- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
BDave
őstag
A Kies-en jelent meg a hivatalos?
Csak mert nekem azt írja ki, hogy "a jelenlegi verzió nem hivatalos, a nem hivatalos verziókhoz nem támogatott a firmverfrissítési szolgáltatás."Lehet, az lenne a legjobb, hogy ha leszedném a jelenlegi rendszert, visszaállna ugye gyári 2.2-re, aztán rádugnám a Kies-re és frissítené magát. Van szerintetek értelme? Hogyan lehetne ezt megcsinálni? Mert ha lehet, akkor Kies-zel szeretném frissíteni a rendszert.
-
-
törölt tag
Üdv!
Köszi a válaszokat!
Megnéztük és a fiamnak tetszik ez a GIO.
B G N WiFi van benne úgy látom.
Megnéztem GSMLineon is,kicsomagolását is megnéztem,van benne minden.
Edigitaltól még nem rendeltünk.
Bátyám is GSMLinetól rendelte az N96ját amikor még 100ezer volt kb.
Más: Szerintetek érdemes ezt a telót megvenni?
Fiamnak nagyon tetszik és árban is nagyon barátságos 37ért.
KIESel akkor nem szabad frissíteni,ugye?
Melyik a legfrissebb Android rá,ha esetleg Samsungos boltba mennék,2.3.5?
Vidéken lakok,nincs Samsung bolt a közelben szerintem,custom romokat nem szeretnék rakni rá.
Amúgy nagyon komoly játékokra nem használna max. Angry Birds meg Asphalt 5, Raging Thunder 2 ...
Köszi a válaszokat megint.
Üdv! -
raczkiz
tag
A [link] kimaradt.
-
raczkiz
tag
Megjelent egy 2.3.5-ös hivatalos rom. (S5660XXKS2) Már töltöm is lefelé...
Majd írok tapasztalatokat. -
BDave
őstag
válasz
#12634880 #592 üzenetére
Nézz árakat pl. az Extreme Digital oldalán, aztán ha talált egy telefont, keress róla teszteket, az alapján könnyebb eldönteni, hogy melyiket érdemes választani. De szerintem a kisfiadnak ez teljesen megfelelne, legalábbis azok alapján amiket írtál. A fórumozókra meg ne nagyon hallgass, vagyis inkább vedd nagyon de nagyon szubjektívnek a véleményüket. Hajrá.
-
porse
őstag
válasz
#12634880 #592 üzenetére
Nem tudom milyen wifi van benne. És ilyet szeretnél, vagy hasonló árút mint a gio?lol.
Ami romot használok, azon szépen futnak a játékok. Angry birds nél egy csepp akadás sincs.
De ajánlom ezt a fórumot [link]. Itt biztos segítenek.laczko9
Akku kalibrálást új rom feltétele után szokás csinálni, vagy ha túl hamar merülne a telefon. töröl valami fájlt batterystats.bin t.. lényeg h újból kapja a telefon az akku tényleges szintjét.
-
törölt tag
Üdv!
Karácsonyra szeretnék egy ilyen készüléket fiamnak!
Szempontok: WiFi: B/G/N
3Ds gyorsítótár(Játékok viszonylag menjenek rajta)
és hasonló árban legyen mint a GIO.
A Galaxy Mini nem tetszik neki,azt mondja nőies és pixeles.
Várom a válaszokat!
Üdv! -
porse
őstag
válasz
executionerr #590 üzenetére
Hát cwm ből lehet lementeni a romot, én más módszert nem tudok...
[link] Itt a cwm, meg a sima recovery is.. tehát vissza tudod flashelni.
-
executionerr
csendes tag
Sziasztok,
flashelni szeretném a giomat valami újjabbra mer a gyári 2.2.1 nagyon rossz folyton kikapcsol a telefon, meg tele van hibákkal, kies azt írja nem lehet frissíteni szal odin.Az lenne a kérdésem hogy tudom lementeni a rajta lévő romot és recoveryt?
Hogy ha garanciális ügy lenne vissza tudjam rakni.Recovery nem muszáj, csak tudjam mi a teendő vele is ha véletlen valamelyik rom cwm-et rakna fel
-
Sperafico
aktív tag
Mai naptól és boldog tulaja vagyok egy Gio-nak.
Eddig tetszik a dolog...
Az androidot még szokni kell -
porse
őstag
A launcherproban mappákat létrehozni nem lehet, tudtommal.
És ha nincs themes menüpontod akkor valószínű nem a legújabb lpro van feltéve neked. Szedd le innen [link] a legújabbat és benne kell, hogy legyen.
A játékokra meg, de megváltoztatja azokét is, de nem mindet. Nekem pl az négyből kettőét.amúgy a rootolás az mire jó?
Hát ezt most had ne írjam le, google a barátod. De a teljes rendszerhozzáférés miatt.
Nekem pl a2sdgui, battery calibration, faster fix, quick boot, root explorer, titanium backup programok miatt kell.. -
laczko9
csendes tag
-
laczko9
csendes tag
tudnátok valami jó romot ajánlani?
-
porse
őstag
-
weide
csendes tag
sziasztok szeretnék játékot letölteni mi kell az usb csatlakozáson kivül ujonc vagyok előre is köszönöm a segitséget
-
BDave
őstag
Köszönöm! Szerintem akkor hagyom ezt a rootolást, nem olyan életbevágóan fontos, kockáztatni meg nem szeretnék. Hogyha rootolva viszed szervizbe, akkor azt nem javítják meg tudtommal, mert úgy elvész a garancia. Vagy rosszul tudom?
Amúgy tényleg nagyon jó telefon, szerintem ár/érték arányban kiváló termék, ezt jól eltalálták! (Szerintem az Ace-t már túlárazták.) Én is minden nap töltöm, de ezt más telefonoknál sem oldották meg egy jó aksival.
-
Wucky
senior tag
Szia!
Nekem a Gio-m update.zip-el volt volt rootolva,de többet nem engedi. Rootolás után többször fagyott töltés közben,a home gomb ilyenkor csak screen képet csinált. Elfelejtette hogy fent van neten,jelezte hogy megy(wifi,3g) de még sem tudtam felmenni. Mióta nincs root ezek nincsenek. Eddig ezek egyedi gondok nálam,úgyhogy megy szervízbe. Valószínű csak szoftveres gond. Amúgy nagyon szeretem a telót,kényelmes,szerintem jól néz ki. Az akksija nálam kb 10órát bír úgy hogy hozzám van nőve. Zenét hallgatok,olvasok rajta(pdf,doc,rtf stb.). Folyamatosan megy a net. Naponta kétszer töltöm. De ha nem piszkálom ennyit akkor 2 nap volt a rekord nálam az elmúlt 20 napba mióta meg van. -
eji
csendes tag
Sziasztok!
2 napja erősítem a GIO tulajdonosok táborátTudtok ajánlani olyan programot, amivel az akksi állapotát tudom nyomon követni, a wifi által generált adatforgalmamat, ilyeneket; illetve a kezdőképernyőre időjárás jelentéshez milyen alkalmazás kell? Tud valaki valami tanácsot adni? Előre is köszi! Erika
-
porse
őstag
Nem "telepednek" vissza
De szerintem root explorerrel szedd ki az alkalmazásokat, ami nem kell, mert nekem mindig újból indult a telefon ha titaniummal rendszeralkalmazást töröltem vagy beépítettem.. -system/app - ott vannak.
froyot superoneclickkel, gingert meg recoveryből updatelve. -
BDave
őstag
Hogyha rootolom a telefont, majd a Titaniummal letörlök pár előre-telepített alkalmazást a telóról, aztán visszarootlok, akkor a leszedett alkalmazások nem telepednek vissza a telefonra a visszarootolás után?
Ki hogyan rootolta a Gio-ját és származott-e belőle valami problémája?
-
jaimee
csendes tag
Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem, hogy az előlapon van egy 0,5.-1 cm2 méretű karchalmaz, ami olyan mintha valami csiszoló által került volna rá, és ezt lelehet polírozni (szerintem nem csak egy kérdés) vagy az előlapot védő üveget lelehet-e cserélni. És még garanciális, hogy ha igen akkor elveszik a garancia?
Előre is köszi
-
-
Lacazr93
senior tag
Lassan elindítok egy Logout-os blogot, benne androidos játékok tesztjeivel
Amik persze főként Gio-n lesznek tesztelve. Ha vannak igények, hogy milyen játékokról csináljak, szívesen várom a listákat
-
BDave
őstag
Lehet, hogy hülye kérdés, de fel lehet tenni Windows Mobile-os rendszert Gio-ra?
-
porse
őstag
válasz
BalanceR #514 üzenetére
Recoveryből ezt tedd fel, és ettől megjavul. Csak kalibrálni ne felejtsd el. *#0*# al a tárcsázóból, és ott a sensor, vagy valami irányű programmal.
gacsoi
Nem kötelező másik partíciót létrehozni. Működik anélkül is. De az is itt van videó formájában ha valakit érdekelne. Telefont használva nem fog működni, kártyaolvasó kell.
Itt egy videó ,hogy hogyan kell a drága odint használni.
Itt meg a giopro v1.2, ebben benne van az odin is.Odin megnyit
OPS hez betallozod a.ops fájlt.
One Package helyére a .tar fájlt.
Bal oldalon a One package et pipáld ki, és a mellette lévő kettő is legyen bepipálva.
Telefont donwload módba teszed, home + hangerő lefele + kikapcs. gombot egyszerre hosszan, majd sárgán bejön egy donwload... felirat.
Rádugod a gépre, odin felismeri, és rányomsz, hogy start. Még véletlenül se húzd ki amíg ki nem írja az odin, hogy pass.
Ha kész hagyd, hogy elinduljon, majd kell egy factory reset neki, tárcsázóba *2767*3855#
És voilá kész.
Itt a giopro v1.3, nem tudom mivel tud többet. De ezt csak recoveryből updatelni kell. -
BDave
őstag
válasz
n.andras74 #538 üzenetére
Hogy lehet összehasonlítani egy telefont, egy specifikációiban más telefonnal? Objektívebb eredményt lehetne kapni, ha a gyári teljesítményével lenne összehasonlítva. Mert ha már egy másik telefonnal van összehasonlítva, akkor egy olyannal érdemes, amin ugyan az a barkácsolt ROM van, és nem a gyári ROM.
-
porse
őstag
válasz
n.andras74 #538 üzenetére
quadrant pont nem mervado.. annyira. en a giopro v1.2 fozott romot hasznalom most egy hete, es ajanlani tudom. quadrant 1200, nincs blackscreen, se semmi gond vele, minden mukodik koppkopp. sd kartyat particionalva a a2sdguival minden oda pakolhato, 170mb helyem van a telon pedig jopar dolog van telepitve. akku is egy kevessel tobbet bir.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
Lacazr93 #537 üzenetére
Egy ismerősöm ezt írta ACE telefonjáról:
"Jelenleg custom rom (csúnyán és magyarul: főzött ROM) van rajta, abból is véleményem szerint a legjobb (mint ahogy már sokat kipróbáltam). Név szerint: FirstUA-ROM-V1.2. Mint minden custom ROM-nak, ennek is van hibája. Én egyetlen ilyenről tudok, ami kissé kényelmetlen módon, de megkerülhető. Aki viszont nem használ wifi-t, azt nem is érinti. A lényege, h ha wifit használok és annak hatósugarából kikerül a telefon, nagy valószínűséggel úgynevezett blackscreen-t kapok (sok info van róla a neten). Röviden annyit jelent, h nem reagál az on/off és a középső gombra. Ilyenkor az on/off gombbal újra kell indítani a telefont és már megy tovább. Viszont ha tudom, h elhagyom a wifit (elhagyom a lakást), akkor előtte kikapcsolom a wifit és a probléma nem áll fenn. Hangsúlyozom, ez nem a telefon, hanem a ROM hibája! Kérésre visszatehetek gyári (stock) Gingerbread (2.3.x) ROM-t, ami által ennek a jelenségnek meg kell szűnnie, viszont a sebesség ezáltal azonnal a harmadára fog csökkenni, tehát nem ajánlom.
Előnye: 8x gyorsabb, mint a gyári állapotban lévő HTC Hero-m (200 vs 1600 pont Quadrant-ban). 3x gyorsabb, mint gyári állapotban (500 vs 1600 pont). Nincs semmiféle hardware-t károsító CPU overclock és hasonlók! 40%-al gyorsabb, egy gyári állapotban lévő Galaxy S-nél (Quadrant Standard - 1200 pont). És 10%-al lassabb az LG 3D-s két magos telefonjánál (Quadrant Standard - 1800). Ezeket az értékeket magam láttam, nem netről összegereblyézett értékek."
Ezek mind igazak lehetnek a GIOra is.
Ezen felbuzdulva én is megpróbálom picit felgyorsítani a GIOomat:-)
-
Wucky
senior tag
-
cefre00
tag
Ha minden jól megy 1-2 héten belül egy ilyen tulajdonosa leszek...
-
Lacazr93
senior tag
Csináltam egy kis összefoglalót, hátha valakinek jól jön
Ha gondoljátok akkor ki is lehet rakni témaindító hozzászólásnak.
Rootolás menete:
-A telefonon be kell kapcsolni az USB hibakeresési módot:
beállítások-alkalmazások-fejlesztés
-SuperOneClick-et elindítod. Ide feltöltöttem: SuperOneClick
-Kattints a root gombra a programon belül:
-A telefont csatlakoztasd a géphez az USB kábel segítségévelEzután lefut a root sikeresen. Ajánlott egy újraindítás.
Ha nem fut le, akkor húzd le a telefont, és nézd meg hogy az alap launcherrel indul e a telefon. Ez azoknak fontos, akik például fölrakták a LauncherPro nevű alkalmazást. Ha ez kész, akkor indítsd újra a telefont, és a fönt leírt módszerrel próbáld meg újrarootolni.
Ha valakit érdekel, akkor megcsinálom a függetlenítésről is a leírást, valamint custom rom felrakásához is. Akkor rakok fel programokat, játékokat, romokat
-
pex
csendes tag
Hello!
Kb. 2 hete vettem meg a Samsung Galaxy Gio -mat! Eddig az eredeti rom -al használtam! (2.2.1) Az első héten a Kies folyamatosan felkinálta a lehetőséget hogy frissítsem. Most végre rászántam magam, de most meg kijött egy újabb Kies verzió és frissítenem kellett. Most azt az üzenetet kapom hogy nem hivatalos a firmware verzióm és nem lehetséges a frissítés. Ez elég érdekes... Eddig hivatalos volt most már nem?! Ráadásul gyári a Rom!
-
Wucky
senior tag
Ma viszem szervízbe, és közlöm velük hogy olyan messzire dobják amennyire csak lehet. Nem hiszem én sem hogy normális lenne. 1 hetes a teló. Igaz közben díjcsomagot is váltottam, meg rootolva is volt a teló, de ezek nem játszhatnak szerepet. Pedig jó teló lenne, mert tetszik.
-
Wucky
senior tag
Én szerintem megszabadulok a Gio-tól. Gyári 2.3.3-as rommal állandóan fagy. Töltésközben is lefagy. Elfelejti hogy csatlakozva van a netre, pedig a telefon jelzi hogy megy a net, de nem tudok felmenni. A Wifi-vel is ugyanez a probléma. Blackscreenen úgy meg fagy hogy csak kikapcsolni lehet. Ekkor nincsen neten, csak magába áll. Állandóan recseg a vonal ha telefonálok, bár lehet hogy ez nem a telefon hibája, de az előző LG-nél ez nem volt. A sim kártya az ugyanaz. Stb. Nem ezt vártam egy Samutól.
-
porse
őstag
Ha rootolva van titaniummal át tudod tenni.. de még úgy is fog vagy 15 megát foglalni ha jól emlékszem, nekem már nincs fent...
Én most ezt az a2sdgui t próbálom használni, de a telefon sehogy se akarja felismerni az ext2 particiót.n.andras74
Tegyél fel új romot... De Kies sel is le lehet már frissíteni.
-
gacsoi
senior tag
válasz
n.andras74 #516 üzenetére
Érdekes, nekem nem engedi az SD-re telepítést.
rekapiroska !
Nem nagyon értem a zenefelpakolgatást.
Ha mp3-at karasz az sd-re felmásolni, akkor nem kell a kies.
Rádugod a gépre usb kábellel, értesítési sávot lehúzod, ott ráböksz az usb kapcsolatra.
Megjelenik egy képernyő, az álján egy csatlakozás gomb , arra ráböksz, és mint háttértár, tudsz másolni rá. -
rekapiroska
csendes tag
Sziasztok! Két napja lettem gio tulaj! A gond kiessel és a zenefelpakolással van. kb 1 napja próbálkozom, de semmi sikerrel! Kérek infót, hogy tudok rakni dolgokat a memóriakártyára!!!
-
n.andras74
aktív tag
Elég sok a fagyás és a hiba már az eleje óta. Mint korábban panaszkodtam.
Ez van, fenn gyárilag:
ANDROID 2.2.1
s5660xxkb9
2.6.32.9-pert
root@SE-S608#1
froyo.XXKC5?????
-
gacsoi
senior tag
Sziasztok !!!
Valami megoldás van arra, hogy három betűs navit SD kártyára lehessen telepíteni??? -
BalanceR
addikt
Sziasztok!
Van megoldás root nélkül arra, hogy rendesen működjön az iránytű?
Gyári 2.3.3 rom, és nem szeretném csak ezért rootolni...
Neten láttam, hogy ez gyári bug, a szenzor driverfrissítésével javítható, de ahhoz root kell...
A samsung nem adott ki rá valami patchet? -
BDave
őstag
Szia!
Én jelenleg egy Sennheiser CX 150-nel használom a telefont és ezzel elég hangos tömegközlekedésen a rádió (is). Mondjuk alapból jól szól, mert jól szigeteli a külső zajokat ez a fülhallgató, de ezelőtt egy "mezei" fülhallgatóval (Panasonic) használtam és úgyis hangos volt, lehetett hallani (persze nem olyan tisztán, részletesen, mint a Sennheiserrel, de ez ugye a fülhallgatón múlik és nem a telefonon). Szóval számomra elég hangos (volt), nem kell(ett) maxra feltekerni a hangerőt ahhoz, hogy haljak is valamit.
A léptetős dolgot pedig nem próbáltam, de több mint valószínű, hogy lehetséges. -
kesgab
csendes tag
Sziasztok
A rádióról szeretnék kérdezni, mert láttam máshol, hogy valaki írta, hogy nem elég hangos. Tömegközlekedésen próbáltátok már esetleg? Hogy muzsikál?
Még egy apróság - nagyon szeretem a mostani nokiámon, hogy a headset gombjával lehet lépettni a rádió csatornák között. Tud esetleg ilyet a Gio (vagy bármelyik andoidos olcsóbb okosteló)? Köszi előre is! -
BDave
őstag
A Kies-ben talán az a legidegesítőbb, hogy amikor leválasztja róla az ember a telefonját, a saját kedvére visszarendezi az alkalmazásokat a menüben. Meg az is fura, hogy nem lehet vele lementeni az SMS-eket, de tudom, ezt meg lehet csinálni a Titaniummal is...
-
raczkiz
tag
Pár nap után előjöttek a KPS rom hibái: gyengébb lett a wifi, gyorsabban merült a telefon, és egyszer le is fagyott.
Úgyhogy tegnap felraktam a KQG-t most azt tesztelem.
-
pollack
csendes tag
Hogy a KIES mit ir ki, azzal ne foglalkozz. Nálam pl ha az asztali gépemre csatlakoztatom a telefont, akkor "Ez a legújabb készülékszoftver..." üzenet van, ha a laptopomra, akkor ugyanarra a telefora a "A készüléken található verzió nem frissíthető"-t adja. Ennek ellenére frissítettem vele 2.2.1-ről 2.3.3-ra.
És a KIES-sel frissítettem már a családban lévő összes Galaxy-t (Mini, S, S2), de még soha semmilyen hiba nem volt. -
wayne1
senior tag
porse, BDave köszi a válaszokat! Én is az Extreme Digital-nál néztem ki. Októberben szerintem meg is tudom majd venni.
-
porse
őstag
Ha tudni akarod melyik a legfrissebb, és használni is, akkor itt megtalálod samfirmware.com, regisztráció kell hozzá. A kiesre azért mondta, hogy szar mert több telefont tönkre tett már.. A szervizbe is Odin-al frissítenek, ha újabbat szeretnél, neked is azzal kell.Xda fórumon találsz elég sok információt...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Galaxy sorozat kellemes árfekvésű darabja az Ace és a Mini közé ékelődik be tudását tekintve.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iOS alkalmazások
- Ford topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest