Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz Csori72 #37363 üzenetére

Élvezed a demagógiát mi? Vicces egy olyan topik nevében kikérni a véleményt, amelynek a lakói rendszeresen elüldözik és burkoltan lehülyézik azokat, akik nem akarnak custom ROM-ok telepítésével egy normális telefonhoz jutni. Honnan tudom? Én sem először fejtettem ki ezt a véleményem itt, tavaly nyár óta van meg a telefon és azért vissza-vissza térek olvasgatni.

"ha nem működött miért nem vitted vissza és cseréltetted ki???"

Játszhatod a hülyét, csak nem érdemes. Te is tudod, hogy mi a probléma a telefon gyári ROM-jával. Hiába cserélik, egy másik szart kapsz.

"a gyártó teljesítette a feladatát, azt tett a dobozba amit vásároltál ... TELEFONT!"

Mondjuk ennek akkor lenne értelme, ha nem egy OKOSTELEFONRÓL lenne szó, amit közel sem csak az alapfunkciókra használsz. Majd a következő televízió vásárlásodnál kilopom a távirányítót a dobozból, aztán végigröhögöm a picsogásod, hiszen az ős-televízióhoz nem kellett távirányító, neked se kelljen, állj fel szépen és menj oda hozzá csatornát váltani. :)

"hjahh h akad rajta a GTA és egyéb játékok az amőbán kívül, sztem kicsit se jogos a reklamáció!"

Mondtam én ilyet? Reklamáltam erre? Egy darab játék sincs a telefonon, nem is érdekel.

Mindegy, inkább hagyom a francba. Látszólag ez a topik nem arról szól, hogy mindenkinek lehet véleménye. Itt alapvetően az a módi, hogy aki nem szeret babrálni és barkácsolni a telefonjával az jobb ha eltakarodik a bánatba, hát még ha esetleg negatív véleménye van a megvásárolt cuccról, akkor főleg. Felőlem meg aztán lehet hemperegni a fogyasztói társadalom trágyájában, felőlem örülhettek magasba tartott kézzel, hogy 50k pénzért csak szart kaptok amit nektek, saját időtök és energiátok felhasználásával kell helyre hoznotok, mert a gyártó tojik rátok. És miért tojik nagy ívben rátok? Mert így is megveszitek és aki esetleg azt meri állítani egy fórumon, hogy neki nem tetszik, azt is jó messzire üldözitek.

Örüljetek!

Szerk: Amúgy a múltkor is jöttem a topikba kérdezni, ROM-ok kapcsán. Akkor éppen nem fikáztam, csak a ROM és kernel cseréről diskuráltam. Érdekes, akkor nem csíptem senki szemét. :) Az imént is kifejtettem, hogy az előző telefonjaimat is széthajtottam custom ROM-okkal, nekem ez nem akadály, más kérdés, hogy halálosan unom és sosem szerettem, nekem ez kényelmetlen. Lehet ráizgulni ilyesmire... de nem én leszek az. Megcsinálom muszájból, de a következő telefonomra inkább fizetek kicsit többet, csak legyen rendes terméktámogatás... nagy kár, hogy az olyan tutyimutyik miatt, mint TE nem adnak a gyártók rendes supportot csak azoknak akik a méregdrága cuccokat megveszik. Néha még nekik se...

• Csori72

aktív tag

válasz Stauffenberg #37361 üzenetére

"Az összes bajom csak az, hogy az ember vesz valamit 50k körül és dobozból kivéve nem működik"
    ha nem működött miért nem vitted vissza és cseréltetted ki???
    apróságokat nem kellene elfelejteni. bármilyen okos telefon is, de TELEFON! telefonálni, sms.t írni, emailt küldeni fogadni, mms-ezni pedig akármelyik romal lehet! akár a gyári 2.3.6 akár a 4.1.2-t nézzük. a gyártó teljesítette a feladatát, azt tett a dobozba amit vásároltál ... TELEFONT!
    hjahh h akad rajta a GTA és egyéb játékok az amőbán kívül, sztem kicsit se jogos a reklamáció! nem 50-60E Ft.-ér kell telefont venni, de még csak nem is 70-80-ér, hanem nem kell sajnálni ki kell csapni a pultra 200E-t és úgy válogatni!

ha vlki vesz 1 PC-t v 1 laptopot, megvan neki 50-60 pénzből, az miért nem háborog, h a legújabb, legjobb grafikájú játékok nem futnak rajta??? ott belefér, h azért az árér ahhoz fér hozzá?
    "ha veszel 1 autót", "ha veszel 1 konyhai mixert" ... ha nagyanyámnak töke lenne ő lenne a nagyapám.

elég necces bemenni 1 fórumra ahol az emberek szeretik a telefonjukat, tettek érte h ha a gyári rendszer nem volt megfelelő akkor is jóvá tegyék azt ... és sározni ezerrel.
    meg kell venni a Z1-t (lassan már a Z2 is elérhető), v ha nagy a mérete akkor a Z1 Compactot ... se nem samsung, se nem gyenge hardver és boldogság van.

• flash-

veterán

válasz Stauffenberg #37361 üzenetére

ez ilyen dolog
    aki jó okostelefont akar annak a zsebébe kell nyúlni vagy valami használtat nézni.

• Stauffenberg

nagyúr

válasz flash- #37360 üzenetére

"mostani érték a lényeg"

Nem sokat változtat a lényegen. Pontosan hozza azt amit a többi gyártó ennyi pénzért, azaz nulla supportot a gyártó részéről, meg egy összegányolt szar gyári rendszert.

Mondjuk vicces, tavaly 47k pénzért vettem szolgáltatótól, most nézem ugyan abban a csomagban már 51k. Teljesen logikus, hogy háromnegyed év alatt nem, hogy nem csökken, hanem egyenesen nő egy ilyen telefon ára.

Pedig egyébként szerintem igazán nem nagy kérés az, hogy aki nem akar 100k+ pénzt költeni egy mobilra, az kaphasson szelídebb hardverrel egy jól optimalizált valamit. Semmire nem megy az ember az erős hardverrel ha közben a szoftver szar. Illetve megy... ha nekiáll mókolni, babrálni, barkácsolni, ami nem gondolom, hogy bárkitől is elvárható dolog. Akkor sem ha ért hozzá.

Ha veszel egy konyhai mixert, legyen az bármilyen olcsó (vagy jelen esetben középkategóriás), akkor is görénység lenne, hogy túl lassan pörögnek a pengék, amíg szét nem szeded és neki nem állsz forrasztani meg az elektronikával babrálni. Ez pontosan ugyan ilyen. Amíg a Samsung ezt megteheti egy mobillal, addig nem csinálhatja a konyhagépeivel... talán mert egy feldühödött háziasszonyt nem azzal b*sztatják a társai, hogy fogja be a száját és inkább kezdjen babrálni az áramkörökkel, mert ha nem, akkor "user error".

• flash-

veterán

válasz Stauffenberg #37359 üzenetére

"A hivatalos, megjelenéskori árat kell figyelni, "
    mostani érték a lényeg.az hogy pár éve mi mennyibe került kutyát nem érdekli már.Azzal pedig a legtöbben eleve képben vannak hogy ha megjelenik egy telefon érdemes várni az áresésre mert általában magas áron indulnak

• Stauffenberg

nagyúr

válasz scyllarus #37358 üzenetére

Ez nem teljesen igaz. Minden platformon megvannak azok akik rendszeresen adnak ki frissítéseket, bugfixeket és nem hagyják el a vásárlókat, hanem a megjelenés után akár 2 évvel is foglalkoznak velük.

Windows Phone esetében a Nokia, ki más. Androidon főleg a Google ilyen, míg iOS-en az Apple tart rendet. Utóbbit leszámítva azért a másik kettőtől kapsz átlag pénztárcából megfizethető eszközöket is és a prémium érzet (már ami a sűrűn érkező frissítéseket és a panaszok meghallgatását illeti) nem marad el. A 230 dolláros Nexus 7 szerintem pont nem egy drága kütyü.

Eredetileg nem akartam Nexus 7-et venni, csak jó áron hozzám vágta a szolgáltató. iOS-re akartam áttérni, mert már kiábrándultam az Androidból, de ez helyre tette a becsületet. Tisztességesen összerakott, korrekt gép és annak ellenére, hogy 2012-es és most 2014-et írunk, még mindig támogatva van.

Nem is tudom mi éppen az Advance új, aktuális verziója, talán a Galaxy S4 Mini (amíg nem jön az S5 Mini), ami hivatalos Samsung garanciával, függetlenül épp úgy 100k mint egy Nexus 5, de szolgáltatótól kb azonos havidíjú csomagokat nézve is eléggé hasonló árban vannak. Vicc. :)

• scyllarus

veterán

válasz Stauffenberg #37357 üzenetére

"Az összes bajom csak az, hogy az ember vesz valamit 50k körül és dobozból kivéve nem működik."
    Ebben tökéletesen igazad van. A baj csak az, hogy más gyártótól sem vehetsz olyat, ami teljesíti ezt az egyébként teljesen magától értetődő elvárást. Sőt drágább telóknál sem. Sajnos a világ most ilyen, nem a legjobbat kell kiválasztani, hanem a legkevésbé rosszat...

• Stauffenberg

nagyúr

válasz flash- #37355 üzenetére

Mivel a 2012-es Nexus 7 már nem kapható hivatalosan (leváltotta az új 2013-as kiadás), ezért amit árgépen találsz, az mind beragadt raktárkészlet. A hivatalos, megjelenéskori árat kell figyelni, ebben pedig a független Advance nagyságrendileg azonos a 16 GB-os független Nexus 7-el (az akkorival).

Amúgy jó pillanataiban én is csípem ezt a telefont, nem rossz ez. Csak fosguriga amiért gyári ROM-al ennyire gáz. Az összes bajom csak az, hogy az ember vesz valamit 50k körül és dobozból kivéve nem működik. Egy barátom vett egy ennél picivel olcsóbb Nokia Lumia 520-at, az hasít, sosem fagy le, baromi jól van optimalizálva. Csak nekem a Windows Phone nem jön be. De érdekes, hogy ott a hardver és a szoftver is szépen kéz a kézben jár.

Nem szeretem megvédeni egyik cuccomat sem a nyilvánvaló hibáival szemben. Ha fényképezőgépet, autót, kerékpárt, laptopot, mobilt, bármit veszek és annak van egy nyilvánvaló hibája, akkor nem kelek a védelmére csak azért mert egyébként házilag barkácsolva elhárítható a probléma.

Az Advance esetében meg is fogom ejteni a ROM cserét, ez nem kérdés. De ez nem fog azon változtatni, hogy a Samsungot görénynek tartsam és ezt a telefont pedig egy problémás darabnak. Te és én akármennyire vágjuk a témát egy ROM cserénél, a userek 90%-ka viszont nem, még egy leírás alapján sem, mert olyan szavakkal van tele minden mondat amit nem értenek. Az Androidnak meg az lenne a lényege, hogy haladó informatikai tapasztalatok nélkül is elboldogulj vele.

• scyllarus

veterán

válasz flash- #37355 üzenetére

Ez így van, sajnos szinte minden telefont mókolni kell/érdemes utólag. És a szoftveres gondokra többnyire létezik megoldás, a hardveralapúakra nemigen. Nem véletlen, hogy újra középkategóriás Samsungot vettem az Advance után, ráadásul mindkét esetben 2-2-őt (az asszonnyal együtt cseréltem mindkétszer. Ő aztán ellene van minden belenyúlásnak, nem is ért hozzá, mégis ezzel a minimális módosítással elégedett volt a telójával. Az Advance-ok a gyerekeknél szolgálnak tovább, nem kerültek eladásra)

• flash-

veterán

válasz Stauffenberg #37351 üzenetére

Sajnos nem a samsung az egyedüli aki nem javítja ki a SW hibákat,nem ad megfelelő supportot.
    Nos az igaz hogy ha a dolgot ilyen szempontból vizsgáljuk akkor nehéz jó szavakat találni,de így kollektiven emiatt kijelenteni hogy fosguriga nem biztos hogy helyes,mivel más szempontól(technikailag) jó ár-érték arányú telefon.

". Akkor milyen árbeli eltérésről beszélünk?"

az árak sok mindentől függnek.Nyilván nem fogom átbogarászni mind3 szolgáltató összes csomagját,hisz nem tudom neked milyen van,de ha megnézzük egy árkereső oldalon láthatjuk hogy a legolcsóbb helyen az S advance 49.950 forint,még a legolcsóbb nexus 71.900 forint
    ez több mint 20 ezer forint különbség ami már nem elhanyagolható.

Kevés a tökéletes gyártó,mondhatni nem nagyon van főleg ha ezt az árkategóriát nézzük.
    De amennyivel több sw gond van a samsunggal,annyival több hw probléma van más gyártóknál.
    Nem egy nem kettő szervízestől tudom.
    Magam részéről inkább veszek egy jó HW -val ellátott telefont,amire majd magam rakom fel a kiválló moddolt romot(lást Fmod) vagy optimalizálom a romot.
    Ez van,aki még nem vett samsungot az elsőre benyeli,de sokan ezzel együtt tudunk élni.

De nem is feltétlen kell más romot feltenni.
    Felteszel egy cocore 8.6 kernelt és rá se fogsz ismerni a telefonra, már az maga sokat dob.

• scyllarus

veterán

válasz Stauffenberg #37349 üzenetére

A Skate-re anno volt bugmentes, gyárin alapuló rom. Sőt, a CM romban sem találtam hibát. Az Advance-on meg a gyári repart + Fmod is hibátlan volt.
    A Samsung gyári romok valóban nem túl acélosak. Akárcsak a többi gyártóé... Sonys ismerőseim pl. a falat kaparták, amikor csúcskészülékekre olyan frissítéseket kaptak, hogy gyakorlatilag használhatatlan lett a készülék.

• Acef

addikt

válasz ZPKing #37352 üzenetére

Hi Stauffenberg!

Amennyiben tenni szertnél a dologért, akkor olvasd el a blogomban lévő leírást, és csináld végig (feltéve, hogy nem P-s a telefonod).

• ZPKing

tag

válasz Stauffenberg #37349 üzenetére

Tudom hogy nem lesz egyik rom sem 100%-os de olyan amibe nincs hang hangerő hiba felvétel után 2-3 sec szünet wifi hiba ezek ne lennének az már jó lenne.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés