Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
Egy tippem még van, ha esetleg tényleg az akksival lenne a gond...
Ha el tudsz jutni odáig, hogy bepötyögd a billentyűzeten a *#*#4636#*#* kódot, ott elvileg lesz egy akksi menüpont, ott megmutatja az akku állapotát, kondícióját, ha "jónak" találja, akkor elvileg nem azzal van a gond.
Összehasonlításként, nálam ezek az adatok: -
EmberXY
veterán
A topik összefoglalóban leírtak alapján választottad/raktad fel a gyárit? (Csak azért kérdem, mert egyrészt nem mindegy, hogy i-s verziójú a teló vagy nem (ezen már elvileg túlléptünk), továbbá a ROM "honnan van", ha valahonnan esetleg egy gányoltat sikerült leszedni, az is lehet gond, amikor én raktam újra a telómon a gyárit, az összefoglaló alapján csináltam mindent, és nem volt gond.)
Meddig "jut el" az újraindulások előtt? Be sem bootol, vagy bootolás után dől ki valamikor?Szerk.: Na, lehet, hogy mégis a kártya okozta?
-
-
törölt tag
Akkor necces, ha újra-újra indul. Hogy érted, hogy 4 fájlos? Értem, de mégse.
Odin-os elég sok van, de nem ösmerem azokat.
Van itt egy ilyen Jónak tűnik, de én úgy vagyok vele mint a kezdőmókus.
Talán valaki többet is tud mondani. Bár így, hogy mondod megnézem mit tud ez a fél-isten.
-
scream
veterán
Ezt párszor újra kellett olvasnom, hogy értelmezni is tudjam, bár még lehet, csak nekem van nagyon reggel ...
Igazából nem az van, hogy egyáltalán nem megy a WiFi, mert tud csatlakozni pl, ha megosztom az S-emről a mobilnetet, gond nélkül felmegy rá akármilyen titkosítás mellett, AD-Hoc WiFire (azaz a notebook WiFi-jét osztom meg) arra felkapcsolódik, jelzi, hogy kapcsolódva, de nincsen net, S-ről kapcsolódva AD-Hoc-ra minden gond nélkül megy a net, sima WiFi routerra (csak 1-en próbálkoztam, mivel több nem volt nálam) meg még csatlakozni sem hajlandó, S arra is simán felkapcsolódik. Nem értem miért ilyen kényes ...
Továbbá miután felraktam CM10.1-et érdekes dolgokat csinált az akksival is, kezembe veszem, 1 gombot megnyomok -12% az akksiból
, reboot -20%, megint reboot +50% ... Most csináltam egy kalibrációt, meglátjuk mit kezd vele.
Szerk. : Ja és kameránál nem megy az autofocus (Y)
Bár már legszívesebben egy kalapáccsal "szerelgetném" ...
-
GouGraN
tag
Ha jól láttam, már nem ez az első rom, aminél nem ismeri fel a kártyád. Én mindenképpen a kártyára gyanakodnék. Formázd a kártyát, és utána próbáld meg.
snorbi2: GPS Status & Toolbox nevű programmal lehet kalibrálni a giroszenzort. Ha nem javul az állapot akkor hard reset. Ha ez sem oldja meg, akkor érdemes felrakni egy gyári romot, és azzal megnézni. Ha a helyzet változatlan, akkor irány a szerviz.
Bass: Itt egy leírás hogyan tudod partícionálni a memkártyát. Majd felrakod a telefonra a link2sd nevű programot, első indításnál pedig beállítod a kártya ext-es partícióját.
-
vadkörte
addikt
Tedd fel, a másikat egy rendszeralkalmazás kezelő - pl. a Link2SD is képes erre - programmal jegeld. Utána a Holo lesz az alapértelmezett.
(#11127) Mui
Mindent kezdhetsz elölről. (Be)lakott ROM-ra én nem tennék CM-et, még akkor sem, ha mindent wipe-olok előtte (kontaktok, üzenetek, jegyzetek backup-ja, ROM telepítés, alapbeállítások, CWM, partcícionálás, (itt célszerű egy nandorid backup a rendszerről) CM, app telepítések, backup visszatöltés, belakás (mégegy nandroid backup a rendszerről)) -
vadkörte
addikt
Töröld a widget-et, ha nyafog és tedd ki újra. Működnie kell.
A Play-t honnan indítod, Menu-ből, vagy az asztali parancsikonról? Többször is jártam hasonlóképp. Ha az asztalról indítottam a Play-t, szerverhibával nem csatlakozott, ha menüből elindult. Ha töröltem a kinti ikont és kitettem újra ment.
A fene se érti...(#11062) godzsy2
A Cyanogenmod nevű főzött ROM-ban ADW Launcher van, az is kellemes. Mi a párommal - én Ace-en, párom Mini-n - is a Holo Launcher-t használjuk. -
nonee
aktív tag
Van egy updete zip cwmre azt ti használtátok már?
ebben a leirásban találtam.. -
vadkörte
addikt
Minden wipe megvolt előtte? Melyik CM-et tetted fel? Stable, vagy Nightly? Csak a CM-et tetted fel, vagy volt még más is? Ha csak a CM-et, akkor ez nagyon bootloopnak néz ki. Sok mindent nem tehetsz, CWM-ben wipe data/factory reset és wipe cache. Ha ez sem oldja meg, elölről kell kezdened. A legelejéről. Amúgy már az a ROM telepítés se lehetett valami 100-as.
Más.
PDroid patch-elésében jártas valaki? Legenerálom a leírásnak megfelelően a két patch file-t a CM ROM-ból, (stable, nem nightly) felteszem a telefonra, de ha telepítem bootloop-ba fut? (békén hagytam, hátha befejezi, de vagy 10 percig szemeztem az android felirattal...), ha lefuttatom a visszavonást rendesen elindul a telefon és hibátlanul működik. Kipróbáltam úgy is, hogy előtte telepítettem a PDroid-ot, és úgy is, hogy nem volt telepítve. Se így, se úgy nem ment, a vége mindig bootloop volt...
Van valakinek valami ötlete, hogy tudnék működő patch-t készíteni? -
vadkörte
addikt
Annyira más, a stock és a CM, hogy össze se igen lehet hasonlítani. Szóval meglepődnék, ha visszamennél a stock-ra. Ha mégis, akkor Odin-nal simán telepítesz egyet és annyi. A SIM-et kiveheted, én lusta voltam. Ha nincs mobilnet a telefonhoz, akkor viszont vedd ki, mert az első induláskor kimegy/kimehet a netre és a következő hónapban kellemetlen meglepiben lehet részed, ha nemelég gyorsan kapcsolod ki az adatforgalmat.
-
vadkörte
addikt
Igen a nandroid backup-ot a kibővített - CWM - recoveryből kell elvégezni. Itt olvashatsz róla részletesebben. Az első hsz-ban van a lényeg.
Azért javasolam 2x-es backup-ot - egyrészt a friss CM-ről, másrészt a kész teltpítésről - mert ha a program telepítés és belakás során elbaszarintasz valamit, nem kell a ROM telepítéstől kezdeni. Tanulj az én káromon!Másrészt, ha a használat során megfeküdne a rendszer, a kész telepítést kell csak visszatölteni és nem kell mindent az elejéről kezdeni.
Az általam ajállot spanyol az a bizonyos KTN.
Én mindenképp egy szűz telepítést javaslok. Meglévő teleszemetelt ROM-mal még akkor se kezdenék neki CM telepítésnek, ha wipe-ol mindent.
-
vadkörte
addikt
Először backup-old a programjaid (pl. az Astro filekezelőnek van erre egy jó funkciója) a telefonszámaid, ha nem a Google szerverein tartod exportáld ki az SD-re; mentsd le az üzeneteid, a híváslistád, a jegyzeteid (én erre a MyPhone Explorer-t használom)
Ezt követően telepítsd fel Odin-nal a 2.3.6-ot. Én a négyfájlos spanyol KTN-t javaslom. Majd wipe data/factory reset; wipe cache. MENTSD EL AZ SD TARTALMÁT PC-RE! Formázd le az SD-t PC-n, ezután telepítsd Odin-nal a CWM-et - a Mini-s CM 7.2 wiki oldala így javasolja, ott van is egy link hozzá, igaz az egy régebbi v4.x-es, de ettől függetlenül jó - ezután partícionáld CWM-mel, vagy MiniTool Partition Wizard-dal a kártyát. (256-512MB ext partíció elég) Másold az SD-re a CM-et, Recovryben indítsd újra a Mini-t. Wipe data/factory reset; wipe cache; advanced-ben wipe dalvik cache; mounts and storage-ben format data, ~cache, ~system, ~sd-ext. Mounts and storage-ben mount data, majd install zip from sd card-ban kitallózod és telepíted a CM-et. A végén újraindítás, alapok beállítása, majd én még Recovery-ben szoktam nyomni a mounts and storage-ben egy mount systemet, majd restart.
Itt javaslok egy CWM-ben elvégzett nandroid backup-ot. Ezt, ha kicsi - 2-4GB - az SD-d helyezd át, ha nagy - 4GB-> - akkor másold a PC-re. Ezután másold vissza az SD-re a PC-re mentett dolgaid, importáld a telefonszámaid a névjegyzékbe - ha a Goggle-nél tartod akkor erre nincs szükség - Először telepíts egy filekezelőt, majd javaslom a Link2SD programot, csatold fel az ext partíciót - ext2, vagy ext3 file-rendszerrel - telepítési helynek add meg a külső meghajtót, majd telepítsd a programjaid. A widget-ek kivételével minden program mehet az ext partícióra. Lakd be a ROM-ot, majd ismét csinálj egy CWM-es nandroid bakup-ot. Ezután ezeket helyezd biztonságba a PC-den!A TiBi-s visszaállítás nem biztos, hogy jó ötlet, mert az a stock-os beállításokkal állítaná vissza a programokat, az meg nemigen kompatibilis a CM-mel. A programokat célszerű apk-ból telepíteni.
Párom Mini-jére először egy Nightly verziót tettem fel, az sem volt rossz, de nemrég dobott egy hátast, mondjuk volt nyektetve rendesen, most a 2012. júliusi stable-t tettem neki fel, ez igaz kicst lassabb, de jóval stabilabb.
-
rmartin94
aktív tag
-
-
Kicsirics77
veterán
mivel nincs ilyen telefonom már így nem tudom pontosan hol van de a beállítások menüben van benne hogy a telefont be lehet állítani hotspot-nak és akkor a 3g kapcsolatot használja internetezésre
itt az volt a kérdése a kollégának,hogy a telefonnal vett wifi internetet kábelen tudja-e osztani a gépnek. -
nggabi
félisten
bejövő pop3-nak csak simán freemail.hu kimenőnek viszont nem jó, a freemailnek nincs smtp-je. regisztrálsz egy gmail.com-ot és ott smtp.gmail.com így menni fog vagy a net szolgáltatód is adott email fiókot smtpvel. smtp nélkül nem tudod befejezni a beállításokat. ez van sajna.
-
FET-MEN
veterán
hát ha minid van akkor felesleges. én nem váltanék. szép az ace meg nagy kijelző , de a lassulásai miatt nem vállalnám be. gio-t csak telenorba próbáltam, az nem vészes de inkább az ace felé hajaz. ha váltanék egyértelmüen a mini pro. pedig szeretem a samsungot. talán még mini2.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung androidos palettájának legolcsóbb tagja. Fiatalos, vidám, sokak kedvence lehet.
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest