Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- MIUI / HyperOS topik
- Tipp érkezett az Android 16 korai startdátumára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
sqpp
őstag
Lassan en is uj mini pro tulaj leszek
-
zeon.hu
nagyúr
kérdezném, hogy kijelzőt szalagkábel nélkül is lehet cserélni?
#?*@&!
-
debrecenikri
tag
Csak egy kis érdekesség azoknak, akik szeretnek belepiszkálni a telefonjukban olyan dolgokba, mint pl.: launcher, vagy a processzor órajelének nagysága. Van egy Xperia Z-s launcher, ami nálam csökkentett órajelen is akadás nélkül futott. (ez a csökkentett 700 Mhz-t takar) Akit érdekel, annak el tudom küldeni E-mail-ben. Jó éjszakát!
Fast ring nélkül nem élet az élet...
-
oncsi
őstag
válasz debrecenikri #16207 üzenetére
Egy launcher nem is biztos, hogy lapozás közben feltekeri a procit max-ra.
Pontosabban, a Nova, ami most fenn van, ugyan ugy símán megy 6-700 MHz max frekivel is, mint 1GHz en.
Az akadozások (tárcsázó, kapcsolatok) szerintem nem proci limit miatt vannak. 1.4GHz en is ugyan úgy jelen van.
Ezen nem segit semmilyen launcher sem (sajnos)Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
zeon.hu
nagyúr
pcc-hoz nem tudok csatlakozni.
azt írja, hogy helyezzem be a sim-et, de az benne van, használható a telefon egyébként.
ötletek esetleg?#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
-
Predator2
addikt
Helló
Milyen kijelzővédő fóliát ajánlotok a telefonra ami ér is valamit?
Régebben vettem rá csak sajna minden karc meglátszik rajta ( a fólián és nem a kijelzőn mert az hibátlan)THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Wieder12
tag
válasz Predator2 #16215 üzenetére
Sziasztok!
Páromnak van egy ilyen telója és az a gond, hogy gyári frissítővel frissítettem ICS-re de rosszabb a teló mint volt pedig teljes formatálás volt még a memkártyát is újra raktam, hogy a sok szemét eltűnjön! Olyan lassú a telefon, hogyha pl.: hívják először a telefonszám, majd megjelenik kicsit később a név majd a hozzárendelt kép! Egy szóval nagyon lassú, ha tudnátok nekem mondani valami megbízható romot, amitől gyors és stabil a telefon az jó lenne! Előre is köszönöm a segítséget!
-
tomy86
addikt
Pedig ha a 2011-es Xperia topikokba beleolvasgatsz, akkor azt láthatod, hogy nagyon sokan visszatértek a GB-re rövid ICS kitérő után, mert azt gyorsabbnak találták. Nekem az ICS-el sem volt problémám, de én root után azonnal töröltem egy halom, számomra felesleges gyári programot. Úgy használható volt az ICS is.
-
sqpp
őstag
válasz tomy86 #16218 üzenetére
Hát persze hisz kevesebb memóriát igényel a GB.. ezt Nexuson is eljátszhatnánk, vagy bármin.. de én ugy vagyok egy jó kernel rá és semmi baj nincs.. Egyébként meg arra gondoltam, amit ö emlitett, ha olyan lassúságot érzékelnek rajta, az valami más lesz szerintem, volt nekem is már a kezemben ICS-s Mini Pro, de neki szépen futott, pedig ö aztán telepakolta és csak az alap rendszert használta
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
"de én ugy vagyok egy jó kernel rá és semmi baj nincs"
Ez így van, viszont a kernelcseréhez nyitott bootloader kell, mert pont a gyári kernelekkel van a gond ICS-en. Ezért nem hoznak lényeges javulást a gyári kernelre épülő custom romok sem. Lassúság meg egyrészt relatív, másrészt erősen függ a használt programoktól is. Én pl. nem használok fb-t, vibert és társait és így már kiiktattam pár rendszerlassító alkalmazást. -
sqpp
őstag
-
tomy86
addikt
Csak nem minden telefonnál nyitható (12w11 utáni sim lockos). Meg sokan félnek a nyitástól. Én is nyitottam és azóta nem használok ICS-t. Nálam a háttérben sem futottak soha az fb és társai, mert root után az volt az első, amit töröltem a timescape mellett. m.facebook.com-ot ismerem, de azt sem használom, mert fb regem sincs (mint ahogy már egy közösségi oldalra sem). Google+ köreimben is én vagyok, meg én, ja és én
[ Szerkesztve ]
-
thozoo
tag
válasz Wieder12 #16216 üzenetére
Pontosan ez volt az oka, hogy végül pénteken én is megváltam az ICS-től. Újra visszaraktam a GB-t, most semmi gond nincs vele. Eddig délután 4-re 20%-ra merült, most 60%, ugyanolyan használat mellett. Ha hívnak nem kell fél percet várnom, hogy kiderüljön ki az, és nem kell 3 nyitott böngészőablaknál a hajamat tépnem a sebessége miatt.
Egyszerűen ez a jó rá. Kész.
Thozoo
-
thozoo
tag
válasz zeon.hu #16226 üzenetére
Visszafelé váltottam, mert nincs hivatalos előrenézési lehetőség. Az én másoktól hallott tapasztalatom az, hogy minden ROM-ban van valami gikszer. Sony-nál nagyon sokan a kamerát mondják: nem működik tökéletesen, szaggat a videó stb., holott én erre nagyon szeretem használni a telót. Egyedül a Keep hiányzik, mert azt is nagyon sokat használtam, az Evernote-ot meg valahogy nem tudom megszokni... Így maradt a ColorNote, mint jegyzetelő alkalmazás. Más telefonok felé kacsintgatok már, csak még nincs meg az összeg...
Thozoo
-
-
tomy86
addikt
válasz Wieder12 #16230 üzenetére
GB-t flashtoolal tudod visszatenni. Olvasd el az első hozzászólást! Ott van leírás a flashtool használatáról és linkek többek között a gyári GB romokhoz. De az xda-n is találsz.
CM romot csak nyitott bootloaderre tudsz feltenni. CM-nél is vannak hiányosságok. -
Predator2
addikt
Srácok erre valaki? [link]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
senior tag
Üdvözlök mindenkit ismét!
Végre, 2 év után ismét érkezik a házhoz egy ilyen kis csoda. Habár csak második telefonként, szórakozás, rom pakolgatás érdekében.
Nagyjából még emlékszem rá, hogyan kellett romokat pakolászni, ilyesmi. Viszont, amire kíváncsi lennék, hogy azóta volt-e már frissítés az Eroot-ra,vagy még mindig vagy megy, vagy nem?! Anno például nekem az istenért se ment, míg másnál gond nélkül
Idő közben azért változtak a romok is, látom azóta jópár frissítést kapott a Zelly Cream, a Viper Xperia is és pár régebbről ismert rom is. Ezeket biztosan ki fogom próbálni, de esetleg van még valami jó, nem bugos rom, amit érdemes kipróbálni? (első sorban zárt bl-re)
Illetve, ahogy néztem, létezik már offical jb is, ez elég érdekes, ezt is kipróbálnám, de látom, hogy béta. Mik a hibái jelenleg?Illetve, még lenne egy téma, ami viszont itt kissé tiltott. Habár talán nem, mert ez nem jár függetlenítéssel is jelenleg. Próbálta már valaki ez alapján nyitni a bootloadert? Úgy összeáll a kép, meg minden, de a TP összekötéses dolgot valahogy nem értem...Ha valaki esetleg érti, megkereshetne privátban És ahogyan olvasom alatta a hsz-eket, ftf formában fel lehet tenni akár a cm kerneleket is. De akkor ahhoz szükséges előtte a bl nyitás, vagy sem?!
-
tomy86
addikt
válasz Zsírkrétamen #16235 üzenetére
Nem tudom az eroot melyik verzióját próbáltad régebben, de volt rá pár frissítés, de a lényege nem változott. Képbe jött még a Superflash, ami szintén működik a legtöbb esetben, néhány embernek viszont nem.
Romokról nem tudok nyilatkozni, mert nekem Rayem van és azon CM11-et használok.
Official JB-ről én nem tudok. Tudtommal a 2011-es Xperiak megálltak az .587-es ICS-nél.
Tudtommal az általad linkelt módszer esetén sim lockos telefon esetén nem lesz fastboot mód, tehát a custom kernel telepítése nem lehetséges.
Pü ment. -
tomy86
addikt
válasz Zsírkrétamen #16235 üzenetére
Törölve. Véletlenül a válasz gombra nyomtam a privát helyett.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz tomy86 #16236 üzenetére
Oké, köszi a programot, ha esetleg Eroot-al nem menne, akkor megpróbálom ezzel is
Ok, ha megy a bl nyitás, valószínűleg én is cm-re váltok
Official JB-nek meg EZT gondoltam, habár ics alapú, de még is valami...Ha jól emlékszem talán valami fórumtárs portolta innen.
Custom kernel-t pedig állítólag valahogy át lehet tenni ftf formátumba, és akkor mehet a kernel csere is, de ezt majd még kipróbálom.
Válasz is -
tomy86
addikt
válasz Zsírkrétamen #16238 üzenetére
Ez a rom is az .587-es ICS kernelét használja, tehát nem hiszem, hogy túl sok javulást eredményezne. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a gyári kernelre épülő romok semmivel sem jobbak, mintha egy gyári romot rootolok, kipucolom és esetleg telepítek pár kiegészítőt. Igaz ez a tapasztalat Rayen volt, de gyakorlatilag ugyanazok a romok vannak, az összes 2011-es Xperiara és a hw sem sokban különbözik.
Ezzel a kernelcserével zárt bl-en elég szkeptikus vagyok. Biztos nem 100%-os értékű. Nem véletlenül bosszankodnak a 2012 utáni sim lockos Xperiák tulajai, hogy nem tudnak normális custom romot telepíteni. De a tévedés jogát fenntartom[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz tomy86 #16239 üzenetére
Hát nem tudom, nekem régen zárt bl-es mini pro-m volt, én szerettem rajta rom-okat cserélni, van ami adott sok beállítási lehetőséget, kényelmesebbé tette a használatot, mint a gyári rom+programok. De sebességben tényleg nincs különbség custom és kipucolt gyári között, ezzel egyetértek.
Nem, nem zárt bl-en! Ugyanis ott nem működik. Hanem ha nem wotan-al, hanem a fentebb linkelt módszerrel nyitsz függő telefont, akkor nincs fastboot. És akkor hiába van bl nyitott telefon, ha nincs fastboot, tehát akkor lehet ezzel az ftf-es módszerrel kernelt cserélni. Legalábbis én így értelmeztem. De mindegy ez már, ha wotannal nyitom, és megy a fastboot -
senior tag
válasz Zsírkrétamen #16240 üzenetére
Na még az jutott eszembe, hogy ha pl. fent van a Zelly Cream, de más custom romot szeretnék feltenni, akkor flashtool-al vissza kell rakni a gyári rendszert? Vagy custom-ra mehet custom? És teljes reset kell flashtool-al, vagy pl mehet gyári cwm backup vissza, és arra rá egy custom rom?
-
tomy86
addikt
válasz Zsírkrétamen #16241 üzenetére
Elvileg, ha mindkettő azonos kernelre épül (pl. mindkettőnél .587-es ICS írnak alapnak), akkor mehet közvetlenül az install. Én viszont mindig tiszta telepítést csinálok. Tehát flashtoolal fel az alap rom és utána a custom rom. Nyitott loaderre való romok esetén, ha kijön egy frissebb verzió, akkor sokszor írják, hogy elég a dirty flash, de én akkor is 0-ról teszem újra a frissebb verziót. Sokkal kevesebb így a hiba, bug és lag, mint azoknál, akik egyszerűen ráfrissítenek. Viszont nyilván valamivel tovább tart.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz tomy86 #16242 üzenetére
Okés, köszönöm Igen, általában én is jobban szeretem a tiszta telepítést, de most például nem mentek fel a driverek flashtool-nál, meg mostanság keveset vagyok gépközelben, aztán ha valami bughallmazt tennék fel, de kéne stabil rom, akkor gyorsan fel tudjak rakni gép nélkül is valamit.
Elég fura lesz visszaszoknom erre a tempóra, habár tudom, és emlékszem, hogy régen milyen "smooth" is volt egy Zelly rom, most meg egyszerűen idegesít, ha már valami nem úgy történik, ahogy nyomom, ilyenkor mindig inkább leteszem, és átmegyek Z-re. De egyszerűen nem tudok haragudni erre a kis telóra...És az a tény, hogy egy teljes értékű billentyűzet van rajta, elfelejteti velem minden gondját. Nem értem, miért nem hoznak ki mostanság egy ilyen készüléket, erősebb hardverrel -
gaston63
tag
Sziasztok!
A lányom két éves SK17I-je úgy néz ki haldoklik. Nem reagál semmire, csak a Sony és az Xperia feliratok
láthatóak a kijelzőn. Próbáltam Sony PC Companionnal, felismer v.milyen Sony készüléket, de sajnos nem tud(ok) kapcsolatba lépni vele. Valakinek valami ötlete........vagy lejárt két év és kuka?? Tölteni hol tölt hol nem tölt, néha feljön az akku állapota és ennyi.Köszi minden hozzászólást.
üdv
-
tomy86
addikt
válasz gaston63 #16244 üzenetére
A PC Companiont hagyd a fenébe! Első körben próbáld meg SUS-al életre kelteni és ha úgy sem megy, akkor flashtoolal tegyél fel egy gyári romot.
-
gaston63
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest