Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
vcsabika
tag
ha van egy iphone-od vagy valami hasonló okos telefonod akkor ezeknek mi értelem van? Mivel tud ez többet mindennapokba? Mármint ha hazaérsz úgyis gép elé fogsz leülni, napközbe meg persze jó ,hogy ott van a zsebedbe az okos telefon. Ipad az meg oké reggelinél olvasgatni rajta meg este kanapé mellet eltűrném. De mint ez szerintem már semmire se jó, mármint ha vinni akarod magaddal akkor inkább már fele árából egy okosteló?
-
manchester85
veterán
Semmiképp nem kéne. Kisebb, mint az iPad, és ugyan papíron többet tud, de a rendszer messze nem sima, ennyi pénzért meg az ember gördülékeny rendszert várna el. Ráadásul sokkal drágább, mint az apple táblája. Sokkal inkább kéne egy iPad. bár leginkább egyik se, ugyanis egyszerűen nem tudom bepozícionálni egy tablet szerepét az életembe.
-
mrhitoshi
veterán
Hát ha az Ipad olcsóbb, akkor egyértelmű szerintem melyik a jobb, viszont ez a Galaxy Tab sem lett semmi.
-
roti86
őstag
Nem tudom, nem igazán látom a célközönséget... Otthonra nem vennék, mert ott a notebook netezni, hordozni még egy kütyüt a telefon mellett? Akinek okos telefonja van, azon mindent meg lehet oldani és kompakt, egyszerűen zsebben hordható..
Ráadásul az ára... Nekem nem hiszem, hogy lesz ilyenem.. inkább egy okos telóra vágyom..
-
imibogyo
veterán
Nekem tetszenek az ilyen kütyük, de csak akkor ha lehet velük telefonálni is.
Nem mindenkinek van pénze egy jó okostelóra is, meg egy tabletre is egyszerre. Nekem egy iPad is tökéletes lenne, ha lenne benne GSM modul.
Asszem a ViewSonic-nak van ilyen kütyüje, meg a már fentebb is említett Dell Streak.
-
total90
veterán
A videóban amit fut zene, annak ki az előadója és mi a szám címe?
A teszt okés szerintem, de nem látom sok értelmét ezeknek a cuccoknak.
-
sp@rtan
senior tag
A zene lejátszó kísértetiesen hasonlít valamire...
[link]Van benne pár dicséretes cucc, de inkább egy iPad. Ez így, ennyiért gyengus szvsz.
-
Everman
addikt
7" a méret miatt mindenképpen kompromisszumokkal jár már, gondolj pl. egy távoli asztal kliensre, vagy akár egy A4-es oldal PDF olvasására, iPadnél nem kell emiatt nagyítgatnom, itt meg muszáj lenne. A súly viszonylagos, én egy nehezebb netbookot váltottam ki vele és nem okoz problémát a kézben tartás, főleg, hogy legtöbbször ölben tartom, mint egy könyvet.
Mondjuk nekem eleve azért fura a dolog, mert ilyen eszközt én elsősorban otthon a kanapén tudok elképzelni, eszembe nem lenne hurcolni, főleg nem zsebben. Ha meg utazáshoz viszem magammal, akkor az iPad is kényelmesen elfér a táskában.
-
Morden24
nagyúr
miért nem Super AMOLED megjelenítővel van dolgunk, amikor azt a Samsung alkotta meg és gyártja?
Hogy legyen mit eladni jövőre is.
-
Solten
őstag
Klassz cucc, szamomra az iPad is tul pici (fogtam kezben, akkor ez a Galaxy Tab eleg apro lehet
), sajat hasznalatra egy 12" tabletet tudnek elkepzelni...
2011 lesz a "tabletek eve" szvsz, akkorra elarasztjak a piacot az Android 3.0-s cuccok is. Ez es az iPad kellemes probalkozas, elso fecskeknek nem rosszak.
-
janes74
senior tag
válasz
magyarattila #16 üzenetére
Vagy körülállna egy kisebb tömeg,hogy húúú,meg haaa,meg mi ez stb.
-
AS
félisten
Lesz rá 2.3 majd 3.0 akkor érdemes lesz elgondolkozni.
-
erdoke
titán
Nekem pl. pont az iPad nagy és nehéz. Telefonos böngészgetés, levelezés, jutúbozás kiváltására ideális lenne egy 7-8" kijelzős, 400 g-nál nem nehezebb tablet, lehetőleg 1280x720-as felbontással. Ne felejtsd el, hogy a 380 g-os készüléket sokkal könnyebb egy kézzel a fejed elé tartani, és az iPad nem is erre készült. Asztali tabletre nincs szükségem, akkor már inkább egy subnoti.
-
DasH_001
tag
Jó mindkettő. Azonos áron nyilván a Padet venném.
Remélem tesztelitek majd az Archos 101-et is. -
Everman
addikt
Tabletnek kicsi, mobilnak nagy.
Ennek ellenére tetszik a készülék, jók a paraméterei (a kijelző méretétől eltekintve) és kellemes a kinézete is szerintem.DE, a gond az, hogy a Samsung a semmire épített hardvert. Az Android jelenleg nem alkalmas ilyen jellegű eszköz kiszolgálására és a gyártó által készített alkalmazásokon kívül semmi sincs ami a tablet felhasználásra és erre a felbontásra készült volna.
Ha kijön az újabb már tableteket is támogató Android verzió, ha a Marketnek lesz tablet szekciója is és a fejlesztők is látnak majd ebben akkora fantáziát és főként üzletet, mint az iPadben, akkor lesz érdemes újra elgondolkodni ezen (bár az a fránya 7" nekem nagyon nem jön be). De addig nagyon sok a ha és az és -
edward2
addikt
Ok akkor az akadás kérdéséhez, mint android felhasználó hozzá raknék egyet mást:
2 akadást láttam: böngésző és youtube.
1. A böngésző: igen az akadás a flash miatt van, de aki a flasht állandóra rakja az meg is érdemli. 2.2től van olyan beállítás, hogy on-demand. Tehát felmegyek m.kongregate-re és ha játszani akarok akkor játszok. De a béna reklámokkal nem lassítom a Desiret.
2. youtube: ez a régi kliens ami kalap trágya. Ha youtubera felmész böngészőben akkor a flash gyorsabb mint ez. Mellesleg marketen már frissithető és az új kevesebb problémával üzemel. Akadás még függ nagyban a mobilnet sebességétől... Gőzöm sincs miért.
Összegzés: Meglátásom szerint az áron kívül itt mással nincs probléma.
-
Tirpa
csendes tag
bocsi h igy kontárkodok, de ez egyáltalán mire jó??
-
smkb
őstag
7"-hoz elég a 800*480. használtam már ilyen méretben ilyen felbontással kütyüt.
Melyik független 249 eur-os 2.2 -es Androidos mobilban van 1ghzes cortex A8 jelenleg?
Kb a Galaxy S és Iphone 4 rendelkezik ilyen teljesítménnyel... de ők egy másik kategória, nem 249 eur.
Tulajdonképpen majdnem 7"-os PMP árban van az Archos, "kissé" több szolgáltatással. 300 eurért meg ott a 10.1 colos 1024*600-al. De az nem kellene, nagy.
Dell Streak mennyibe is kerül ?
-
DEJVID
őstag
A videó alapján nekem úgy tűnt, hogy hüvelykujjas használathoz túl nagy, ölbe venni túl kicsi,nekem marhára nem jön be.
-
furio
aktív tag
A cikkel nagyvonalakban egyetértek, kivéve azt, hogy ha jobban megnézzük, a két termék ( iPad és Galaxy Tab) közel nem egy kategória.
Az iPad bárhonnan is nézzük a felhasználói élmény szempontjából a mai csúcstechnológiát tartalmazza. Sebesség és megjelenítés terén is. 9.7"-os IPS LED Backlit kijelző, a minősége össze sem vethető a Samsungéval. A kezedbe veszed, nyomsz egy Safari-t és ugyanúgy böngészed ( sőt, "smooth", gyors, soha nem akad )a netet mint a saját gépeden, a weboldalak mérete és a kijelző aránya is tökéletes.
Amikor a kezedbe veszel egy iPadot, egyszerűen tudod, hogyan kell használni. Egyszerűen bármit is csinálsz vele, el nem tudod rontani, ez kell az embereknek, az egyszerűség és mellette egy HATALMAS alkalmazásbolt, olyan, amilyen eddig sosem volt, és valószínüleg nem is lesz más szolgáltatónál ilyen minőségben. Van egy HTC Desire-m is, tudom milyen az Android Market, borzasztó.
És itt a legfontosabb pont amihez elérkeztünk, itt egy csúcstechnológiás eszközt biztosít az Apple, szerintem a konkurenciához képest is olcsón (7" kijelző, kispórolt IPS vagy AMOLED ), az alkalmazásboltjához. Ami mindent visz. Még csak eszközökben sem tudják lekörözni azok a gyártók, akiknek mindössze csak valami egyéni megoldással, különleges funkcióval kéne előrukkolniuk, erre láthatunk ennyi idővel az iPad után egy felnagyított Androidos telót?
Nem túl megnyerő párosítás... -
vans?
őstag
Utolso elotti sorban: 'folot' azt hiszem ez igy hibas.
Amugy nagyon tetszetos a cucc, remelem azert jelentosen csokkenni fog az ara...
-
.bableWes
őstag
azért a kamerája, sok telefont lealáz... pedig ez egy tablet, számomra..
-
craig
csendes tag
ez az eszköz jelenleg lassabb, mint az iPad, néha beakad, a görgetés kevésbé folyamatos, nincs olyan "smooth" érzése, mint az Apple üdvöskéjének. - na emiatt iPad! Én ezt a finomságot, az effekteket bírom az iPad-ban.
Kipróbálni kipróbálnám ezt a Tabot, mégis milyen, de váltani soha...
-
smkb
őstag
Kissé drága. Amire én használnám, tökéletesen elég lenne a már kapható Archos 70. Abban a TI OMAP 3630 ketyeg ugyancsak 1ghzen, az is arm cortex A8, igaz a gpu "csak" egy Power VR SGX530, de 249 eur 8 giga flashsel...azon is van wifi, blutusz, g sensor, kapacitív multitacs, megy a net, hw gyorsított flash, mennek az appok, skype, videotelefonálás működik, android 2.2, tökéletesen elég. Sokat tud ez a Galaxy Tab, de masszív az az ár.
-
Retekegér
MODERÁTOR
gyárilag sem Facebook, sem Twitter kliens nincs a Galaxy Taben, ami azért elég gáz - már akinek.
Jó cikk, jó cucc, remélem több megoldás is jön, alacsonyabb áron.
-
magyarattila
tag
elég hülyén nézhet ki amikor fényképezel vele.. Előkapsz egy ilyen kiskönyv méretű valamit és ezzel akarsz fotózni... Közterületen hülyének néznek vele szvsz xD
-
EczkE
veterán
Nem olyan rossz azért, csak drága.
-
skrabi
senior tag
bejön, szívesen elfogadnám
annyi gyengéjét látom, hogy a telefonomban lévő kamera több megapixeles
-
David75
őstag
Pont a jó ipad-es programokra meg játékokra használnék tabletet tehát a galaxy tab számomra a tablet egyetlen létjogosultságát sem tudja felmutatni mindezt drágábban mint az ipad.Egyiket se venném meg de a galaxy tab-nak semmi értelmét nem látom.Az ára meg kifejezetten vicc...
-
devast
addikt
Akkor a samsung hozta a szokásos formáját... Ennyi pénzért meg vicc. Undorító ez a stratégia, hogy minél előbb kihozni a terméket (ráadásul jó drágán) a működőképesség határán. Mondjuk a pénzügyi eredményeik szerint meg lehet etetni a fogyasztói társadalommal.... Kérdés, hogy ez mennyi időn belül fog a visszájára elsülni.
@steve: Ugye nem gondolod, hogy ez az android hibája... ott az egész forráskód, amit át lehet írni, megvannak a dokumentációik, miért nem tudják akkor normálisan implementálni... azért nem, mert időbe telik, és szarul is megveszik jó drágán, pár hónap múlva meg kiadnak egy újabb készüléket amiben pár hiba orvosolva van.
-
Engem egyáltalán nem vonz. A tabletek között van olyan, ami tetszene, de ha 512 MB RAM és 1 GHz mellett is akadozik, akkor az Android tényleg nem tabletre való...
-
bok92
addikt
Nem rossz, de inkább kivárom a többi tabot.
-
Konflikt
addikt
nemtudom ez a 7".. 9,7" utan mar lehet kicsi lenne nekem
mindenesetre azert kiprobalnam -
samu74
addikt
Az kemény.
Mondjuk az a kép amikor egymáson van a két tablet,nahát onnantól csak fanyalogva olvastam a cikket...Természetesen a cikk szokásosan nagyon jó minőségű volt!
Szerintem az Apple masinája sokkal alkalmasabb arra amire való,minden hibája ellenére...Kell az a 10 coll.Pláne ha még olcsóbb is. -
plus44
veterán
Nekem a mérete miatt tetszik. Kompakt, egy kézben is lazán elfér, de az ára ettől még nem lesz csábítóbb... Így eléggé esélytelen.
-
Stifler93
tag
Helyes!
Kárán tanul az ember, de megmondom neked, ezután mindent meg akarsz majd venni ami Apple...
Mellesleg így teszt alapján nem tűnik rossz gépnek, csak túl későn jött, akinek iPad-je van, az már biztos nem fog váltani, aki meg azért nem vett iPad-et mert drága, az sztem ezt se fogja megvenni.
-
kristof83
aktív tag
Nagyon tetszett úgyhogy én szombaton megvettem T-nél, akadozott-fagyogatott, nem jött be, tegnapig szenvedtem vele, a pénzemért többet vártam, most eladom azt csere iPad-ra.
Rövid tesztemet hallottátok -
I. SPECIFIKÁCIÓK, VÁSÁRLÁSI TANÁCSOK, HIBAJELENSÉGEK, HASZNOS TIPPEK
2010 utolsó negyedévében jelent meg, hazánkban a T-mobile kezdte el árusítani, majd a megjelenés után nem sokkal Vodafone és a Telenor is elkezdte a készülék árusítását. Természetesen megvásárolható kártyafüggetlen készülékként is.
Specifikációk, tartozékok:
Mérete súlya hozza a tabletek megszokott specifikációit: 190 x 120 x 11.98 milliméter és 380 gramm, egy kézben még kényelmesen fogható, miközben a másik kezünkkel "operálhatunk". Anyaghasználata és az összeszerelés minősége tökéletesnek mondható, nagyon jól néz ki és a kezünkbe fogva minőségi érzést ad. A tablet kijelzője egy 7” TFT-LCD (600x1024), kapacitív érintőkijelző. 512MBRAM és modelltől függően 16 vagy 32GB belső tároló áll a rendelkezésünkre, mely microSD kártyával 32GB-ig bővíthető. Operációs rendszernek a 2.2-es Froyo-t kapjuk a készüléken, melyet egy ARM Cortex-A8 típusú processzor hajt, ami 1GHz-en ketyeg melyet a PowerVR SGX540 grafikus chip tesz teljessé. Illetve kétféle készülék létezik belőle, típusszám szerint p1000 és p1010 bár külsőre egyformák, az utóbbiban gyengébb a grafikus chip: PowerVR SGX530 valamint 3.0 bluetooth szabvány helyett a 2.1-est tudja csak, és nem tudunk SIM kártyát tenni bele, így le kell mondanunk a 3G/HSPA internetelérésről. Természetesen itt is elérhető az Android Market, mely segít a testre szabhatóságban, 3.2 megapixeles ledes villanófényes hátlapi és 1.3 megapixeles előlapi fényképezőgép segíti a multimédiás igényeinket, amely videó felvételére is képes.
Az alapcsomag tartalma: készülék+stereo headset(nagyon jó minőségű)+töltő fej+USB adatkábel.
Tapasztalt hibák:
Eddig semmi említésre méltó hibával nem találkoztam...se fagyás, se újraindulás....
Hasznos/ajánlott programok:
Launcherek:
Lecserélhető a gyári Home felület, ez által több lehetőség nyílhat a testreszabhatóságra, illetve a képernyők közötti váltás alatt csökkenhet az akadozás.
Launcher Pro Ez nagyon jót tesz a táblának
ADW Launcher EX
GO Launcher EX
SPB Shell 3DFájlkezelő:
Erről igazából felesleges is írnom, nagyjából a windows fájlkezelőjéhez hasonló program, rengeteg lehetőséggel. (egyébként a gyári szoftver tartalmaz egy saját fájlkezelőt)
ASTRO File Manager
Android File ManagerMultimédia:
PowerAmp Music Player - egy nagyon jó hangzású, de sajnos trial változatú zene lejátszó rengeteg beállítási lehetőséggel, sajnos csak a trial verzió ingyenes
Rock Player Lite - pici, ám annál nagyobb tudású hang/videó lejátszó
QQ Player - egy nagyszerű videólejátszó, mely tökéletesen kezeli feliratainkat is a filmjeinkhez
XiiaLive Lite - Online Radio ez azoknak kötelező, akik szeretnek online/stream rádiókat hallgatniInternet:
APN on-off Widget - 3G adatforgalom ki/be kapcsolása (egyébként ezt a be/ki kapcsoló gomb hosszas nyomása után megjelenő menüben is elérhetjük)
3G Watchdog - 3G adatforgalom naplózása, limitek beállítása
Opera Mobile Web Browser - böngésző, mely gyors és a flash tartalmakat is szépen megjeleníti és elérhető egy kevesebb adatforgalmat generáló Opera Mini Web Browser nevezetű alternatívája is, ez utóbbi általában nem a teljes weblapot, hanem a mobiltartalmakat tölti be.
Skype szinte teljes értékű Skype alkalmazás, a bár én a videóhívás funkcióját még nem tudtam működésre bírni
MSN Messenger: Mercury Free mint a neve is mutatja, ez egy nagyon jó msn messenger androidos alternatívaRendszer programok:
Ezeket csak óvatosan érdemes használni, ám használatukkal gyorsabbá, könnyebben kezelhetővé tehetjük tabletünkett.
Active Apps Ads / Task Manager - aktív alkalmazásokat kezelhetjük, ramot üríthetünk, uninstallálhatunk, stb.
Apps 2 SD Free - az esetleges programjaink/játékaink amik a telefonra települtek átmozgathatóak a külső vagy belső SD kártyára (némelyikhez ROOT szükséges, arról majd lentebb bővebben)Általános kérdések
Tudok-e rajta telefonálni? - természetesen igen, kihangosítva vagy headset segítségével van erre lehetőség
Mikor jön ki rá a 2.3-as frissítés?? - bár nem teljesen hivatalos, hiszen KIES-en keresztül nem elérhető, de létezik hozzá gyári 2.3.3-as rom
Meddig bírja az akku? - film nézéssel, játékkal folyamatosan nyomkodva lemeríthető 1 nap alatt, viszont ha valamilyen adat kapcsolatot használunk (3g/wifi)/böngészgetünk, stb. akkor 1-1.5 napot talán 2-t is kibír kibír.
A GPS adatforgalom nélkül használható? - Igen, a megfelelő programmal használható és viszonylag gyorsan talál kapcsolatot.is.
Az 16GB tárolóból, miért látok csak 12GB-ot? - azért mert a többit a rendszer/rendszerprogramok foglalják le, ez nem hiba
Hogyan tudok programokat rátölteni? - természetesen itt is, mint minden androidos készüléken az Android Market-ről tudunk programokat/játékokat letölteni. Nemrégiben Magyarországon is elérhetővé vált az Android Market fizetős szekciója is.
Tudok-e rajta filmeket/feliratos filmeket nézni? - Igen, bár több probléma is volt a feliratok kezelésével, vagy nem jelent meg vagy rosszul jelent meg. Egy megoldást tudok eddig ami tökéletes: lejátszónak a Mobo Player-t ajánlották, ahol windows-1250 karakterkódolást kell beállítani. Vagy az *.srt fájlunkat "Unicode" kódolásúvá kell menteni. Természetesen a nagyobb HD felbontású filmeket is zokszó nélkül akadásmentesen játssza.
Készíthető-e screenshot? - Igen a vissza+ki/be-kapcs gomb együttes megnyomásával
Beállítható-e *.mp3 sms/ébresztő/jelző -hang? - Igen.
Ezeket a mappákat kell létrehozni vagy a belső vagy a külső SD kártyán:
maedia/audio/ és ezen belül a következőket:
/alarms/ és ide jöhetnek a hangok (ébresztő)
/notifications/ és ide jöhetnek a hangok (sms, jelző)
/ringtones/ ide másolva csengőhangjainkat a listában fogja azokat a telefon megjeleníteni, így nem kell külön kiválasztgatni.Az installált programok/játékok kimenthetőek-e *.apk fájlként? - Igen, az apk fájlok kimentése a Norton Mobile Utilities (Beta) programmal történhet.
A galériában mindenféle kép/ikon/videó/stb. megjelenik, nem lehetne eltüntetni ezeket? - Természetesen el lehet, ezekbe a mappákba kell raknod egy üres file-t, ami a
következő ".nomedia", így ezen mappák tartalma nem fog megjelenni a galériában, viszont képek esetében a tartalmazó mappa nevét kell ily módon módosítani: pl: [NEM JÓ KÉPEK] --> [.NEM JÓ KÉPEK] tehát a mappa neve elé kell a pontot beszúrni.P1000 esetén
II. A TABLET SZOFTVERÉNEK FRISSÍTÉSE, FELÜLÍRÁSA
A számítógéphez csatlakoztatva automatikusan települnek a szükséges driverek, és adattár módban már használatba is vehetjük, így elérhető a belső és a microSD kártyánk tárhelye is. Természetesen lehetőségünk van a Samsung KIES pc-s programjával is összecsatlakozni, itt a jól ismert módon szinkronizálhatjuk adatainkat, illetve bonyolíthatjuk a fájlcserét pécénk és a táblánk között. Természetesen itt van lehetőségünk a Samsung által kiadott hivatalos szoftverfrissítések megkeresésére és telepítésére is.
Romok
Rengeteg stock és módosított rom létezik akár Froyo, akár Gingerbread kivitelben, sőt még akad hozzá Honeycomb rom is, bár ez utóbbi még eléggé instabil nem 100%-os működésű.
A Froyo romokat hagynám is, ami érdekesebb az a Gingerbread!
Ebből több alternatíva létezik; STOCK a jól ismert CyanogenMOD7 és a sokak által kedvelt Overcome (azért itt megemlítem a teszt fázisú Honeycomb -ot is)Ezek közül a STOCK rommal foglalkoznék bővebben, egyébként a fentebbi linkeken mindegyikhez megtalálható az eredeti angol leírás:
STOCK 2.3.3 p1000xxjq1 p1000xxjq1 p1000xxjpz: rootolható, 2.3.3-as "gyári rom"
Magyarul a frissítés menete:
0. - Ez a lépés, (szerintem) nem feltétlenül szükséges, ám sokak szerint ajánlott: ezen samsung telefonok hajlamosak lehetnek imei számuk elvesztésére, ezért elsőként le kell mentenünk azt a mappát, ami a telefon gyári/eredeti fájljait tartalmazza.
EFS mappa lementése: INNEN le kell tölteni a telefonunk jelenlegi/eredeti szoftververziójához való CF-root-ot, majd csomagoljuk ki. (hiszen az E lementéséhez root jogokkal kell rendelkeznünk)
/a - Az ODIN-ba a PDA részhez tallózzuk be a CF-Root-*.tar fájlt
/b - A "repartition" NE legyen bepipálva, csatlakoztassuk a tabot download módban --> 4. pont majd start, gyorsan végez is a progi, majd elindulás után már rootolva is van a tabunk.
/c - Szükségünk lehet egy jó fájlkezelőre: pl.: a fentebb említett ASTRO File Manager vagy RootExplorer, ebben megkeressük a telefon gyökerében az EFS mappát és másoljuk a telefon SD kártyájára, majd gondosan elmentjük a számítógépünkre.1. - Töltsd le ezeket:
P1000XXJQ1_P1000XXJQ1_P1000XXJPZ bootloaderrel
gt-p1000 mr PIT
dbdata
Odin3 v1.7
(természetesen a rom tartalmazza a magyar nyelvet)2. - Csomagoljuk ki mind a négy állományt és indítsuk el az ODIN-t
3. - Tallózzuk be a P1000XXJQ1_P1000XXJQ1_P1000XXJPZ_HOME.tar fájlt a PDA részbe a gt-p1000_mr.pit fájlt pedig a PIT részbe.
4. - Csatlakoztassuk a tabot download módba: hangerő gomb - és a bekapcsoló gomb együttes
nyomásával (hangerő lefele+power gomb) ezután ezt kell látnunk: [link], ezután csatlakoztassuk a géphez. Első alkalommal pár drivert feltelepít, majd az ODIN-ban kiírja, hogy melyik portra kapcsolódott: [link]
Ha a KIES nincs telepítve, akkor szükség lehet az USB driverre
5. - Ezután az ODIN-ban még kipipáljuk a RE-Partition négyzetet, és Start! A frissítést ne szakítsuk meg, legyen feltöltve a tabunk!
6. - Ha végig ment a frissítés, ismét download módban csatlakoztassuk a tabot és a fentiekhez hasonlóan, az ODIN-ban a PDA részhez tallózzuk be a dbdata.tar fájlt, ekkor már csak ez az egy fájl legyen betallózva, majd Start, ekkor már nem kell kijelölni a RE-Partition négyzetet.
7. -Az előző lépés után ismét download módban indítsuk el a tabot, ekkor automatikusan egy Recovery menübe fog lépni, ahol a következő műveleteket fogja elvégezni: Wipe cache, Wipe data / factory reset
MOD: A 7. lépés nálam úgy működött, hogy elindult a tab (nem tudtam a recovery menübe belépni) majd a tab beállításain belül csináltam egy gyári visszaállítást és itt újraindítás után automatikusan indult el a recovery menü és automatikusan elvégezte az imént említett műveleteket.
8. - Ezután használható a 2.3.3-ra frissített, gyári állapotú tabunkMindenki, óvatosan, figyelmesen elolvasva, csak is saját felelősségére csinálja végig!
Egyébként ha a frissítés megszakadna, nem sikerülne, nem kelne életre a tab, arra az esetre ITT egy leírás. (egyelőre angolul)
Root
Lehetőség van arra, hogy a telefonon rendszergazdai jogokat szerezzünk, ezáltal a gyári romokon kívül módosított romokat is kipróbálhatunk, amivel megnyílhat az út a processzor tuningolásához, ezáltal a telefon teljesítményének növeléséhez. Módosíthatjuk/törölhetjük a telefon rendszerfájljait, magyarán teljes jogú hozzáférést kapunk a készülékünk szoftveréhez/fájljaihoz. A gyári rom nem tuningolható. A root-olt telefonon a gyárilag előtelepített programok is eltávolíthatóak a Root Uninstaller-rel.
Az imént felrakott rommal ellátott tabunk természetesen rootolható, mégpedig a következő módon:
1.- Szükségünk lesz itt is az imént használt ODIN-ra, valamint a következő fájlra:
CF-Root v3.3 JJ*, JM*, KA*, JQ1 - su+busybox+CWM3/RFS
2. - Kicsomagoljuk a fenti fájlt, majd az ODIN indítása után, csatlakoztatjuk a tabot downloading módban.
3. - Betallózzuk az ODIN PDA részében az imént kicsomagolt CF-Root-TAB7_XX_OXA_JQ1-v3.3-CWM3RFS.tar fájlt, majd itt is üresen hagyva a Re-Partition opciót a Startra kattintunk.
4. - A flash végeztével megvárjuk, amíg a tab újraindul (kb. fél perc) majd élvezzük a root jogokat.Természetesen rootolás után telepítve lesz a Superuser 2.3.6.1 is, illetve még pár hasznos dolgot telepít nekünk a CF-Root: kapunk egy CWM manager és egy Tweak Manager nevezetű programot is.
A teljes folyamatról ITT látható egy angol nyelvű videó!
Overclock
Rootolás után, simán a Market-ből elérhető egy alkalmazás, amivel a tabunk processzorát tudjuk túlhajtani. Ami a jó hír, hogy nem kell semmiféle kerneleket pakolgatni cwm-ből, stb. viszont itt nincs lehetőségünk downclock-ra és feszültség állításra. És akkor a program: Tegrak Overclock
OC/UV kernel és telepítése XDA-ról angolul: [link]
Custom rom: Overcome Kratos v3.1.0
Bár azt írtam fentebb, hogy csak gyári romokkal foglalkozok, itt mégis kivételt teszek.
Nagyon sokan dicsérik ezt a romot: akku ideje, sebesség, használhatósága miatt. Mivel volt 1-2 apróbb problémám a stock rommal, ezért rávettem magam erre a romra.A telepítés menete:
Első körben a fentebb bővebben taglalt gyári romot és a hozzá tartozó root/cwm kernelt kell a tabunkra flesselni.
1.- Le kell töltenünk az Overcome romot, szerencsére létezik No Wipe változat is.
Overcome V3.1.0 KRATOS Wipe
Overcome V3.1.0 KRATOS NoWipe
kis kiegészítés:
Wipe: full töröl mindent a tabrol, ezt tartják egyébként a "tisztább", stabilabb megoldásnak, ekkor ugyanis egy teljesen szűz rendszered lesz. (az overcome flesselése előtt célszerű lementegetni a cuccainkat a tabrol és csinálni egy full gyári visszaállítást)No Wipe: ennél a változatnál nem kell semmit visszaállítanunk, mentenünk és ez nem is fog semmit gyalulni a tabunkrol. Ezt sokan instabilnak hiszik, szerintem használható nincs vele semmi gond. Tehát ezzel megmarad minden adatunk/beállításunk/programunk.
2. -Felmásoljuk a tab sd kártyájára (én a belsőre másoltam a no_wipe-osat, a wipe-osat, lehet célszerűbb a külső SD-re). Ezután újraindítjuk a tabot cwm recovery módban. (hangerő fel + power gomb, vagy CWM-menüből "Reboot/ClockWorkMod")
3.- CWM-ből telepíthető "install tip from SD card" menüpont alatt, itt tallózzuk be az Overcome romot, majd várunk a folyamat végéig és restart. [link] [link]Az első indítás nagyon sokáig tart, nem kell megijedni, illetve a samsung logó az ami sokáig fog egy helyben állni, ám közben robot hangon tájékoztat minket a tab/rom, hogy éppen mit is csinál.
Innentől, nincs is más dolgunk, mint használni.
OC/UV támogatottsága nagyon jó ennek a romnak/kernelnek, a SetCPU programmal tág keretek között állíthatjuk a feszültségeket/órajelet és profilokat hozhatunk létre, szerintem érdemes kipróbálni.
===========================
Eredeti hozzászólás:Helyes nagyon, már csak a pénz hiányzik hozzá
[ Módosította: 7 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A koreaiak iPad konkurense sok dologban hasonlít az Apple sikertermékére, mégis más: kisebb, kevésbé korlátolt és lassabb.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest