- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
ha jól értem, a (manapság kevésbé) tartós fogyasztási cikkek élettartamát, más néven a tervezett elavulást állítod párhuzamba azzal, hogy egy mobiltelefon csak korlátozott ideig kap támogatást a gyártó részéről. ebben az sántít, hogy amennyiben egy hűtő vagy egy mosógép elromlik, használhatatlanná válik, tényleg csak az az opció marad, hogy az ember megjavíttatja, vagy lecseréli. ellenben azok a készülékek, amiket elhanyagol a gyártó sw-es oldalról, tökéletesen működőképesek maradnak, és továbbra is képesek ugyanazt nyújtani, mint amit a megvásárlásuk pillanatában. persze, hogy egy user mindig vágyik az újdonságra, ezt nem vitatom, sőt - mindez korántsem csak a sw-es feature-ökre vonatkozik, mert 0.5-1 év alatt sokkal gyorsabb SOC, több memória, jobb kamera kerül a telefonokba, az egyéb technikai megoldásokról + designbeli változásokról nem is beszélve. és itt jön az, amit én állítok: szerintem egy user számára ezen utóbbiak sokkal nagyobb vonzerőt jelentenek, mint a frissebb rendszer által nyújtott újdonságok. a gyártók pedig az újabbnál újabb készülékek dömpingjével elérték, hogy az emberek akkor is elvavultnak érezzék a telefonjukat, ha egyébként az adott készülék tökéletesen megfelel a valós igényeiknek. a telefon cseréje ritkábban fakad szükségből, max a felhasználó megracionalizálja
magának olyan indokokkal, hogy "az asszonynak kell már egy másik telefon, nekiadom az enyémet", vagy "pont most jár le a hűségem", esetleg "erre már nem jön több frissítés". nincs amúgy baj azzal, hogy változnak az igények, és mindenki akkor és úgy vált telefont, amikor és ahogy akar, de akit bármelyik gyártó rá tud kényszeríteni újabb telefon vásárlására azzal, hogy X év után nem ad ki több frissítést az illető telefonjára, az meg is érdemli.
-
bwoay
nagyúr
mert amúgy a userek részéről marha nagy igény van arra, hogy éveken át ugyanazt a készüléket használják... hiába kapna meg minden támogatást egy készülék akár 5 éven át, az átlag felhasználó vagy összetöri addig azt a telefont, vagy elhagyja, vagy egyszerűen csak elcsábul egy újabb iránt. mondjuk ki nyugodtan: a legtöbb ember örömét leli abban, hogy a telefonját rendszeresen cserélgeti, mert azért ezt mégsem egy ház vagy egy drága autó. le lehet cserélni, főleg szolgáltatónál. elérhető áron van, ha máshogy nem, a mindenféle kedvező szolgáltatói részletfizetési kondíciókkal, és a legtöbben boldogan élnek a lehetőséggel. alig várják, hogy lejárjon a hűség, és vehessék az újat. ez az oka. nem az, hogy a gyártók ellehetetlenítik a készülék használatát azzal, hogy leállítják a támogatást. hát hányan vannak itt a topicban is, akik vagy eleve fel sem rakták a Pie-t, vagy már visszatértek Oreora önszántukból...
-
Tuomas
addikt
De azon is múlik. Ugyanis ha valaki nekem szart ad el, legyen az minőségileg szar, vagy pedig támogatottságilag szar, akkor legközelebb nem veszem meg. És ezzel így van még pár mindig millió ember. Elég szoros a verseny mobil fronton, a samsungnál lehet kapni jobb áron is, jó telefonokat, így igenis üzletileg nagyon sokat számít a jófejség
-
Mágus2
Közösségépítő
Mi az, ami nem lesz támogatva 1 év múlva rajta? Hogy most melyik android fut rajta, mindegy nekem, azok a dolgok az oreo alatt is mentek, amiket használok, és még két év múlva is menni fognak. Nekem még az S3 is megvan, azon is megy minden, aminek mennie kell, szóval ez csak marketing. Mindig a legújabb, legfrissebb legyen... Amíg az A8-ban bírja a vas, addig fogom használni, függetlenül attól, lesz-e rá még frissítés. Biztonsági frissítés sem létfontosságú. Az S3 évek óta nem frissült, és azt se törte fel senki(4.4.2).
-
bwoay
nagyúr
emberek, senki nem állította, hogy az A8-ban nincs NFC. vegyük észre, hogy az A50-nel kapcsolatban hangzott el ez a kijelentés, mivel annak egyes regionális változataiból a gsmarena szerint kimaradt ezt a feature. tegyük hozzá: a nálunk forgalomba került készülékek nem érintettek...
-
Batawanga
tag
Persze, szolgáltatós Telekomos, személyesen vásároltam. Egyébként pont így volt, a román SIM csak később került bele, meg legtöbbször ki is van kapcsolva, csak azért tartom benne, hogy ne veszítsem el.
Nálad nem orosz a Bixbys Twitter kártya? Teszel egy próbát, ha megkérlek? Nekem már az előző Oreo rendszerben is ilyen volt.
-
Batawanga
tag
Az előző hivatalos tmh szoftveren is orosz volt a Twitter kártya. Ráadásul a 2 SIM közül az egyik román, emiatt pl. a Galaxy Store nálam félig magyar, félig román lett, így egyáltalán nem egyértelmű a dolog, hogy SIM vagy mitől függhet ez. Orosz kártya biztos nem volt benne soha.
-
kelly416
veterán
Szerintem ott valami más lehet, mert 11 perc ali 6%, 40 perc pubg meg valahol 3% magasságában a lista alján van? És a pubg azért felmelegíti a telót, tehát használja is a hw-t. Ma kilövöm az ali appot, tesztelem, aztán majd legfeljebb megírom Nektek is az eredményt. Alira meg fel tudok menni böngetőből is, ha nagyon kell, ezt is mobil-chrome párossal írom, valamiért megharagudtam a ph-appra pár hónapja.
Szerk.:
Be is hajigáltam a mindig alvó alkalmazások 1-re gyarapodott listájába. -
kelly416
veterán
Érdekes módon sokat fogyaszt az AOD, pedig csak a kis gomb világít. És furán nagyon sokat eszik az aliexpress. És ebben pont most este van még 40 perc PUBG is. Nem kiemelkedő, de rossznak sem mondanám.
-
kelly416
veterán
Ebben azért van móka, nem? Pl. nagyon alacsony fényerő, fekete ami csak lehet...
Én minap navigáltam kicsit, ezt sikerült alkotni kb.50% fényerővel, de automatán, hajnali 2 körül indulva, tehát sokat navigáltam sötét maps-el, de az sötét és nem fekete. No meg erről ment a zene is egész végig, csak nem bluetooth, hanem jack kapcsolattal. A határig volt zinternet, onnantól mobilnet off, wifi off.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest