- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
AsdNemtudom
újonc
Ma kaptam meg az új Xperia L telefonomat. Nagyon tetszik, de lenne két kérdésem.
Először is hogyan állítsam be a hangkiemelést? Ezt arra értem hogy a csúszkákat hogyan állítsam be?
Másodszor milyen fülhallgatót vegyek hozzá? Ami jól szól, jól adja a basszust és biztos hogy kompatibilis a telefonnal.Tapasztalatok? -
Joshi
titán
Üdv. Az összefoglalót elolvasva nem találtam infót a képernyőből eltakaró Home-Vissza-és talán beállítás gombok eltávolításáról. Akkor van igazán útban ha valamilyen programot szeretnék teljes képernyőbe megjeleníteni. Egyébként az Antutu infója is csak 480x782-nek látja a felbontást a 480x854 helyett.
Hogy lehet eltüntetni ezeket a gombokat? -
steveboy86
tag
válasz
BangoSkank #3883 üzenetére
Köszi a tippet, végül is rávettem magamat a rootra..
Telepítettem ezt a build prop editort, viszont ezt:ro.semc.enable.fast_dormancy=true sehol nem találom, egyszerűen nincs ilyen sor, mikor megnyitom az editort.
Vagy esetleg még azon belül kéne valamit beállítanom, hogy lássa? Root hozzáférést elvileg megkapta, de gondolom anélkül el sem tudnám indítani az editort.
Lehet én vagyok a béna, de légyszi egy kis help.. -
Siriusb
veterán
Tpasztalta valaki azt, hogy felhős időben néha elveszti a telefon a GPS jelet, de utána hamarosan ismét megtalálja?
-
spiky03
veterán
válasz
dokee78 #3887 üzenetére
És abban is lehet saját lejátszási listát csinálni ugye?
Meg van benne EQ is, mint a winampba?Amúgy melyik verziót használod? Mert feltettem a múltkor egy winampot, de nem nagyon működött rendesen sajnos, így tértem vissza a gyári walkman-re, de most arról is váltanom kell vmire.
-
spiky03
veterán
Azt miért csinálja a walkman, hogy elfelejti a lejátszási listát?
Tegnap csináltam egyet, hazafelé azt is hallgattam, majd ma reggel folytattam is. viszont az előbb néztem és egy teljesen más volt a walkmanban? A lista meg sehol sincs már benne?Lehet vissza kellene tenni a winamp-ot.
-
BangoSkank
tag
válasz
steveboy86 #3786 üzenetére
Nekem is a Datadormant tartja néha ébren a telefont. Wakelock detector-ban a Telefon részt kinyitva mutatja ezt.
Ez a mobilnethez kapcsolódó szolgáltatás, ha a szolgáltató is támogatja, akkor gyorsabban alvó állapotba kerül a telefon, ha nem támogatja a szolgáltató, akkor ébren marad a telefon, és szívja az akksit. (bővebb infó itt van róla, a végét nem kell nézni, az samsung telefonra vonatkozik: [link]Az XDA-n úgy tűnik találtak megoldást a problémára: [link]
Röviden:
-root kell hozzá
-play store-ból telepít: Build prop editor
-Build prop editorban ezt kell kereseni: ro.semc.enable.fast_dormancy=true
-az értékét át kell állítani false-ra
-leokézod és újraíndul a telefonÉn most állítottam be, eddig jónak tűnik.
-
-
mcsm88
senior tag
válasz
nyikszi #3878 üzenetére
Az értesítési menüben jelezte, hogy van frissítés, onnan frissítettem.
Nekem is beugrott az újraindítás, de nem reagált semmire, aksit nem akartam kiszedni, mert ki tudja mit okozna egy szoftverfrissítés alatt, de mivel a trémobilos ügyfélszolgálat is ezt javasolta gondoltam ha valami lesz vele, akkor az ő saruk.
Akksi ki-be, bekapcsolás: elindult, frissített, azóta gond nélkül megy. -
-
dokee78
félisten
válasz
K20Z4CT_Rt. #3877 üzenetére
Töröld a belső tarhely tumbnails mappában lévő dolgokat.
Plusz nézz szét a Lost.dir mappában. -
Sziasztok!
Olyan problémám van a telefonnal, hogy a 4Gb telefonmemóriámból 2,6Gb a szabad úgy, hogy elméletileg semmi nincs rajta a gyári dolgokon kívül.
Ez mitől lehet?
esetleg valami megoldás?
Előre is köszi! -
mcsm88
senior tag
Sziasztok!
Ma vettem a telefont, felajánlotta, hogy frissítsek 15.0.A.2.17-re.
Le is töltötte, amikor elkezdte telepíteni, akkor jelezte, hogy majd újraindul, és kb 10 percig fog tartani, azóta elsötétült a képernyő, de nem annyira, mint amikor kikapcsol, egy kicsit annál világosabb.
Szóval az ígért 10 perc után vártam még fél órát, de még azóta sincs semmi, valakinek van ötlete mit csináljak? -
Lomha 8V
addikt
válasz
spiky03 #3874 üzenetére
Én felraktam, tulajdonképpen olyasmi mint valami programajánló. Koncertek, focimeccs, játékok, zene stb. Sok nyereményjáték van rajta, amivel lehet nyerni mindenféle értékes dolgokat. Persze szinte minden külföldön van, amiről írnak, de játszani lehet innen is. Én ennyit láttam belőle. Rakd fel, próbáld ki, aztán ha nem tetszik letörlöd, nem vesztesz semmit szerintem.
-
spiky03
veterán
Ti befrissítettétek az Xperia Lounge 2.4.2-vel a telcsit?
Mert a napokban feldobta, hogy van ilyen frissítés.
Ez mi is lenne pontosan? Érdemes frissíteni, vagy jó úgy ahogy volt?Thx
És még egy dolog, ami most tűnt fel.
Csináltam lejátszási listát a zenéknek, elindítom, hallgatom, majd megállítom amikor már ugye nem hallgatom. Viszont ilyenkor a widgeten egy régebbi "lista" lesz, nem azt akarja folytatni amit épp hallgattam. Ez mitől lehet? Vagy mi erre a megoldás? -
zolnagy
őstag
Feltettem az xperia v modot. Nagyon szuper, hogy a nav. bar méretét lehet állítani. Meg a töltés közbeni led kikapcsolás is jó dolog, kár hogy kikapcsolt állapotban megmaradt a led jelzés...
Feltettem még az xposed DTN disablert, ez megszünteti mobiladat kikapcsolásnál a státuszbaros jelzést.Tudja valaki, hogy ezek a modok melyik konfigurációs állományt módosítják?
-
Lomha 8V
addikt
válasz
gaborm69 #3862 üzenetére
Igaza van Siriusb-nek, a telefonon is látszik, hogy rossz a kép. Ha csak kicsit kevesebb a fény, már zajos lesz. Engem nem nagyon zavar, ritkán fotózok telefonnal és akkor sem fontos dolgokat. Viszont előtte egy ZTE Skate-em volt, egy "nevenincs kínai" ugye
és az szebb képeket tudott. Sajnos ez van, de én azért reménykedem, hogy előbb-utóbb valamit kitalálnak rá.
-
Siriusb
veterán
Nektek az internetezés mennyire zabálja az aksit? Chrome + wifi, s 2-3 percenként lemegy 1%.
-
zolnagy
őstag
Nekem müxik "exDialer ConnectVibrate Plugin" kell hozzá (meg persze maga az exdialer, amit a korábbi telefonon amúgy is használtam) Forrás: [xda]
Az a root lehet, hogy jó lesz még másra is... ([ez] alapján raktam fel, csak arra kell vigyázni hogy rendszergazda legyél win alatt, hogy felpakolja csatlakozáskor a drivereket) -
stojesz
tag
válasz
gabancs #3848 üzenetére
Nem szükséges a fogyasztóvédelem beavatkozása. Általában már az említéstől verejtékezik a hátuk és menten készségek lesznek. A másik lehetőség, hogy megpendíted, hogy részletes panaszlevelet írsz a gyárnak.
Persze ezek a módszerek csak akkor lehetnek sikeresek, ha valóban neked van igazad.
-
gaborm69
aktív tag
Tudtam,de nem sejtettem, hogy tud ez jobb képet is
-
Siriusb
veterán
Ez a legjobb, amit ki tudok hozni a telefon kamerájából: [link]
-
gabancs
addikt
-
gabancs
addikt
válasz
mikka07 #3845 üzenetére
Igaz, nem írtam elég egyérteléműen. Tehát a sztori a következő. Barátom dolgozik a T szervizesknél. Több mint 20 éve. Ő mesélte, hogy a sony szervízben miszkroszkóppal vizsgálják át a panelt, és ha egy hangya faszányi elváltozást is észrevesznek, dobják vissza, beázott címszóval. Mind ezeket alátámasztja a különböző fórumok beszámolói is, tehát nem légbőlkapott hülyeség. Nekem még nem volt velük dolgom, de a hírnevük legendás.
Persze ettől még a sony telefonok nem jobbak, nem rosszabbak. Csak egy adalék, a magyarországon üzemelő szervízháttérről. -
mikka07
tag
válasz
gabancs #3843 üzenetére
Ez bármilyen szervízben előfordulhat,de az ügyfél viselkedésén is sok minden múlik ,ugyanez igaz a biztosítokra is kicsit keményebben kell fellépni velük szemben ,.egy telefonra nem lehet csak úgy rámondani hogy beázott ,ha nem igaz én nem hagynám annyiban az biztos.Szakvélemények, hatóságok, sony központ stb.
-
mikka07
tag
válasz
gabancs #3839 üzenetére
Nem úgy értem a névtelen kinait biztos jó,de én ragaszkodom bizonyos márkákhoz,pl intel proceszor,playstation,pioneer autohifi,yamaha erősítő,német auto,(van a családban francia auto is állandóan rossz)a nagyobb márkáknak általában jobb a szervíz hálozatuk nekem fontos a fémház én nem azért veszek telefont(pl iphone5) hogy menő csávó legyek abból a korból én már kinőttem olyan telefont keresek ami visszafogott elegáns nem akarok rajta játszani stb inkább telefonálni használnám elsősorban megtehetném hogy drágább telefont vegyek ,de minek ha a tudásának felét se használom ki most néztem neten a sony xperia sp-t elég jónak tűnik, ár érték arányban.
-
-
dokee78
félisten
Én elfogadom a hibáival ezt a telefont.
Nem fotózásra vettem hanem filmeket nézni,netezni játszani.
Erre tökéletes.
Persze ez nem azt jelenti,hogy soha nem fotózok. -
-
gabancs
addikt
válasz
dokee78 #3834 üzenetére
Már bocs, de én erre reagáltam:
"huawei stb neve sincs kinai."
És áruld már el, mi köze a magok számanak a fényképek minőségéhez, a kijelző minőségéhez, és a fémvázhoz? Kit érdekel, hogy melyik milyen gyors egy szintetikus tesztben? Mindegyik megfelelően teszi a dolgát. Még az L is gyönyörűen működik.
De már bocsánat, ez a neve sincs névtelen kínai nagyon szemellenzős, buta megjegyzés.
-
gabancs
addikt
-
mikka07
tag
Szeretnék egy ilyen készüléket vásárolni a telenortol most elhozhatom 23.000ft-ért(két év tarifamegtartás+kedvezmény),nekem tetszik ,de olvastam teszteket a kameráját eléggé lehúzzák ,eddig csak nokia telefonjaim voltak az újakat eléggé szidják a win op rendszer miatt, gondolkoztam még samsung s4 mini-n 50.000ft-ért de már annyi samsung cuccom van itthon hogy nem akarok még egyett egyébként jók a termékei,jelenleg egy nokia 6700classic telefonom van (4éve ujonnan vettem) ,nagyon jó készűlék nem is adnám el (nagyon jó hogy masszív fémházas)csak az nem okos telefon,leginkább olyan telefont szeretnék ami androidos fémházas, vízálló a kijelző űtésálló nem tepsi méretű aránylag jó kamerával elegáns és nem kerűl 150.000ft-ba,ha egyáltalán létezik ilyen és nem htc ,lg,huawei stb neve sincs kinai.A sonynak néztem az adatait nem láttok közte se fémházat se törésálló kijelzőt vagy csak nem írják oda.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Imike_80 #3828 üzenetére
Én is így próbáltam, hogy egymás mellé tettem más telefonokkal és egyszerre fényképeztem. Ha csak az L-t néztem, azt mondtam "elmegy". De ahogy mellé raktam a másik készüléket, a véleményem rögtön "gyászos"-ra változott. És tényleg a pofám leszakad, hogy a reklámkampányban direkt kiemelték a fotózási képességet.
-
Imike_80
aktív tag
Hangsúlyozom, engem annyira nem zavar, hogy nem profi a kamera az L-ben, de leírom..
Ezelőtt Xperia Neo-m volt, 8MP-es kamerával. Ellőtte HTC-k, 5MP-es kamerával. A Neo irgalmatlanul szép képeket csinált a HTC-k után. Bár, az 5MP elég volt akkoriban és a szoftvere sem volt rossz a Desire-nek! Neo: Éles, gyönyörű színekkel, szuperül működő fókusszal. Gondoltam, az L-ben ugyanaz a kamera lehet, a szoftvert meg csak fejlesztgették 2 év alatt. Hát, sajnos nem úgy tűnik. Még megvan a Neo is, nyáron csináltam ugyanazon a helyen párhuzamosan fotókat a Neoval is, L-el is. Győzött a Neo! Mióta a legfrissebb FW van a telefonon, javult picit a helyzet, de még mindig nincs olyan jó, mint a régi telcsim. Nem zavar! Csak picit bosszantó, hogy volt egy jó kamera jól megírt szoftverrel és 2 évre rá ugyanazokból az alapanyagokból rosszabb végeredményt produkálnak. És teljesen olyan, mintha a fókuszálásnál lenne probléma. De ez csak megérzés...
-
89BDave89
tag
Alakul az akku idő egy két lemerítés -> töltés után
Már alig bírom lemeríteni 1 nap.
Most ébresztgetés sincs a Telefon alkalmazás által, lehet az újraindítás megoldotta :\ -
Siriusb
veterán
Kijelző jó, szép színek, jó betekintési szög, napfényben backlight-ot be kell kapcsolni, nem a legeslegjobb, de használható. Persze nekem automata fényerő szabályzáson van, lehet ki kellene próbálni manuálisan is maxra tekerve. Valószínűleg napfényben használva egy nagyobb fényerejű IPS-sel jobban járnál, kérdés, ez mekkora százalékát teszi ki esetedben a felhasználásnak.
Flash-t zsigerből utálom, csak örülök, hogy nincs.
Nekem kb 10 éves SIM kártyám van, nem tapasztaltam problémát. -
Throme
veterán
A kijelzővel mennyire vagytok elégedettek, főleg kültéren történő használat esetén?
A Mobilarénás tesztet olvasgattam és ott a cikkíró inkább jókat ír róla, mint rosszat, annak ellenére, hogy TFT.
Egy IPS kijelzővel szerelt telóval érdemben jobban járnék, vagy elenyésző a különbség és ne ez legyen a szempont (vagy legalább is nem fő szempont)?
Ismét tapasztalat érdekelne, nem speckó vagy reklám.
Nekem egy régebbi TFT-s telóm van, de ezt nem akarom kiindulópontként tekinteni, mert ebben a kategóriában is biztos van jó és rossz, vagy kevésbé jó....
Nálam a napfény nem barát.Másik kérdés, a flash támogatottság hiánya mennyire jelent problémát?
Max egyszerű böngészés történne a telón, semmi extra....Közben egy harmadik is eszembe jutott.
Nekem régi sim kártyám van. Tudom, hogy méretileg az xperia L-be teljesen jó, viszont valahol olvastam, hogy van különbség az utóbbi időben kiadott simeken lévő chipek kialakításában összevetve a régiekkel.
Enyém legalább 5 éves ha nem több.
Ez lehet gond? Használ valaki legalább ilyen "öreg" sim kártyát?köszönöm!
-
apuc
őstag
válasz
bigzee1977 #3817 üzenetére
Sőt, még a Samsung Omnia II-esem is annó..
-
Siriusb
veterán
Ez így van. Senki nem is érti, mi volt jó ez a kampány, mert tényleg nagyon azon volt a hangsúly. Ékes példája annak, hogy nem szabad hinni a reklámoknak. Lehet jó kamera volt a tervben, előre elkészültek a reklámok, s csak gyártáskor derült fény egy problémára (alkatrész vagy szoftver), amit nem tudtak megoldani, úgyhogy előrefelé menekültek. Gondolom egy csúcskategóriás készülékkel ezt nem lépték volna meg, túl nagy lett volna a presztízsveszteség.
-
Siriusb
veterán
válasz
GEPESZ66 #3806 üzenetére
Többi telefonhoz nem tudok hozzászólni, de a fizikai gombbal kicsit tényleg trükkös exponálni, eltelt egy kis idő, mire rájöttem, hogy a gombnak 2 állása van, s sokkal jobban le kell nyomni, mint azt gondolná az ember.
Kisebb felbontáson, esetleg eredeti méretben tényleg szépnek tűnnek a képek, de felnagyítani ne akard.
Részemről megelégszem ezzel a minőséggel, de nem is várom el, hogy egy százezerbe kerülő fényképezőgépet helyettesítsen. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Siriusb #3805 üzenetére
A többi telefon fórumát is olvasom (NOKIA-pl.820,HTC-pl.500,stb.), de mindegyiknél kifogásolják a készített fotók minőségét.
Nekem még Samsung ACE 2 telefonom van, de talán igényelhetek a munkehelyemen egy ilyet.
Ha olyan képeket csinál, mint az ACE 2, akkor én már elégedett lennék.
Samsung S III miniben gondolkoztam még, de ez herdverersen erősebb, az meg talán jobb képeket készít.
A szobafestőmnek Xperia L telefonja van, nyáron láttam a képeket rajta, szerintem nem voltak rosszak, nem volt elmosódás.
Valahol azt olvastam, hogy ne a fizikai gombbal exponáljunk (kicsit nehéz állítólag benyomni), hanem a szoftveren belül, s így kevésbé mozdul el fotózás közben.De ezt ti tudjátok. -
P@ly
tag
Kicsit sok volt a dolgom
Tessék a tesztfotók:
[link]A végére már egész jók lettek a képek. Próbáltam rossz fényviszonyok között készíteni a képeket.
Ahogy régebben jeleztem, nem vagyok nagy fotós, szóval így nézzétek a képeket.
Azt tapasztaltam, hogy rossz fényviszonyok között a HDR meg a képstabilizáló inkább árt mint használ.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- ASUS notebook topic
- Linux kezdőknek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest