- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- iOS alkalmazások
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
privacy99
senior tag
Én sem rakok rá se fóliát, se tokot. Mind a kettő ront az élményen.
Egyébként akinek már így az elején karcos lett a kijelző, biztos rosszul csinál valamit. Vagy ha nem is rosszul, de érdemes lenne körülnézni, hogy mi okozza, mert én 3 hete használom, simán bevágom a zsebembe napi 40szer minimum, lerakom asztalra, gokartoztam vele, üvegasztalra is raktam (bár ez nyilván a kijelzőnek mindegy, csak hogy én nem kristályként bánok vele), és sehol semmi karc.
Pont tegnap este néztem át egy másik teló vakujával minden millimétert, mert a barátnőm rárakta véletlenül a "2 kilós" vastag fém nyakláncát a kijelzőre. Egyedül a kereten láttam pár apró karcocskát, de ez egy telefon, erre (is) van kitalálva
-
S e t h
nagyúr
Én még mindig úgy vagyok vele, hogy a Snap körüli hype betudható más telefonok stock kamerái gyengeségeinek. Én Note 4 esetében egyszerűen nem látom azt a differenciát, ami a Snap mellett szólna, szinte mikroszkóppal kell keresni az eltéréseket.
Ha lennének komoly korlátai a gyárinak, pl.bizonyos fényviszonyok között mélyen alulteljesítene és a Snap meg igen jól, akkor azt mondanám, fuck Samsung, a Snap megcsinálta, de ez a pixelnézegetés nekem nem a szignifikáns eltérésről szól.
Másrészt a fentebbi tesztre visszatérve, örülök hogy más is észrevette, nem hogy nem az iphone 5 képe a leggyengébb, hanem szvsz a stock Note és Snap kullognak a nyomában. Persze egy sorozat esetében komplex tesztről nem beszélhetünk, de számomra itt nyilvánvaló az android gyengesége. -
Parallaxis
addikt
Én eddig az összes Note-ot tokkal használtam egyiknek sem lett baja tőle.
A Note 4 volt az első aminél úgy gondoltam, hogy nem veszek rá semmit, mert szépre sikerült és hát a GG3 majd nem fog karcolódni... Nos tévedtem, így ez is megkapta a páncélját
(Az utolsó csupaszon használt mobilom egy iPhone 4 volt, amit 7 hónapos korában mikrokarc mentesen adtam el, ezek a mai jószágok meg a csúnya ránézéstől is karcolódnak már, pedig elvileg egyre strapabíróbb üveget kapnak /legalábbis papíron/.) -
Parallaxis
addikt
Én is így gondoltam, aztán három napon belül már mikrokarcos volt a kijelző, pedig tokban tartom, nem járok poros helyen és nagyon vigyázom rá. Így inkább rakok rá üvegvédelmet, minthogy 2-3 havonta kijelzőt cseréltessek, mert idegesít a karcos kijelző.
A keret is 3 napon belül karcos lett úgy, hogy halovány fogalmam sincs, hogy mi húzta meg, semminek nem lett nekiütve, vagy bármin ami kemény végighúzva. Most egy Protective Cover mögött legalább nem amortizálódik tovább és a fogásra is sokkal biztosabb lett.(Egyébként bosszantónak tartom, hogy a kijelző pár nap alatt össze tud szedni jó pár mikrokarcot, a 9H-s Nilkin meg közel 1 év után is teljesen karcmentes volt a Note 3-mamon. Szerintem itt a szokásos betervezett elavulásos történettel állunk szemben.)
-
törölt tag
Köszönöm a gyors válaszod, megerősítettél az esetleges döntésemben! Remélem 2-3 héten belül én is Note 4 tulaj leszek. De ahogy most olvasom, biztos Snapdragonos lesz mivel Telekomnál lesz beszerezve.
Rengeteget fotózok én is, igaz a komolyabb képekhez inkább a Pentaxot használom, de szeretem ha a mobilban is jó fajta lencsetagok és képérzeklő/OIS van.
Másik kérdésem ( bocsi ), jelenleg Nano SIM-em van, de van pár adapterem. Ugyebár a Note 4-be Micro SIM megy. Olyan a foglalat kialakítása, hogy bele fog menni az adapteres megoldással a Nano SIM?
-
-
b.bela1
őstag
Amíg nem csinálsz gyári visszaállítást, addig nem megy el.
Egzotikus romokról nincs szó.
Ha az eltérő csc rom nem újabb a honosnál, akkor a honost visszatéve nyomtalanul helyreáll a rend. Ha újabb, akkor a honosnak be kell érnie, mert visszafelé nem lehet romoli. Így nincs gáz. -
B1T3
addikt
Természetesen független. Nehéz lesz kerítenem egy olyan SIM-et, amely más szolgáltatóhoz tartozik, mobilnet is van hozzá aktiválva, és esetlegesen nélkülözni is tudja a gazdája.
Remélem, nem hardveres hiba. Mivel nem egyáltalán nincs EDGE, bízom benne, hogy tényleg szoftveres eredetű (már ha másik szolgáltatónál is ez lesz, de kétlem, hogy szolgáltatói eredetű probléma). -
leslien
nagyúr
-
FrankMonzano
őstag
En ugy vettem eszre,hogy a Samsung valahogy kozelebb allt mindig is hozzad... vehettel volna anno g2-t is az s4 helyett,megis az s4-et vetted
.
Mennyire szokhato a note az 5s utan?
Mindennapi (zsebben) hasznalatban nem kenyelmetlen mar ez a meret?
Amugy kulsore nagyon eltalaltak a keszuleket. -
-
FrankMonzano
őstag
Most nezem,valtottal 5s-rol??
Eleg radikalis valtas volt.
Te egy verbeli Samsungos vagy,le sem tagadhatod.
Nekem az 5c utan elment a kedvem a szifontol, a samsungnal erzem a legkevesebb kompromisszumot.
Eloben nem lattam meg sajnos a Note4-et.
Eleg vegyes erzelmekkel nyilatkoznak rola a topik lakoi. -
DeathAdder
veterán
Én nem láttam szebbnek, csak ha az orromig nyomtam mindkettőt, és akkor talán, de csak talán tudván h melyik a note4 mertem azt mondani, hogy igen, ez valamivel jobb
Haverommal néztük ketten, mindketten eléggé tech buzik vagyunk, és nem is tartom sem őt sem magamat vakegérnek, de nem láttunk különbséget.
Az a telefon akkor lenne nagyon fasza, ha FHD lenne.Az ujjlenyomat olvasást csak egy pontban tudom 10x elhúzni, ha nem egy pontban csinálom hanem kicsit mozdítok rajta, akkor nem fogadja el.
Három ujjlenyomatot tud rögzíteni ugye, de ebben benne kell lenni a jobb, bal és kétkezes feloldásnak is, ugyanis sosem tudni előre, hogy milyen helyzetben oldom fel a készüléket, azt meg nehogy már direkt úgy fogjam, hogy neki jó legyen, mert csak akkor tudom feloldani. De mint mondtam, egy kézzel hüvelykujjal sem veszi be sokszor... nem tudom az iphone milyen lehet, de ez a scanneres megoldás szerintem egy szar, legalábbis én nem tudom konstans jól használniSebességben meg szerintem az életben nem lesz olyan gyors, mint a Note 3, még az Octa-val sem, és ezt ezzel a videóval alá is tudom támasztani. Ha referencia készülékek ennyire távol állnak egymástól, akkor az már régen rossz..
Egyszerűen nem elég erős ez a SoC QHD felbontásra, Snap 810 kellene legalább szerintem. -
b.bela1
őstag
Ez tuti! Amikor a notesz3-mat először kézbe vettem, minden más kiesett. Most meg pláne! Nincs alternatíva.
Luser2000: nálam jó. -5-re van állítva, de szépen váltogat.
boksz: azért a snap tényleg jó. Az a gond, hogy a gyári viszont pont nem annyira sz@r, hogy ki kelljen dobni.
-
Petyyyyy
addikt
Szinte gondoltam, hogy nem lesz olyan amiben az S4 jobb, mint a Note4. Sőt, az ellenkezőjét gondolom.
Nagyon tetszik az új Note, pont annyival nagyobb egy S4-nél amin már tényleg kényelmes írni, nem csak "akadálymentesen" lehet rajta.
Erősen gondolkodom a váltáson, noha nincs semmi bajom a 9505-tel. -
Parallaxis
addikt
Én 1 hétig használtam LTE-vel és azóta 3G-n.
LTE-n folyamatosan 1-2 vonal a maximális térerő és sokszor el is veszti a jelet (lépcsőház, lift, áruház stb.).
3G-n maximális a kijelzés és stabilan van kapcsolat mindenhol. Valószínű ezért a fogyasztás is sokkal durvább volt LTE-n.Mivel kicsi a díjcsomagom, így nem is izgat a dolog, lekapcsoltam és legalább telefonálni is tudok
--
b.bela1:
Mint írtam, pont az ilyen megnyilvánulások miatt csináltunk vaktesztet... Ha nem tudod, hogy melyik kijelző, melyik készülékhez tartozik és nem hajolhatsz közel hozzá, csak a normál használati 30-35 cm-re, akkor nem tudod megmondani, hogy melyik a Note 4.
Ez a nagy felbontás teljesen értelmetlen egy mobilba, semmivel nem lehet kihasználni.
-
Parallaxis
addikt
Munkahelyen csináltunk vaktesztet, kitakarva a készüléket, csak a kijelző látszott. 6 emberből 6 mondta, hogy semmi különbség nincs köztük. Az más kérdés, hogy ha tudod a fizikai adatokat, akkor már csak azért is beleképzeled a jobb minőséget, de hétköznapi használat során az ég világon semmi különbség nincs.
Ha lett volna egy Note 4 Neo, ami mindenben azonos, csak a kijelző fHD, akkor minden további nélkül azt vettem volna meg (halkan megjegyzem, az a készülék sebességben leverné a jelenlegi Note 4-et, mint vak a poharat, mert nem emésztené fel a teljesítményét az irreális felbontás).LTE-t nem használok, egyrészt mert kicsi az adatcsomagom és így nincs értelme, másrészt LTE-n sokkal gyatrább a térerő és jobban fogyaszt a készülék, így le is tiltottam, nekem elég a 3G.
Wifi és GPS szintjén hidegen hagy a specifikáció, mert semmi különbséget nem tapasztaltam. A Wifi hajszálra ugyanazt a sebességet hozza (AC-s router), a GPS is ugyanúgy pontos.
Az érzékelőknél a vicc kategóriás pulzusmérést és társait hagyjuk már, a valóban használható hőmérőt és páratartalom mérőt meg hiányolom.
-
Parallaxis
addikt
- kijelző
Parasztvakítás, normál használati távolságból semmi látható különbség.
(Ha te 30-35 cm-ről látsz különbséget, akkor irigylem a szemed.)- ujjlenyomat-olvasó
Nekem nem vált be, 10-ből, ha 5-ször működött éles helyzetben (érdekes, mert a beállítás után 10/10-es volt, de utcán, meg menet közben soha nem volt megbízható).
- lte
- wifi
- gpsSemmi érezhető különbséget nem tapasztaltam.
- kamera
Ez az egyetlen, ami valóban jól észrevehető különbség.
- hardver (chipset, gpu és cpu)
A nagyobb felbontású kijelző felemészti a hardveres többletet, semmi nem érződik az erősebb SOC-ból a használat közben, sőt a gányolt UI miatt laggosabb.
- több érzékelő
Pontosabban: KEVESEBB érzékelő.
-
ForRedGlory
félisten
-
zack
nagyúr
Persze, mert az idiótája beviszi főzelékkel, vagy rootolva. Így nem csoda ha megvonják.
Aki nem egy észkombájn, az meg is érdemli. Ha nekem bármi baja lenne, és felhívják a figyelmemet, hogy ne add így be, mert gáz lesz, nem erősködöm. Elteszem, és a megfelelő pillanatot kivárva nyugiban gariztatom.
Sajnos sok a hülye ember, ezekkel nem lehet mit kezdeni. De ha elmegy 1 évet, és kijelző cserés lesz beégés miatt, és esetleg valami oknál fogva kellene a gari amit nem tudok érvényesíteni, akkor belenyúlok a zsebembe, és kifizetem azt az 50k-t. Na puff. Még így is jobb, mintha 1 évig csak a gyári szoftverrel kellene küzdenem.
Nem egy telefont láttál már, ahogy én sem. Nagyon jól tudod te is, hogy a rizikó arra hogy meghibásodik csak az első pár napban viszonylag nagy, ha minden rendben van vele, kicsi az esélye, hogy bármi gond lesz vele.
Mert ebben a kategóriában ami gyárilag hibás, az hamar kiderül, ami meg működik, nem igen fogja összefosni magát. Persze van erre ellenpélda is, de a nagy számok törvénye az nagy úr.
A kijelzőbeégés az egyetlen olyan ismert probléma, ami akár 7-8 hónap használat után is jelentkezhet, mert elfárad a panel. Elvétve 1-1 alaplap csere, mikrofon, hangszóró...
Az eddigi Samsungok közül nálam egyik se volt gariztatva. S2, S4, Note2. Mindegyik rootolva volt, az S2-ön és a Note2-ön minden használható romot kipróbáltam, tehát ütöttem/vágtam őket szoftveresen.
Mindegyik makulátlan állapotban lett eladva. -
norbi93
senior tag
egyetértek, ez a tuti hogy lesz exynosra hozzáállás nagyon félrevezető és erős kijelentés. 100%os megoldás teljesen biztos vagyok benne hogy nem lesz note4 semelyik verziójára sem utólagos visszaállításra. patchelt bootloaderre némi esélyt látok, de nem szabad ezzel számolni a telefon megvételekor.
-
zack
nagyúr
Kicsit rugózzunk már ezen...Kijön a szervizes, látja hogy gyári ROM van rajta, a Knox 0...Szerinted ezt nem fotózgathatja? Szerintem 26 szögből is akár.
Hagyjuk már ezt a root ellenességet, meg hogy a Note4 így jó ahogy van. Mert ez utóbbi is félrevezető. Van akinek jó, és van aki csak azért szopatja magát, mert fél a gari miatt, holott már rég rootolta volna.
Engem vert a víz a gyári állapottól, és nem azért, mert be voltam sózva a főzött romok miatt, de az okokat már korábban leírtam.
Számomra ez a telefon így teljes, lényegében kompromisszumok nélküli. -
zack
nagyúr
Reset Knox
Ez nem a bootloaderes megoldás. -
zack
nagyúr
Várjál...Eddig azt harsogta mindenki, hogy a Knox hardveres, és nem visszaállítható. Most linkeltem, hogy mégis. Igazad van, söpörjük szőnyeg alá, hogy nem én voltam aki bárkit is félrevezetett.
Lesz Note 4-re is megoldás (Exynos).
Persze ez alapján ne rootoljon senki, nem leszek fekete bárány. -
joey04
titán
nekem is ment a kedvencek közé a topik, szerintem ez lesz az 5s utódja. igazából más alternatíva nekem nincs is, esetleg valami htc, de a Note széria nekem jobb, droid fronton más ezeken kívül nem jöhet szóba, wp nem érdekel, i6 meg i6 plus nem jön be. szóval nagy dilemmázás nem volt. csak jól kéne kiszállni az iphone-ból, mert most másra is megy a pénz.
-
[P]laci
senior tag
nagyon nagyon off, de ha van kedved leírhatnád miért nem jön be az i6, akár PM-ben is!
multiplatformos felhasználó vagy, így érdekelne a véleményed!
más:
ugye ilyen problémával senki sem találkozott? mert eddig senki nem tett erről itt említést... hál' Istennek!
-
baladam86
aktív tag
A kamera az megdöbbentően jól sikerült, én csak ámulok és bámulok S4 és Note 3 után, az én igényeimet tökéletesen kielégíti, akksiról azért nem merek nyilatkozni még, mert tegnap volt egy hetes, szerintem még nem állt be teljesen, de eddig hozza a Note 3 szintjét, ami nem rossz.
Ujjlenyomat olvasó: Nem szeretem az "i" cuccokat, de elismerem, hogy technológiailag fejlettebb az ő megoldásuk, Note 4-nél ugye le kell húzni az ujjbegyet, viszont hatékonyan működik. -
-
-
SeatZola
őstag
Ezzel egyet értünk! Majd lesznek real összehasonlítások is. Valós napi használatban egyébként szerintem sem lesz érezhetően gyengébb a Snapi. Már a Note3-ban is mindenre elég volt a 800-as is.
Fejvadi: Az értéktartásról szerintem majd pár hónap múlva lehet reálisan beszélni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest