Viszont a fél éves SP is még teljesen patent, pedig nincs védőburka. Sem a borítása, sem a kijelzője nem szenvedett semmi szemmel látható sérülést, kopást. Pedig teszem veszem, még ha figyelmesen is, de aktívan használva, nem dédelgetve.
Nekem így sokkal élvezetesebb a használata (ami miatt vettem - hogy használjam). Csak azért nem fogok megelőzni mert megeshet valami. Sisakban sem járok pedig egy űrkavics is bármikor landolhat a fejemen. Nekem sokkal fontosabb, hogy levegőzzön a fejem
Tudtam hogy jönnek a lefitymáló hozzászólások. De a kollektív féltem-a-kütyümet-és-beburkolom életérzés akkor sem fog rám ragadni. Aki érti mire gondolok annak nem kell magyarázni, aki nem az meg majd még 20 ellenérvet felsorakoztat ide.
Van olyan jól megalkotva ez a készülék, hogy normál vigyázós használat mellett csak a tok/fólia gyártók bevételét növeli aki mégis tesz rá ilyen burkolatot. Ennyi. Ez az én véleményem, amit időnként elhangoztatok, mert 5143142 tok/fólia tanácsadás között megfér időnként ez az ellentétes vélemény is.
Még ha mindig vannak páran akik magukra veszik is és kampányolnak a mégis kell a fólia mellett.
Mára (és pár hétre) részemről lezártam a burok témát(#16832) e-newsee: Na ezek aztán amik még a szőrt állítják a hátamon
Papírzsepire helyezés meg gyári fólia (ami nem is fólia tul.képp) rajta hagyás levágva a csücsköt
Mellesleg a fehér ellen már nem egy hozzászólásban olvasom hogy jobban kopik.
Az enyém (fekete) nem hogy a hátlapja, de még a kamera gyűrűje sem kopik, pedig nem nézem hogy hová és hogy teszem le, max annyit hogy ne dzsuvába és lehetőleg ha kemény helyre akkor fix sima legyen (asztal/polc/etc), vagy valami puhább felület (ágy/párna/újság az asztalon/etc).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest