- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iOS alkalmazások
- Mobil flották
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
polomaa
aktív tag
Z406-nak is ezt ajánlom,tegye föl az enhanced236-ot,nagyon stabil rom. Ha azzal sem szűnik meg a probléma akkor szervíz.
-
guyver
senior tag
Feltettem ezt módosított gyári rom-ot. Hogy tudnám áttenni a gio pro értesítő sávját? Lehetséges egyéltalán?
-
98bja
senior tag
Szia nekem is szokta ezt csinálni. De mindig csak a stock romokon... A cm7.2-be nem tapasztaltam. Mindegyik rom felrakásnál volt reset de a stock-okon mindig szokta csinálni úgyhogy sztem a szervízbe se fognak tudni vele sokmindent csinálni. Egyébként az meg szokta szüntetni a problémát hogyha csinálja akkor csak a képernyőt kell lezárni illetve feloldani. Remélem tudtam segíteni..
-
Z406
tag
Sziasztok!
Szeretnék némi segítséget kérni, hátha meg tudjuk itt is oldani a problémát és nem kell szervizbe mennem...
Szóval olyat csinál a GIO-m, hogy gondol egyet és nem működik rajta a vissza gomb, valamint bármilyen érintésre rezzen egyet a telefon. Eközben éppen milyen kedve van, bejön a Google Kereső vagy épp a Facebook app és csak a középső gombbal tudok visszatérni a kezdőképernyőre. Ezután ha belépek a menübe, megint jön a rezgés és a Google Kereső. Memória takarításra nem reagál. Egyszer csak gondol egyet és abba hagyja, vagy kikapcs/bekapcs orvosolja.
Hmm, bízom benne, hogy sikerült értelmesen leírnom a hibát, de amilyen hül*én hangzik, annyira az is, amit csinál.
Semmi custom rom, kernel nincs rajta, csak a 2.3.6-os telenoros rom.
Bármi ötletre vevő vagyok, amúgy ha nem jutunk dűlőre megy a szervizbe.
Köszönöm!
Z
-
-
Stevee83
aktív tag
válasz
papa019 #4091 üzenetére
Persze, ezért is mondtam, hogy még nem most lesz a hardver "kevés" probléma
A JB nem hozott akkora váltást mint 2.3-4.0 ott szinte az egészet átszabták. De majd meglátjuk, én most ezt a atomtestreszabható ICS-t nyúzom Gion remélem jó lesz akkor marad amíg nem lesz rendesem használható JB!LG-en is ICS van, ha bírja a gyűrődést akkor marad ha nem akkor visszarakok egy stabil 2.3.7-et, mert nem szeretném ha ottkint hányná össze magát a rendszer
-
Stevee83
aktív tag
válasz
shifty! #4085 üzenetére
Ezt azért nem jelenteném így ki
Élő példa rá az LG GT540-em. Ezer éves hardver és mégis elmegy rajta az ICS, persze még nem tökéletes, de mindennapi használatra teljesen jó. És már erre is készül a JB. Persze biztos lesz egy határ amikor már az ilyen oldschool hardverekre nem lehet feltenni a legújabb androidot! :/
-
shifty!
senior tag
válasz
papa019 #4083 üzenetére
Nem hiszem h jobb lesz JB...akármennyit dolgoznak is rajta, azért a Gio erőforásai végesek, és ami elég volt egy lecsupaszított, bugos CM9-hez az sztem már nem lesz elég a JB-hez...
De ne legyen igazam
A procihoz annyit, hogy az interactiveX-et és a lagfree-t is próbáljátok majd ki, bár kétségtelen, hogy a smartassV2-nél nemigen van jobb opció -
papa019
senior tag
válasz
Stevee83 #4082 üzenetére
Gyors, mint a beta9 előtti nightly-k.
A kamerát nem használom. A térerő jelző bugos, de ezt a készítő írta is, igazából nagyon nem érdekel, mert a telefonálás és a mobilnet is tökéletes minőségű...
A rom gyors, a rom testreszabására meg végtelen lehetőség van a sok beállítás miatt. A CM9-el ellentétben itt a lockscreenen megjelennek a programok ikonjai a gyűrűn, nem kell system ikonokat betenni.
Ha folytatja a srác a fejlesztést, akkor maradok ennél a romnál, hacsak az AOSP JB nem lesz jobb.(#4084) Stevee83: 122-800Mhz -SmartAss v2
-
tóth123
csendes tag
Egy kérdésem lenne, tudom már volt róla szó, de van ugye a GPS, és tudom már itt volt róla szó..de vagy fél óráig várok mire talál jelet, na már most, tudom hogy van a fasterfix nevű program amivel belehet állítani jól ezt, be is állítottam europe-ra de ugyanúgy fél óra mire talál jelet, állítólag van valami egy soros dolog amit a custom-be kell beírni, kérdés mi az, kösziii
-
98bja
senior tag
Lehet hogy elkerülte a figyelmeteket ezért újra megkérdezem:
az vajon mitől lehet hogy egy hete még sikerült telepítenem az "xperia kezdőképernyő" nevű launchert most meg már azt írja ki hogy nem sikerült.. Nagyon szerettem azt a launchert de nem tudom telepíteni. A root explorerrel meg nem akarok szenvedni. 2.3.6 stock rom, root és phiexz custom kernel.
Segítsetek légyszi -
tóth123
csendes tag
helyesbítem a fentebb leírtakat amit írtam..kicsit lett jobb az aksi, de a merülési egyenetlensége ugyanolyan szar, azaz a feléig nagyon lassan merül, azt utána mint a bolond kétszer olyan gyorsan minimum
-
polomaa
aktív tag
Tud magyarul ez a rom? Mert a képeken csak angolt látok.Mármint az új ICS.
-
shifty!
senior tag
válasz
bloomberg #4066 üzenetére
Türelem kérdése az egész
4-6 perc szokott lenni kb.
Amúgy ilyen megoldás, hogy a gyorsgombok felső sávjánál legyen egy aksi töltöttségi szintet jelző csík, létezik 2.3.6 alatt is, az Enhanced 2.36 nevű rom rendelkezik ugyanezzel, pár poszttal feljebb linkeltem be. És ahogy ígértem is, ezt tesztelem most, és teljes a megelégedettség
Pár okos scripttel kiegészítve, egész délelőtt-kora délutáni WiFi, játék, böngészés, és ~60%on vagyok, ugyanitt a V6 Superchargerrel kiegészítve pörög mint a Ringlispiel
-
papa019
senior tag
válasz
bloomberg #4064 üzenetére
Elég sokáig kell várni, hogy elinduljon a rom, először felvillannak az érintőgombok, aztán amikor megrezdül a telefon, utána megnyomod egyszer a kikapcsológombot, ezzel a háttérvilágítás megszűnik, majd még egyszer és akkor bejön a Lock Screen.
Később már jóval gyorsabb lesz.Induláskor a lockscreen bugos, csak elhúzzátok jobb irányba az ujjatok (mint alapból az unlock) és bejön a launcher.
(#4066) bloomberg: Nem figyeltem még meg, de több percig is eltarthat, nekem minden ICS telepítése után ezt játssza.
-
-
papa019
senior tag
válasz
tóth123 #4060 üzenetére
A FB appért nem kár...
Egyébként az ICS ROM, amit linkeltem, elég király.
Néhány beállításon csak néztem... Például lehet olyat csinálni, hogy az akksi töltöttségét a képernyő legfelső sávjában egy 1 pixel magasságú sávban jelezze keresztbe. A 100% a képernyő teljes szélessége, aztán a merüléssel rövidül a csík.
Megvan a CM9 utódja, remélem folyamatosan frissítve lesz. -
tóth123
csendes tag
...nem akarom elkiabálni...de most hogy a facebook appot leinstalláltam és az autorun managerrel a térképet és mást is ami automatikusan induló szolgáltatás lekapcsoltam..nos...jobban bírja az aksi egy kicsit, lassabban merül. Először úgy voltam vele hogy a facebook appban a szinkronizációt dont sync-re kapcsolom no meg a fiókoknál is a szinkronizáció ki van kapcsolva, de ez nem volt elég, az egész facebook appot leszedtem no meg mondom az autorun managerrel pár dolgot ami indul és nem kell mert az is zabál.
-
papa019
senior tag
-
papa019
senior tag
Ha valaki szeretne kipróbálni egy új ICS romot, akkor ezt csak ajánlani tudom: [link]
Gyors és rengeteg dolog testreszabható benne.
Camera preview nincs benne! Illetve a SuperUser app sincs benne, de letölthető a Playről. A ROM Rootolt! -
98bja
senior tag
az vajon mitől lehet hogy egy hete még sikerült telepítenem az "xperia kezdőképernyő" nevű launchert most meg már azt írja ki hogy nem sikerült.. Nagyon szerettem azt a launchert de nem tudom telepíteni. A root explorerrel meg nem akarok szenvedni. 2.3.6 stock rom, root és phiexz custom kernel.
Segítsetek légyszi -
tóth123
csendes tag
Van ugye az az autorun manager cimű nagyon hasznos program..letöltöttem..hát elképesztő mik futnak az induláskor..térkép meg google play facebook (de lehet hogy magát a facebook appot eleve törlöm és majd böngészőből nyomom az aksi még jobb kimélése érdekében..)stb. azonnal letiltottam őket, mindenkinek ajánlom a programot!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem most már jobb lesz az aksi idő...!!
-
Muffi
aktív tag
Sziasztok!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy Gio-ra melyik custom rom
A legjobb es a legstabilabb?Köszönöm előre is a választ!
-
papa019
senior tag
Valakinek nincs meg a CM9 2. alkalommal kiadott nightly verziója?
A beta9 az őrületbe kerget már...
A második nightly-t letöröltem a gépemről. -
shifty!
senior tag
Én ezért várok egy normális, jól működő ICS-re, vagy JB-re...
Még egy kis finomság a gyári romok kedvelőinek: [Enhanced 2.3.6]
Ez is egy gyári romra alapozott rom, hasonlít az Adrenalinre-ra, de ebből kevesebb dolog van kiszedve és állítólag jobb is. 2 napja frissítették új verzióra, de én még nem próbáltam ki - egyszer eljön ez is - állítólag nagyon penge lett - amit el is hiszek, az előző verzió is nagyon jól ment. -
drr
őstag
válasz
shifty! #4045 üzenetére
A szinkronizálós rész nekem elég fontos... Sajnos így ez a rom bukta...
Kipróbáltam az XPERIA-s romot is amit említettél, nagyon pöpec, gyors mint a szél meg olyan megvalósítások vannak benne, ami nagyon tetszik, de... Sajnos a fele angol és nem tetszik, hogy a kijelző nagy része úgymond kihasználatlanul marad a 4x4-es menü miatt.
A GingerDX egy nagy 0... A CM7 sokkal jobb
Szeretnék valami újat kipróbálni, de ezek nem fogtak meg... -
shifty!
senior tag
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1683638
Ez a hivatalos linkje az XDA Fórumról.
Stabil, gyors, megbízható rendszer, teljesen le van csupaszítva ami az alkalmazásokat illeti, de ami csak gyorsíthatja a rendszert az bele van pakolva.
Egyetlen negatívumát abban láttam, hogy a gmailes fiókkal való szinkronizálást nem képes elvégezni- valószínűleg azért, mert az ezért felelős alkalmazást is kitörölték belőle - így a névjegyeket gmail-es címtárról nem tudja szinkronizálni.
Akinek ez nem okoz problémát, és gyári romra való váltáson gondolkozik, bátran ajánlom. -
guyver
senior tag
Szerintem az ilyenekre nem is kéne reagálni és akkor majd lekopnak maguktól.
-
-
tóth123
csendes tag
válasz
papa019 #4037 üzenetére
Igazad van, de más külföldi fórumokban is panaszkodnak a kijelzésre az ace-n, a merüléshez mondom már rég hozzászoktam, rohadt szar de ez van, a kijelzés viszont nagyon gáz vagy a merülése, mert mi az hogy full feltöltve háromnegyedig meg félig nagyon lassan merül, aztán felétől meg baromi gyorsan, már csak negyed aztán már csak egy csik és ugat hogy tedd töltőre, Nem egyenletes, ez mitől van?! +rom csere után szokták csinálni a kalibrálást, de így tényleg semmi értelme mert ugyanúgy szar a jelzése vagy a merülési tendenciája
-
papa019
senior tag
válasz
tóth123 #4036 üzenetére
Már párszor le lett írva a topicban, hogy az akksi kalibrálásának az égvilágon semmi értelme, mert néhány nap / töltés után beáll magától a kijelzés...
Baromi unalmas, hogy már 2 hete folyamatosan teleírjátok a topicot, és mindenki az akksira panaszkodva... Érdekes, hogy korábban ezt más nem tette meg...
El kell fogadni, hogy az okostelefonok hamar lemerülnek, ha használjátok őket. Vegyük például most az új CM9-et, valamiért nekem nagyon zabálja az akksit, fél perc netezés néha levisz ~15%-ot... Mégsem írom tele a fórumot. -
98bja
senior tag
Ez már hihetetlen hogy mindenki az üzemidővel/akksi kijelzéssel dobálózik....
-
tóth123
csendes tag
..nem érted.........nem húzza semmi az aksit, a problémám nem ez hogy hamar merül, hanem a kijelzése szar! Itt fentebb rengeteg sorban leírtam a problémám, a bajom még egyszer röviden megfogalmazva: Háromnegyedig és félig nagyon lassan merül, az aksi kijelző ezt mutatja, jó sokáig húzza, aztán a felétől vigyázni kell nagyon, hirtelen már csak negyed van benne, aztán már vékony csik az alján és ugat hogy töltsem fel...kész vagyok...új rom van rajta 2.3.6 spanyol vagy thomeos valamelyik, egyszerűen nem hiszem el
-
tóth123
csendes tag
Feladom esküszöm! Full töltésnél meg volt a kalibrálás, lemeritettem teljesen kikapcsolásig, feltöltöttem kikapcsolt állapotban fullra, bekapcsoltam és ugyanaz, első feléig lassan megy az aksi kijelzése, örül az ember hogy jó sokáig bírja a telefon..aztán felétől hirtelen gyorsabban sokkal már csak negyed aztán a már majdnem lemerül és szól hogy tegyem töltőre...ez mi ez????????????????????????????????????
-
Muffi
aktív tag
Papa019:
Ajj sajnos ez is 1 fájlos..
könyörgök valaki linkeljen be nekem egy 2.3.5 avgy 2.3.6-os 4 fájlos gyári romot!!!
Mert holnap mennem kell haza és bnőmnek nem lesz telefonja..
Nagyon szépen köszönöm! -
papa019
senior tag
Egy 4 fájlos romot tegyél fel, szerintem ez az: [link]
Ez egy 2.3.5.
A lényeg, hogy a 4 fájlos rom a - valószínűleg ext4 - partíciókat visszaállítja rfs-re, így ismét működni fognak a gyári romok. Ha az általam linkelt rom nem 4 fájlos, akkor keress a sammobile oldalon 4 fájlos romot, valamelyik 2.3.5 biztosan az...
Ha felraktad és elindul, utána már bármilyen 2.3.6 romot feltehetsz Odinnal, menni fog.
Az teljesen mindegy, hogy melyik szolgáltató adta ki a romot.Szerk.: Esetleg még ezt a romot próbáld ki: [link]
Egyiket sem próbáltam ki, hogy 4 fájlos-e. -
Muffi
aktív tag
Sziasztok!
Ezért a kérdésemért megfogtok kövezni de muszáj megkérdeznem
A lényeg h asszonynak GIO-ján custom rom volt rajta. Mondta h tegyem vissza neki az alap romot. OKé megtaláltam de olyat találtam ami 2.3.6-os és telenor van mellette..Na most bnőm teloja független...akkor az baj ha ezt raktam rá?
Mert mikor Odin-ból felraktam kiírta h pass és újraindult. de az a probléma hogy egyfolytában újraindul..:S utána leszedtem elv egy alap romot szoval nem Telenorosat és ezzel is ezt csinálta..:SEz mitől van?
Segítsetek kérlek mert holnap már mennem kell haza és így bnőm teloja nem működik!Előre is köszönöm a segítséget!
-
papa019
senior tag
Hamarosan érkezik a CM10...
-
Stevee83
aktív tag
Úgy kell lennie, teszek róla
Nem akarok politizálni, meg nem is szeretek, de kis hazánk olyan irányba halad, hogy itt már sose lesz felfelé, sajnos csak lefelé.... így inkább megpróbáljuk máshol, igaz ott sincs kolbászból a kerítés, de nem is azért megyek ki
Na de ne offoljuk szét a fórumot!!A lényeg, hogy várom a JB-t
És ez a vicc, hogy minden gyártó azzal védekezik a gyatra frissítéseknél, hogy felülvizsgálják a hardvert, hogy el megy-e rajta az új droid variáns!!! süket hülye duma, ha ez így lenne nem lenne az LG GT 540-emre majdnem 100%-os ICS, meg a Gio-ra se.... csak ugye a gyártóknak a bevétel a lényeg, így inkább nem frissítenek, mert kevesebb új telefon fogyna...
-
Stevee83
aktív tag
Köszi, de még ne gratulálj, majd akkor ha 3-5 hónap múlva is kint élek
Tudod kiköltözni mindenki kiköltözhet, az a lényeg ki is él kint
Hát igen, gondolkoztam sokat, hogy melyik csúcsmasinát vegyem, mert kint előfizúva ingyé vannak, de nekem a Galaxy Nexus bőven elég arra amire egy telót használok. Az LG GT 540-em és a Galaxy Gio-m is elég, kisebb meghunyászkodások mellett
De a Nexusra még 2 évig minimum lesznek frissítések utána meg ráérek valami 4magosra cserélni addigra már úgyis 8-16 magosok lesznek, ha nem több
-
98bja
senior tag
válasz
Stevee83 #4008 üzenetére
Előre is grat hozzá
Tegnapelőtt voltam pesten az aréna plázai saturnban, ès ott megfogdostam egy pár telót. A galaxy nexust is és hihetetlen hogy milyen kemény előben! Összemértem a Gio-mal és a nexusnak a kijelzője nagyobb mint maga az egész Gio xD Volt ott még galaxy s3 is azis rohadt jó nézett ki.
-
shifty!
senior tag
válasz
tóth123 #4000 üzenetére
Így van, minden rom telepítéért egy updater-script felel, amiben benne kell hogy legyen minimum egy system particio formázás, de van olyan is, hogy egy-az-egyben minden particiot formáz - az sd kartyán kívül
ez attol függ, hog mit írt bele a fejlesztõ.
Szóval igen, gyakorlatilag törlõdik az elõzõ, és a frissen telepitett-itt most a StockLiteRom- kerül a telefonra. :-)
-
tóth123
csendes tag
Az aksi miatt gondoltam csinálok egy tiszta indulást/telepítést. 2.3.6 fel, és utána mivel rom csere volt, battery calibrationt megcsináltam full feltöltéssel, és lehúztam gyorsan a töltőröl gyorsan a kalibráció megnyomása után. Ugye ekkor az a szabály, hogy most csutkára kikapcsolásig meritsük le a telefont, és utána kikapcsolva fullra feltölteni...ezt olvastam valahol. A lemerítés gyorsan ment és úgy, ahogy már itt a megzavarodott kollégánk k.tari is írta. Félig nagyon lassan merült, aztán fél kijelzéstől gyorsan le negyid és most kéri a töltést
Kb. 2 óra alatt mindent bekapcsolva( wifi bluetooth stb.) és játszottam rajta 2 órán át, lemerítettem teljesen a telefont. Most kérdés az, hogy ha most kikapcsol, akkor tényleg amit olvastam kikapcsolt állapotába töltsük fel csutkára, és akkor lesz utána helyes majd a kalibrálás és kijelzés?
-
nettyke81
csendes tag
Sziasztok! Nem tudok belépni Phiexz oldalára, egész nap valami szerver hibát ír ki, de több helyen is olvastam hogy van új frissítés cm7.2aromára de nekem a goo manager csak 05.18.nightly-gio-aroma-t találja nem ír frissebbet, lehet hogy én néztem félre valamit, ha valaki tud valami frissebbet akkor légyszi linkeljen. Köszike
Vagy mos tmár várjam inkább a Jelly bean-t addig már nem érdemes frissítgetni? aprilisi rom van a telón
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Galaxy sorozat kellemes árfekvésű darabja az Ace és a Mini közé ékelődik be tudását tekintve.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest