Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
PaFec
aktív tag
válasz
Darellus92 #699 üzenetére
Ahogy mondod. Bár a saját bill-el is elég gyorsan lehet írni, én teljesen megszoktam.
-
Darellus92
aktív tag
:/ Ezek szerint, a bluetooth-os és a gyári dokkolós billentyűzeten kívül nincs más alternatíva?
-
Alukard
senior tag
válasz
Darellus92 #697 üzenetére
100% hogy nem fog működni.
-
Alukard
senior tag
válasz
Darellus92 #695 üzenetére
Kíváncsi lennék arra az átalakítóra... legjobb tudomásom szerint nincs a TAB-ban USB Host...
-
Darellus92
aktív tag
Az lenne a kérdésem, hogy átalakítóval van e lehetőségem rákötni az USB-s flexibilis billentyűzetet.
-
EmThor
addikt
Tényleg, youtube 720p videokat elviszi a Tab?
-
PaFec
aktív tag
Navigálásra használja valaki? Én próbáltam, de inkább tükörnek lehetett használni. Tükröződik rendesen...
-
Alukard
senior tag
Tegnap fölraktam az overcome 1.4.0 -t.
Sebességre jó, a telefon működik, bár sajnos lehalkult a hangerő. Ezzel kapcsolatban már írtam az xda-dev-re. Ezt leszámítva én mindenképp javaslom.... én JJ4-et cseréltem.Ja, még annyi, hogy a gyári samu billentyűzet nem tudja a magyar nyelvet (ékezetes betük azért vannak...) és a magyar XT9-et.
-
EmThor
addikt
adwlauncher-rel még nem rakta fel senki a honeycomb témát?
ehhez ha jól értem nem kell root, tök legális, marad a gari stb.
itt egy vidi róla működés közben -
PaFec
aktív tag
Én sokat telefonálok, ezért BT folyamatosan be van kapcsolva. Skype, msn folyamatosan aktív, vagy wifin, vagy 3G-n. E-mail 5 percenként lekéri a leveleket. Folyamatos fórum ellenőrzés írt-e valaki valamit, kb óránként 3-4 fórumot jelent. Így naponta tölteni kell, bár este 10 körül 30-40% mutat az akku.
-
TTomax
félisten
Próbáljátok ki az új Opera mini-t!
-
messi6502
tag
Én is láttam youtube-on róla videót, de alatta sok volt a fake meg nem is tűnt az egész olyan "hivatalosnak".
Én eddig kivétel nélkül úgy olvastam, hogy a 7órás üzemidő az filmnézésre van tesztelve, és nem tudom wifi v a film eszi-e jobban az aksit.
Ezt a melegedős dolgot én is hallottam már.
És köszönöm a választ!
Ja és még valami, a gyakorlati életben az a 16 gb elég-e egy ilyen komolynak szánt kütyünek, vagy a 32gb-os az ami inkább kielégítő? Bár az ára biztos nem kielégítőbb.. -
EmThor
addikt
válasz
messi6502 #673 üzenetére
Láttam rá Honeycomb szerű témát, de az nem tudom hivatalos-e, mert nem szeretném feltörni a gépet. Hogy megkapja-e hivatalosan az új oprendszert(így hívják? vagy FW frissítés?) nem tudom.
Olvastam, hogy közepes fényerővel, wifivel 7 órát bír. Ez napi 2 órával (reggel 1, este 1), 3 napot jelent, heti 1-2 töltéssel, ez korrektnek tűnik! Ez az infó megállja a helyét? - kérdezném a tulajoktól!
Meg állítólag igen melegszik... Thx!
Ja, 2.es kérdésre: két napja vettem egy androidos samu telót, iszonyat kényelmes, nagyon jó, nagyon megkönnyíti az életet: könnyű kezelni, gyors, rögtön ott van minden infó: nagyon sok időt spórol meg az életedből és a tapis gépelés is meglepően jó!
-
messi6502
tag
Sziasztok!
Most regisztráltam a fórumra, bár már 1-2 hete olvasom ezt a topicot és szeretnék feltenni pár kérdést főleg a galaxy tabról illetve ezekről az androidos rendszerekről.
1. Galaxy tabon ha jól tudom a 2.2 az ami eredetileg is fenn van, és a 2.3 elérhető lesz rá nem sokára, viszont ha jól tudom a 3.0 (Honeycomb) az ami kifejezetten tabletekre van specializálva és erről még hivatalos hírt nem láttam, hogy majd frissíthető lesz-e?
2. Még nem volt androidos, de még érintőképernyős telefonom se (le vagyok maradva..
)
és szeretnék valakit aki 2-3 sorban elmagyarázza az ilyen-olyan tudni valókat, amiket azért érdemes tudni, ha vesz az ember egy androidos (galaxy tab) telefont/tabletet.3. Illetve, hogy az előttem szóló, mi a jó istenről beszélt?
Előre is nagy köszönettel !
-
Az Overcome ROM-okkal van valakinek tapasztalata? Vagy valami más, ultimate ROM van készen? Mi az ajánlott jelenleg? Nem ismerem még az itteni scene-t.
Egy munkatárs most szerzett egy Tabot, és nyitott a frissítésre (szvsz. undorítóan laggol a JJ7), és keressük az igazit.
-
EmThor
addikt
Szia,
időhiány miatt is pontosan ezt szeretném elérni, hogy nagyítás nélkül (nem úgy mint most a 3.5"-os mobilon) végig lehessen menni a napon, max még oldalra fordítva 1-1 hozzászólást, emailt is intézni (egyébként a galaxy ace teló, tehát hasonlóan felépített szövegbeviteli rendszerrel nagyon(!) meg vagyok elégedve, hiába tapis, alig ütök félre)...
Őszintén megmondom, ha lemegy a 7" ára, akkor és annyit fogok tudni rá kiadni (100e) körül. 8.9 + 10.1 sok pénzben, ezért is kutatok utána ennyi. Köszönöm szépen a válaszodat!
-
ArchElf
addikt
Ha tömpék az ujjaid akkor az egymás mellett található linkek közül a helyesre való bökés (zoom nélkül) elég necceses - meg van manapság is bőven olyan oldal, ahol a HTML nem szabványos (vagy a motor nem kezeli jól a tartalmat?)... Tegnap pont az rs.hu-n botlottam bele, hogy pl. a fix méretű div-be rakott nagyobb tartalom nem görgethető a böngészőben - kénytelen voltam belőni a laptopot...
Amúgy "határtalan élvezet" nem az asztal mellett, hanem ágyban elheverve ránézni a hírekre, vagy a fórumra még lefekvés előtt (vagy a napi várható időjárásra felkelés után)
AE
-
tybsen
addikt
ugyanezen ok miatt valtottunk szerintem mi is. amiota van tabom, be sem kapcsolom bongeszesre a laptopot
raadasul ez pont az a meret, ami barhol elfer. sztem nekem tobbet nem lesz okostelefonom, max egy kis egyszeru akarmilyen telefon. jelenleg a hivasaimat atiranyitottam a ceges telefonomra, az amugy is mindig ott van velem. ha hivni akarok, headset. minden masra egy 7es tablet tokeletesen megfelel.
)
-
sonye
senior tag
Gyanítom, hogy a Samsung célja, hogy vegye meg az ember amit lehet, aztán majd ha azt látja, hogy elég fogyott, akkor piacra dobja a többit...
Hétfőn még azt hittem a megjelenés után már kapható is lesz az új TAB , de hogy a megjelenés nyár, hát akkor is november előtt nem lesz 8.9-es tab nálunkAzt hiszem nincs sok értelme várni.... Mindig lesz laposabb többet tudó masina, azt sosem lehet kivárni, hogy mindig a legjobb legyen a cél.
-
EmThor
addikt
Tegnap vettem egy Galaxy Ace telót. Az ágyból ki sem kelve megnéztem rajta a híreket, leveleket, stb. Komolyan mondom nektek, hagyom a csudába a pc-t, az max a munkára, gépelni. És elgondolkodtam, hogy teló helyett akkor egy tablet, a nagyobb kiejlző miatt, wifi van, és megoldódik sok reggeli/esti infószerzési "gondom", fórum, stb.
Jó ez a 7", bár nem tudom mennyire kicsi, hogy kezeli a többlapos böngészést. Megnézem élőben azt hiszem egy kicsit jobban.
Szóval ha valaki akinek még nincs ilyenje és még filózik, szerintem ne habozzon. nem tudom érdemes-e megvárni a 8.9-et, vagy egy kiforrott 7"-ost olcsóbban beszerezni akkor. Majd kiderül. De ezé a jövő!
-
Luser2000
addikt
Ma frissült a KIES.
Nálam most működik a böngésző kedvenceinek visszaállítása. -
AS
félisten
Itt a 2 szuper PAD
LINK -
jacis
nagyúr
Sziasztok. Holnap meglesz a pontos megjelenési dátuma a 10.1-nek is?
-
TTomax
félisten
válasz
Luser2000 #649 üzenetére
Én azt hiszem JJ7-est használok,a kies azt írta ez a legfrissebb.Én ugy vettem észre csak akkor vág ki a böngésző,ha a nem jó flash van rajta,most felraktam a 10.2-öt,de újraindítás nélkül folyamat bezáródott a böngésző,egy újraindítás után úgy látom eddig megszűnt a hiba!Boat Browsert használok...
-
Luser2000
addikt
Fiúk!
Használ valaki olyan új / újabb ROM kombinációt, amiben van magyar T9 támogatás?
Én most jelenleg XWJJ7 / XXJK5 / OXJJK2 (PDA/Phone/CSC) kombinációt használok (magyar CSC beállítással), de kezd idegesíteni, hogy sokszor kidob a böngésző.
Köszi,
Balázs
-
EmThor
addikt
Ja, úgy látom 120-ra lement, köszi az infókat, bár a 100-as lélektani határ még odébb van.
Komolyan a 8.9-et küldik az Ipad 2 "ellen"?!
ez a bugatti soft neoprem tok gáz? Ilyet akarok venni a kis csodához... thx -
sonye
senior tag
Hát nékem még csak plátói a szerelme, de a párom már most utálja.
Na a 119e-s ár már nagyon vonzó, de ez is a zugkereskedés szerű. Ha gari is van meg gyors a rendelés, és számlát is ad, na akkor érdemes elgondolkodni rajta.
Ez a bolt nincs is eldugva. Lehet, hogy nem is rossz....
Már csak 1 nap és jön az új TAB bemutató!
A hétvégén már kapható lesz az új ipad2, ami remélhetőleg kicsit alakítja a piacot...
-
TTomax
félisten
Igazából egy tab csak akkor mutatja mega képességeit,ha van hozzá korlátlan neted.Én imádom a készüléket.Nem is gondolkodok tegras cserére.Olyan elöfizetésem van ami korlátlan netet ad havi 2000perccel,meg 5000 sms-el.Most is éppen online radiót hallgatok az ágyban hasalva miközben ezt a hozzászólást irom.Teljesen hozzámnött a gép,a kocsiban navigál,persze zenét tolva közben.Egyszerüen imádom..a párom szokott is hisztizni miatta
-
sonye
senior tag
Vagy a vodkának vagy a trének egy olyan csomagját választanám, amiben van mobil internet.
Egyébként nem lehet szerintem idehaza jól használni még a 3G-t, vagyis pl youtube videókat nézni stb, mert piszok lassú sok helyen. Hiszen nincs 3G mindenütt.
Cirka plusz 2000Ft havidíjért 500MB netet lehet venni, ami nekem bőven elég arra, hogy áthidaljam azt, ha nincs wifi a közelben. 500Mb meg kb elég 1 hónapban az msn-re, levelezésre sőt 1-2 kisebb progi letöltésére. Tapasztalatból mondom, mert pannonos mobilnetem is van a jelenlegi netszolgáltatómnál. Na ott is csupán pont a szüleimnél nincs 3G, úgyhogy ez csak a duma, hogy milyen gyors meg jó stb. Ez arra jó, hogy tényleg mindenütt elérésd a világhálót!
Tehát pont ezért akarok független 3G-s TAB-ot mert 2 szolgáltató kártyáját biztos használni fogom.
-
moco22
aktív tag
Nemrég vettem én is egy Tab-ot a Galaxy S mellé. Nem értem. Írja Bocha a tesztben, hogy
Ébresztés van, kikapcsolva is!
A fenéket ébreszt kikapcsolva. Legalább is az enyém az nem. -
sonye
senior tag
Igen pont én is most nézegetem!
DE!!!!!!
Ne keverjük össze a 3G-s verziót a sima wifis verzióval!
Igen a csak wifi már kapható 120körül!
No de akkor nincs mindenütt netezés....Sajnos ebből azt látom, hogy nem megy le az ára tovább, inkább jön az újabb kiadás.
Vagy marad az olcsóbb zugáruház... 125körül. -
sonye
senior tag
Még azért reménykedek, hogy megy le az ár egy picit.
Április első hetében meg megveszem az egyik multi cégnél, mert nem várok tovább.Azért elég durva, hogy az egyik mobiltelefonokat áruló cégnél már 125 körül megy, még máshol 140 az ára. De ilyen zugtelefonos boltokat nem merek megkockáztatni, mert ott az esetleges garanciás szervizelés lehet a macerás.
Ha esetleg valakinek van tapasztalata a most legolcsóbban forgalmazó bolttal kapcsolatban, az jelezzen, mert érdekelne!
-
k5.20
senior tag
Azért olyan iszonyatos nagy árzuhanásban szerintem felesleges reménykedni...ez már megtörtént a bevezető árhoz képest.
Inkább az a gyakorlat - megfigyelésem szerint, hogy bejön az új, eléggé felárazva, majd egy fél év után leesik az ára egy szinttel lejjebb, kb. arra szintre, ami "reális" ár érte. És ne feledjük, hogy a Kárpát medencében - legalább is ebben a szegletében - mindig, minden legalább a másfélszeresébe kerül mint a szegény, "rohadó-vadnyugaton"... -
sonye
senior tag
Az lehet, hogy ez a Zetor meghódítja majd a piacot, de hogy csak arra lesz jó, hogy villogjon vele az ember, hogy mije van az is biztos.
Igazán mehetne már le az ára a TAB-nak... Megvárja a Magyar piac mire kijön az új és legújabb verziójú??? Méretben még mindig ez a nyerő.
Ha a jövő kedden debütáló kütyü már új procit kapott, akkor érdemes lesz elgondolkodni rajta. -
Luser2000
addikt
Itthon (is) ez a készülék biztos meglódítja a tablet piacot...
ZTE v9 -
AS
félisten
Hamarosan jön a Samsung Galaxy Tab 8.9
Video -
TTomax
félisten
Én nem ajánlom az Archost nyugodt szívvel, a tab ára meg most ment le és még menni fog.A 256RAM nagyon érezhető!Azok a röcögések amik voltak pl egy szimpla képernyőforgatáskor mondjuk egy live háttérrel vagy böngészés közben eltűntek miután tab-ra váltottam...Viszont azért a tab sem lagmentes,főleg egy flash-el telepakolt weboldalon...Várj még egy picit az igazi tegrákra,azokkal nem lesz ilyen gond,ha nem eget rengetően fontos akkor inkább azt.
-
bigrock
addikt
Én pont az Archos-ban gondolkodtam (öcsém tudna hozni Hollandiából, 10"-ost, 250 EUR-ért), de elbizonytalanítottál. Tényleg kevés a 256 MB RAM az általános felhasználáshoz?
A GPS és a 3G hiánya nekem nem gond, mert a HTC Desire mindig nálam van (valamiről telefonálni is kell)
Ezek szerint inkább még gyűjtögessek TAB-ra? -
EmThor
addikt
Kinnt most esett az ára a gépnek az iPad szintjéra (380€ az cirka 105e HUF), remélem itthon is követik a tendenciát.
-
PaFec
aktív tag
Létezik olyan progi tab-ra (pda van) hogy pl youtube, vagy valami filmet nézek, esetleg skype hivást indítok, akkor BT kihangosítóra kiteszi a hangot, nem csak a telefonhívásokat.
-
No.01
addikt
Lehet hulye lesz a kerdes de azert csak felteszem
Hogy kezeli a Tab ha bongeszo modban v.mi oknal fogva szuksegem lenne a jobb egergomb-ra? Ugyertem, ha van egy olyan funkcio ami csak jobb klikkel erheto el azt h tudom kivitelezni a Tab-on?
-
TTomax
félisten
Aham,csak abban 256Mb RAM van. . . és nekem elhiheted nem mindegy.Továbbá egy tablet internet nélkül olyan mint egy kocsi kerekek nélkül.A wifi nem megoldás mert akkor kb a házból se nagyon viheted ki,ha meg folyamatosan scannelsz,hotspot után akkor meg gyorsan lefogy az akkud.Persze oszthatod neki mobilról is de akkor van még egy eszköz a zsebedben.Továbbá archos70-röl tabra váltva mondom neked,hogy megváltás az 1024 sor böngészés közben.Ha jobban megnézzük nagyon is drága az az archos,mert se 3G modul se gps meg feleannyi RAM,gyengébb akku . . . az archost vettem 210 fontért a tabot meg 350-ért 140-et nekem ezek az extrák simán megértek,főleg azok fényében,amit érzek a két készülék használata közben,kb ég és föld a tab javára. . . azt már csak mellékesen jegyzem meg,hogy minden sw frissitéskor mokolnom kellett a marketot,és még akkor sem látszott benne minden.Mert hogy az archosnak nincs market supportja,ami nagyon fájó pont!Most ezt a postot is ágyban fekve követtem el a tabról. . .
Azért sikerült egy jó régi hozzászólásra reagálnom,sebaj akkor sem törlöm hátha valaki archos akar venni tab helyett -
sonye
senior tag
Azon kívül pedig, hogy kicsi, nem kell bajlódni itoons programmal. Az androidban jobban lehet telepíteni programokat. ipad meg arra megy, hogy drágán lehúzzanak. Az alapgép viszonylag most olcsó, de 3G sincs benne.
Tehát szép gyorsabb stb. az ipad, de akkor is harapott alma. És mint tudjuk az almák mindig csak bajt okoztak eddig az emberiség életében. (Ádám és Éva
)
-
sonye
senior tag
Lassan esni fognak a TAB árai szerintem. Ma már láttam a MM-ban és 140ezer ott is, a múlt héten még 200 volt az ára. már csak arra lennék kíváncsi, hogy a Samsungban is lement-e az ára.
Én várok a hónap végéig aztán beruházok egy ilyen szépségre. Ma is nyomkorásztam. Nagyon hiányzott a vonaton, hogy nincs netem, és úgy látom egyre inkább kelleni fog az a 3G is.
-
PaFec
aktív tag
Igazából másikat szeretnék, ami hasonló, vagy ilyen felépítetségű, mert kicsit akadozik, és ez nem tetszik. 3 T-s romomal rendelkező Tab-ot is kipróbáltam, és mindegyiken ilyen, amiko ráklikkelek egy levélre balról ahogy csúszik be a levél meg-meg akad. A böngészővel is ez volt, scroll-nál akadozott, lecseréltem, és tökéletes azóta. Ezért gondoltam keresek egy levelezőt is...
-
PaFec
aktív tag
Tudnátok mondani levelezőprogramot, ami olyasmi mint a gyári, mármint kinézetre ondolok, csak jobb.....
-
Alukard
senior tag
válasz
cskaroly82 #603 üzenetére
Próbáltad nem exchange fiókkal hanem imappal?
-
cskaroly82
csendes tag
Sziasztok. Be van állítva, exchange email fiok formájában egy gmailes fiokom. Azért nem a gyári gmail kliens mert jobban bejön a tab email kliens kezelője. Viszont sajnos ha bármilyen emailre válaszolok vagy továbbítom a tab email klienséből, akkor a tárgynak a magyar ékezetes karaktereit kérdőjelekkel jutalmazza. Ez valami kódolási probléma lehet? Sajnos emiatt jelenleg kénytelen vagyok a gyári gmail klienst használni. Ti nem tapasztaltatok hasonlót?
Köszi.
Üdv.
-
tybsen
addikt
Én az első napon vettem hozzá egy szilikont, aztán később egy ilyet. Ez egy nagyon szép és nagyon lapos tok.
Ez a bőrtok viszont nekem nem vált be, úgyhogy néhány nap után visszavittem az üzletbe. Annyira nagyon büdös volt - nem is igazán bőr, hanem valamilyen műanyagos-ragasztós-bőr szag - hogy nem lehetett elviselni. A Tab is átvette enyhén ezt a szagot, és mivel 5 nap alatt egyáltalán nem enyhült a szag (mint más bőrcuccoknál például), így sajnos vissza kellett vinnem.
Viszont: rájöttem, hogy az én használati szokásaimnak amúgy sem felelne meg egy ilyen bőrtok, bár ez tetszik a legjobban. :-) Szóval a szilikonnál maradtam, ez a leginkább praktikus. Csak azért írom, mert lehet, hogy érdemes elgondolkoznod, hogy Neked tényleg szükséged van-e rá és tényleg praktikus-e egy ilyen bőrtok.
Reggel elmegyek edzeni, ilyenkor teljesen jó a szilikon, rá lehet rakni pl. kardiogépek peremére, nem csúszik, nem árt neki a nedvesség sem. Edzés után haza, aztán átváltozok öltönyös emberré :-) és lekerül a szilikontok, csak úgy simán becsúsztatom a zakó belső zsebébe. Tok nélkül jobban csúszik ugyanis, tokkal nagyon tapad. Egyébként a fentebb említett samsung-féle bőrtok annyira vékony volt, illetve olyan kemény-csúszós bőr, hogy szintén be lehetett csúsztatni bármilyen kabát vagy zakó zsebébe, ez nagy előny volt. Egy vastagabb bőrtokkal vagy szilikonnal egyszerűen vagy nem fér be vagy nem csúsztatható be. Na mindegy.
Szóval utána a kocsiban visszakerül rá a szilikon, mert praktikusan az anyósülésre lehet dobni és nem csúszkál. Vagy a két ülés közé lehet rakni, nekem ott van egy kis tartó, ahová állítva odafér: a szilikon alulról is védi ugye. Piros lámpánál vagy dugóban azonnal nyomkodásra kész :-) A határidőnapló-szerű bőr nekem nem volt praktikus, mert mindig ki kellett hajtani, mielőtt bármit akartam volna (pirosban mire kihajtod, már zöld is a lámpa) Ha lett volna patent is rajta, akkor azt kipattintani, stb. Egy kézben tartva pedig mindig ellent kell tartani a bőr fedőlapnak, hogy ne hajoljon vissza. Egyébként nyilván autóban nem kell nyomkodni.
Napközben a zakó belső zsebében figyel szintén tok nélkül.
Lehet, hogy túl részletesen írtam le a dolgokat, de tényleg csak segítségképpen, mert pl. én teljesen elcsábultam ettől a samsung toktól, tényleg iszonyat szép. Viszont számomra nem volt praktikus - és szerencsém volt, hogy visszavették, mert különben lett volna egy méregdrága tokom, amit gyakorlatilag nem tudok használni. Jó dolog lehet viszont a sima bőr-hátlap (szintén samsung), esetleg még egy olyat beszerzek a jövőben.
Remélem tudtam kicsit segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A koreaiak iPad konkurense sok dologban hasonlít az Apple sikertermékére, mégis más: kisebb, kevésbé korlátolt és lassabb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest