Hirdetés
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.Peter
aktív tag
válasz
solyomferi #9791 üzenetére
Ezt a Concorde telefont inkább felejtsd el. Ha a kínaiak között nézelődsz akkor inkább egy Lenovot, Xiaomit, vagy valami hasonló megbízhatóbb márkát. Ugyanezt a hardvert megkapod olcsóbban, sokkal jobb szoftveres támogatással.
A GPS viszont problémás lehet az összes MTK-s telefonnál. Akár típuson belül is egyikben jobb, másikban rosszabb. (Bár a Lenovokban tesztek alapján aránylag korrektül működik. Viszont aki azokat a teszteket írja nem szokott nagyon mélyen belemenni a témába, szóval erre nem mernék mérget venni...) -
G.Peter
aktív tag
A neoV kamerája melyik rommal a legjobb? Eddig nem használtam a kamerát, így nem is figyeltem, hogy melyiken milyen, de a következő 2 hónapban valamennyit használnám...
-
G.Peter
aktív tag
válasz
mulli86 #9650 üzenetére
A SU a programok telepítésébe nem szól bele. Csak futtatásnál ha root jogot kér az alkalmazás, akkor a SU segítségével tudod megadni neki. A csomaghiba valami más miatt lesz, de nem tudom miért. Szerintem az valami letöltési hibát jelent. Indítsd újra a telefont, hátha utána jó lesz.
-
-
G.Peter
aktív tag
Walkman app: [link]
Akksi probléma: Kikapcsolva töltsd fel 100%-ra a telefont (hogy biztosan 100%-on legyen legalább 2 és fél órát töltsd), nyomj egy wipe battery statsot, utána merítsd le teljesen a telefont, amíg magától kikapcsol. Ezután ismét töltsd fel 100%-ra.
Amikor nekem problémázott akkor ez bejött. -
-
G.Peter
aktív tag
A gyári rendszer 1-2 hónapig lesz gyors, utána sajnos lelassul. Bár ha a fölösleges erőforrás-zabáló programokat törlöd, akkor valamivel jobb lesz. Szerintem próbáld ki az Xperia Ultimate HD-t, veszítenivalód nincs. Ha nem tetszik még mindig visszatérhetsz a gyárira, most már a módját is tudod
-
G.Peter
aktív tag
válasz
debut12 #9584 üzenetére
Ha az akksit még nem töltötted föl, akkor azzal kéne kezdeni.
A fastboot módhoz nem a vissza gomb kell, hanem a menü gomb (tehát a jobb oldali). Azt nyomva tartod és közben dugod rá a gépre, ekkor kéken kell világítani a lednek. Utána a fastboot mappájában shift+jobb klikk -> Parancsablak nyitása itt. Oda beírod ezt a parancsot: fastboot devices
Ha erre visszaad egy sorozatszámot, akkor fastboot módban van csatlakoztatva, ebben az esetben mehet a flashtoollal a kernel flashelés, utána pedig a rom flashelés.
Ezt kezdd el így csinálni, ha valahol elakadsz akkor írj. -
G.Peter
aktív tag
válasz
debut12 #9577 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet a baja. Ha tegnap még ment a fastboot mód, akkor ma is kéne.
Azt a szerviz tudja megmondani, hogy ők mit tudnak kezdeni vele és mit nem.akyyy: Nem találtam meg, úgyhogy feldobtam neked a drive-omba: [link]
Ott már többnyire halott linkek vannak, így egyszerűbb volt
-
G.Peter
aktív tag
10-15 mp alatt be kéne jönnie.
A flashtoolt innen tudod letölteni. Ha megvan feltelepíted, megnyitod a mappáját, ott lesz egy drivers mappa, amiben van egy flashtool-drivers nevű fájl, azt lefuttatod.
Utána nem árt egy PC újraindítás. Aztán valahonnan le kéne tölteni a gyári rom ftf fájlját, mindjárt keresek neked egyet, utána ezt a leírást követve már menni fog.Sima neo, vagy neo V-d van? Csak hogy melyikhez kéne az ftf.
-
G.Peter
aktív tag
Ajjajj :S Talán a recoverybe még vissza tudsz menni. Ha a vol down-ra nem megy, akkor próbáld a vol up-ot nyomogatni. Illetve egy időben volt olyan verzió is, hogy amikor a SONY logo volt a képen, akkor egy idő után elkezdett erősebben világítani a képernyő és akkor a képernyőhöz kellett hozzáérni.
Ha ezek közül semelyik sem működik, akkor sajnos flashtoollal újra kell flashelni a gyári rendszert és elölről kezdeni az egész műveletet. -
G.Peter
aktív tag
Nekem narancssárga a CWM, de ez legyen a legnagyobb baj
Remélem innentől menni fog a telepítés a leírás alapján
A full wipe-ra figyelj oda, ne hagyd ki egyiket se. Ha pl. a format system kimarad, akkor szinte biztos, hogy nem fog működni a rom és bootloopba futsz. Nem olyan régen az egyik fórumtárs így járt.Nyugodtan vedd ki a kártyát és másold rá. De akár elindíthatod a rendszert és úgy is ráteheted, aztán visszalépsz a CWM-be. Ez már teljesen mindegy hogy oldod meg.
-
G.Peter
aktív tag
-
G.Peter
aktív tag
Nem folyamatosan kell nyomvatartani a vol down gombot, hanem nyomogatni kell. Ha a CWM bejön azt fel fogod ismerni. Egy egyszerű menü jön be, amiben a hangerő gombokkal tudsz fel-le lépkedni, a home gombbal kiválasztani az adott sort, a vissza gombbal pedig visszalépni a menüben.
-
G.Peter
aktív tag
-
G.Peter
aktív tag
-
G.Peter
aktív tag
A függő telefonoknak nem nyitható a bootloadere, szóval maradnak a zártra feltehető romok. Azok közül az Xperia Ultimate HD-t ajánlom kipróbálásra. Itt van hozzá pontos telepítési útmutató is.
debut12, neked sajnos nem tudok mit mondani. Ha nem lehet fastboot módban csatlakoztatni, akkor ott valami nagy baj van.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
Williamgrant #9537 üzenetére
Ez tény és való, én is megvagyok nélkülük. De ettől függetlenül ezek hiányosságok, hátha a kérdező használja valamelyiket.
-
-
G.Peter
aktív tag
válasz
mulli86 #9530 üzenetére
A Titanium Backup-pal a legegyszerűbb törölni a fölösleges alkalmazásokat. Van benne magyar nyelv, így biztos nem okoz gondot a használata
A másik lehetőség, hogy egy megfelelő fájlkezelővel (pl. Total Commander, Root Explorer, stb.) a system/app mappából kitörlöd az apk-kat. -
G.Peter
aktív tag
válasz
Williamgrant #9511 üzenetére
Itt van a neo/neo v fórum, egy páran már kipróbálták. Azt írják, hogy kimondottan jó, ahhoz képest, hogy még alfa stádiumban van. Ígéretes
-
G.Peter
aktív tag
-
G.Peter
aktív tag
Van kimondottan a 8.0-hoz való: SuperFusionNeoKK
-
-
G.Peter
aktív tag
válasz
mulli86 #9461 üzenetére
Szia!
A gyári ICS valóban lelassul az idő előrehaladtával, ezt teljesen nem lehet elkerülni, bár az általad is említett fölösleges alkalmazások törlése valamennyit segít. Egy jó főzött rommal jobban jársz.
A 720p videó-felvétel csak a JB romokon nem megy, az ICS alapú romokon megy. Sajnos jó GB alapút nem tudok ajánlani, én már ICS-sel vettem a telefont és nem sokkal később JB alapú főzöttre váltottam, sajnos neked ezek nem játszanak a 720p miatt. Pedig sebesség és stabilitás szempontjából van köztük nagyon jó.
Ha esetleg kipróbálnál egy ICS-t, akkor tudom ajánlani az Xperia Ultimate HD-t. Állítólag ez nem rossz, személyes tapasztalatom nincs. De itt a Mobilarénás fórumtársak és az XDA-sok is dícsérték. Itt van is telepítési útmutató, annál pontosabban nem tudom leírni. (Illetve ha 1-1 lépéssel van problémád, akkor szólj és arra adok valami magyarázatot.) Ha mindenképp GB-t szeretnél akkor abban talán más tud segíteni. -
G.Peter
aktív tag
A superfusion v2 kernelt használom. A kamerát én csak dokumentumok fényképezésére szoktam használni, arra jó. Egyebekre lehet, hogy használhatatlan. A wifi és a gps nekem működik. Annyi a probléma, hogy a gugli maps-ben valamiért nem tudja, hogy merre van az előre és összevissza forog a nyíl. De igo-val működik. Az üzemidővel sincs gondom, a szokásos 3-3,5 óra kijelzőidőt bírja. Illetve most az elmúlt 3 napban szinte nem használtam, így van most 50%-on.
-
G.Peter
aktív tag
Szia!
Igen, csatlakoztatod a telefont fastboot módban, a flashtoolban Flash (villám ikon) -> Fastboot mode -> itt van egy olyan, hogy Select kernel to Flash, ott értelemszerűen kiválasztod a boot.img-t. Aztán mehet fel a rom, ennek a módja már az xda topicban részletesen le van írva. De ugyanúgy kell, mint a CM10-et, szóval biztos nem okoz majd gondot. -
G.Peter
aktív tag
4.1-ből továbbra is a Super Jelly Beant ajánlom. Február óta a 2.5-ös verzióját használtam egészen tegnapig, azzal elégedett voltam. Tegnap cseréltem a 7.1-re. Eddig hibátlan, bár még nem laktam be teljesen.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
Shrike7973 #9414 üzenetére
Az Xperia Ultimate HD (ICS alapú) is megérhet egy próbát, azt nagyon sokan dicsérik.
-
G.Peter
aktív tag
-
G.Peter
aktív tag
válasz
Bolond^^ #9149 üzenetére
A rootolásról ITT találsz egy leírást, shiftyhungar kolléga jóvoltából.
De ha a telefon kikapcsolgat, akkor azt nem fogja megoldani a root. Próbálj meg egy gyári visszaállítást, az talán segít. De könnyen lehet, hogy hardverhiba, akkor viszont szervizbe kell vinni.Azt még leírhatnád, hogy milyen körülmények között indul újra? Akkor ha sokat nyomogatod, vagy csak úgy magától? Mióta van rajta a 4.0.4?
-
G.Peter
aktív tag
válasz
anonym1s #9133 üzenetére
Olyanról én még nem hallottam, hogy nincs ilyen menüpont. Mindenképp lennie kéne és vagy Yes, vagy No. De ha neked nincs olyan menüpont akkor inkább ne kezdj bele a nyitásba.
Bár ha neked nincs és ebben a leírásban is ez van, akkor valószínűleg csak én nem voltam elég figyelmes
-
G.Peter
aktív tag
válasz
anonym1s #9111 üzenetére
Én soha nem használtam 2.3.4-et, így nem tudom milyen (na jó kb. 1 napig az volt rajta...), de az biztos, hogy sokan váltottak vissza az 587-ről. Egy próbát esetleg megérhet, ha nem jön be vissza tudod tenni a 2.3.4-et.
Egyébként független a telefon? Mert csak azon nyitható a bootloader. Én ezt a romot használom, bár még egy régebbi verziót, nem az 5.0-t.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
anonym1s #9109 üzenetére
Ha csak frissíteni szeretnél, akkor arra jó a gyári program is (Sony Update Service). De a flashtoollal szerintem gyorsabb, ahhoz itt találsz leírást, itt pedig ftf fájlokat. Amelyik szimpatikusabb azzal csináld.
A főzött romoknak van előnye is, hátránya is. Ez egyéni igényektől függ, hogy kinek mi a jobb. Van köztük olyan, amelyik teljesítményben és akkuidőben is jobb mint a gyári, de a HDMI és a panoráma fotózás nem működik.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
kelekyle #9013 üzenetére
Ezeket a verziókat lehet, hogy már nem tudod letölteni. A Fusion kernel azóta 5.5-nél jár, a SJB rom pedig 4.0-nál. Az SJB fejlesztését tudtommal abba is hagyta a fejlesztő, időközben Super Jelly Bean X néven egy 4.2.2 alapú rom fejlesztésébe kezdett, már az is 2.0-s verziónál jár.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
RealGonzy #9008 üzenetére
És kaszaf
Mindkettőtöknek köszönöm a tapasztalatokat. Azt hiszem a vizsgaidőszak után én is próbálkozom vele. Bár ha tényleg jelentősen rosszabb az akksiidő, akkor lehet, hogy még hagyom. A jelenlegi kernellel és rommal általában kibírja a 2 napot, korábban naponta kellett töltenem és nem hiányzik...
-
G.Peter
aktív tag
-
G.Peter
aktív tag
válasz
Snorkleee #8986 üzenetére
Igazán hatékony rom feltételéhez nem elég rootolni, ahhoz nyitni kéne a bootloadert is (ezt hivatalosan csak független telefonokon lehet). Egyébként a rootolás menetéről darvinya blogjában találsz leírást.
Bootloader nyitás nélkül is lehet feltenni másik romot, de módosított kernelt nem, így azok a romok nem sok pluszt hoznak a gyárihoz képest. -
G.Peter
aktív tag
válasz
Dr.Rambo #8968 üzenetére
Azt mi honnan tudjuk, hogy a te telefonod hogy csinált ilyet? Nekem nem szokott csak úgy lefagyni, esetleg FC-zik 1-1 alkalmazás. Ha gyakran csinálja, akkor javaslom, hogy csinálj neki egy szoftver javítást SUS-szal.
kelekyle: Egész véletlenül nem a vissza gombot tartottad lenyomva a menü gomb helyett? Akkor csatlakozik flash módban.
-
G.Peter
aktív tag
Van egy módosított CM10, Super Jelly Bean 2.5 néven fut. Én most azt használom és nagyon elégedett vagyok vele. Gyors és stabil, azok a játékok se akadnak rajta, amik különben igen. Én a Fusion 4.4 kernelt ajánlom hozzá, azzal tényleg hibátlan. A Fusion 5 most jött ki pár napja, de nekem azzal már előfordult 1-2 FC, bár nem zavaró mennyiségben.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
solyomferi #8845 üzenetére
Ez mondjuk várható volt. A Sony legalább az ICS-t kiadta. A többi gyártó a hasonló hardverrel szerelt 2011-és telefonjaira azt se adta ki.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
ronin79 #8810 üzenetére
Ha nagyon benne vagy a próbálgatásban, akkor szerintem nézd meg a Super Jelly Beant is. Van belőle AOSP-re és FXP-re épülő is, nekem a leírás és a hozzászólások alapján tetszik. Ha lesz hozzá hangulatom, akkor én is kipróbálom
-
G.Peter
aktív tag
válasz
ronin79 #8806 üzenetére
Én 4.1.2 AOSP-t használok péntek óta, PAC-man kernellel. Nagyon gyors, csak a HDMI és a panoráma felvétel nem megy (ezek tudtommal semelyik JB-n nem működnek, a HDMI jó eséllyel nem is fog)
Ez csak neo V-n megy, sima neon nem, nem tudom, hogy neked melyik van.A CM10-et is dicsérik XDA-n, szóval egy próbát megérhet az is.
-
G.Peter
aktív tag
A governort és az io schedulert mennyire éri meg állítgatni? Az ilyen profil kezelő alkalmazások mennyire biztonságosak, amik ezeket hőmérséklet illetve töltöttség függvényében szabályozzák?
És ha ti használtok ilyesmit, akkor melyik programot ajánljátok? Elég sok van...
-
G.Peter
aktív tag
-
G.Peter
aktív tag
Jobban jársz, ha a gmail fiókoddal szinkronizálod a telefonkönyvet. A következő telefonodban vagy lesz microSD slot, vagy nem. Manapság szeretik kifelejteni a gyártók.
Illetve a simnek van egy olyan hátránya, hogy egy névhez nem lehet több számot csatolni. Legalábbis a régi simek nem tudták kezelni, ez lehet, hogy megváltozott. Meg nekem a hosszabb nevek végét levágta és az ékezetes betűk is megfeküdték a gyomrát. -
G.Peter
aktív tag
Én kb. 3 hétig főzött romot használtam (jelly sandwich 8.2), ez alatt szépen egyre több hiba jött elő. Visszatettem a gyári romot, teljesen kipucoltam a fölösleges gyári alkalmazásokat, az XDA-ról rápakoltam pár jó féle cuccot (pl. újabb adreno driver) és most teljesen elégedetten használom. A .587 már jó lett, nem olyan gagyi, mint a .431 volt. Gyors, nem akad, stabil. Ha a pletykált 4.1.B.1.13 még egy kicsit javít rajta, akkor a Sony bebiztosíthatja, hogy a következő telefonom is az ő gyártmányuk lesz. Bár az Xperia sola és U tulajokkal most jól kiba..tak.
De nyugodtan próbálj ki 1-2 főzött romot, hátrányod nem származhat belőle.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
solyomferi #8469 üzenetére
Az a legújabb nekem GB-nek tűnik a verzió alapján. Szóval az tényleg csak hibajavítás lesz.
-
G.Peter
aktív tag
Arra tudtok valami megoldást, hogy az alkalmazásokban más legyen a betűtípus, mint a rendszerben?
-
G.Peter
aktív tag
válasz
darvinya #8453 üzenetére
Sajnos több köze van a GB kernelhez, mint az ICS-hez.
De teljesen mindegy, remélhetőleg hamarosan búcsút mondunk a jelenlegi szoftvernek és kapjuk az újatImike_80: Az előfizus árakat nem szoktam figyelni, így abban nem tudok segíteni. De sok sikert a keresgéléshez, a karácsonyi akciókban talán kifogsz valami jót
Szerintem nézz körül a független piacon is, sokszor úgy olcsóbb a telefon, mint előfizuval. És akkor nem is kötöd le magad 2 évre.
solyomferi: A Sony mostanában eléggé támogatja a külsős fejlesztéseket, szerintem megoldható lesz a root.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
Imike_80 #8435 üzenetére
Mennyit szánsz rá?
Enélkül első nekifutásra, amit én szívesen vennék:
Sony Xperia P vagy S, LG Optimus 4X HD (ugyan az elmúlt években az LG eléggé lejáratta magát, de az idei készülékei korrektnek tűnnek).Amiket nggabi írt azok is jók, nem véletlenül népszerűek, de én nem szeretem a samsungot (nem tudnám megmondani, hogy miért, csak nem). Persze ha hozzám vágnák nem dobnám vissza
Bár ha 100k-nál többet szánsz rá, akkor szerintem mindegy, hogy mit veszel, csalódni nem nagyon fogsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az arc után szinte azonos tudású, kevésbé exkluzív, ám olcsóbb okostelefont tett le a gyártó az asztalra.
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest