- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Offline lejátszó a lemezes lejátszó is. Még mindig árulnak lemezt is hozzá.
Van nekem is sok streaming előfizetésem és amelyek elérhetőek online is 4K DV-ben azokat eleve törlöm de a minőség azért nem olyan.
Konvertálni nem konvertálok semmit mert maga a videó nem változik. De ha akarnám akkor az eredeti gyári m2ts-t is lejátszhatnám USB-ről.
Én azt várom mikor lesz olyan lejátszó ami tud váltani, L1-et is tud és megy a FEL mert akkor ezt a 2 lejátszót leválthatnám.
A Homatics tud L1-et, váltást hamarosan megoldják de FEL-t nem kezel. Hiába tudja a benne lévő SoC de nincs megcsinálva hozzá a szoftveres rész...
Na igen az ember megveszi a Shieldet, frissíti magát aztán az ember buherálja meg, hogy visszarakja a normális rendszert. Egy ekkora névtől ez azért szomorú. -
tomp
félisten
Az csak licensz kérdése.
A Ugoos offline lejátszó.
Shield rendelkezik L1-el. Hűű szuper. Csak a rendszer egy rakás hulladék. Nagyszerű...
Nem elég az L1! Kell hozzá normálisan megírt rendszer.
Ha nem tudnak normális rendszer csinálni minek hozták ki az ATV 11-et? Semmi előnye nem lett csak hátránya...
Shield: van L1 de a rendszer egy hulladék
Ugoos: nincs L1 de nagyon jó a rendszer
Ha meg hardver: Ugoos hardvere képes a DV FEL-re. Shield hardvere nem.
Ezen felül a Ugoos rendszere sokkal gyorsabb. Gyorsabban indulnak az appok, egy app frissítés is gyorsabb a Ugooson... -
Imi1981
veterán
Dehogy adom el! Minden nap használatban van a konyhában feleségem használja. Még újkorában állítgatások alatt befagyott néha de mióta csak használva van soha semmi probléma nincs vele! Ha a refresh rate alkalmazást életre tudnám kelteni akkor már elégedett lennék de így van egy kis hiányérzetem.
PpenoO
Igen nekem is működött még 8 alatt úgy ahogy írod . 11 -re frissítettem akkor lehet még jó volt (igazából nem emlékszem) csak nagyon nem jól működött az egész box és csináltam egy alapra állítást és utána már biztosan nem működött! Azóta sem működik . Telepítést és beállítást tudom mert már sokszor csináltam (8- on is) de 11- en egyszerűen nem működik nálam. Sajnálom nagyon mert azért jó volt mégha netflixen nem is volt tökéletes.
Kodi az jó volt mert ugye az maga kezeli az fps váltást (meg az emby és plex alkalmazás is) és használtam kodi alatt a netflixet de nem volt tökéletes számomra más dolgok miatt. -
Imi1981
veterán
De Apple tv-n működik és mindegyiknél! Itt miért nem lehet? Nem értem komolyan. Nagyon jó az apple tv és szeretem használni de a shield is tetszene csak ez a gyárilag minden alkalmazásnàl automatikus fps váltás hiányzik . Emiatt az apple tv a fő tv boxom mert minden jól és gyorsan működik rajta.
Még Android 8-on jól működött (kivéve netflix) a refresh rate alkalmazás de sajnos 11 - óta nem működik nálam . Már mindent próbáltam de nem tudom működésre bírni. A gyári gombnyomásra váltás meg nem az igazi. Jobb lenne ha ezt maga az Android tudná alapból de persze támogatnák az alkalmazások is. -
Imi1981
veterán
De idővel ha az alkalmazásfejlesztők tehetnek érte hogy működjön. Eddig gyárilag ez nem működött de 12 után működhet. Én legalábbis ezt vettem ki abból amiket olvastam néha néha. Valaki írta is hogy a netflix meg is fogja csinálni ! Remélem nem csak pletyka volt .
Jó a kodiban a netflix meg HBO Max stb de nem az igazi. Jobb lenne ha a natív app váltana fps-t és ezt mokolás nélkül tudná . Ez csak álom marad? -
Saughassy
aktív tag
-
DJMDJM
tag
Igen, a képjavítók közül nincs még minden kikapcsolva, amiket ismertem, már kikapcsoltam, a többinek még utána olvasok, de ehhez majd kell egy fél nap nyugalom, majd vmikor télen.
#2807 chros Köszi, kipróbálom. A tool-od előtt pedig le a kalappal, majd beleásom magam.
#2808 Saughassy Van benne igazság, nem is feszegetem túl, mert ez így most nagyon tetszik, nagyon sokáig nem bírtam elenegedni a Pio plazmát, de azért birka se legyek, tudni szeretném, hogy mi miért történik úgy, ahogy. -
DJMDJM
tag
Köszi. Megnézem ezt is. Visszaolvasva egyelőre felraktam azt a kodit, amit linkeltél talán 19.4. 2 filmet elindítottam, indult DV-ben, de a kadencia helyességét nem sikerült kideritenem. Tv (lg g2) nem írta, hogy milyen jelet kap csak, hogy dv. Kodiban sem találtam, hogy mit küld ki.
-
Imi1981
veterán
De jó mert arra vált amire kell! Csak egyéb állítási lehetőség nincs mint például eleve 23.976 - on induljon a netflix meg hasonlók amit refresh rate alkalmazásban lehet állítani.
Maga a váltás jó! Netflixen is működik csak ugye az leáll váltáskor és másodjára harmadjára sikerül váltani úgy, hogy megy tovább a film. Bár ez refresh rate alkalmazással is így működik csak ott be tudtam állítani, hogyha vált akkor azon a frekin maradjon! Így csak maximum egyszer állt meg mert utána már azon a frekin maradt amire váltott a film indításakor és akkor már indult a film váltás nélkül ugye. -
Imi1981
veterán
Ez csak gombnyomásra vált. Nincs beállítása és ezért is sajnálom, hogy nekem új droidon nem működik a refresh rate alkalmazás mert ott tudtam variálni úgy ahogy nekem jó. De azért a semminél jobb.
Persze kodiban legalább mindegyik streamingen vált frekit és automatikusan csak az mégsem olyan kényelmes mint az alkalmazásában ahol például ajánlók is vannak (tök sok sorozatot /filmet ott láttam és utána néztem meg) stb. De amúgy tényleg használható a kodi. Egy hibája van, hogy ha úgy hagyod abba a sorozatot vagy filmet, hogy már nagyon kevés van vissza azt már mehnézettnek jelöli pedig a netflix alkalmazás még folytatja! Ez zavart engem a kodis netflixen. Amúgy viszont jó. -
gyűrű
addikt
Még annyi hogy ha az advancedsettings nél az elsőt kikapcsolom akkor is ugyanúgy vált.
u. i. ezt amit írtok hogy a "gyári" ezt nem értem. Mi az a gyári? Nekem ez a refresh rate van, nincs másik. Van ugyan a főmenüben egy match content rate, de az semmit se csinál, és szerintem az a refresh rate kézi gombja lenne..
-
Gabesz87
veterán
"szépen vált az rr appal minden frissítési frekvencián"
Nem tudnál esetleg pár screenshotot csinálni a beállításairól? Én baromira furcsállom, hogy amikor elindítom pl. a Disney+ -t, (nem a videót, hanem az appot) kiír 23,97-et, aztán a videó indításánáll (és néha közben is) 24.000 villan fel. De ami furcsa, hogy mindeközben a TV-n ha megnézem, 60Hz-et ír
Most vagy nem jól állítottam be vmt, vagy a franc tudja. Pedig igyekeztem követni az nvidia honlapon lévő leírást.
-
tomp
félisten
Futattam. Elindítottam a Maven féle kodit. Film indítás, képe megjelent és abban a pillanatban le is fagyott az egész box. Ki kellett húzni a tápot...
Csinálok majd egy gyári visszaállítást.
Vicc, hogy itt van Shield mellett egy kínai Ugoos lejátszó ami ehhez képest űrtechnika. Sokkal stabilabb... -
tomp
félisten
-
Manimaci
tag
Tegnap 2 órán át próbáltam, de már az elején elakadtam. Csináltam, amit a videón, párosult a Shield a pc-vel elvileg, kioldottam a bootloadert, letöltöttem és kicsomagoltam az ADB-t és a Recovery os csomagot is bele. Az Eszközkezelőben megjelent egy Fastboot illesztő, amit sehogy se tudtam frissiteni és az USB-s illesztőknél meg nem jelent meg semmilyen új, frissitendő dolog. A pc látta a shieldet, be tudtam lépni bele.
De nekem sem a CMD-ben sem a Powershell-ben nem működött az ADB kezdetü parancs. Egyik sem. Folyton azt irta, hogy "adb" is unknown command.
Itt megállt a dolog és 2 óra után falhoz vágtam majdnem a pc-t. Mit leheg elrontani, ha ugyanazt csináltam, mint a videón? -
-
Köszi, ez bejött
Még annyit csináltam, hogy az androidban a display resolution-t 1080p 59,97Hz Dolby Vision / HDR10 ready-re állítottam, mert a default 4K 60Hz beállításon a 4k-s anyagok Kodiban nagyon fakón jelentek meg és a TV sem írta ki, hogy HDR10, vagy Dolby Vision lenne az anyag.
Ezt jól állítottam be? -
Szigma70
addikt
Lejárt
CE-s boxaimon még mindíg Leia fut, semmi problémám velük. Nem nagyon használok addonokat, max RTL és TV2. Netflix, HBO, és virágbolt mellett minek movieshark?
Márpedig valamit kitalálok, mert nem fogok több eszközt használni, mikor elegendő lenne mindenre 1, csak össze kell hozni.
A CE-n nincs 4K HDR NF és HBO, a Shielden nem tudom a Kodi alatt melőzni a DV-t, és nincs Youtube HDR, a TV-n nincs normális Mpayer, fogyasztói társadalom level ∞ -
Szigma70
addikt
Nekem egy Denon-on megy át. Kipróbálom én is akkor ,az erölködőn a HDMI-t korlátozottra állítom. De akkor a HDR sem megy át nem?
A splittert nem értem. Az most , hogy jön a képbe? Azzal, hogy érem el. Nem tudom mire gondolszÁhh, már átnyálaztam a netet, mindenkli fordítva akarja, nekik a DV kell, nekem meg pont nem
De köszi, rád lehet számítani
-
Szigma70
addikt
Uhh, ez jó hír. Valóban így, hogy írod, mintha valamikor valami okból már jártam volna abban a részben
Esetleg, ha fejből vágsz olyan felszínt, ami támogatja, akkor nem kellene bogarásznom, ha nem, akkor próbálgatok.
Így, akkor ha rábírom, hogy a Kodi legyen az alapértelmezett induló felszín, akkor szinte lehet a Kodi maga egy alternatív "launcher" is. Hétvégén rápróbálok, és össze is hozok valamit.
Persze az is kérdés, hogy az indított programból kilépve, hova is tesz majd vissza a droid. Valószínüleg az alap indítóra, de majd kiderül. Valami módszert láttam ADB-vel megoldható, hogy ne oda, de annyira nem nyúlnék bele.
Köszi -
Gabesz87
veterán
Köszi, a kiegészítő már működik. DE! Van egy kérdésem, ami úgy egyáltalán a Kodi lejátszásra vonatkozik. AMikor megállítom a lejátszást, és bejön a Shieldnek ez a képernyővédő vagy milyen funkciója (fancy képek vetítése), utána hogyan tudom onnan folytatni a lejátszást? Mert nekem ilyenkor miután újra elindítom a Kodit, megnyitom az addont, megkeresem a videót, nem kérdezi meg, hogy folytatom-e, hanem előről kezdi. Most nem vagyok előtte, de nem lehet kikapcsolni esetleg ezt a "képernyővédő" izét?
-
Gabesz87
veterán
Ok, telepítettem a Movieshark repot, majd az RTL Most-ot. Viszont hiába jelentkeztem be, ill. adtam meg gépről belépve a Telekomos aktiváló kódot, a Kodis kiegészítőben nem tudok előfizetéses tartalmakat nézni (amikhez kellene a kód). Kiírja, hogy menjek az rtlmost.hu/premium oldalra.
Miért nem "érzékeli", hogy meg van adva az aktiváló kód?
-
zazenke
őstag
szerinted van olyan lehetőség hogyha nézek egy filmet a shielden akkor a bal és jobb csatorna balance-ot lehessen állítani ? valamiért a digitális erősítők egy részéről ezt szeretik lehagyni. a pcnél ez nem gond ott mindegyik kimenetnél lehet állítani szoftveresen .a kodiban vagy a plexpen lehet ilyen funkció mert gondolom a shield android tvje az nem tud ilyet ?
-
zazenke
őstag
a fogyasztás nálam nem igazán téma mert a gép szépen hangtalanul egész nap megy és nyugalmi állapotában 40 wattot vesz fel ez 1200 ft körül van havonta ha akkor is megy ha nem vagyok itthon . az ma már egy pizzára sem elég . majd még elgondolkodom rajta van rá két hetem mert addigra ígéri az alza
-
peti85
senior tag
Az Auto Frame Rate van bekapcsolva, de azt kikpacsolva is tapasztalom.
Most próbából ismét engedélyeztem a gyári Youtube appot és abban is meg van ez jelenség. Rendkívül idegesítő.
Kodi Youtube kiegészítőn keresztül is tapasztalom.
Most pl. ezzel a videoval teszteltem: [link] Megtenné valaki hogy megnéz belőle pár percet a SHIELD-en? -
LouiS22
veterán
Én nem állítottam, hogy minden rózsaszín és csodásan működik (hozzátéve, hogy nekem személy szerint nem voltak problémáim, de nem is használom ki távolról sem a Shieldben rejlő összes lehetőséget). Azért meg a Nvidiát sem lehet hibáztatni, hogy minden létező app minden létező kombinációját teszteljék.
A miért kell frissíteni kérdésedre nem tudok érdemben válaszolni: népbetegség az azonnal, ész nélkül kattintok és frissítek release log ismerete nélkül. "Fear of missing out".
-
-
Imi1981
veterán
A képen pont írják ami az én problémám is a refresh rate alkalmazással ! Akkor nem vagyok egyedül! Gondolom a ratesync a refresh rate alkalmazás. Már kezdtem azt hinni hogy én nem állítok be valamit rendesen.
Tomp
Play áruházból letöltött refresh rate alkalmazás működik neked jól? Vagy a gyári beállításokban is megtalálható Match frame rate? -
Imi1981
veterán
Én más hibát nem vettem észre a hotfix óta de persze én csak kodi, netflix, hbo go meg youtube és chromecast - ra használom. Erősítő nélkül csak tévén így gondolom a hanggal kapcsolatos problémák nem érintenek.
Legalábbis eddig más hibát nem tapasztaltam de gondolom van ha izzik az nvidia fóruma akkor van . Csak pont az nem megy ami nekem fontos lenne. Persze tudom használni netflixet kodiban és ott kadenciahelyes a lejátszás de szeretem a netflix alkalmazást használni. Na mindegy várom hátha ezzel is foglalkozik valaki. -
Imi1981
veterán
Hát ennek nem merek nekiállni úgyhogy inkább várok hátha jön megoldás.
LouiS22
Hát ez jó kérdés. Remélem fejlesztik android 22-höz. Vagy remélem amit itt emlegettek régebben, hogy android 12-ben lesz natív automatikus refresh rate! Annak örülnék a legjobban csak győzzem kívárni. -
LouiS22
veterán
Tárhely/Belső közös tárhely/Alkalmazások/Különleges alkalmazás-hozzáférés/NAS storage Access
Ott file explorer engedélyez és ennyi.
LEgalábbis én gond nélkül látom az általad hiányolt mappát. Hozzáteszem, a developer mód be van kapcsolva, szóval elhet, hogy ott állítottam be valamit.
(ja, és ehhez nem telepítettem hotfixet sem).
-
Imi1981
veterán
Hát most én is bánom! Mobilos cx file explorer - t használtam mert ezzel mindent elértem! PC-t smb-n, FTP-n, belső /külső tárhelyet és villám gyors volt! Most már az elején nem megy tovább szóval nem indítható el! Másik fájlkezelővel az sd kártyát látom de ez belső tárhelynek van beállítva így lehet ez a belső tárhely. Az Android mappát nem látja! Miért kell ezt megszüntetni? Ez gondolom az Android 11 sara.
-
Tommy-1998
tag
Erre van jobb megoldás, ha film közben, de úgy konkrétan az egész kodiban be kell állítani, hogy 16:9 legyen a méretarány, így össze húzza a filmet, de legalább nem vág ki a képből. Az upscaling-el viszont nem értek egyet mert, mondjuk egy 720p filmnél látni a különbséget, jó afeletti felbontáson már kevésbé, a durva különbség akkor van amikor a filmekben vagy tv adásoknál bármilyen szöveg,felirat szerepel sokkal tisztább és élesebb lesz tőle, természetesen én high-on használom!
-
Saughassy
aktív tag
Sosem lesznek egységes képaránnyal. Mi lesz a következő? Egységes hossz, egységes színvilág? A képarány művészi koncepció és döntés kérdése. Az operatőr pedig ennek megfelelően komponál. Ha megvágod a nagyítással, elrontod a kompozíciót, ami sokszor nem "csak" művészi szempontból gáz, hanem tartalmi-erthetosegi problémákat is okozhat.
Klasszikus példái ennek a westerfilmek párbaj totáljai, ahol 4:3ra nagyítás után még a szemben állók pisztolycsove sem igazán látszott.
Én tényleg csak biztatni próbálok mindenkit, hogy ne akarja már újraértelmezni a képet és próbálja meglátni, megérteni az eredeti kompozíciókat.
-
Imi1981
veterán
CE alatt nincs is csak android tv alatt. Shield tv - n próbálom és élő elő fordul. CE sosem akadt nekem matrix alatt csak először egyszer mikor feliratot jelenített meg.
Ugye én a netflixet is használom kodi alatt és az is akad néha matrix alatt. Leia alatt sosem akad! Még próbálgatom azért hátha idővel javul. A nexus nem akadozik eddig. -
Imi1981
veterán
Hát ez a kodi mátrix nightlies is akadozik! Nem mindig de elő elő fordul és van olyan ha leállítom majd újra elindítom ugyan azt a filmet akkor nem akadozik. Ritkábban fordul elő mint a stabil matrix kodiban de még mindig előfordul. Érdekes, hogy nem tudják ezt egyértelműen megoldani. Leia - ban sosincs akadás! Viszont matrix mintha picit jobb lenne képminőségben.
A nexus kodiban nem vettem észre akadást eddig bár nem sokszor használtam. Most amúgy így vannak fent a kodi, kodinerds 18.9 , matrix nightlies és kodinerds nexus. A mátrix nightlies és nexust mindig frissítem, hogy lássam lesz e javulás akadozás téren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest