- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasy
veterán
droidwall progival tudod adni a jogokat. 3g, és wifi is.
nekem mégis jobb lesz tőle. egy próbát megér.
-
Keeperv85
nagyúr
"ha ennyire komplikált egy fájl törlése, keress a PLAY-en appot hozzá a batterystat.bint beírod lesz nem egy...."
Sajnos még nem dobták ki azt a sok hulladékot onnan, való igaz. A batterystat.bin CSAK a kijelzésben vesz részt, SEMMI féle köze nincs az akku töltéséhez vagy a rendszer működéséhez. Egy mezei adatbázisfájl, amiből a statisztika kijelzése készül. Semmivel sem több. Mikor 100%-ra töltöd a telót, akkor amúgy is lenullázza az egészet.
Aminek az akkuhoz köze van, az a power_profiles.xml, ami viszont a framework-ben van, szóval nem lehet szerencsére csak úgy belenyúlni...
-
RangerFox
veterán
Most vettem 1 gigás mobilnetet telóra. Próbáltam az operát de 403-as hibakóddal kidob. Letöröltem és újra fel akartam telepíteni de a Google Play is kidob ezzel a hibakóddal. Elméletileg nincsen jogosultságom rá de a böngésző is kidob, de a gmail és a YT működik. Van valakinek valami ötlete?
-
GardaY
tag
hát ha jól látom ez csak a telepített appokat mutatja ami az alkalmazás kezelőben is van, és akkor ugye kb semmit nem csináltam mivel a rendszer mobilneten keresztül ugyanúgy nethez jut és frissítget meg stb.
viszont néztem az Avast beépített tűzfalát (root-os) ott külön a wifi-t, a 3g-t és a 2g-t is lehet tiltani és ott mutat mindent (minden szolgáltatást,rendszerappot) egy kérdés viszont felmerült..mi van akkor ha semelyik appnak nem adok netet csak az operának de viszont az nem fog működni mert biztosan kicsit összetettebb a rendszer. gondolok én pl a hosts fájlra azt is valaminek felkell dolgoznia gondolom annak is van egy külön kis process és mivel az nem kap netet így nem látja el pl az operát. remélem érted mire próbálok kilyukadni
de egy hét, max másfél és ígyis úgyis kitapasztalom és megírom majd hogy mi a helyzet vele.(ugyanis akkor lesz mobilnetem)(bocs, ha néhol nem egyértelműen fogalmaztam kicsit elfáradtam ma
)
-
fatal`
titán
Kivéve, amikor beszart az aksi...
A batterystats.bin pedig az első feltöltéskor törlődik, ugyanis az semmi mást nem tartalmaz, csak az aksi statisztikát, amit kiír a beállításokban.
(#23390) Lasy: Vagy recovery, az összes többi gyártó telefonjánál. Pl. nexuson semmi külső program nem kell, CWM-ből/TWRP-ből ugyanúgy lehet rakni a kernelt, mint a romokat.
Sőt, az újabb Xperiakon is működik ez.
-
GardaY
tag
lesz újra mobilnetem
meg e lehet oldani hogy ha be kapcsolom az adatforgalmat akkor csak az opera mini férhessen hozzá? (se google play,se időjárás,semmi)
-
Lasy
veterán
válasz
gzbotii #23381 üzenetére
a sok rom cserélgetés.
mindenki mondhat amit akar, de a 100%-ra feltöltött akkunál, egy batterysat.bin törlés és kettő kikapcsolásig merüléssel 100% feltölt, használ kikapcsolásig, megint 100%ra feltölt és használ kikapcsolásig, 100%-feltölt, és csak 10-15%nál töltöm), mindig jobb lett az akku időtartama.
-
gzbotii
nagyúr
Az mitol lehet, hogy a telefon egyik naprol a masikra allig birja. 100%-rol 20p alatt lemerul.
Lehet a Sandy7 fele Optimax ROM hibaja vagy a kernele?
LED se megy fotozaskor... -
miaoumaoi
tag
válasz
fatal` #23376 üzenetére
Én ezzel akkor sem értek egyet, gyári romot használok és takarítás után 20-30 megát simán nyertem. Az uninstaller meg szívás, törölni én is tudom az apk-t egy parancssal, az nem uninstaller akkor, én a Titanium Backup-ot javaslom gyári app törlésre. Sőt még olyat is tud, hogy kitakarítja a dalvik-cache-ből az olyan dex file-okat amikhez nincs apk.
-
fatal`
titán
válasz
miaoumaoi #23371 üzenetére
Ez rendben van, de a legtöbb root uninstaller nem törli csak az apk-t.
A dalvik cache meg általában nem egy nagy valami, pár kilobájt / app (ugye ez a java classokat tartalmazó dex fájl, kicsomagolva az apkból).
Kínai bill nem ír a datára semmit, csak, ha már használtad.
Mondjuk ennek a telónak annyira kicsi a tárhelye, hogy érdemes a Mounts2SD-t használni és a cache és a dalvik cache kivételével (meg persze a system, de azt nem is lehet) mindent az sd-re pakolni (/data, /data/app, libek stb.)
-
miaoumaoi
tag
válasz
rutyika68 #23373 üzenetére
Az is jó, csak a dalvik-cache-t áthelyezni SD-re nem egy életbiztosítás, mert a framework-nek is vannak ott dex file-jai, főleg ICS-en az egész framework deodexelt, szóval ha valami miatt leválasztódik az SD, akkor az egész rendszer behal, szóval kockázatos.
jav. ja most látom, hogy a cache partició, az király. ics-en főleg jó, mert ott tényleg semmi haszna.
-
rutyika68
őstag
válasz
miaoumaoi #23371 üzenetére
Hali!
Én meg így tettem. -
miaoumaoi
tag
válasz
fatal` #23367 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de azért ez így nem igaz, sok program nagyon sokat foglal a /data-n is, pl. kínai bill. flash player lib-ek, stb. Egy program nem csak apk-ból áll, majdnem mindegyik pakol a dalvik-cache-be is ami szintén a data-n van. Szóval érdemes törölni, vagy én azt szoktam csinálni, hogy amit nem frissítek annak a dex file-ját a dalvik-cache-ből átmozgatom a systemre ugyanazon a néven mint az apk, csak átnevezem odex-re. Úgy is sok hely szabadul fel.
-
antal750
aktív tag
Heló srácok
[Tuning] build.prop trükkök Itt ( http://forum.sonymobil.hu/tema-tuning-build-prop-trukkok) találtam..
Kérdésem az lenne hozzátok,hogy lehet-e a hangszórón hangot növelni hogy a másik hívott felet hangosabban haljam!?? -
Lasy
veterán
válasz
grafikus17 #23361 üzenetére
csak flashtool, de miért nem a 4.0.4 ics-t teszed fel?
rutyika68
a fele igen, a másik fele, meg igen, mert arra ment, hogy nem tudják az első hozzászólást megnézni. -
grafikus17
senior tag
Sziasztok!
Visszaraktam újra a GB .062 végű romot flashtollal. A telefonom már régóta kiabált, hogy van új SW 4.0.2.A.0.84. Gondoltam, hogy mivel újra kezdem az egészet, akkor a programok visszatelepítése előtt frissítem. Csak az a baj, hogy most meg nem tudom az Eroot-tal rootolni.
Hogy tudom visszarakni a 062-est? Lehet a telefonról valahogy törölni a SW firssítést, gyári adatok visszaállítással gondolom ne megy. Csak Flashtoollal tudom visszarakni? -
Lasy
veterán
válasz
grafikus17 #23352 üzenetére
rom telepítés
factory reset
reboot phone -
Lasy
veterán
válasz
grafikus17 #23349 üzenetére
soha nem csinalok format systemet,és ez a rom van fent majdnem 3hete.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
grafikus17 #23349 üzenetére
A format data is megvolt?
-
-
grafikus17
senior tag
A főképernyőről ha a kamerába megyek be, és készíteni akarok, fejtetőn jeleníti meg a képet.
de ez a legkevesebb.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
grafikus17 #23346 üzenetére
Ez olyan, mint mikor relockos lesz az eszköz a rossz VGA driver miatt. Próbáld meg újra az elejéről, figyelj ne felejtsd el a "format system"-et, ha nem megy, akkor egyszerű magyarázat van rá: nem jó a rom.
-
grafikus17
senior tag
Sziaszztok!
Két nap nyugalom után, újra neki álltam az 587-re felhíúzni a fluorescent ROM-ot. Most már fél óra alatt kész is lett. Most raktam fel újra másodszor is mert az elsőnél amikor a kezdeti beállításokat kéri az android, azt végig csináltam, majd a végén valami olyant írt ki , hogy megjelenítő leállt. Ezek után csak a fejléc akkumulátor, térerő és idő látható. A lehúzható információ sávot is tudom használni.
Ha a kikapcsoló gommbal zárom a képernyőt, majd visssza kapcsolom a képrnyőt, majd lehúzom az értesítő sávot,és rámegyek a beállításra, megjelenik az alapképernyő a feloldó csúszkával, és az órával.
Ha feloldom a képernyő zárat, egy nagy feketeség fogad, nincs semmi. Nem tudok egyetlen programba sem bemenni, hívni róla, bejövő hívást fogad ki is írja.Ez a bajom! Mindent el tudok érni a beállítás menüből, de nincs fő menü, nem látom az asztalt.
Az első alkalommal csináltam egy újraindítást, de nem segített, majd egy reboot recoverit. Na ez már nem tetszett neki. Akkor vissza az 587-rootolni-CWM- majd újra a Fluorescent.Jelenleg ott tartok, hogy megint nincs semmi, de addig nem indítom újra, amíg nem tudtok valami okosat mondani.
Telepítéskor ezeket csináltam meg:
Reboot into CWM (locked bootloader make sure you have rooted on 4.1.B.0.587 with CWM installed)
Wipe Data/Factory Reset
Wipe Cache Partition
Wipe Dalvik Cache
Go to Mounts & Storage
Format Data
Format Cache
Format System
Install zip from sd card
Choose your Bootloader, device & other options in Aroma
Reboot your device from CWM when Installation Finishes -
Lasy
veterán
ha csak ő lenne egyedül még nem lenne gond.
de a RAY hirdetésemre 6ból 5 ember első kettő kérdése:milyen függő?
mi a hiba?A hírdetés szövege:
[link]
leginkább apródról van ilyen hüle kérdés...Elég kemény a privát üzeneteim száma, és csak itt nem kell törölnöm.
minden más forumon van korlát.
jelenleg 614 emberrel váltottam privit amit megtartottam. 2013-02-20 18:38 óta.van benne olyan akivel 200 fölötti a beszélgetésem.
tehát nem vagyok kíváncsi az olyan felesleges kérdésekre, mint ezek.megnéztem most csak azért, eddig csak 3 ember van tiltó listán.
-
wayne1
senior tag
Ha a lencsén lévő kék réteg sérülésére gondolsz az igen is okozhat homályos képeket. Kicsit olvass vissza, pár hónapja sokan szenvedtünk ettől, mire valaki rájött, hogy ha eltávolítjuk ezt a sérült kék réteget ismét szép éles képeket lehet készíteni. Valamelyik kolléga még teszt képeket is rakott fel
-
zhata
senior tag
Itt is leírom:
Ha jól értem ez a "foncsor" egy reflexiógátló réteg az üvegen.
(Pont ugyanaz mint a T-réteg volt a régi fényképező-objektíveken.)
Úgy működik, hogy a felszínéről, és az üveg felszínéről visszaverődő fénysugarak - egy bizonyos hullámhossznál - interferenciában (közel) kioltják egymást.
Ennek hiánya, ill. sérülése szerintem nem okozhat ilyen homályos képet.
Homályos képet a lencse felszínének fogdosása, emiatt annak elzsírosodása okozhat, ami sajnos a RAY esetében fennáll, mivel a lencse felszínének síkja sajnos gyakorlatilag szinte megegyezik a hátlapéval.
Próbáld meg óvatosan megtisztítani a lencsét puha ruhával, rálehelve.
Nézd meg, hogy a reflexiócsökkentő réteg sérült-e. -
Lasy
veterán
válasz
Keeperv85 #23333 üzenetére
sajnos ez is az is.
függ, hogy meddig megy el.
ha tovább megy akkor tégla, de a legtöbb esetben azt mondja ez nem megoldható. legalábbis amit én használok egyik.
wotan túlmegy rajta.ricsike81
mi a jó édes életért prívátban kérdezel minden hüleséget?
priviben tiltottalak! -
ricsike81
aktív tag
tmobilos xperia mini serviz menüpontjában a bootloader no, tehát nem lhet nyitni. hogyan lehet nyitni a bootloadert ?.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
grafikus17 #23323 üzenetére
Mounts and storage alatt van a format system, nem az advanced alatt...
-
grafikus17
senior tag
válasz
fatal` #23322 üzenetére
Wipe data/factory reset
wipe cache megvolt, az advanced -> format /system nekem ilyen nincs
advanced utána következőket hozza be:
reboot recovry
wipe dalvik cache
wipe battery sats
report error
key test
show log.
Ettől függetlenül csak sajnálom, hogy a hétvégén több órát elvett a családomtól, úgy hogy még csak meg sem tudtam nézni, milyen lett volna főzött rom. Szerencsére írtátok, hogy a GB csak flasthoolal tudom visszarakni, mert ezt sem tudtam, így megkíméltetek még egy káromkodástólEzt is tettem, szerencsére sikerült visszaraknom a GB-t és az anyósék gépén 2 perc alatt rootoltam is.És mivel szerencsére csináltam előtte CWM-ben egy biztonsági mentést, azzal már nem kellet bajlódnom. Az biztos, hogy még egyszer nem állok neki. Felesleges.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, most már minden a régi végre megint megy a telefonomon és a kislányommal is tudok játszani. -
fatal`
titán
válasz
grafikus17 #23321 üzenetére
5 perc alatt tovább kellene mennie. Wipeoltál?
Wipe data/factory reset, wipe cache, advanced -> format /system.
-
grafikus17
senior tag
válasz
fatal` #23320 üzenetére
Köszönöm,ezt sem tudtam,
Most viszont sikerül feltennem az új romot, el is indult a telepítés, de most már 25 perc ott áll a sony felirat és nem megy tovább.
Az xda oldalon ezt írták a telepítés végén:
"Don't use your phone for 30 mins & the reboot device & enjoy"Ez most mit jelent, hogy 30 percig is dolgozhat?
-
fatal`
titán
válasz
grafikus17 #23314 üzenetére
GB-t CWM-ből nem fogsz tudni visszaállítani a kernel miatt.
Az egyetlen járható út az lesz (ha nem válik be a custom ics rom), hogy visszaflasheled a gyári GB-t, aztán root, cwm és utána állítod helyre. Ez viszont nem függ attól, hogy sikerül-e rootolni az ICS-t.
-
válasz
grafikus17 #23318 üzenetére
Nem úgy tud root jogot adni. A no final verification ne legyen bepipálva, ahogy eddig sem volt, mert Nem azzal root-olod.
-
Lasy
veterán
válasz
mert nem jó raktad fel.
gondolom minden adatot meghagytál.flashtool rom felrak
bekapcsolod
gyári visszaállítás
flashtool rom felrak
bekapcsol
gyári visszaállítás
most jó lesz.amúgy flashtool is tud root jogot adni.
de eroot 2 perc.és pont ez a lényeg, hogy minden progit újra leszedd.
-
válasz
Alap dolog ugyan, de nem felejtetted el bekapcsolni az USB hibakeresést és az Ismeretlen források telepítésének engedélyezését?
-
grafikus17
senior tag
Sziasztok!
Sikerült feltenni az 587-est. Csak épp nem tudom rootolni. A laptomomon lévő eroot-nál a negyedik pipát nem rakja be, nem fut végig. Próbáltam az asztali gépre feltenni az eroot-ot, ott meg nem találja a komponenest, meg valami DLL.-t. Áprilisban még egy kattintással ment a laptopon az eroot, most nem tudom mi van vele?
Nem találok egy normális leírást, hogy lehet rootolni az 587.-et?Tudtok segíteni?
Egyébként egy borzalom ez a ICS. Akad, lassú, ez biztos nem marad fenn. Még meg megpróbálnám a főzött romot, aztán ha az sem jó, akkor szeretném visszarakni a GB-t. CWM ben csinálta róla egy biztonsági mentést, nem akarom kézzel újra rakni az egészet, ezért lenne mindenképp jó ha sikerülne valahogy rootolni.
-
grafikus17
senior tag
OK!
Megértettem, tudomásul vettem
Akkor otthon folytatom flasthollal 587, majd cwm -ből az új rom.Köszönöm mindenkinek.
-
fatal`
titán
válasz
grafikus17 #23309 üzenetére
Van CWM-ből flashelhető zip, de a kernelnek akkor is egyeznie kell (2.3-ra nem tudsz cwmből ics-t tenni és vica-versa). Amit leszedtél az viszont nem az.
-
válasz
Szerintem arra mondták hogy a Fluorescent lehet CWM-ből telepíteni. A gyári romokat csak Flashtool-ból lehet. Akkor rakd fel a Flashtool-t, másképp nem igazán lehet megoldani...
-
Lasy
veterán
válasz
senki sem mondta.
gbre
ics nem fog felmenni. -
grafikus17
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #23307 üzenetére
az elején kérdeztem, hogy lehet-e CWM-ből, azt mondták igen, mert munkahelyi gépen nincs flasthool.
-
Lasy
veterán
válasz
grafikus17 #23306 üzenetére
kicsomagol
ftf
tehát flashtool. -
válasz
grafikus17 #23306 üzenetére
Lehet hogy én értem félre, de nem Flashtool-al kéne felrakni?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
grafikus17 #23304 üzenetére
Lehet az a baj, hogy rar formátumban van és nem zip?
Ha egyszer zip kell, akkor zip kell. Köze nincs a rar-hoz...
-
grafikus17
senior tag
Köszönöm a választ:
De van egy kis problémám. Nem látom az SD kártáyára telepített 587-es romot. Csak a Fluorescent jelenik meg.
Már többször töröltem és újra raktam de nem látszik amikor aChooose zip form sdcard-t választom ki.
Lehet az a baj, hogy rar formátumban van és nem zip?Nem értem mi a baj? Ha kábellel dugom össze a gépet akkor látom a memória kártyán a romot.
-
Lasy
veterán
válasz
grafikus17 #23302 üzenetére
igen.
eroot
recoverx -
Lasy
veterán
válasz
grafikus17 #23300 üzenetére
de el fog veszni.
és kell az 587-es rom neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB White
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest