Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Tegnap feltettem a JB-t, mesélem a tapasztalatokat.
A rendszert szoknom kell.Az üzemidő tutira jobb! Hogy mennyivel még nem tudom, de sokat nyúztam, de bőségesen kihúzta a napot.
Némi akadást tapasztalok a fényképező megnyitásánál, a hívásnaplónál és néha a Home megnyomására. Nem tudom mi okozhatja. Mindent gyalultam előtte és utána is - igaz az SD-t nem formáztam.
Mi lehet ez? Ennyivel nagyobb a memóriaigénye a JB-nek?A gyári sms nem túl jó, az ékezetes betűkkel egyből ugrik a '160'-as lehetőség - a GB alatt ezt a smartkeyboard orvosolta. Most feltettem a Handcent SMS-t, a számlálót nézve ez jó lesz, de nem akartam külső progit erre.
A Holo launcert használtam eddig, ott az állapotsort el lehetett rejteni. Van mód a gyári launchernél erre?A JB alatt hasznos progikat ajánljatok, amivel gyárikat váltotok ki. Köszönöm.
-
-
Én tavaly december elején garanciáztattam a sajátomat. Egyik feltöltésről a másikra lemerült egy nap alatt. Egy hétig bírtam, szerviz majd közölték, hogy tudják mi a hibája és megjavították. Ha a továbbiakban is előjön akkor esetleg diagnosztizálni tudják, hogy hibás-e vagy nem. Első körben neked egy gyári visszaállítást javasolnék, és a "teszt" időszakra minimális app telepítést.
-
-
Roxkex
senior tag
Egy meglévő képet hogy tudok át méretezni pontosan 480x800-ra hogy a telómban fullos legyen !?
-
Spiggy
csendes tag
Sziasztok.
Tanácsra lenne szükségem. Teljesen gyári Advance, novemberben vettem T-nél. Jó is, szép is, bár akksi igen rapszódikus, de túltettem magam rajta.
Azonban, kb.1 hete se szó-se beszéd kiírta a telefon, hogy az SD-t váratlanul eltávolították, majd röviddel késöbb, hogy sérült SD. Teló kikapcs, hátlap lepattint, SD ki majd vissza, bekapcs, teló fut tovább hibátlanul. Röviddel késöbb kiírta, hogy a SIM el lett távolítva. Hasonló procedúra, teló megy tovább. Pár nappal késöbb az SD-s rész néhányszor megismétlődött, ekkor sima újraindítás segített. Továbbra is ment a telefon. Most pedig azt látom, hogy jó pár alkalmazás ikonja szürke, rákkattintva azt mondja, hogy az alkalmazás nincs telepítve a telefonra.
Mintha régebben olvastam volna itt ilyen problémákról, de most nem találtam. Szervízfutár vagy sima bukta? :-)Köszi
-
Roxkex
senior tag
Valaki JB-n probálta már az OTG-t ?
Am hogy lehet azt meg változtatni hogy mennyit kelljen várni a mikor hosszan nyomom a gombot az ékezetes billentyűért !? -
derrik
őstag
az egy fájlos rom-ot hova kell betallózni??? SOS lenne!!!
-
Fitzgerald
veterán
válasz
puskas1993 #8285 üzenetére
Nem hiszem hogy kamu lenne, én most vettem 8 gigás cl4 Samsungot az Alleeben lévő BestByte-ban 3490 forintért 24MB/s sebességűt, a 48MB/s-es 8 gigás is csak 4000 forint volt, és ezekre 1 év gari van.
16 gigásat itt a PH-n is veszel már 3500-tól cl4-est, megbízható emberektől, a Samsung árából én is tudtam volna itt venni nagyobbat, de igazából nekem elég ez is + garis is. -
Tudtommal a Google már megköveteli a 2 - 2.5 év supportot.
-
eengir
tag
Sziasztok,
Vacilálok egy S Advance és egy S2 között. Specifikácioban nyilván az S2 erösebb, viszont én arra lennék kiváncsi, hogy szerintetek a jövöben milyen frissitésekre lehet számitani. Az S2 már 2 éves modell, ami most megkapja a JB, de ki tudja a Samsung akar-e továbbra is fejleszeni rá. Az S Advance viszont annak ellenére hogy uj telefon "csak" középkategoriás és elképzelhetö, hogy a JB után ö sem kap további android verziokat.
Kiváncsi vagyok a véleményetekre, föleg azokéra akiknek van tapasztalata a Samsunggal. Mennyi ideig szoktak pátyolgatni egy-egy modelt a megjelenése után?
-
Szia!
Lényegében igen, amelyik tetszik. A Kingston-ról tudom, hogy jó mert nekem is ilyen van!
mobal,
-
hrvp
aktív tag
Érkezhetne már az ebayről rendelt tokom. Az előbb csúszott az asztalon 3 centit a telefon és lett egy elég masszív karc a hátulján. Azt hittem ennél azért strapabíróbb ez a műanyag hátlap...
-
válasz
puskas1993 #8275 üzenetére
Szerintem mindegy melyik márkát választod. A felsoroltak - Kingston és Samsung mind jók. Nekem egy 8 Gb Kingston van, Class 4-es, ha semmi extra funkcióra nem kell akkor bőven megteszi. Annyiért kaphatsz már egy akkora kártyát, de figyelj rá, hogy bontatlan legyen.
-
sheep
addikt
válasz
puskas1993 #8275 üzenetére
szerintem felesleges class6-nál gyorsabbat venni, persze ha jó áron van akkor hajrá.
Én a Samsungot ajánlom, nekem is az van évek óta (class6 8gb), és semmi probléma vele.
De van akinek nem jött be a Samu, szóval ez az én véleményem csak. -
puskas1993
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék venni egy 16 GB-os memóriakártyát az ilyen telefonomba.
Az lenne a kérdésem, hogy milyet ajánlotok? Kingston,Samsung vagy bármilyen márka.
Nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, de van egy hely ahol tudok venni Kingston 16GB Class10-es kártyát 4800Ft-ért. Ennek milyen valóság alapja van? Mert szerintem ez elég kamu szígú, mert amiket a neten látok az mind 6eFt felett van. -
justice84
aktív tag
Srácok az OTG re valaki tudja már a választ?hogy JB támogatja e a telón? Köszi a választ.
-
sheep
addikt
az avatarom alatt lévő "Logout blog' linken el lehet érni a leírást.
Carline (és persze akit érdekel és ért hozzá), megnéznétek hogy érthető-e és nem írtam el semmit?
köszi előre is! Ha van vmi, pls priviben... -
Carline
őstag
A Handcent íráskor így jeleníti meg az üzenetet:
Az elküldéskor átalakítja ilyenre:
Ahogy Shyciii is írta - s a felköltött screeshot-on is látszik - ott a karakterszámláló a jobb oldalon.
Írtam én, hogy a gyáriban nincs karakterszámláló?sheep
Az megoldható, ha kész a blogod akkor a rom felrakása részhez teszek egy linket a blogodra, figyelmeztetve a felhasználókat a JB (egyenlőre) nem támogatottságára. Ha ez így megfelel.
-
sheep
addikt
srácok
csináltam egy szájbarágós how-to leírást a JB felrakásáról és a rootolásról az xda fórum és Carline leírása alapján.
Jelenleg egy .doc file, képekkel és linkekkel. Hova tudom én ezt felrakni hogy mindenki elérje, illetve esetleg az első hsz-be hogyan lehetne belerakni? -
derrik
őstag
Hali!
- GB mivel tudok rootolni?
- Hogyan mentsen el az EGY magát?
- Függő de unlockolt telefont vissza zárhat e JB rom felrakás? -
-
Strepfen
csendes tag
Rövid időn belül 2x fordult elő, hogy a telefon kijelzője nem kapcsol be (sötét kép), és egyben nem megy a touch rész sem. Viszont a telefon minden egyéb része működik. Ha felhívom magam, akkor csörög pl. Ilyenkor csak aksi kivétel segít, vagy bekapcsoló gomb hosszan nyomás (restart). Ilyen volt már valakinek? Esetleg valami ötlet rá? (JB van rajta)
-
Bzzz
senior tag
Ha jól értem, akkor ha így van beállítva, akkor ha ékezetesen is irom az sms-t, akkor is "automatikusan levégja az ékezeteket" és ékezet nélkül kapja meg a feladó?!
Az előbb átváltottam ékezetesre és alapból már csak 70 karaktert engedélyezett 1 sms-be! Tehát még egy betüt sem irtam bele, sőt ékezetet sem tettem bele és így is 70 -ről indult szóval az ékezetes funkció nagyon nem éri meg! -
flash-
veterán
tudja valaki hogy a fejlesztő beállátásoknál a gpu lekép. kényszerítése(2d hardvernyorsitás használata az alkalmazásokban) az most pontosan mit takar?
mikor érdemes bepipálni?illetve kivenni a pipát? -
a man
tag
válasz
Carline #8248 üzenetére
Az említett Handcent SMS progit nem ismerem. Arra lennék kíváncsi, hogy úgy konvertálja-e át az ékezetes betűket, hogy azok ékezetei balra dőljenek? Mert azok mennek csak át kódolás nélkül, a jobbra dőlőek nem.
Ahogy Shyciii is írta - s a felköltött screeshot-on is látszik - ott a karakterszámláló a jobb oldalon.
-
Shyciii
veterán
válasz
Carline #8248 üzenetére
A gyári Messaging is mutatja, hogy hányadik karakternél tartasz (160/x). Legalábbis GB alatt nekem mutatja.
Csak ehhez nem kell külön program. Ékezeteket meg szerintem egyszerűbb nem használni.Mondjuk én SMS-t már régóta nem használok (max évente 1-2db). A legelavultabb, legdrágább üzenetküldési forma ami létezik.
-
Carline
őstag
Erre használom a handcent sms progit.
Az átkonvertálja az ékezeteket a gsm szabványnak megfelelőre és űgy már ékezettel együtt is lehet 160 karakteres.
Valamint mutatja, hogy hát karakter van hátra a 160-ból valamint azt is, hogyha több mint 160 betűt írsz, akkor hanyadik sms-t fűzi egybe. -
Shyciii
veterán
-
Kokenyl
csendes tag
válasz
Blackmirror #8228 üzenetére
Ja, én megkaptam de érdekesen
. Amikor megrendeltem a telót, még semmi nem járt hozzá. Másnap amikor megnéztem a honlapot akkor láttam hogy adnak hozzá ilyet. Még aznap meg is jött a telefon (délután háromkor, este 11 -kor meg az e-mail hogy feladták a csomagot), mellette a napelemes töltő
. De még nem próbáltam.
-
a man
tag
Amikor elkezded írni az SMS-t, akkor látható a jobb oldalt, hogy hány karakter van hátra, ill. azt, hogy hányadik üzenetnél tart éppen. - Ha többet írsz, mint a limit, akkor összefűzötten küldi el az üzeneteket, természetesen annyival többe is kerül.
Azonban érdemes belenézni a Beállításokba is. Ott a beviteli módnál állítható, hogy mit kezdjen a készülék az ékezetes karakterekkel:
Ha az Ékezetes vagy az Automatikus van kiválasztva, és az SM tartalmaz ékezetes karaktereket (magyar, jobbra dőlő ékezetekkel!) akkor az ékezetes betűk is el lesznek küldve. Azonban ezek csak kódolva tuja elküldeni a készülék, mert a fent említett jobbra dőlő ékezetes betűk nem tartoznak a GSM szabványba.
Az meg, hogy kódolva küldni el, csak annyit jelent, hogy egy Á Í Ó Ő Ú Ű betű nem egy karaktert fog elfoglalni, hanem többet. Ezek is kivonódnak a 160-as limitből. -
Bzzz
senior tag
Sziasztok!Valahol olvastam, hogyha ékezetes betükkel irok sms-t akkor kevesebb mint 160 karaktert irhatok csak sms-be. Az előbb írtam egyett de nem csökkent a maximum karakterszám ...
-
derrik
őstag
.....ha felteszem a orosz JB-T van visszatérés mondjuk T-s GB-re????
-
Tyer
őstag
Hi!
Azt meg leeht valahogy oldani, hogy az 512 MB-s 2. SD particiót megnagyobbítom?
Köszi -
csorba23
tag
Nekem is a polcon csücsül a napelemes töltő, mióta megkaptam (én még a telefonnal együtt). Mivel mérete, színe, formája nagyon hasonlít egy mobiltelefonra, mikor hazaértem az új SGSA-val, csajomnak a napelemes töltőt adtam a kezébe, mondván "itt az új telefon" El is kezdte nézegetni, forgatta, mondta, de klassz. Én meg elkezdtem nevetni, akkor jött rá, hogy csak hülyülök.
Ja- nekem 2db USB - miniUSB kábelt adtak hozzá
kb. semmmire sem jó manapság).
-
hungar
tag
Decembernben rendeltem a telefont és kaptam hozzá napelemes töltőt, de nem nagy szám, kínai vacak. Elvileg fel volt töltve de csak pár százalékot töltött a telefonra azt is nagyon lassan. Lett egy + micro usb-s kábelem, semmi másra nem jó.
-
Lin3Lord
tag
válasz
nem... nekem azt mondtak h kifogytak belole..
-
beccyboy
aktív tag
válasz
Még várom
Dec végefelé azt mondták, hogy még nem érkezett be a raktárba azóta... -
Blackmirror
őstag
Sziasztok!
Az aksis/töltős dolgokról jutott eszembe egy kérdés:
Megkapta valaki a T-től a(nemlétező)z ajándék napelemes töltőt?
(novemberben volt ilyen akció,akkor vettem én is a telefont) -
Lirion
addikt
válasz
hxcforlife #8204 üzenetére
Köszi a választ.
Az üzeneteknél arra vagyok kíváncsi, hogy fektetett nézetben maradt-e ez az osztott képernyő (balra a nevek, jobbra az üzenetek) vagy sem. Nyomkodtam s3 minit és azon fektetve nincs osztott képernyő, viszont az s advanceon gb-vel van. -
Roxkex
senior tag
5 percre meg fölösleges fel rakni xd am meg a legkisebb időtarta amire szoktam és szerintem szokji is fogom az kb 30-45perc között terjed el ......
-
Roxkex
senior tag
És mi számít sokszor kevésnek?
-
Roxkex
senior tag
Aki a T-Mobilnál vettem kártyásan az marad a Domino 5-nél vagy marad a régi Domino kártyánál !?
-
törölt tag
Pontosan. Egyrészt védi a telefon, másrészt védi az akku saját elektronikája.
Az előzőekhez:
Egy esetben lehet gond. Ha sokszor, rövid ideig töltöd, mert az akku élettartam számlálója minden megkezdett töltést egy ciklusnak számol. Ekkor egy idő után használtnak minősíti az akkut, és egyre kissebb szintre engedi csak feltölteni. De ez is rengeteg idő múlva jön elő. -
Roxkex
senior tag
válasz
hxcforlife #8208 üzenetére
Nos igen a csutka merítés nem volt szándékos , de csak telefonáltam és egyszer csak pukk kikapcsolt !
De vettem ...tomiii007: köszi a választ , akkor asszem lesz olyan párszor hogy a suliban is töltöm ! csak mert féltem a kicsikét , sok pénzem van nekem ebbe
-
Roxkex
senior tag
Nem lesz bajam az aksimnak / telómnak ha:
1. Felrakom tölteni mert kb 20%-on van és tudom hogy nem lesz elég egésznapra és töltöm egy kicsit és (kb 50%ig) leveszem mert nincs több időm ? (ez azért elő fog fordulni párszor , de figyelek oda hogy ne kelljen ilyet csinálni)
2. Le van merülve teljesen kikapcsolásig és akkor felrakom tölteni valahol , fel is tölt 100%ig aztán leveszem és oda rakom az ágyamhoz tölteni hogy este tudjam használni ?
3. Bármikor felrakhatok tölteni és bármikor levehetem (akár feltöltött akár nem) nem lesz baja ? (ez is azrét elő fog fordulni párszor amikor suliba is felrakom tölteni info órán , vagy egy fasza érdekes irodalom órán xD)Elörre is köszönök mindent ! FONTOS LENNE !: )
-
Lirion
addikt
Meg tudná mondani valaki, hogy zenehallgatásnál, ha headseten megy a zene, akkor a headset kihúzásakor a zenelejátszás automatikusan megáll vagy folytatódik tovább a külső hangszórón?
Illetve akik feltették már a JB-t, megmondaná vki, hogy milyen s-tervező widgetek vannak benne és hogy az sms-eknél/mailnél megmaradt-e az osztott képernyős landscape mód? Ha nem lenne egyértelmű, mire gondolok, itt egy kép:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kívül-belül a már meglévő Galaxy modellek elemeiből építkezik az S Advance, ami kellemes készülék, csak nem biztos, hogy szükség van rá.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Google Pixel topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Ukrajnai háború
- SoundBlaster X-Fi
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Nubia Redmagic 9S Pro 5G 12GB/256GB Sleet, Alza, 2 év garival.
- Samsung galaxy A70 128gb független dualsimes okostelefon
- Nubia Redmagic 10 Pro 5G 12GB/256GB , Alza, Shadow, bontatlan
- Eladó Apple S7 plus telefon, kártyafüggetlen Képernyője törött, de működik. Ára: 25.000.-
- 2 darab iphone akciósan 7 és 7 plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest